Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members
Δημοσ.

Ενώ κάποιες μεμονωμένες συσκευές μπορούν να επικοινωνούν με άλλες, δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη μία κοινή γλώσσα για τα προϊόντα που αφορούν το Internet Of Things.

Αντ' αυτού, οι κατασκευαστές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε λύσεις συγκεκριμένων εταιρειών όπως η Google, η Apple ή η Amazon και είτε να περιορίσουν το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται είτε να αυξήσουν τα κόστη τους για χάρη της ευρύτερης υποστήριξης.

 

Το Open Connectivity Foundations (OCF) είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να καλύψει αυτό το κενό και να διαμορφώσει τα απαραίτητα πρότυπα διαλειτουργικότητας μεταξύ διασυνδεδεμένων συσκευών, ώστε να τους επιτρέπει να ανακαλύπτουν η μία την άλλη και να επικοινωνούν ανεξαρτήτως κατασκευαστή, λειτουργικού συστήματος, chipset ή hardware.

 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται μια σειρά από πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν την συγγραφή των "Προδιαγραφών Διαλειτουργικότητας του OCF" ( OCF Interoperability Specification), τον έλεγχο των προϊόντων, καθώς και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης των συμβατών συσκευών.

 

Η Samsung, μάλιστα, υπερηφανευόταν στην φετινή IFA πως οι πρώτες συσκευές που πιστοποιήθηκαν από το Ίδρυμα ήταν δικές της, ενώ μεταξύ των μελών του OCF μπορεί κανείς να βρει ακόμη εταιρείες όπως η LG, η Microsoft, η Cannon και η Intel.

 

Ασφαλώς, πολλά από τα μέλη του OCF, με την Samsung και την LG να αποτελούν εξέχοντα παραδείγματα, προσπαθούν να πουλήσουν στους πελάτες τους ολόκληρα οικοσυστήματα. Πιστοποιώντας τα προϊόντα τους, ωστόσο, επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν μία ή και περισσότερες συσκευές τους και να τις ενσωματώσουν στα οικιακά τους οικοσυστήματα ακόμη κι αν δεν έχουν επιλέξει την δική τους λύση στο σύνολό της.

 

Συνολικά, περισσότερες από 390 εταιρείες έχουν γίνει μέλη της πρωτοβουλίας και πάνω από 120 δισεκατομμύρια προϊόντα Internet Of Things αναμένεται να μπορούν να διασυνδέονται μεταξύ τους μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Δημοσ.

Νομίζω πάντως ότι το συγκεκριμένο θέμα μας μιλά για τις κοινές προδιαγραφές για τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο..

  • Like 1
Δημοσ.

Eγω στο σπίτι έχω συσκευές από πολλούς κατασκευαστες και πρωτόκολλα και τα έβαλα να "μιλάνε" μεταξύ τους μέσω openhab εγκατεστημένο σε ένα raspberry pi. Μια χαρά τρέχει αλλά δεν είναι για non-IT άτομα. Είναι open source με όλα τα καλά και τα κακά του

  • Like 4
Δημοσ.

Το άρθρο δεν έχει τη παραμικρή ιδέα τί σημαίνει lingua franca...

Ε πες ντε. Να σε παρακαλεσουμε θες; Αμα το παμε ετσι δεν ξερεις τι λες.

Δημοσ.

Λιγότερες proprietary λύσεις == καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη με modular ανάγκες και περισσότερη ευελιξία επιλογής στοιχείων από μικρότερους κατασκευαστές.

Όταν τα motes,ανεξαρτήτως κατασκευαστή, μπορούν να επικοινωνούν δίχως μεσοβέζικες παπάντζες ή προβλήματα συμβατότητας, τότε είναι το ιδανικό.Όπως επίσης ιδανικό είναι όταν δεν έχουμε "συστήματα" που δένουν τον χρήστη σε μια εταιρεία, λόγω συμβατότητας.

 

Αυτά στην θεωρία, το τι προβλήματα θα βγάλει η υλοποίηση είναι άλλο καπέλο.

  • Like 1
Δημοσ.

Το άρθρο δεν έχει τη παραμικρή ιδέα τί σημαίνει lingua franca...

 

Μάλλον εσύ δε μπορείς να κάνεις την σύνδεση στον παραλληλισμό γιατί κολλάς στο ιστορικό κομμάτι του όρου:

 

  1. a language that is adopted as a common language between speakers whose native languages are different.
    • historical
      a mixture of Italian with French, Greek, Arabic, and Spanish, formerly used in the eastern Mediterranean.
  • Like 1
Δημοσ.

Openhab ή home assistant; Τι προτείνεις;

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το home assistant οπότε δεν μπορώ να σου πω ποιο να χρησιμοποιήσεις. Το openhab πάντως δεν είναι και το πιο εύκολο. Αλλά τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...