Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αποφάσισα λοιπόν μετά από 2.5 χρόνια χρήσης να ανοίξω με έναν φίλο το κουτί για καθάρισμα και με την ευκαιρία να βάλουμε και καινούρια πάστα στον επεξεργαστή. Αφού βάλαμε και κούμπωσαμε όλα τα μέρη το πισί δεν ανταποκρίνεται και παρουσιάζει συμπτώματα οπως:
1. Όταν έχουμε συνδέσει τα πάντα στο ρεύμα το πισί δείχνει να λειτουργεί χωρίς μπούτ και με έναν τικ τακ συνεχόμενο από το τροφοδοτικο.
2. Όταν βγάλουμε τους σκληρούς από ρεύμα το πισί λειτουργεί χωρίς μπούτ αλλά και χωρίς τον θόρυβο.
3. Όταν βγάλουμε και τους σκληρούς κ τη κάρτα από ρεύμα το πισί μπουταρει και έχουμε εικόνα με μήνυμα : συνδέστε τη κάρτα γραφικών.

Εν κατακλείδι δεν είμαι πολύ σχετικός αλλά δεν βγάζει πολύ νόημα του τι μπορεί να είναι.
Να σημειώσω ότι ο φίλος μου αφού καθαρίσαμε με ασετον την προηγούμενη πάστα, έβαλε αρκετή πάστα καλύπτοντας την επιφάνεια του επεξεργαστή και απλώνοντας τη με τηλεκάρτα. Όχι κ τόσο προσεκτικά. Πάστα έπεσε κ γύρω γύρω γενικά.
Επίσης κάποιες φορές μπορέσαμε να μπούμε στο bios αλλά από τις 3 θύρες της μνήμης αναγνώριζοταν μόνο στη 1.
Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή. Είμαι σε απόγνωση.
Το σύστημα μου είναι: mobo Gigabyte GA-Z97P-D3 retail
Cpu : i7 4790k 4ghz
Psu : corsair cx series modular cx600m-600w

Edit : se mobo h8ela na grapsw sto titlo.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά...αν έβαλες πάστα αγώγιμη πιθανόν να έκαψες κάτι οπότε ...

Εαν έβαλες πολύ πάστα και άπλωσε παντού υπάρχει μια πιθανότητα να έπεσε ειτε στο socket είτε στον επεξεργαστή οπότε θέλει καθάρισμα...

Ξεκίνα με το να μας πεις ποια πάστα έβαλες...βγάλε και μια καλή φωτογραφία της παρούσας κατάστασης...και ξεκίνα να καθαρίζεις....ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ βγάλε επεξεργαστή και παρατήρησε σχολαστικά επεξεργαστή/socket Μητρικής/γύρω χώρο αν υπάρχει πάστα κάπου που δεν έπρεπε...

ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ να καθαρίζεις με ότι βρεις ...κάνε αναζήτηση ή πόσταρε εδώ...(με τέτοιο είδος καθαρισμού δεν έχει τύχει να ασχοληθώ...θυμάμαι όμως απ'οτι έχω διαβάσει ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός )

• Like 1
Δημοσ.

Master ευχαριστώ για την απάντηση. Η πάστα που χρησιμοποίησα είναι η Arctic Colin MX-4 Thermal.

Δεν είμαι σπίτι τώρα αλλά όταν γυρίσω θα ανεβάσω φώτο.

Παντως είμαστε σύμφωνοι ότι αποκλείεται να είναι τροφοδοσία; εμένα μου φαίνεται απίθανο, η μαλάκια έγινε μεταξύ Mobo και cpu. Επίσης όταν ανοίξαμε τη ψύκτρα η πάστα είχε σχεδόν όλη κολλήσει πάνω στη ψύκτρα κ πολύ λίγη είχε μείνει στον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Εν πρώτοις δεν είναι αγώγιμη οπότε λογικά δεν έχεις κάψει κάτι...απλώς μπλοκάρεις κάτι...φοβάμαι (με επιφύλαξη) ότι η "ζημιά" έχει γίνει στο socket (ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ) ...οπότε με πολύ ηρεμία βγάλε επεξεργαστή και παρατήρησε με προσοχή (μεγενθυντικό φακό !) αν εχει στάξει πουθενά....

Βρήκα και μια περίπτωση που νομίζω είναι ακριβώς η κατάσταση σου εδώ

Το παν είναι να γίνει με προσοχή ...επίσης πολλές φορές έχω διαβάσει ότι οι μπατονέτες είναι ιδιαίτερα επικινδυνες για το socket (στο παραπανω αναφέρονται αλλά γίνεται αναφορά σε "ειδικές")

Καποια παιδιά ασχολουνται με τέτοιου είδους "σπορ" οπότε ίσως με μια μικρή αμοιβή να είχες καλύτερο αποτέλεσμα...

• Like 1
Δημοσ.

Και στο καθαρισμα μπορει να γινει ανετα μ@λακια! Αν ας πουμε το φυσηξατε με τιποτα δυνατο για να φυγουν οι σκονες και φερναν οι ανεμιστηρες αβερτα στροφες, τοτε μην παιδευεστε,  Say hello to the motherboard! :-D Ειναι η λεγομενη αντιστροφικη υποτασικη ρευματοπαθεια! :-)

Δημοσ.

Και στο καθαρισμα μπορει να γινει ανετα μ@λακια! Αν ας πουμε το φυσηξατε με τιποτα δυνατο για να φυγουν οι σκονες και φερναν οι ανεμιστηρες αβερτα στροφες, τοτε μην παιδευεστε,  Say hello to the motherboard! :-D Ειναι η λεγομενη αντιστροφικη υποτασικη ρευματοπαθεια! :-)

νταξει στη θεωρία, στην πράξη δεν νομίζω να γίνεται και χω δοκιμάσει απο πιστολάκια μέχρι και σκουπες :-D :-D :-D

Δημοσ.

νταξει στη θεωρία, στην πράξη δεν νομίζω να γίνεται και χω δοκιμάσει απο πιστολάκια μέχρι και σκουπες :-D :-D :-D

Οταν λεω με κατι δυνατο φιλτατε, δεν εννοω πιστολακια και σεσουαρ για δολοφονους...

Αμα το ψαξεις λιγο θα δεις οτι οποιος παει σε βενζιναδικο και το φυσαει με την πιεση, δεν ξανα δουλευει το μηχανημα... Καπως ετσι... :-)

Δημοσ.

Καλημέρα. Έκανα φουλ δοκιμές αφού καθάρισα τα πάντα. Η μομπο μάλλον έχει νεκρώσει. Βγάζω τη μνήμη τίποτα από ήχο. Βγάζω τη κάρτα τίποτα από ήχο ενώ ξεκινάει να λειτουργεί. Ο ήχος του τροφοδοτικού εξαφανισμένος. Μπούτ δεν έχει κάνει από τη τελευταία φορα το πισί. Όλα δείχνουν ότι νεκρωσε η μητρική, σωστά; μια ερώτηση ακόμα. Αφού βγάλαμε τη προηγούμενη πάστα κάτσαμε ένα 20λεπτο με Μπίστολακι και ζέσταναμε τον cpu, μετά τον αφήσαμε να κρυώσει και βάλαμε τη καινούρια δόση πάστας. Αυτό από τι έψαξα δεν το είδα πουθενά. Παίζει να προκάλεσε την ζημιά αυτό η ούτε καν;

ΡΙΠ Μομπο

Δημοσ.

"Αφού βγάλαμε τη προηγούμενη πάστα κάτσαμε ένα 20λεπτο με Μπίστολακι και ζέσταναμε τον cpu, μετά τον αφήσαμε να κρυώσει"

Μήπως κάνατε reflow τον επεξεργαστή τότε :shock:  :cry: , τέλος πάντων αφού και εσύ και ο φίλος σου είστε άσχετοι με το σπορ γιατί δεν πάτε το pc σε ένα τεχνικό (αν δεν το έχετε καταστρέψει ακόμα) και κάνετε βλακείες?

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αποφάσισα λοιπόν μετά από 2.5 χρόνια χρήσης να ανοίξω με έναν φίλο το κουτί για καθάρισμα και με την ευκαιρία να βάλουμε και καινούρια πάστα στον επεξεργαστή. Αφού βάλαμε και κούμπωσαμε όλα τα μέρη το πισί δεν ανταποκρίνεται και παρουσιάζει συμπτώματα οπως:

1. Όταν έχουμε συνδέσει τα πάντα στο ρεύμα το πισί δείχνει να λειτουργεί χωρίς μπούτ και με έναν τικ τακ συνεχόμενο από το τροφοδοτικο.

2. Όταν βγάλουμε τους σκληρούς από ρεύμα το πισί λειτουργεί χωρίς μπούτ αλλά και χωρίς τον θόρυβο.

3. Όταν βγάλουμε και τους σκληρούς κ τη κάρτα από ρεύμα το πισί μπουταρει και έχουμε εικόνα με μήνυμα : συνδέστε τη κάρτα γραφικών.

Εν κατακλείδι δεν είμαι πολύ σχετικός αλλά δεν βγάζει πολύ νόημα του τι μπορεί να είναι.

Να σημειώσω ότι ο φίλος μου αφού καθαρίσαμε με ασετον την προηγούμενη πάστα, έβαλε αρκετή πάστα καλύπτοντας την επιφάνεια του επεξεργαστή και απλώνοντας τη με τηλεκάρτα. Όχι κ τόσο προσεκτικά. Πάστα έπεσε κ γύρω γύρω γενικά.

Επίσης κάποιες φορές μπορέσαμε να μπούμε στο bios αλλά από τις 3 θύρες της μνήμης αναγνώριζοταν μόνο στη 1.

Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή. Είμαι σε απόγνωση.

Το σύστημα μου είναι: mobo Gigabyte GA-Z97P-D3 retail

Cpu : i7 4790k 4ghz

Psu : corsair cx series modular cx600m-600w

Edit : se mobo h8ela na grapsw sto titlo.

Αν επεσε ασετον στην μητρικη....

• Like 1
Δημοσ.

"Αφού βγάλαμε τη προηγούμενη πάστα κάτσαμε ένα 20λεπτο με Μπίστολακι και ζέσταναμε τον cpu, μετά τον αφήσαμε να κρυώσει"

Μήπως κάνατε reflow τον επεξεργαστή τότε :shock:  :cry: , τέλος πάντων αφού και εσύ και ο φίλος σου είστε άσχετοι με το σπορ γιατί δεν πάτε το pc σε ένα τεχνικό (αν δεν το έχετε καταστρέψει ακόμα) και κάνετε βλακείες?

H τουλάχιστον να φέρει άλλο φίλο, αυτός δεν το έχει , έπρεπε να το καταλάβει απο την πρώτη φορά

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες εννοειται οτι δεν ξανα ασχολειται το συγκεκριμενο ατομο, γενικα σαν χαρακτηρας και εγω δεν εμπιστευομαι ευκολα ουτε πιστευω πως αν εισαι μετριος σε κατι και οχι σιγουρος αναλαμβανεις τετοια ευθυνη. 
Πρωτη φορα εμπιστευτηκα μεμονομενο ατομο και μαλλον τελευταια. Το ολο θετικο της υποθεσης ειναι οτι αρχισα να ψιλο καταλαβαινω και εγω τι παιζει με τα hardware οποτε οι δοκιμες απο εδω και στο εξης θα ειναι απο εμενα προσωπικα, ωστε να μην υπαρχουν και παρεξηγησεις. 
Κατι αλλο τωρα, σκεφτομαι να κανω ενα νταουν γκρειντ σε σχεση με την προηγουμενη μητρικη μου και να παω σε μια φτηνοτερη οπως : GIGABYTE H81M-S2H και απο Χριστουγεννα να κανω ενα συνολικο upgrade σε μητρικη και ισως ραιζεν cpu ή κατι τετοιο. 
Η συγκεκριμενη μητρικη θα ταιριαζει με το συστημα; ή γενικα τι πρεπει να προσεξω; σαν ιδεα σας ακουγεται καλη ή θα μου προτεινατε κατι αλλο .
Το μπατζετ μου ατμ δν ειναι κερδοφορο οποτε λεω να κινηθω καπως ετσι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...