Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε δε σου ειπα να συντάξεις έκθεση, αλλά να το μαζέψεις για να λάβεις πιο ευκολα βοήθεια. Ενα ευκολο κόλπο ειναι να το διαβάζεις μια φορα αφου το γραψεις. Βγάζεις νοήμα; Αν οχι, θελει διορθώσεις

Πχ δες το παρακάτω πριν και μετα (και προχειροδουλεια - δε γράφουμε διατριβή)

Αγορασα πριν λιγες μερες ενα αντοιστοιχο για να συνδεσω με ενα καλωδιο hdmi το λαπτοπ για πρωτη μου φορα με την τηλεοραση γιατι ηθελα να δω καποια βιντεο απο το ιντερνετ στην μεγαλη τηλεοραση αφου δοκιμασα πρωτα να τα περασω σε ενα στικακι απο των υπολογιστη που τα ειχα κατεβασει απο το YT στο στικακι μεσα και στον υπολογιστη παιζανε ολα μια χαρα αλλα σε αυτην την τηλεοραση οχι μου τα εμφανιζε ολα με ενα χ εκτος απο ενα βιντεο που επαιζε και μου εβγαζε ενα μυνημα το αρχειο βιντεο δεν βρεθηκε στην τηλεοραση κατι τετοιο και γιατι δεν ειχα προσεξει οτι πισω στην πλατη της τηλεορασης εχει δυο θηρες hdmi και αναροτιομουν τοσο καιρο που στο καλο ειναι η 3?? 

Αγορασα πριν λιγες μερες ενα αντοιστοιχο για να συνδεσω με hdmi καλώδιο το λαπτοπ την τηλεοραση, γιατι ηθελα να δω καποια βιντεο απο το ιντερνετ στην μεγαλη τηλεοραση. http://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info

Πρώτα ειχα δοκιμάσει να τα περασω σε ενα στικακι απο των υπολογιστη ( τα ειχα κατεβασει απο το YT στο στικακι). Στον υπολογιστή παιζανε ολα μια χαρα αλλα σε αυτην την τηλεοραση οχι. Μου τα εμφανιζε ολα με ενα χ εκτος απο ενα βιντεο που επαιζε και μου εβγαζε ενα μυνημα το αρχειο βιντεο δεν βρεθηκε στην τηλεοραση, κάτι τέτοιο.

Επίσης δεν ειχα προσεξει οτι πισω στην πλατη της τηλεορασης εχει δυο θηρες hdmi και αναροτιομουν τοσο καιρο που στο καλο ειναι η 3.

Αυτό ειναι splitter δηλαδή παιρνει εικόνα απο ΜΙΑ εισοδο (π.χ. υπολογιστή, αποκ/τη, κλπ) και μπορεις να το εμφανίσεις σε ΔΥΟ εξόδους (πχ μια τηλεόραση και ενα monitor). ΔΕΝ κανει το αναποδο, δηλαδη να συνδεσεις αποκ/τη και υπολογιστή και να τα βλέπεις σε μια τηλεοραση. Για να ειμαι πιο ακριβής, κατι θα δειχνει αλλα θα εχεις προβληματα (διακοπές, μαυρίλες, κλπ).

Νωρίτερα σου εδωσα link για switch, δηλαδή μπορείς να συνδεσεις 2 ή 3 συσκευές (π.χ. υπολογιστή και αποκ/τη) και να βλέπεις ΕΝΑ απο αυτά σε μια τηλεόραση, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω μπερδευτει και εγω λιγο ,πες λιγο ξανα τι ακριβως θελεις να κανεις και τι εχεις απο μηχανηματα ,τοσες απαντησεις για ενα απλο θεμα και ακομα δεν βρεθηκε λυση

τι γμτ να το κανεις αυτο?

Καταρχην τη σημαινει γμτ???

Θελω να συνδεσω στην τηλεοραση μου 1 επιπλεον αποδικοποιητη ακομα και να πιανει και αυτος ταυτοχρονα μαζι με των αλλων ολα τα διαθεσιμα HD καναλια που υπαρχουν οχι μονο ο ενας οπως τωρα αλλα και η δυο

Λοιπον εχω αυτο εδω το καλωδιο hdmi http://www.skroutz.gr/s/6468971/Powertech-HDMI-1-4-Cable-with-Ethernet-HDMI-male-HDMI-male-1-4m-CAB-H001.html που αγορασα για να συνδεσω το λαπτοπ μου με την τηλεοραση για να βλεπω βιντεο απο το ιντερνετ που δεν μου επαιζε το στικακι αυτο το καλωδιο που ελεγα πιο πανω πως δεν ταιριαζει στην διαθεσημι κενη θυρα πισω στο βυσμα στην τηλεοραση που ελεγα πιο πανω την ιστορια μου και αυτο εδω http://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info

Για να εχω δυο εξοδους να βλεπω του αποδικοποιητη και του hdmi

Βρε δε σου ειπα να συντάξεις έκθεση, αλλά να το μαζέψεις για να λάβεις πιο ευκολα βοήθεια. Ενα ευκολο κόλπο ειναι να το διαβάζεις μια φορα αφου το γραψεις. Βγάζεις νοήμα; Αν οχι, θελει διορθώσεις

Πχ δες το παρακάτω πριν και μετα (και προχειροδουλεια - δε γράφουμε διατριβή)

Αγορασα πριν λιγες μερες ενα αντοιστοιχο για να συνδεσω με hdmi καλώδιο το λαπτοπ την τηλεοραση, γιατι ηθελα να δω καποια βιντεο απο το ιντερνετ στην μεγαλη τηλεοραση. http://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info

Πρώτα ειχα δοκιμάσει να τα περασω σε ενα στικακι απο των υπολογιστη ( τα ειχα κατεβασει απο το YT στο στικακι). Στον υπολογιστή παιζανε ολα μια χαρα αλλα σε αυτην την τηλεοραση οχι. Μου τα εμφανιζε ολα με ενα χ εκτος απο ενα βιντεο που επαιζε και μου εβγαζε ενα μυνημα το αρχειο βιντεο δεν βρεθηκε στην τηλεοραση, κάτι τέτοιο.

Επίσης δεν ειχα προσεξει οτι πισω στην πλατη της τηλεορασης εχει δυο θηρες hdmi και αναροτιομουν τοσο καιρο που στο καλο ειναι η 3.

Αυτό ειναι splitter δηλαδή παιρνει εικόνα απο ΜΙΑ εισοδο (π.χ. υπολογιστή, αποκ/τη, κλπ) και μπορεις να το εμφανίσεις σε ΔΥΟ εξόδους (πχ μια τηλεόραση και ενα monitor). ΔΕΝ κανει το αναποδο, δηλαδη να συνδεσεις αποκ/τη και υπολογιστή και να τα βλέπεις σε μια τηλεοραση. Για να ειμαι πιο ακριβής, κατι θα δειχνει αλλα θα εχεις προβληματα (διακοπές, μαυρίλες, κλπ).

Νωρίτερα σου εδωσα link για switch, δηλαδή μπορείς να συνδεσεις 2 ή 3 συσκευές (π.χ. υπολογιστή και αποκ/τη) και να βλέπεις ΕΝΑ απο αυτά σε μια τηλεόραση, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί.

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου αλλα δεν μπορω ετσι εχω μαθει τουλαχιστον προσπαθω οσο μπορω να κατανοησω μερικα πραγματα και να τα βελτιοσο στην πορεια

Αρα αυτο που μου πουλησαν για αυτη την δουλεια που το θελω δεν κανει δηλαδη να βλεπω περιεχομενο απο το λαπτοπ στην τηλεοραση αλλα και να εχω ανοιχτο συχρονος των αποδικοποιητη διπλα να βλεπει και να γραφει αλλα ταυτοχρονα ??? Δλδ Χριαζομαι αλλο μηχανημα για να γινει σωστη δουλεια ετσι ακριβως οπως την θελω αν καταλαβα καλα ενα switch με πολαπλες θυρες σωστα???

Επεξ/σία από Vasilis T 92
Δημοσ.

Αυτο, https://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info συτο ειναι switch που σημαινει κουμπωνεις 2 μηχανακια πανω και η αλλη ακρη στην τιβι,δεν σου κανει διοτι παντα θα βλέπεις ενα μηχανακι οχι ταυτοχρονα.οκ μεχρι εδω?

Πες μου τι αποκωδικοποιητές θελεις να παρεις.πες οτι παίρνεις 2 αποκωδικοποιητες που τους συνδέεις σε 2 διαθεσιμες θυρες της τιβις αν αυτα τα μηχανακια μπορουν να κανουν εγγραφη και αυτα τα καναλια δεν εχουν κλειδωμα οπως οτε,νοβα κτλ ναι θα μπορρις να καβεις εγγραφη ταυτοχρονα ,παει και αυτο?

Τριτον,αυτο,https://www.skroutz.gr/s/6468971/Powertech-HDMI-1-4-Cable-with-Ethernet-HDMI-male-HDMI-male-1-4m-CAB-H001.html ,το συνδεεις στο λαπτοπ και στην τιβι,ρπιλεγρις στις ρυθμισεις του λάπτοπ να στελνει εικονα στο hdmi και θα παρεις εικονα στην τιβι.ζΤωρα το στικακι που κολλαει?Αν φορτώσεις σε στικακι ταινεια κσι το συνδέσεις με usb στην τιβι μπορεις να δεις την ταινεια μονο σν η τιβι σου έχει player και συτος να υποστηριζει το φορματ της ταινίας που εχεθς φορτωσει,γιατι ομως δεν στελνεις εικονα κατευθειαν με το hdmi που πηρες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο, https://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info συτο ειναι switch που σημαινει κουμπωνεις 2 μηχανακια πανω και η αλλη ακρη στην τιβι,δεν σου κανει διοτι παντα θα βλέπεις ενα μηχανακι οχι ταυτοχρονα.οκ μεχρι εδω?

Πες μου τι αποκωδικοποιητές θελεις να παρεις.πες οτι παίρνεις 2 αποκωδικοποιητες που τους συνδέεις σε 2 διαθεσιμες θυρες της τιβις αν αυτα τα μηχανακια μπορουν να κανουν εγγραφη και αυτα τα καναλια δεν εχουν κλειδωμα οπως οτε,νοβα κτλ ναι θα μπορρις να καβεις εγγραφη ταυτοχρονα ,παει και αυτο?

Τριτον,αυτο,https://www.skroutz.gr/s/6468971/Powertech-HDMI-1-4-Cable-with-Ethernet-HDMI-male-HDMI-male-1-4m-CAB-H001.html ,το συνδεεις στο λαπτοπ και στην τιβι,ρπιλεγρις στις ρυθμισεις του λάπτοπ να στελνει εικονα στο hdmi και θα παρεις εικονα στην τιβι.ζΤωρα το στικακι που κολλαει?Αν φορτώσεις σε στικακι ταινεια κσι το συνδέσεις με usb στην τιβι μπορεις να δεις την ταινεια μονο σν η τιβι σου έχει player και συτος να υποστηριζει το φορματ της ταινίας που εχεθς φορτωσει,γιατι ομως δεν στελνεις εικονα κατευθειαν με το hdmi που πηρες?

Πρωτον,Οκ μεχρι εδω αλλα τι χριαζομαι για να το κανω αυτο??? Μπερδευτηκα τωρα...

Δευτερον,Θελω να παρω εναν αποδικοποιητη mpeg4 full hd προς το παρων δεν ξερω για μετα... αλλα δεν ξερω ποιον ομως μπορειτε να μου προτινετε εσεις εναν φτηνο αξιοπιστο που να κανει σωστα την δουλεια

του χωρις προβληματα και Να ειναι οσο το δυνατον πιο μαζεμενος και μικρος να μην πιανει πολυ χωρο και να μην εχει πολυ μπελαλιδικο μενου και

να γραφει οποσδηποτε ολοκληρες της εγγραφες οχι σαν αυτον που εχω τωρα που δεν μου της γραφει ολοκληρες της εγγραφες μου αλλα της γραφει σε φακελους.

Τριτον,Αααα δεν το ηξερα αυτο πως γινετε να επιλεξω να στειλω εικονα απο της ρυθμισης του λαπτοπ στην τιβι ???

Και τεταρτον, το στικακι κολαει στο επειδη ηθελα να δω το περιεχομενο στην τιβι ματεα ομως γτ δεν μου πεζανε τα βιντεο mp4 που φορτοσα στο στικακι για να τα δω στην τηλεοραση μετα

Και τελευταιο γτ δεν ηξερα αυτο που ειπες τωρα με της ρυθμισης εικονας εγω το κουμποσα απλος στην τιβι να παρει σημα

Επεξ/σία από Vasilis T 92
Δημοσ.

Για μεταδωση σε τιβι θα πρεπει να πας ρυθμίσεις, οθόνη και καπου εκει σε βγάζει ενα μενού που λεει τι θελεις να κάνεις, επελεξε το clone ,ενδεχόμενος να βρίσκεται και στης ρυθμίσεις της καρτας γραφικών, αναλογα τι μηχανημα εχεις

Δημοσ.

Για τα υπολοιπα δεν θα μου δωσει κανεις απαντησεις??? για το ποιον αποδικοποιητη να αγορασω αλλα κυριος πως να συνδεσω εναν αλλον ακομα αποκωδικοποιητη στην τηλεοραση και στο καλωδιο της κεραιας ετσι ωστε να εκπεμπουν και πιανουν και ι δυο hd καναλια ταυτοχρονα αλλα και να γραφουν ταυτοχρονα τα προγραματα που θελω να γραψουν 

γτ επιγει το θεμα πρεπει να βρω αμεσα μια λυση γτ χρειαζομαι και εναν αλλον ακομα αποδικοποιητη mpeg4 για της εγγραφες μου  τουλαχιστον μεσα στην ερχομενη με επομενη βδομαδα ευχαριστω

Δημοσ.

Φίλε Βασίλη το βασικό προβλήμα ειναι οτι δε διαβάζεις αυτά που σου γράφουμε.

Δυο ατομα σου εχουμε απαντήσει πολλαπλά πως μπορεις να κάνεις αυτό που θες. 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ μπορεις ομως να μου ξαναπεις σε παρακαλω πολυ αν θες φυσικα συγκεντρωμενα μαζι ενα ενα οσο πιο απλα μπορεις να μου πεις τι πρεπει.... να αγορασω.... για να κανω αυτο που θελω.... γτ δεν μπορω να καταλαβω... δεν βγαζω ακρη ....ευχαριστω....

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/9/2017 στις 8:58 ΠΜ, isay είπε

Εστω αποκωδικοποιτής Α (αποκΑ) και αποκ/της Β (αποκΒ), αποκ/της Γ (αποκΓ) και τηλεόραση με εισόδους hdmi1, hdmi2, scart.

Συνδεεις τον αποκΑ στην hdmi1, τον Β στη 2 και τον Γ στο scart.

ΟΛΑ παιζουν, όλα θα γράφουν οτι θες, γενικά θα ειναι σαν 3 ανεξάρτητα μηχανήματα ΑΛΛΑ θα μπορείς να βλέπεις στην τηλεόραση ΜΙΑ απο τις απεικονίσεις (δηλαδή ειτε τον Α ή τον Β ή το Γ) διαλέγοντας απο το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης την αναλογη εισοδο hd1, hd2, scart. Θα γραφουν κανονικά , αλλά δε θα μπορείς να βλέπεις ταυτοχρονα ολους τους αποκ/τες στην τηλεόραση.  (*)

Εναλλακτικά σαν πιο τραβηγμένο σενάριο μπορείς να εχεις και hdmi switch και να συνδεσεις ακομα περισσότερους αποκ/τες (πχ 3 στην hdmi1) και 3 στην hdmi2.  Ολα θα παιζουν/γραφουν/ράνουν αλλά εσυ θα βλέπεις ΜΙΑ εικόνα απο ΕΝΑ αποκ/τη στην τηλεόραση.

Καλησπέρα!

Για να μην ανοιγω νεο θέμα, στο παραπάνω σενάριο, τί ακριβως πρέπει να γίνει με το καλώδιο της κεραίας ώστε να έχουν σημα και να γραφουν όλοι οι δεκτες συγχρονως; Ποια είναι η συνδεσμολογία; Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...