hatzimanolisan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, πριν 3 μέρες κάηκε το λάπτοπ μου και λόγω σπουδών και δουλειάς χρειάζομαι άμεσα νέο υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι πως λόγω του ξαφνικού της υπόθεσης δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά χρήματα για αγορά ενός αξιόλογου λάπτοπ. Μπορώ να διαθέσω 200-300 ευρώ και αυτά με δυσκολία. Σκέφτομαι είτε να αγοράσω ένα νέο λάπτοπ που θα μου είναι και πιο χρήσιμο λόγω φορητότητας από Κοτσόβολο με δόσεις, είτε να αναβαθμίσω τον σταθερό μου.( δεν υπάρχει διαθέσιμη οθόνη) Ο σταθερός φοράει τα παρακάτω Κουτί: Corsair Carbide 200RHDD: Western Digital Caviar Green 500gbSSD: Kingston SSDNow UV400 120gbCPU: Intel QuadCore Q8400Motherboard : Gigabyte GA-G31-ES2CRam : 2x2gb ddr2GPU: Radeon RX470 4gbΤροφοδοτικό: EVGA 500B Bronze Αν πάω σε λύση ryzen 1200 , μιας φθηνής Β350 μητρικής και 8αρας ραμ βγαίνει γύρω στα 250 ευρώ , για οθόνη υπάρχει μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από Κοτσόβολο και μπορώ να βάλω ακόμα 50. Αλλιώς πάω σε λάπτοπ απο κοτσόβολο με δάνειο μέχρι 500 ευρώ + 200-300 δικά μου + 100 της δωροεπιταγής.Τι προτείνετε?
anpal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εξαρτάται αν είναι απαραίτητη η φορητότητα. Αν όχι, προσωπικά, θεωρώ πως τα laptops δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Απ' ότι βλέπεις κι ο ίδιος, τα desktops έχουν το πλεονέκτημα της επεκτασιμότητας και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης ορισμένων μερών τους. Αναλόγως πάντα τη χρήση που θα κάνεις και πόσο ζορίζεσαι οικονομικά, μπορείς να πας είτε σε Intel Pentium Dual Core G4560 (~75) και MSI H110M Pro-VDP (~60) AMD Ryzen 3 1200 (~115) και Asus Prime B350M-K (~76) Προσωπικά θα επέλεγα το δεύτερο συνδιασμό. Τέλος για μνήμες 2 x Crucial Ballistix Sport XT 4GB DDR4-2400Mhz (~33) ή Crucial 4GB DDR4-2133Mhz (~34). Αν είσαι Αθήνα, πας εσύ και τα αγοράζεις για να αποφύγεις τα μεταφορικά και τα καπέλα των αντικαταβολών. Απ' το χαλασμένο laptop μπορείς να βγάλεις το σκληρό δίσκο και να τον επαναχρησιμοποιήσεις. Στο μέλλον μπορείς να προσθέσεις επιπλέον μνήνες, δίσκο ή ακόμα καλύτερο CPU. Δυστυχώς στα laptops είναι δύσκολο ή αδύνατο να επιτύχεις κάτι τέτοιο. Εν κατακλείδι, αν σου είναι απαραίτητη η φορητότητα πάρε ένα laptop απ' τον Κωτσόβολο. Αν όχι, πάρε κομμάτια για αναβάθμιση του desktop. Αν πιέζεσαι ασφυκτικά πάρε τον Intel, θεωρώ όμως πως τα επιπλέον 50-60 ευρώ αξίζουν να δοθούν για τον AMD. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Οπως στα λεει ο φιλος απο πανω...Αν δεν θες φορητοτητα κτλ τοτε πας με χιλια για αναβαθμιση σταθερου. Τα λαπτοπ μονο αυτο προσφερουν γιατι κατα τα αλλα για να δεις κατι που να μην σερνεται πρεπει να πας απο 500 και πανω.. Τι ακριβως δουλεις κανεις με το σταθερο σου? Δηλαδη που ακριβως σε κοβει ο Q8400? Βεβαια για να εχεις και αυτη την καρτα γραφικων , μαλλον παιχνιδιζεσαι κιολας... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα