41ex Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπέρα, έχω ένα δίσκο 3.5 SATA (seagate barracuda 7200.11) σαν δευτερο δίσκο στο πισι μου. Επειδή το πισι πάει για αντικατάσταση είπα να τον βγάλω και να τον κάνω εξωτερικό. Πήρα λοιπόν μια εξωτερική θήκη (LC-35U3). Συνέδεσα τον δίσκο αλλά δεν τον βλέπω (λειτουργικό Windows 7). Στις οδηγίες της θήκης λέει αν δε φαίνεται στο my compyter να κάνω φορματ. Δεν θέλω να κάνω όμως φορμάτ γιατί είναι γεμάτος και δεν έχω που να βάλω τα δεδομένα. Μπορώ να κάνω τα windows να τον δουν χωρίς φορμάτ? Στο “devices and printers” βλέπω τη συσκευή ASMT1051, στο “my compyter > disk management” δεν τον βλέπω σαν δίσκο!
Mr_Terror Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Φιλε μου ασχετο με το προβλημα σου ο συγκεκριμενος δισκος που εχεις μπορει να εχει σοβαρο προβλημα με το firmware του και στα ξαφνικα μια μερα να μην αναγνωριζεται απο τον υπολογιστη.Ειμαι παθων απο seagate barracuda 7200.11.Αν ψαξεις το ιντερνετ για barracuda 7200.11 bricked seagate drive θα μαθεις περισσοτερα.Εχει βγει νεο firmware που διορθωνει το προβλημα.
41ex Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τον δίσκο τον είχα σαν δεύτερο εσωτερικό κι έπαιζε μια χαρά. Επειδή είναι 1,5 ΤΒ και είναι γεμάτος είπα αντί να πάρω εξωτερικό 2,5αρή, να πάρω μια θήκη και να μετατρέψω αυτόν σε εξωτερικό. Δεν ξέρω αν φταίει που είχε ήδη partitions ή που ήταν ntfs λόγω windows. Το θέμα μου είναι να τον αναγνωρίσω χωρίς να χάσω τα δεδομένα. Θα δοκιμάσω αν τον βλέπει το λαπτοπ αλλά μάλλον χλωμό γιατί κι αυτό είναι με windows 7.
ksessalonikios Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 μηπως απλά θελει μια νεα αντιστοίχιση με γράμμα μεσα απο το disk management;
Mr_Terror Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Ανεβασε φωτο απο το disk management να δουμε. Και τσεκαρε αν ο δισκος σου ειναι μεσα στην ελλατωματικη παρτιδα που παρουσιασαν προβλημα οι barracuda 7200.11 με το firmware.
41ex Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 sto disk management φαινεται σαν invalid: https://imgur.com/a/Ofvct
Mr_Terror Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μαλλον πρεπει να τον γυρισεις σε basic disk.Μια προχειρη αναζητηση βρηκα αυτο. http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/convert-dynamic-disk-to-basic-disk.htm Περιμενε και αλλες γνωμες να βεβαιωθουμε οτι ειναι η σωστη διαδικασια.
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Βρες έναν υπολογιστή να τον βάλεις κανονικά με σύνδεση sata. Δες τότε αν έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου. 1
gdriver Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 αυτό ακριβώς. συνέδεσε πρώτα το δίσκο ως εσωτερικό να δεις αν έχει προβλήμα ή όχι, κάνε ένα back up , βάλε τον μετά στη θήκη κάνε του φορμάτ και ξαναπέρασε τα όλα πάνω του. η ακόμη καλλίτερα, πριν ξαναβάλεις κάτι πάνω του, κάνε το frimware update που είπε ο φίλος παραπάνω και μετά περασε μέσα τα αρχεία του.
41ex Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά αυτό έκανα, τον ξαναέβαλα στο παλιό υπολογιστή και δουλεύει κανονικά. Το πρόβλημα μου ήταν ότι ο παλιός και το λαπτοπ έχουν συνολική χωρητικότητα 0.750 ενώ ο εξωτερικός είναι 1,5 και γεμάτος. Όταν μεταφέρω κάπου και τα 1,5 τέρρα θα τον κάνω φορμάτ και θα τα ξαναμεταφέρω πίσω, είπα μήπως υπάρχει κανένα κόλπο να το γλιτώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα