Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Είμαι σε φάση αγοράς καινούργιου σκληρού δίσκου(σε desktop).

Τον θέλω γιατί θα στήσω απ την αρχή τα win10 για gaming οπότε θέλω να είναι πάνω από 500gb και κάτω από 60 ευρώ.

Τα λεφτά είναι και ο λόγος που δεν πάω σε ssd.

Η διαφορά ενός sshd από έναν hdd είναι 10-20 ευρώ. Αξίζει ο πρώτος; Θα δω στο loading και του λειτουργικού και των παιχνιδιών κάποια διαφορά;

Δημοσ.

2 φορές πήρα sshd της Seagate και τις 2 φορές η υγεία τους και η απόδοση έπεσαν μέσα στην 2 πρώτες εβδομάδες. Το μόνο αξιόλογο που παρατήρησα ήταν λίγο πιο γρήγορο φόρτωμα λειτουργικού, τπτ παραπάνω... για εμένα ήταν πεταμένα λεφτά, ευτυχώς έπαιρνα πιστωτικό από το κατάστημα.

Υ.Γ. Αυτό δεν είναι απόλυτο, είναι προσωπική εμπειρία.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Τα επίπεδα θορύβου ήταν ίδια με τον hdd να φανταστώ;

Αυτό το είχα πάντα απορία, οι 2.5" δίσκοι με τους 3,5" πέρα απ το μέγεθος έχουν άλλες διαφορές; πχ στον θόρυβο;

Δημοσ.

Θα σε γελάσω για τον θόρυβο... δεν θυμάμαι γιατί το Tower μου δεν αφήνει πολλά να βγουν έξω εκτός και αν εχω το ένα πλαϊνό ανοιχτό.

Ψάχνοντας όμως βρήκα τα παρακάτω.

noise-idle.gif

noise-seek.gif

Δημοσ.

Συνηθως οι 2,5 ειναι 5400 στροφες και οι 3,5 ειναι 7200.

Οποτε εχουν και διαφορα σε επιδοσεις.

Τωρα εγω θα σου ελεγα ξεκινα με εναν hdd και αργοτερα παρε εναν ssd μονο για λειτουργικο.

Δημοσ.

2 φορές πήρα sshd της Seagate και τις 2 φορές η υγεία τους και η απόδοση έπεσαν μέσα στην 2 πρώτες εβδομάδες. Το μόνο αξιόλογο που παρατήρησα ήταν λίγο πιο γρήγορο φόρτωμα λειτουργικού, τπτ παραπάνω... για εμένα ήταν πεταμένα λεφτά, ευτυχώς έπαιρνα πιστωτικό από το κατάστημα.

Υ.Γ. Αυτό δεν είναι απόλυτο, είναι προσωπική εμπειρία.

Λογικό αυτό που λες για sshd που χρησιμοποιείται για τις εργασίες ενός λειτουργικού(page file κτλ.). Τόνοι δεδομένων γράφονται κάθε μέρα και ο κακόμοιρος ο sshd δεν ξέρει τι να πρωτοβάλει στο ssd κομμάτι του.

Νομίζω ότι τα sshd απευθύνονται σε εκείνους που έχουν ήδη ένα καλό και φθηνό ssd(mlc των 120GB) για OS + προγράμματα και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον πρώτο αποκλειστικά για games.

Με το σκεπτικό ότι θα παίζεις κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι μέχρι τον τερματισμό του, οπότε το ssd κομμάτι του θα φέρει σε μεγάλο ποσοστό τα δεδομένα αυτού του παιχνιδιού.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...