Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και πολύ καιρό είχα χαλασμένο τον θερμοσίφωνα στο σπίτι δεν ξέρω αν φτιάχνεται απλά επειδή είναι παλιός 13-14 χρόνια λέω πάρω νέο.

Κοίταζα για απλό αλλά είδα ότι ο ταχυθερμοθερμοσιφωνας δεν είναι τόσο ακριβώς, ποια είναι τα συν και ποια τα πλην?

Μένω μόνος σε ένα δυάρι και αραιά και που μένει μαζί και ο αδερφός μου.

Δημοσ.

13 χρόνια δέν είναι πολλά για θερμοσίφωνα, αν δέν έχει τρυπήσει το καζάνι και το πρόβλημα είναι η αντίσταση ή ο θερμοστάτης, σαφώς και σας συμφέρει να τον επισκευάσετε.

Δημοσ.

Ταχυθερμοσιφωνακι αξιζει με τα 1000% εχουμε εδω και 30 χρονια στο σπιτι και η αισθηση του να εχεις ζεστο νερο οποτε πραγματικα γουσταρεις δεν συγκρινεται με τιποτα!Και δεν ξεφευγει και τοσο στα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.

13 χρόνια δέν είναι πολλά για θερμοσίφωνα, αν δέν έχει τρυπήσει το καζάνι και το πρόβλημα είναι η αντίσταση ή ο θερμοστάτης, σαφώς και σας συμφέρει να τον επισκευάσετε.

Ποσο ειναι δηλαδη η διαρκεια ζωης ενος θερμοσιφωνα ? Το προβλημα μαλλον ειναι η αντισταση εχει πιασει αλατα δεν ζεστεναι το νερο και επισης δεν εχει πιεση το νερο μερικες φορες δεν βγαζει και καθολου.δεν θα μου παρει 50 το λιγοτερο , με 150 παιρνω ταχυθερμαντηρα.

Ταχυθερμοσιφωνακι αξιζει με τα 1000% εχουμε εδω και 30 χρονια στο σπιτι και η αισθηση του να εχεις ζεστο νερο οποτε πραγματικα γουσταρεις δεν συγκρινεται με τιποτα!Και δεν ξεφευγει και τοσο στα λεφτα.

και εγω αυτο σκφτομαι οτι θεω να κανω μπανιο τωρα και κανω και οχι να περιμενο να ζεστανει ή να μην μεινει νερο για δευτερο ατομο αν θελει να κανει μπανιο.

Δημοσ.

Δυστυχως θελεις τριφασικη παροχη για ενα καλο δυνατο ταχυθερμαντηρα. Αν βαλεις εναν δυνατο μονοφασικο, δεν θα σηκωνει τα kw η πριζα, οποτε θα αναγκαστεις να φερεις μαστορα να τραβηξει γραμμη απο τον πινακα για 6-9kw ταχυθερμαντηρα.

https://sieline.gr/pages/gr/products/electric_quick_heaters/instantaneous_water_heaters.php

Δημοσ.

Σε 3φασικο έκανε πολύ καλή δουλειά. Μόλις ζητούσες ζεστό νερό είχες. Σε 1φασικο δεν έχω δει για να συγκρίνω.

Εγω μονοφασικη παροχη εχω στο ιντερνετ απο οτι ειδα με 3.5κβ μια χαρα δινουν αμεσως νερο , αν βαλεις ταχυθερφωσιφωνα με τον παλιο τι γινεται τον πετας και η σωληνωσεις σφραγιζονται ? θα υπαρχει μετα καποιο προβλημα ?

Δυστυχως θελεις τριφασικη παροχη για ενα καλο δυνατο ταχυθερμαντηρα. Αν βαλεις εναν δυνατο μονοφασικο, δεν θα σηκωνει τα kw η πριζα, οποτε θα αναγκαστεις να φερεις μαστορα να τραβηξει γραμμη απο τον πινακα για 6-9kw ταχυθερμαντηρα.

https://sieline.gr/pages/gr/products/electric_quick_heaters/instantaneous_water_heaters.php

απο οτι ειδα η μονοφασικη παιζουν στα 3.5 με 5 κβ δεν ειναι αρκετη ισχυ αυτη ? Δεν μπορουμε να τραβηξουμε καλωδιο απο την γραμμη του παλιου θερμωσιφωνα αφου θα αφαιρεθει ?

Δημοσ.

Μην αγορασεις λιγα kw στο λεω γιατι την εχω πατησει στο παρελθον.

Το προβλημα ειναι η ροη/πιεση του νερου η οποια οταν την αυξανεις απο την ντουζιερα, τοτε η αντισταση της συσκευης δεν θα προλαβαινει να ζεστανει το νερο (θα σου ερχεται πολυ χλιαρό). Για να προλαβαινει το μηχανημα θα πρεπει να τρεχεις τη βρυση πολυ χαλαρα και αυτο θα σου τη σπασει καποια στιγμη. Το προβλημα χειροτερευει το χειμωνα με τα χιόνια οταν το νερο θα ερχεται πολυ κρυο απο το δικτυο και θα δυσκολευει τα πραγματα πιο πολυ.

Ολα αυτα τα προβληματα λυνονται με ενα ισχυρο σε kw τριφασικο τουμπανατο μηχανημα.

• Like 1
Δημοσ.

Μην αγορασεις λιγα kw στο λεω γιατι την εχω πατησει στο παρελθον.

Το προβλημα ειναι η ροη/πιεση του νερου η οποια οταν την αυξανεις απο την ντουζιερα, τοτε η αντισταση της συσκευης δεν θα προλαβαινει να ζεστανει το νερο (θα σου ερχεται πολυ χλιαρό). Για να προλαβαινει το μηχανημα θα πρεπει να τρεχεις τη βρυση πολυ χαλαρα και αυτο θα σου τη σπασει καποια στιγμη. Το προβλημα χειροτερευει το χειμωνα με τα χιόνια οταν το νερο θα ερχεται πολυ κρυο απο το δικτυο και θα δυσκολευει τα πραγματα πιο πολυ.

Ολα αυτα τα προβληματα λυνονται με ενα ισχυρο σε kw τριφασικο τουμπανατο μηχανημα.

με μια γρηγορη αναζητηση εψαξα και βρηκα αυτον που εχει πολυ καλα σχολια https://www.skroutz.gr/s/6440887/Solcore-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D-F1D.html.

Για βαλο 3φ θα θελει και αλλαγη γραμμης οποτε θα μου παει πολυ

Δημοσ.

Οπως είπαν τα παιδια ο ταχυθερμοσύφωνας βολεύει άπειρα γιατι σου δινει ζεστο νερό οο χρειάζεσαι δεν το αφηνεις καποιο χρονο για να κάνεις και αν περισσέψει η δεν φτάσει

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα ένα μικρό θερμοσίφωνο που να ζεσταινεται γρήγορα.Ειχα ταχυθερμαντη της thermitron στα150€ αλλά επειδή ήμουν τελευταίο όροφο κ δεν είχε πολύ πίεση δεν δούλευε σωστά.Επισης έχω ακούσει ότι θέλει 25αρα ασφάλεια κ όταν δουλεύει να μην δουλεύει κάτι άλλο "βαρύ" πχ πλυντήριο aircontition.Επικοινωνησε με μια εταιρία πριν πάρεις να σου πουν και πόσα kw χρειάζεται να είναι.

Δημοσ.

Από το 1998 που μπήκα στο σπίτι μου έχω έναν zanker del18, τριφασικό στα 18kw.

Το έχω σε σειρά με έναν ηλιακό ώστε το νερό που περνάει από τον zanker να είναι -έστω και λίγο- προθερμασμένο.  Έτσι το καλοκαίρι ο τ/θ είναι κλειστός και το χειμώνα ανοίγω τις φάσεις (ρεύματος) ανάλογα με το πόσο κρύο είναι το νερό.

Ο zanker έχει 2 βαθμίδες: 7-8kw και 18kw και οι φάσεις στον πίνακα είναι σε ξεχωριστό διακόπτη.

Μπάνιο κάνω με μία αυτόματη βρύση ρυθμιζμένη στους 35C.

Όταν το νερό είναι μεταξύ:

30 και πάνω είναι κλειστός - ο ηλιακός ξεπερνάει τα καλοκαίρια τους 80C...

22 και πάνω -> ανοίγω την 1 βαθμίδα και 2 φάσεις (με μία φάση δεν ζεσταίνει καθόλου).

15-22 -> ανοίγω την 1 βαθμίδα και 3 φάσεις

από εκεί και κάτω θέλω υποχρεωτικά τη δεύτερη βαθμίδα και 3 φάσεις - δηλαδή 18kw στο φουλ για να κάνεις μπάνιο με κανονική ροή νερού.

Είναι παλαιού τύπου και δεν έχει κάποιον αυτοματισμό.

Επίσης έχει αναλώσιμο.  Μία φλάντζα που την αλλάζω κάθε περίπου 4 χρόνια γιατί τρυπάει.  Η τιμή της ξεκίνησε από 15 ευρώ περίπου και τώρα την χρεώνουν €50!  Για μια λεπτή φλάντζα κυκλική περίπου 10εκ διάμετρο που δεν βρίσκω υλικό να την φτιάξω μόνος μου.

(και στο ebay ή εξωτερικό ξεκινάνε από €35 + μτφ αν τη βρεις).

Φυσικά τραβάει τα άντερά του σε ρεύμα (το αναφέρω αυτό γιατί μπορεί να μην σου λένε κάτι τα νούμερα των kw).

Δημοσ.

Τραβάει το @@λο του σε ρεύμα εννοείς... Ετσι ειναι.. αλλα η χρήση του πρεπει να ειναι περιορισμένη.. και γενικα οι Τ/Θ είναι για σπίτια με τριφασική παροχή..
7-8 kw μονοφασικό ειναι και η κουζινα + κάτι παραπάνω αν την ανάψεις όλη ( βέβαια εκει υπολογιζεις και συντελεστη ετεροχρονισμου.. ασχετο)

Oταν λές αλλάζεις τις φάσεις τι εννοεις? Επίσης η βαθμίδα 2 φαντάζομαι ειναι 2 αντιστασεις με ξεχωριστές φάσεις.. Ωραια ρυθμιση nice

Δημοσ.

Ενας κλασικος θερμοσιφωνας 60 λιτρων εχει αντισταση 4kw. Αν πχ θελει μια ωρα να ζεστανει το νερο, θα καψει 4 κιλοβατωρες 0,10€ εκαστη (χωρις φπα), συνολο 0,40€. Το πλεονεκτημα εδω ειναι οτι περισσευει νερο να κανεις και αλλες δουλειες και δεν κρυωνει ευκολα μεσα στο θερμομονωμενο δοχειο. Επισης ειναι φθηνες οι τιμες τους.

Σε ενα ταχυθερμοσιφωνα 18kw στην καρδια του χειμωνα, θα δουλευει ασταματητα για 10 λεπτα όσο χρειαστει πχ να κανεις ντουζ. Το κόστος:
10 λεπτά της ωρας σημαινουν το 1/6 αυτης οποτε και το 1/6 του κοστους της κιλοβατωρας (0,017€).Οποτε για το μηχανημα: 0,017*18= 0,31€ για ενα ντους 10 λεπτων. Αν κανουν και αλλοι ντουζ ή πλυσιματα πιατων υπολογιστε αναλογα.

http://www.skroutz.gr/c/970/thermosifones.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82+60+%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%B1

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν έχω καλές εμπειρίες με ταχυθερμοσίφωνες. Στην Ιρλανδία που είχα πάει τον Δεκέμβρη, είχαν παντού τέτοιους, και ήταν πολύ σπάσιμο να κάνεις μπάνιο... Συνήθως σου ερχόταν παγωμένο νερό, μετά ξαφνικά καυτό για δευτερόλεπτα και μετά ξανά παγωμένο... Ήταν αρκετά σπάνιο να βρεις χρυσή τομή και να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου. Και το ίδιο πράγμα το παρατήρησα σε περίπου 5 σπίτια που έμεινα εκεί.

Αν είσαι 1 άτομο στο σπίτι, ο μικρός θερμοσίφωνας είναι απίστευτα βολικός, γιατί μπορεί να ζεστάνει το νερό σε λίγα λεπτά και θα ξέρεις ότι θα έχεις πάντα σταθερή θερμοκρασία στο νερό όταν θα κάνεις μπάνιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...