Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Μετά από πολύ αναμονή, αρχικά για την έλευση των Ryzen και κατόπιν με την έλειψη των RX 570/580, ήρθε η ώρα να κάνω κι εγώ ένα σύστημα. Για την ώρα θα μπει πάνω κάποια πρόχειρη GPU και θα περιμένω μέσα στους επόμενους μήνες να βρεθεί κάποια ευκαιρία για κάποια καλύτερη κάρτα. Περιμένω τις RX λόγω του freesync που δε θέλω να χάσω.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: ~1000 χωρίς GPU

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming (MMO, FPS, τα πάντα βασικά), Multitasking 

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Σχεδιαστικά προγράμματα, VMs, προγράμματα όπως το Matlab κλπ.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Ναι, η οθόνη συμπεριλαμβάνεται στο budget.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Μένω Θεσσαλονίκη, θα προτιμούσα τα κομμάτια να αγοραστούν από καταστήματα που βρίσκονται κοντά για δική μου διευκόλυνση, πχ σε περίπτωση rma. Φυσικά, αν η χρηματική διαφορά είναι μεγάλη, δεν υπάρχει θέμα να αγοράσω και από οπουδήποτε αλλού.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Σίγουρα θα γίνει κάποιο OC, πάντα σε ασφαλή πλαίσια.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Ίσως παίξω και με τη GPU, αλλά χωρίς να ξεπεράσω τα εργοστασιακά power limits.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Κανένα

Η σύνθεση που έχω στο μυαλό μου για την ώρα είναι η εξής:

Monitor: Dell SE2717H ~207€

Case: Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass ~94€

PSU: XFX XT 600W ~57€  Seasonic M12II-520 EVO ~67€

CPU: AMD Ryzen 5 1600 ~209€

M/B: Asus Prime X370 Pro ~146€

RAM: G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200MHz ~153€

SSD: Samsung 850 Evo 250GB ~101€
HDD: WD Caviar Blue 1TB ~50€

Σύνολο: 1027€

Τα link είναι από το skroutz, οι τιμές είναι του καταστήματος VisionStudio.

Οι RAM αυτές καθ' αυτές δεν υπάρχουν στην QVL List της M/B, όμως δεν βρήκα και κάποια άλλη RAM υψηλών συχνοτήτων που να υπάρχει.

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ.

Βάζεις καλά πράγματα με εξαίρεση την οθόνη και το τροφοδοτικό. Σε αυτό το σύστημα θα έβαζα καλύτερο τροφοδοτικό με 5 χρόνια εγγύηση και semi or full modular. Και ας ανέβω λίγο σε χρήματα.

http://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX550M.html

Οθόνη με 1920x1080 είναι ξενέρα. Κάνε υπομονή να πας σε 2560x1440. 

Δημοσ.

Δυστυχώς χρήματα για 1440p οθόνη δεν υπάρχουν. Ακόμα και τα 1000€ που δίνω τώρα είναι με υπέρβαση, οπότε ήμουν μεταξύ 23" και 27" 1080p. Θα έχω μια απόσταση 70-80 εκατοστών από την οθόνη και είπα δε θα μου κακοφανεί τόσο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα έχω και μια δεύτερη 1080p οθόνη, αρκετά παλαιότερη βέβαια, ώστε να έχω παραπάνω workspace.

Τώρα όσον αφορά στο τροφοδοτικό, το modularity δε με απασχολεί. Αν όμως η διαφορά στην ποιότητα είναι τόσο μεγάλη υπέρ του corsair, μάλλον θα το σκεφτώ.

Δημοσ.

Οι 3 επιλογές που βλέπω να έχω είναι η LG 24MP68VQ, η LG 24MP59G-P και η Dell S2418HN. Η Dell είδα ότι είναι glossy. Στο δωμάτιο υπάρχει παράθυρο στον δίπλα τοίχο, ωστόσο είναι ~2 μέτρα μακριά και ως τώρα με την glossy του laptop δεν είχα κάποιο θέμα, οπότε πιστεύω ότι ούτε με αυτήν θα έχω. Μεταξύ των τριών, ποια θα επιλέγατε;

Δημοσ.

Πάνω κάτω τα ίδια έχουμε (έχω διαφορετική μητρική, ραμ και τροφοδοτικό)

Η οθόνη που διάλεξες θα σ αρέσει, εγώ δεν το χω μετανιώσει και θα την ξανα αγόραζα. Είναι top vfm. 

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε ξανά στο δίλημμα για την 27άρα xD

Και εγώ κανα 15ημερο το σκεφτόμουν και κατέληξα εκεί. 

Έχω και μια rx 580 και έκατσε μια χαρά το freesync

Δημοσ.

Σε πόση απόσταση κάθεστε από την οθόνη περίπου; Το "πιξέλιασμα" απ' ότι κατάλαβα δε σας ενοχλεί τόσο.

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ θα έπεφτα σε μητρική διαλέγοντας μια B350 και θα διάλεγα μια 29αρα ultrawide όπως η LG 29um68 ή η 29UM69G-B για να εκμεταλλευτώ καλύτερα και την gpu. Σε απλή 1080p ανάλυση οι vega θα δεν θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο. :)

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ θα έπεφτα σε μητρική διαλέγοντας μια B350 και θα διάλεγα μια 29αρα ultrawide όπως η LG 29um68 ή η 29UM69G-B για να εκμεταλλευτώ καλύτερα και την gpu. Σε απλή 1080p ανάλυση οι vega θα δεν θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο. :)

Δε σκοπεύω να πάω σε vega, λόγω budget. Το μέγιστο που θα μπει θα είναι μια RX 580.

Μητρική πάλι αν πάω στην ASUS B350 Plus κόβω μεν ένα 50ρικο αλλά χάνω τον intel ελεγκτή δικτύου και κυρίως θα έχω πολύ χειρότερο σύστημα τροφοσίας για τον επεξεργαστή (όχι ότι το τελευταίο θα μου απαγορεύσει το OC, απλά θα είναι λιγότερο σταθερό).

Ultrawide είδα από κοντά σε ένα φίλο και δε μου πολυάρεσε να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα dual monitor παρά ultrawide.

Δημοσ.

Σκεφτόμουν τώρα ξανά τη σύνθεση και τελικά μάλλον θα αλλάξω το τροφοδοτικό με το Seasonic M12II-520 EVO, το οποίο έχει 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση και σίγουρα ίδια αν όχι καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το XFX XT.

Οθόνη μάλλον θα κρατήσω τελικά την 27άρα, το πήρα απόφαση νομίζω :)

Τώρα σκέφτομαι να πάρω μαζί και ένα ποντίκι που λείπει. Έχετε να προτείνετε κάποιο σε budget 20-50€; Φυσικά, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο.

Δημοσ.

Dell P2416D , 1440p, ips.

Κριμα να μεινεις σε 1080p.

Κοβεις απλα λιγο απο μητρικη και τα δινεις στην οθονη.

Αρκετα μεγαλη διαφορα η μεταβαση απο την μικροτερη αναλυση

και θα το ευχαριστιεσε οπτικα καθε μερα.

Επισης θα κοιτουσα και σαν τροφοδοτικο το Thermaltake smart SE 630w,

μονο και μονο για μελλοντικη αναβαθμιση της gpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...