Vasilis T 92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 καλημερα σκεφτομαι να αγορασω και εναν 2 καινουργιο αποκωδικοποιητή mpeg 4 για να των συνδεσω και αυτον στη τηλεοραση αλλα δεν ξερω πως και αν γινετε μπορειτε να με βοηθησετε ....???
corsair04 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 καλημερα σκεφτομαι να αγορασω και εναν 2 καινουργιο αποκωδικοποιητή mpeg 4 για να των συνδεσω και αυτον στη τηλεοραση αλλα δεν ξερω πως και αν γινετε μπορειτε να με βοηθησετε ....??? εάν έχει τις ανάλογες θύρες ναι μπορείς αλλά δεν θα παίζουν ταυτόχρονα
Vasilis T 92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοεις ακριβως αναλογες θυρες και δεν θα παιζουν ταυτοχρονα μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω γιατι δεν το καταλαβα δλδ δεν θα μπορω να γραφω δυο προγραμματα που θελω ταυτοχρονα ενα στον εναν κ ενα στον αλλον πχ στον εναν να γραφω το εψιλον κ στον αλλον των αλφα ασπουμε που παιζουν την ιδια ωρα απεναντι μαζι τα 2 προγραμματα που θελω να γραψω... ???
corsair04 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοεις ακριβως αναλογες θυρες και δεν θα παιζουν ταυτοχρονα μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω γιατι δεν το καταλαβα δλδ δεν θα μπορω να γραφω δυο προγραμματα που θελω ταυτοχρονα ενα στον εναν κ ενα στον αλλον πχ στον εναν να γραφω το εψιλον κ στον αλλον των αλφα ασπουμε που παιζουν την ιδια ωρα απεναντι μαζι τα 2 προγραμματα που θελω να γραψω... ??? π.χ εάν η τηλεόραση έχει δυο scart μπορείς και έχουν και τις ανάλογες θήρες και οι αποκωδικοποιητες
slk200gr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοεις ακριβως αναλογες θυρες και δεν θα παιζουν ταυτοχρονα μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω γιατι δεν το καταλαβα δλδ δεν θα μπορω να γραφω δυο προγραμματα που θελω ταυτοχρονα ενα στον εναν κ ενα στον αλλον πχ στον εναν να γραφω το εψιλον κ στον αλλον των αλφα ασπουμε που παιζουν την ιδια ωρα απεναντι μαζι τα 2 προγραμματα που θελω να γραψω... ??? οσες θυρες hdmi εχει τοσους αποκοδικοποιητες μπορεις να βαλεις (ισχυει και για συνδεση σκαρτ) αν η τιβι εχει διπλο Tuner (θα πρεπει να ειναι ακριβο μοντελο )μπορει να βλεπεις ενα καναλι και ενα αλλο να το γραφεις ,αν εχεις μονο tuner μπορεις να γραφεις ενα καναλι μονο ,αληθεια οταν λες 2 τι ακριβως αποκωδικοποιητες θελεις να παρεις?εχε υπ οψιν σου οτι νοβα,οτε η κανενα αλλο μαγικο κουτι δεν καταγραφετε
isay Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοεις ακριβως αναλογες θυρες και δεν θα παιζουν ταυτοχρονα μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω γιατι δεν το καταλαβα δλδ δεν θα μπορω να γραφω δυο προγραμματα που θελω ταυτοχρονα ενα στον εναν κ ενα στον αλλον πχ στον εναν να γραφω το εψιλον κ στον αλλον των αλφα ασπουμε που παιζουν την ιδια ωρα απεναντι μαζι τα 2 προγραμματα που θελω να γραψω... ??? Μια χαρά στα ειπαν γιατί τώρα εδωσες εικονα για τις αναγκες σου. Εστω αποκωδικοποιτής Α (αποκΑ) και αποκ/της Β (αποκΒ), αποκ/της Γ (αποκΓ) και τηλεόραση με εισόδους hdmi1, hdmi2, scart. Συνδεεις τον αποκΑ στην hdmi1, τον Β στη 2 και τον Γ στο scart. ΟΛΑ παιζουν, όλα θα γράφουν οτι θες, γενικά θα ειναι σαν 3 ανεξάρτητα μηχανήματα ΑΛΛΑ θα μπορείς να βλέπεις στην τηλεόραση ΜΙΑ απο τις απεικονίσεις (δηλαδή ειτε τον Α ή τον Β ή το Γ) διαλέγοντας απο το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης την αναλογη εισοδο hd1, hd2, scart. Θα γραφουν κανονικά , αλλά δε θα μπορείς να βλέπεις ταυτοχρονα ολους τους αποκ/τες στην τηλεόραση. (*) Εναλλακτικά σαν πιο τραβηγμένο σενάριο μπορείς να εχεις και hdmi switch και να συνδεσεις ακομα περισσότερους αποκ/τες (πχ 3 στην hdmi1) και 3 στην hdmi2. Ολα θα παιζουν/γραφουν/ράνουν αλλά εσυ θα βλέπεις ΜΙΑ εικόνα απο ΕΝΑ αποκ/τη στην τηλεόραση. (*) Οπως προαναφερθηκε υπαρχουν κάποιες τηλεοράσεις που εχουν πολλαπλές απεικονίσεις εισόδων. αλλά ειναι υπερβολή για αυτο που θες να κανεις. Π.χ. στη δική μου μπορώ να βλεπω ταυτοχρονα Τηλεοραση απο κεραία ΚΑΙ μια εισοδο hdmi/scart σε δυο διπλανα παραθυρα (αλλα μπορω να ακουω μονο απο τη μια εισοδο, ειτε τηλεοραση ή hdmi/scart). λιγο offtopic εχε υπ οψιν σου οτι νοβα,οτε η κανενα αλλο μαγικο κουτι δεν καταγραφετε βασικά γινεται αλλά εχει μπελά, κόστος και αμφιβολο ποιοτικά αποτέλεσμα. Χρειάζεται ενα μετατροπέα hdmi digital -> analogue που αφαιρεί το hdcp στην έξοδο, οποτε μπορει να γινει κανονικά εγγραφή. Ειχα πετυχει τετοιο μετατροπέα αλλά δε θυμάμαι όνομα. Επισης υπάρχουν κάποιοι hdmi splitters που κόβουν το hdcp αλλά ειναι ακομα πιο σπάνιο. 1
GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά στα ειπαν γιατί τώρα εδωσες εικονα για τις αναγκες σου. Εστω αποκωδικοποιτής Α (αποκΑ) και αποκ/της Β (αποκΒ), αποκ/της Γ (αποκΓ) και τηλεόραση με εισόδους hdmi1, hdmi2, scart. Συνδεεις τον αποκΑ στην hdmi1, τον Β στη 2 και τον Γ στο scart. ΟΛΑ παιζουν, όλα θα γράφουν οτι θες, γενικά θα ειναι σαν 3 ανεξάρτητα μηχανήματα ΑΛΛΑ θα μπορείς να βλέπεις στην τηλεόραση ΜΙΑ απο τις απεικονίσεις (δηλαδή ειτε τον Α ή τον Β ή το Γ) διαλέγοντας απο το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης την αναλογη εισοδο hd1, hd2, scart. Θα γραφουν κανονικά , αλλά δε θα μπορείς να βλέπεις ταυτοχρονα ολους τους αποκ/τες στην τηλεόραση. (*) Εναλλακτικά σαν πιο τραβηγμένο σενάριο μπορείς να εχεις και hdmi switch και να συνδεσεις ακομα περισσότερους αποκ/τες (πχ 3 στην hdmi1) και 3 στην hdmi2. Ολα θα παιζουν/γραφουν/ράνουν αλλά εσυ θα βλέπεις ΜΙΑ εικόνα απο ΕΝΑ αποκ/τη στην τηλεόραση. (*) Οπως προαναφερθηκε υπαρχουν κάποιες τηλεοράσεις που εχουν πολλαπλές απεικονίσεις εισόδων. αλλά ειναι υπερβολή για αυτο που θες να κανεις. Π.χ. στη δική μου μπορώ να βλεπω ταυτοχρονα Τηλεοραση απο κεραία ΚΑΙ μια εισοδο hdmi/scart σε δυο διπλανα παραθυρα (αλλα μπορω να ακουω μονο απο τη μια εισοδο, ειτε τηλεοραση ή hdmi/scart). λιγο offtopic βασικά γινεται αλλά εχει μπελά, κόστος και αμφιβολο ποιοτικά αποτέλεσμα. Χρειάζεται ενα μετατροπέα hdmi digital -> analogue που αφαιρεί το hdcp στην έξοδο, οποτε μπορει να γινει κανονικά εγγραφή. Ειχα πετυχει τετοιο μετατροπέα αλλά δε θυμάμαι όνομα. Επισης υπάρχουν κάποιοι hdmi splitters που κόβουν το hdcp αλλά ειναι ακομα πιο σπάνιο. Για την καταγραφή της Νόβα δηλαδή δεν βολεύει ένα καταγραφικό hdmi που αποθηκεύει σε σκληρό;
slk200gr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά στα ειπαν γιατί τώρα εδωσες εικονα για τις αναγκες σου. Εστω αποκωδικοποιτής Α (αποκΑ) και αποκ/της Β (αποκΒ), αποκ/της Γ (αποκΓ) και τηλεόραση με εισόδους hdmi1, hdmi2, scart. Συνδεεις τον αποκΑ στην hdmi1, τον Β στη 2 και τον Γ στο scart. ΟΛΑ παιζουν, όλα θα γράφουν οτι θες, γενικά θα ειναι σαν 3 ανεξάρτητα μηχανήματα ΑΛΛΑ θα μπορείς να βλέπεις στην τηλεόραση ΜΙΑ απο τις απεικονίσεις (δηλαδή ειτε τον Α ή τον Β ή το Γ) διαλέγοντας απο το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης την αναλογη εισοδο hd1, hd2, scart. Θα γραφουν κανονικά , αλλά δε θα μπορείς να βλέπεις ταυτοχρονα ολους τους αποκ/τες στην τηλεόραση. (*) Εναλλακτικά σαν πιο τραβηγμένο σενάριο μπορείς να εχεις και hdmi switch και να συνδεσεις ακομα περισσότερους αποκ/τες (πχ 3 στην hdmi1) και 3 στην hdmi2. Ολα θα παιζουν/γραφουν/ράνουν αλλά εσυ θα βλέπεις ΜΙΑ εικόνα απο ΕΝΑ αποκ/τη στην τηλεόραση. (*) Οπως προαναφερθηκε υπαρχουν κάποιες τηλεοράσεις που εχουν πολλαπλές απεικονίσεις εισόδων. αλλά ειναι υπερβολή για αυτο που θες να κανεις. Π.χ. στη δική μου μπορώ να βλεπω ταυτοχρονα Τηλεοραση απο κεραία ΚΑΙ μια εισοδο hdmi/scart σε δυο διπλανα παραθυρα (αλλα μπορω να ακουω μονο απο τη μια εισοδο, ειτε τηλεοραση ή hdmi/scart). λιγο offtopic βασικά γινεται αλλά εχει μπελά, κόστος και αμφιβολο ποιοτικά αποτέλεσμα. Χρειάζεται ενα μετατροπέα hdmi digital -> analogue που αφαιρεί το hdcp στην έξοδο, οποτε μπορει να γινει κανονικά εγγραφή. Ειχα πετυχει τετοιο μετατροπέα αλλά δε θυμάμαι όνομα. Επισης υπάρχουν κάποιοι hdmi splitters που κόβουν το hdcp αλλά ειναι ακομα πιο σπάνιο. οσο και να προσπαθησα δεν το κατορθωσα ουτε σε νοβα ουτε σε οτε,ακομα και σε εναν αποκωδικοποιητη που υποστηριζει εγγραφ και παιζει δορυφορικα δεν μπορεσα να παρω εικονα βεβαια αν η ποιοτητα δεν ειναι εφαμιλη δεν εχει κανενα νοημα για μενα τουλαχιστον
Vasilis T 92 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπον καταρχην σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταπόκριση σας αμεσως να με βοηθησετε και δευτερον να τα παρουμε τα πράγματα απο την αρχη εχω μια lg 42ls5600 μοντελο του Αυγούστου 2012 που μου εχουν συνδεση εναν αποκωδικοποιητη mpeg4 αυτον... http://www.skroutz.gr/s/6929847/IQ-DVB-T758HD.html#specs με εναν διπλο διακλαδοτη μαζι με το καλωδιο της κεραίας πισω και ενα καλωδιο hdmi με την τηλεοραση, εναν αποκωδικοποιητη της cosmote με ενα καλωδιο HDMI επισης και εχω σύνδεση εγω την τηλεοραση με ενα scart το PlayStation 3 που δεν χρησιμοποιώ ποια πολυ σπάνια τι κανουμε σε αυτή την περίπτωση???? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2017 από Vasilis T 92
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Στην τηλεόραση σου μπορεις να χρησιμοποιήσεις ευκολα (για αυτό που θες ) έως 3 hdmi (2 πίσω και μια στο πλάι) και μια scart. Οπως εισαι τώρα χρησιμοποιείς τις 2 hdmi και το scart. Αρα μπορείς ανετα να βάλεις ενα ακομα αποκ/τη στην περίσσια hdmi. Αν θες να βάλεις ακομα περισσότερες βαζεις ενα αποκ/τη ακομα στο scart (στη θεση του ps3) και αν θες ακομα περισσότερους αποκ/τες τοτε χρειάζεσαι κάτι σαν το παρακάτω (πολλαπλές εισόδους - μια εξοδος) οπου μπορεις να συνδεσεις εως 3 αποκ/τες σε μια θυρα hdmi (ενδεικτικό) http://www.e-shop.gr/jv-hdmi-3-way-hdmi-switch-p-PER.753528
slk200gr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 και 10 εισοδους να εχεις ,και 10 μαραφετια να κουμπωσεις χρειασεσε και tuner για να γραφεις
Vasilis T 92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Αγορασα πριν λιγες μερες ενα αντοιστοιχο για να συνδεσω με ενα καλωδιο hdmi το λαπτοπ για πρωτη μου φορα με την τηλεοραση γιατι ηθελα να δω καποια βιντεο απο το ιντερνετ στην μεγαλη τηλεοραση αφου δοκιμασα πρωτα να τα περασω σε ενα στικακι απο των υπολογιστη που τα ειχα κατεβασει απο το YT στο στικακι μεσα και στον υπολογιστη παιζανε ολα μια χαρα αλλα σε αυτην την τηλεοραση οχι μου τα εμφανιζε ολα με ενα χ εκτος απο ενα βιντεο που επαιζε και μου εβγαζε ενα μυνημα το αρχειο βιντεο δεν βρεθηκε στην τηλεοραση κατι τετοιο και γιατι δεν ειχα προσεξει οτι πισω στην πλατη της τηλεορασης εχει δυο θηρες hdmi και αναροτιομουν τοσο καιρο που στο καλο ειναι η 3?? τελος παντων για να βγαλω το πλαινο κ να βαλω αυτο το spliter στην θεση του και μετα να βαλω πανω σε αυτο το καλωδιο του αποδικοποιητη mpeg4 και του λαπτοπ αλλα στην αρχη μου εκανε κατι κολπα η εικονα χανοταν το σημα και ξαναερχοταν του αποδικοποιητη και μετα πηγα στο μενου της τηλεορασης στον unput και δεν εβρισκα την 3 θυρα ενεργοποιημενη οπως περιμενα να δω και μετα μου εβγαλε ο αποδικοποητης ενα μυνημα που ελεγε δεν βρεθηκε σημα και μαυρισε η οθονη το λαπτοπ μ δεν εδεινε καμια εντολη καμια εικονα οπως περιμενα και μολις το εβγαλα το καλωδιο hdmi απο το λαπτοπ μαυρησε η οθονη του λαπτοπ για ενα δευτερολεπτο και ξαναεπανυλθε αμεσως μετα Και μετα με τα πολλα μια αλλη μερα αφου ειχα βγαλει απο πισω απο την τηλεοραση το σκαρτ του ps3 για να δω τι παιζει και προσεξα οτι ειχε και εκει μια κενη θυρα επιπλεον διπλα απο την αλλη και λεω λες δεν το δοκιμαζω και εκει να δω και δεν τεριαζε στο βυσμα το καλωδιο hdmi σκετο μετα κοιταξα και αυτο to spliter πως το λενε ακριβως αλλα ουτε και αυτο τεριαζε στο βυσμα και τωρα τι κανω σε αυτην την περιπτωση αφου δεν μου τεριαζει αυτο θα βρω τπτ αλλο που να τεριαζει και να κανει κυριος????
isay Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Βάλε καμια τελεια. Βάλε κάποιο κόμμα. Κόψε καμια παραγραφο-γραμμή. Θες βοηθεια αλλά δε διαβάζεται ευκολα ρε κουμπάρε. Επισης ενα αντίστοιχο τι; Splitter ή switch; Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Για τόννους ξέρω ειναι too much 1
Vasilis T 92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Σορυ φιλος αλλα δεν τοχο και πολυ οπως καταλαβες με την αρθογραφιση αν το λεω σωστα δεν ξερω που πρεπει να μπει τελεια και που κομμα ουτε να κοψο καμια παραγραφο-γραμμη οπως λες οσο παραξενο και αν ακουγεται αυτο δεν τα πηγενα ποτε μου καλα στα μαθηματα στο σχολειο τα γραφα παντα οπως μουρχονταν στο μυαλο εκεινη την ωρα τελος παντων αλλου ειναι το θεμα του τωρα Αυτο εδω εχω http://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info
slk200gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 εχω μπερδευτει και εγω λιγο ,πες λιγο ξανα τι ακριβως θελεις να κανεις και τι εχεις απο μηχανηματα ,τοσες απαντησεις για ενα απλο θεμα και ακομα δεν βρεθηκε λυση Αυτο εδω εχω http://www.skroutz.gr/s/9437926/Powertech-HDMI-male-2x-HDMI-female-CAB-H053.html#sku-info τι γμτ να το κανεις αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα