Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήρα ένα μεταχειρισμένο και έχω κάποια θέματα. 
στοιχεία: Gigabyte P55M - UD2

Memory: Kingston KHX - 1333C9D3K2/4G

CPU: i5 - 750 

Κάρτα γραφικών ASUS ENGTS250 -  NVIDIA GeForce GTS 250

Τροφοδοτικό μ' εκαψες. Δίσκος ένας blue wd 500άρης. 

Το κύριο θέμα είναι ότι η μνήμη ενώ είναι 4gb αναγνωρίζεται σαν 2gb παρά το ότι έκανα bios update μπας και. Επίσης όταν την βάζω στο 1 ή 3 dim σφυρίζει και δεν μπουτάρει. στο 2 και 4 άμα την συνδέσω δουλεύει αλλά σαν 2άρα. Μου πέταξε και μια φορά μπλέ οθόνη στο 4ο σλοτ αλλά μετά το ρεσταρτ δεν ξαναπέταξε και έχω κάνει πολλά από τότε. 

Αυτή η μνήμη βρισκόταν πάνω σε άλλο pc. Τα οποία προέρχονται από net cafe. αλλά με ίδια ακριβώς μητρική. και απλά την έκανα τράμπα με αυτό που διάλεξα για να έπαιρνα μια ίδια και να τα έκανα απευθείας 8gb. 
Στο άλλο pc με την ίδια motherboard δεν ξέρω πως συμπεριφερόταν γιατί δεν είχα την δυνατότητα να τα βάλω στο ρεύμα να τσεκάρω τι παίζει. 

Τι προτείνεται να κάνω? Πως θα γίνει να την δει επιτέλους σαν 4άρα? Η συμπεριφορά της μητρικής είναι σωστή που όταν την βάλω στο 1 'η 3ο σλοτ σφυρίζει? 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Μήπως τα windows που έχεις περασμένα είναι 32 bit?

Όσο για τα slot και το πως να βάλεις τις μνήμες πάντα διαβάζουμε το manual δεν κάνουμε του κεφαλιού μας..

https://www.manualslib.com/manual/453791/Gigabyte-Ga-P55m-Ud2.html?page=16

απο το απο πάνω βλέπω πως οι αριθμοί κάθε slot δεν πάνε με την σειρά δηλαδή (διαβάζοντας απο αριστερά προς τα δεξιά όπως έχει την εικόνα)  ειναι Slot2,Slot1 μετά Slot4,Slot3

εσύ πρέπει να τις βάλεις στο slot1 και slot3 που ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να μπούν στο "πρώτο" και "τρίτο" ΑΛΛΑ  στο "δεύτερο" και "τέταρτο"

Slot2==Slot1==Slot4==Slot3

OXI == NAI  == OXI == NAI

Δημοσ.

στα 32 bit  θα την εβλεπε σαν 3.3GB

στα bios την βλεπει 2GB? μπορει να μην την διαβαζει ολη. καθαρισε τα πινς της με οινοπνευμα η ξυσε την ελαφρος με πολυ ψιλο γυαλοχαρτακι.

η απλα καποιο chip μνημης τα επαιξε.δοκιμασε αλλη μνημη να δεις,η δοκιμασε αυτη σε αλλο pc.

σε αυτο που λεει ο manjaro για τις μνημες εχει δικιο,αν και πιστευω οτι το γνωριζεις ηδη..

Δημοσ.

στα 32 bit  θα την εβλεπε σαν 3.3GB

στα bios την βλεπει 2GB? μπορει να μην την διαβαζει ολη. καθαρισε τα πινς της με οινοπνευμα η ξυσε την ελαφρος με πολυ ψιλο γυαλοχαρτακι.

η απλα καποιο chip μνημης τα επαιξε.δοκιμασε αλλη μνημη να δεις,η δοκιμασε αυτη σε αλλο pc.

σε αυτο που λεει ο manjaro για τις μνημες εχει δικιο,αν και πιστευω οτι το γνωριζεις ηδη..

Δεν είναι απαραίτητο αυτό μπορεί να βλέπει ένα εύρος  απο 2 έως κάτω απο 4GB εξαρτάται απο το σύστημα. (νομίζω πριν καμια δεκαπενταριά χρόνια μου έτυχε και 4)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. σαν ζεύγη τις ξέρω. με τα νούμερα σαν αριθμούς όχι. Όπως και να έχει δεν παίζει ούτε στο σλοτ το σωστό. αυτό είναι το θέμα. απλά είπα να την δοκιμάσω και στα άλλα μπας και αλλά δεν. 
Στο Bios δυστυχώς σαν 2gb την βλέπει πάλι. τώρα θα την δοκιμάσω στο άλλο pc που έχω να δω εκεί τι λέει. Αλλά θα την καθαρίσω κιόλας γιατί όντως τα pins έχουν πάνω λίγη βρωμιά. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. σαν ζεύγη τις ξέρω. με τα νούμερα σαν αριθμούς όχι. Όπως και να έχει δεν παίζει ούτε στο σλοτ το σωστό. αυτό είναι το θέμα. απλά είπα να την δοκιμάσω και στα άλλα μπας και αλλά δεν. 

Στο Bios δυστυχώς σαν 2gb την βλέπει πάλι. τώρα θα την δοκιμάσω στο άλλο pc που έχω να δω εκεί τι λέει. Αλλά θα την καθαρίσω κιόλας γιατί όντως τα pins έχουν πάνω λίγη βρωμιά. 

μιλάς με ενικό αριθμό... θα την βάλεις που; μία είναι;?

Ποιο είναι το σωστό το slot?

Και αν έχεις βάλει δύο σε ποιες θέσεις τις βάζεις γιατι αν τις βάζεις στην πρώτη και την τρίτη όπως είπες πιο πάνω τότε λάθος θέσεις ειναι αυτές.

Δημοσ.

Λοιπόν μην μου τα χώσετε... έκατσα την καθάρισα με την αγαπημένη μου αλοιφή την γκλανόλ. έγιναν γυαλί τα πινς.
το πρόβλημα είναι ότι παρατήρησα και τι λέει το αυτόλλητο πάνω και την γκούκλαρα καλύτερα. ενώ συνήθως λένε 2x2gb kit of 2 σύνολο 4gb. αυτή έλεγε σκέτο 4gb. και υπέθεσα ότι ήταν 4άρα. με το ψάξιμο τώρα με τον κωδικό της και είδα πάνω ότι λέει kit of 2 (χωρίς τπτ άλλο) τελικά είναι 2άρα έτσι και αλλίως! λολ. πρωτού το δω τη δοκίμασα και στο άλλο pc και πάλι 2άρα την έβγαζε... υπέθεσα δυστυχώς ότι είναι 4άρα έτσι όπως φώτιζα με το φακό... 

για το που την έβαλα, την έβαλα στο δεύτερο τώρα (Slot1) (ελπίζω να μην σε έκαψα :P και στο άλλο pc έτσι τις έχω βαλμένες απλά έχω κόψει εδώ και χρόνια τις συνεχής αναβαθμίσεις και αγορές και τα έχω ξεχάσει). 

πάντως στο slot 1 μπλε οθόνη δεν πετάει. σε σχέση με το slot 3 που εκεί πετούσε. 
150ευρο έδωσα και έχω αρχίσει να αναρρωτιέμαι αν έπρεπε. απλά το ήθελα περισσότερο να το πάρω για να υπάρχει γιατί και το άλλο με τον i7 είναι εξίσου παλιό οπότε μην ξεμείνω να έχω κάτι.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό μπορεί να βλέπει ένα εύρος  απο 2 έως κάτω απο 4GB εξαρτάται απο το σύστημα. (νομίζω πριν καμια δεκαπενταριά χρόνια μου έτυχε και 4)

Σε καμιά περίπτωση τα windows δεν θα έπρεπε να δουν μόνο 2. Τα 4gb σε 32bit windows μόνο στη σφαίρα της φαντασίας σου θα πρέπει να τα είδες.

Λοιπόν μην μου τα χώσετε... έκατσα την καθάρισα με την αγαπημένη μου αλοιφή την γκλανόλ. έγιναν γυαλί τα πινς.

το πρόβλημα είναι ότι παρατήρησα και τι λέει το αυτόλλητο πάνω και την γκούκλαρα καλύτερα. ενώ συνήθως λένε 2x2gb kit of 2 σύνολο 4gb. αυτή έλεγε σκέτο 4gb. και υπέθεσα ότι ήταν 4άρα. με το ψάξιμο τώρα με τον κωδικό της και είδα πάνω ότι λέει kit of 2 (χωρίς τπτ άλλο) τελικά είναι 2άρα έτσι και αλλίως! λολ. πρωτού το δω τη δοκίμασα και στο άλλο pc και πάλι 2άρα την έβγαζε... υπέθεσα δυστυχώς ότι είναι 4άρα έτσι όπως φώτιζα με το φακό... 

για το που την έβαλα, την έβαλα στο δεύτερο τώρα (Slot1) (ελπίζω να μην σε έκαψα :P και στο άλλο pc έτσι τις έχω βαλμένες απλά έχω κόψει εδώ και χρόνια τις συνεχής αναβαθμίσεις και αγορές και τα έχω ξεχάσει). 

πάντως στο slot 1 μπλε οθόνη δεν πετάει. σε σχέση με το slot 3 που εκεί πετούσε. 

150ευρο έδωσα και έχω αρχίσει να αναρρωτιέμαι αν έπρεπε. απλά το ήθελα περισσότερο να το πάρω για να υπάρχει γιατί και το άλλο με τον i7 είναι εξίσου παλιό οπότε μην ξεμείνω να έχω κάτι.

Όχι δεν έκανες καλά. Με 150 έπαιρνες καινούργιο και με τις εγγυήσεις τους. Νόημα θα είχε αν έπαιρνες ένα part π.χ την μητρική αν είχε παρουσιάσει πρόβλημα αυτή που είχες.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε? Μονο τον i5 που εχει τον βρισκεις 155 ευρω. Τσαμπα το πηρε το πισι. Τους κοροιδεψε κιολας επειδη ειναι ομορφο κοριτσι.

Δημοσ.

νταξ πρώτης γενιάς είναι έτσι. από τιμή ούτε τους έκλεψα ούτε με έκλεψαν πιστεύω (τις τιμές τις είχανε βάλει οι ίδιοι και κάτι θα κόψει λόγο μνήμης).
αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα από την άποψη μην τα φτήσει καμιά μητρική πχ αν και στο ebay είδα υπάρχουν. δεν ξέρω ακριβώς το πόσο παλιό είναι. δλδ μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας αλλά μπορεί πχ να αγοράστηκε πριν 5 χρόνια λέμε τώρα. μπορεί να το πήρανε και πριν 8 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι έχω μαζέψει όλη την παλιατσαρία από pc... Το άλλο είναι i7 πρώτης γενιάς... Καλά το πάρα άλλο είναι τεχνολογίας 13 ετών αγορασμένο το 2009 με σκοπό να καίει το ελάχιστο δυνατό ρεύμα... 
σε κάποια φάση θα κάνω σοβαρή αγορά μελλοντικά...

Και το καλό είναι ότι πήρα και άλλα πράγματα μαζί. πχ οθόνη 50€ 22άρα. μαζί πληκτρολόγιο ποντίκι ακουστικά. καλα αυτά οκ. όχι ότι δεν μου χρειάζεται ένα ποντίκι γιατί τα χαλάω εύκολα :D . από εκεί και πέρα πήρα ήδη και κάποια άλλα ψιλοπράγματα. και έχω κανονίσει να πάρω κι'αλλα. οπότε και το pc αν το πήρα ακριβά, θα κερδίσω πχ από ένα γραφείο στα 40€ που το δίνει που είναι πραγματικά πολύ τσαχπίνικο και μεγάλο. Αν βρω τρόπο να το χωρέσω κάπου. 

Δημοσ.

νταξ πρώτης γενιάς είναι έτσι. από τιμή ούτε τους έκλεψα ούτε με έκλεψαν πιστεύω (τις τιμές τις είχανε βάλει οι ίδιοι και κάτι θα κόψει λόγο μνήμης).

αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα από την άποψη μην τα φτήσει καμιά μητρική πχ αν και στο ebay είδα υπάρχουν. δεν ξέρω ακριβώς το πόσο παλιό είναι. δλδ μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας αλλά μπορεί πχ να αγοράστηκε πριν 5 χρόνια λέμε τώρα. μπορεί να το πήρανε και πριν 8 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι έχω μαζέψει όλη την παλιατσαρία από pc... Το άλλο είναι i7 πρώτης γενιάς... Καλά το πάρα άλλο είναι τεχνολογίας 13 ετών αγορασμένο το 2009 με σκοπό να καίει το ελάχιστο δυνατό ρεύμα... 

σε κάποια φάση θα κάνω σοβαρή αγορά μελλοντικά...

Και το καλό είναι ότι πήρα και άλλα πράγματα μαζί. πχ οθόνη 50€ 22άρα. μαζί πληκτρολόγιο ποντίκι ακουστικά. καλα αυτά οκ. όχι ότι δεν μου χρειάζεται ένα ποντίκι γιατί τα χαλάω εύκολα :D . από εκεί και πέρα πήρα ήδη και κάποια άλλα ψιλοπράγματα. και έχω κανονίσει να πάρω κι'αλλα. οπότε και το pc αν το πήρα ακριβά, θα κερδίσω πχ από ένα γραφείο στα 40€ που το δίνει που είναι πραγματικά πολύ τσαχπίνικο και μεγάλο. Αν βρω τρόπο να το χωρέσω κάπου. 

Αν σκεφτεις οτι πριν απο 3 μηνες πηρα Hp 8300 pro sff  με i5-3470, 8gb και 250 hdd με 200 ευρω, ψιλοτσιμπημενο το πηρες θα ελεγα.

Ενταξει δεν ειναι κατι τραγικο, αλλα μπορουσες να το βρεις και πιο κατω.

• Like 1
Δημοσ.

την συγκεκριμένη μητρική την είχα και μπορώ να πώ οτι την έχω τρέξει με 8 gb (4 dimmX2gb) ,ο κατασκευαστής την έχει με μέγιστο τα 16gb, με εξαίρεση το να είναι κάτι χαλασμένο η να έχεις ασύμβατες μνήμες δέν θα έπρεπε να υπάρχει προβλημα.

Δές με το cpu-z τι έκδοση bios έχει και εγκατέστησε το τελευταίο (f10 αν θυμάμαι σωστά).

Υ.γ είδα ότι λύθηκε το ζήτημα, τελικά ήταν το dimm 2 άρα άκυρο.

• Like 1
Δημοσ.

με μακαιρωσες τωρα! καλά εδώ που μένω εγώ δεν έχει και ιδιαίτερες ευκαιρίες. Απλά δεν μπορείς να αγοράσεις τπτ. μέχρι και για χαλασμένα laptop 5ετίας ονειρεύονται 100€ +... 
νταξ τεράστια η διαφορά στο τι πήρες εσυ με 50€ πάνω. 

Αν σκεφτεις οτι πριν απο 3 μηνες πηρα Hp 8300 pro sff  με i5-3470, 8gb και 250 hdd με 200 ευρω, ψιλοτσιμπημενο το πηρες θα ελεγα.

Ενταξει δεν ειναι κατι τραγικο, αλλα μπορουσες να το βρεις και πιο κατω.

Δημοσ.

Ολοι ειπαμε το δικο μας, μια λυση ομως δεν δωσαμε. Ειναι φως φαναρι οτι σφαλει ειτε το module της μνημης η τα slot της μητρικης. Ο πιο ευκολος τροπος να το διαπιστωσεις ειναι να δοκιμασεις το εν λογω module μνημης σε καποιο αλλο pc/μητρικη. Επισης θα μπορουσες να αγορασεις ενα σπρευ καθαρισμου επαφων, και εχοντας το pc εκτος ρευματος, να καθαρισεις καλα τα Pins των memory slots. Μετα απο αυτο, γνωριζοντας πλεον τι φταιει, η μιλας με τον πωλητη, η αλλαζεις απο την τσεπη σου το χαλασμενο component

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...