Γιώργος Γ. Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως φαίνεται, το σύστημα για το προορίζεται το UPS ΔΕΝ χρειάζεται τόση παροχή. Μαζί με μια 1050 TI (αυτήν θα βάλω στο μέλλον), η ενεργειακή ζήτηση δεν φτάνει πάνω από 400W (μαζί και με περιφερειακά και όλα). Οπότε, αυτό που χρειάζομαι είναι αυτό : https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html . Να ανεβάσω, πάλι, το σύστημα, για να μην αναφέρομαι σε πράγματα που δεν ξέρετε και θυμάστε. Να το πακέτο. Υ.Γ. Δεν ρίχνω ευθύνη σε κανέναν, άμεσα ή έμμεσα. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Ούτε υπάρχει λόγος να το κάνω. Υ.Γ.2. Η 1η επιλογή UPS ήταν η έκδοση 1400va της σειράς του παραπάνω UPS. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από Γιώργος Γ.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 On 6/5/2018 at 21:54, Γιώργος Γ. said: Όπως φαίνεται, το σύστημα για το προορίζεται το UPS ΔΕΝ χρειάζεται τόση παροχή. Μαζί με μια 1050 TI (αυτήν θα βάλω στο μέλλον), η ενεργειακή ζήτηση δεν φτάνει πάνω από 400W (μαζί και με περιφερειακά και όλα). Οπότε, αυτό που χρειάζομαι είναι αυτό : https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html . Να ανεβάσω, πάλι, το σύστημα, για να μην αναφέρομαι σε πράγματα που δεν ξέρετε και θυμάστε. Να το πακέτο. Υ.Γ. Δεν ρίχνω ευθύνη σε κανέναν, άμεσα ή έμμεσα. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Ούτε υπάρχει λόγος να το κάνω. Υ.Γ.2. Η 1η επιλογή UPS ήταν η έκδοση 1400va της σειράς του παραπάνω UPS. το 950 της apc βγαζει 480 watt και εσυ εχεις ενα συστημα που λες οτι θα ειναι κοντα στα 400watt.επισης σιγουρα εχεις και μια οθονη να βαλεις πανω.οποτε αν θες το ups να το δουλευεις στο 90 τις 100 ισως και παραπανω και επισης αν χρειαστει να βαλεις κατι ακομα πανω μελλοντικα και να μην μπορεις τοτε μπορειςνα παρεις το 950.αν ομως θες να εχεις την δυνατοτητα μελλοντικα να βαλεις πανω μια πιο μεγαλη οθονη μια τηλεοραση μια κονσολα ναι το 1400 ειναι καλυτερη λυση.
panoc Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το συστημα που αναφερει ουτε 250W σε full load τα παντα ολα δε τραβαει. Εδω το δικο μου* μαζι με οθονη, ρουτερ, 2 switches, 2 εξωτερικους δισκους με τα παντα ολα full load (gpu+cpu 100%) σπανια ξεπερναει τα 350-360W * 6700K @4.5, GTX 1080 @ 2100, 16GB Ram, 2X250 850evo 250GB, 3X 480GB toshiba ssd, 1X500GB 850evo, soundblaster z, corsair rm650x, οθονη Benq GW2765HT, 6 12cm φουρφουρια. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από panoc 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, poulinos είπε το 950 της apc βγαζει 480 watt και εσυ εχεις ενα συστημα που λες οτι θα ειναι κοντα στα 400watt.επισης σιγουρα εχεις και μια οθονη να βαλεις πανω.οποτε αν θες το ups να το δουλευεις στο 90 τις 100 ισως και παραπανω και επισης αν χρειαστει να βαλεις κατι ακομα πανω μελλοντικα και να μην μπορεις τοτε μπορειςνα παρεις το 950.αν ομως θες να εχεις την δυνατοτητα μελλοντικα να βαλεις πανω μια πιο μεγαλη οθονη μια τηλεοραση μια κονσολα ναι το 1400 ειναι καλυτερη λυση. Να γα βάλω τόσα. Αγοραστή για το νεφρό μου πού να βρω ? Εγώ, έτσι κι αλλιώς, δεν θα κάνω τρομερά πράγματα με υπολογιστές ποτέ. Απλά, θα παίζω λίγα παιχνίδια. Σε μια αξιοπρεπή οθόνη. Τίποτα περαιτέρω.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 27 minutes ago, Γιώργος Γ. said: Να γα βάλω τόσα. Αγοραστή για το νεφρό μου πού να βρω ? Εγώ, έτσι κι αλλιώς, δεν θα κάνω τρομερά πράγματα με υπολογιστές ποτέ. Απλά, θα παίζω λίγα παιχνίδια. Σε μια αξιοπρεπή οθόνη. Τίποτα περαιτέρω. η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τοσο τραγικη.το ενα κανει 106 το αλλο 146 περιπου.απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις τι θα παρεις.θες να εισαι οριακα σε va.παιρνεις το 950.και οι 2 αποψεις σωστες ειναι.εσυ το βλεπεις απο την πλευρα οτι παιζω οριακα και δινω λιγοτερα λεφτα καποιος αλλος μπορει να πει εγω αγοραζω το 1400 για μελλοντικη αναβαθμιση.αλλος θα πει οτι εγω παω να παρω με 50 ευρω 1000αρι turbo-x.αν θες το Ups σου να βγαζει 480watt και εσυ να παιζεις μαζι με οθονη πχ στα 450 εσυ το ξερεις. 2 hours ago, panoc said: Το συστημα που αναφερει ουτε 250W σε full load τα παντα ολα δε τραβαει. Εδω το δικο μου* μαζι με οθονη, ρουτερ, 2 switches, 2 εξωτερικους δισκους με τα παντα ολα full load (gpu+cpu 100%) σπανια ξεπερναει τα 350-360W * 6700K @4.5, GTX 1080 @ 2100, 16GB Ram, 2X250 850evo 250GB, 3X 480GB toshiba ssd, 1X500GB 850evo, soundblaster z, corsair rm650x, οθονη Benq GW2765HT, 6 12cm φουρφουρια. υπαρχουν απειρα calculator για να βρεις καποιος τι καιει το Pc του.ακομα και χωρις calculator μπορει να βρει στο site του κατασκευαστη τι καιει η cpu,Η gpu και η οθονη.τα router τα fans οι σκληροι δισκοι λιγα αλλαζουν σε ενα μηχανημα.το βασικο παντα ειναι Cpu,gpu.
panoc Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, poulinos είπε υπαρχουν απειρα calculator για να βρεις καποιος τι καιει το Pc του.ακομα και χωρις calculator μπορει να βρει στο site του κατασκευαστη τι καιει η cpu,Η gpu και η οθονη.τα router τα fans οι σκληροι δισκοι λιγα αλλαζουν σε ενα μηχανημα.το βασικο παντα ειναι Cpu,gpu. To γνωριζω, το δικο μου το μετρησα πριν ποσταρω με watt-ομετρο το οποιο συγκρινα την αναφορα του cyberpower (το οποιο cyberpower διχνει 5-10W λιγοτερο), και δεδομενου οτι ειναι αρκετα πιο ενεργοβορο που φαινονται εξωπραγματικα τα 400W που αναφερει ο φιλος για το συστημα που ποσταρε.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 8 minutes ago, panoc said: To γνωριζω, το δικο μου το μετρησα πριν ποσταρω με watt-ομετρο το οποιο συγκρινα την αναφορα του cyberpower (το οποιο cyberpower διχνει 5-10W λιγοτερο), και δεδομενου οτι ειναι αρκετα πιο ενεργοβορο που φαινονται εξωπραγματικα τα 400W που αναφερει ο φιλος για το συστημα που ποσταρε. ναι με watt meter ειναι καλη λυση.φαντασου οτι θεωρητικα ειναι δυσκολο σε Real συνθηκες να σηκωσεις και cpu και gpu στο full.οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα δεις εκτος benchmark full load τελειως στο Pc. απλα οπως ειπα αναλογως τι χρηματα θελει να δωσει καποιος παει και σε αλλη λυση.για καποιον τα παραπανω va ειναι καλα για να βαλουν και αλλα πραγματα πανω για αλλους απλα κερδιζουν ενα παραπανω χρονο αυτονομιας αφου το 1400 θα βγαλει καλυτερη αυτονομια απο οτι το 950 με το χ Load. η διαφορα τιμης δεν ειναι εξωπραγματικη.οπως και βεβαια αυτη ειναι η φθηνη σειρα της apc.υπαρχει και η επομενη με την Lcd οθονη υπαρχει και η smart sc υπαρχει και η smart.του παραπανω φιλου δεν το υπολογισα απλα του εξηγησα γιατι μπορει να προτιμησει ενα μεγαλυτερο σε va ups απο ενα που θα ειναι πιο οριακα.
panoc Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δε διαφωνω πουθενα και φυσικα το μεγαλυτερο ups ειναι παντα καλυτερο, η απορια μου ειναι στα watt που ισχυριζεται οτι απαιτει ο υπολογιστης του παιδιου. Εγω τα μετρησα στα 360W με cpu100% και gpu 100%, η 1080 ειναι 180w rated οποτε αμεσως χωρις αυτη πεφτουμε στα 180W για το υπολοιπο συστημα (για την ακριβεια το watt μετρο δειχνει περιτ α 172W για ολοκληρο το συσημα μαζι με οθονες κλπ για 100%cpu και idel gpu). Εστω οτι ο 2600G εχει την ιδια καταναλωση με το oced 6700K μου, (στη πραγκατικοτητα ο 2600G εχει λιγοτερη) και εστω οτι κατι καιει και το gpu τμημα του 2600G αντε να του προσθεσουμε αλλα 30-40W δηλαδη φτανουμε τα 220. (αυτα μαζι με οθονη, ρουτερ, 1-2 περιφεριακα) τα υπολοιπα watt που αναφερει τι αντικειμενα προέρχονται ;
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 22 hours ago, panoc said: Δε διαφωνω πουθενα και φυσικα το μεγαλυτερο ups ειναι παντα καλυτερο, η απορια μου ειναι στα watt που ισχυριζεται οτι απαιτει ο υπολογιστης του παιδιου. Εγω τα μετρησα στα 360W με cpu100% και gpu 100%, η 1080 ειναι 180w rated οποτε αμεσως χωρις αυτη πεφτουμε στα 180W για το υπολοιπο συστημα (για την ακριβεια το watt μετρο δειχνει περιτ α 172W για ολοκληρο το συσημα μαζι με οθονες κλπ για 100%cpu και idel gpu). Εστω οτι ο 2600G εχει την ιδια καταναλωση με το oced 6700K μου, (στη πραγκατικοτητα ο 2600G εχει λιγοτερη) και εστω οτι κατι καιει και το gpu τμημα του 2600G αντε να του προσθεσουμε αλλα 30-40W δηλαδη φτανουμε τα 220. (αυτα μαζι με οθονη, ρουτερ, 1-2 περιφεριακα) τα υπολοιπα watt που αναφερει τι αντικειμενα προέρχονται ; ναι αυτα μπορει πραγματι να τα εχει υπολογισει λαθος ή απλα να τα εβγαλε τελειως κατα προσεγγιση. απλα και εγω εγραψα πιο πολυ για ποιο λογο αξιζει ενα μεγαλυτερο Ups παρα με βαση την καταναλωση που εχει που δεν την κοιταξα. με μια γρηγορη ματια ο 2400 ειναι 65 watt σκληρος fans κτλ κανα 30αρι max και η καρτα γραφικων ειναι 75 watt.αρα 170 βγαζουμε.με οθονη να παει 230? εκει ναι το 950 apc θα δουλευει μισο Load.το 1400 θα δουλευει 1/3 Load.
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 480 watt τι να τα κάνει? Είναι πάρα πολλά. Το μικρότερο θα έπαιρνα. https://www.skroutz.gr/s/6234173/APC-Back-UPS-700VA-Schuko.html Εκτός και αν στο μέλλον μετανιώσει και πάρει μεγάλη κάρτα. Στις 5/8/2018 στις 11:50 ΠΜ, panoc είπε Το συστημα που αναφερει ουτε 250W σε full load τα παντα ολα δε τραβαει. Εδω το δικο μου* μαζι με οθονη, ρουτερ, 2 switches, 2 εξωτερικους δισκους με τα παντα ολα full load (gpu+cpu 100%) σπανια ξεπερναει τα 350-360W * 6700K @4.5, GTX 1080 @ 2100, 16GB Ram, 2X250 850evo 250GB, 3X 480GB toshiba ssd, 1X500GB 850evo, soundblaster z, corsair rm650x, οθονη Benq GW2765HT, 6 12cm φουρφουρια. Τον έχεις και κλοκαρισμένο.
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 8 minutes ago, BlueBlood7 said: 480 watt τι να τα κάνει? Είναι πάρα πολλά. Το μικρότερο θα έπαιρνα. https://www.skroutz.gr/s/6234173/APC-Back-UPS-700VA-Schuko.html Εκτός και αν στο μέλλον μετανιώσει και πάρει μεγάλη κάρτα. Τον έχεις και κλοκαρισμένο. 390 watt βγαζει.επισης μικρη διαφορα απο το 900 δηλαδη περιπου 20 ευρω.με σχεση βεβαια το 1400 ειναι μιση τιμη.ή αν παρει μεγαλη καρτα ή αν θελησει να βαλει αλλα πραγματα πανω στο Ups πχ κονσολα τηλεοραση κτλ. η καμια μεγαλυτερη Cpu
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Ε καλά αν βάλει τα κερατά του πάνω θα χρειαστεί το 1400. Αλλά από αυτό που κατάλαβα μόνο το pc θα έχει.
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 9 minutes ago, BlueBlood7 said: Ε καλά αν βάλει τα κερατά του πάνω θα χρειαστεί το 1400. Αλλά από αυτό που κατάλαβα μόνο το pc θα έχει. ναι ας το κρινει ο ιδιος ποσα πραγματα θα βαλει πανω τωρα η μελλοντικα και ποσα λεφτα θελει να δωσει.το καλο ειναι οτι τα apc ειναι καλα και δυσκολα χαλανε .δεν ειναι κατι που θα αλλαξει σε ενα δυο χρονια.οποτε καλο ειναι να δει τι αλλη χρηση θα του κανει.απλα καθε 3-4 χρονια θα χρειαστει και μπαταρια που οσο πιο μεγαλο το μοντελο τοσο πιο μεγαλες και πιο πολλες μπαταριες παιρνει με το αναλογο κοστος. ενα μικρο μπορει να εχει μια μπαταρια των 20 ευρω δηλαδη μια 12volt 7.2 ah αλλα μπορει καποιο αλλο να εχει δυο τετοιες ή να εχει ακομα και 2 x 12volt 12ah Που το κοστος ειναι 2 χ 40 ευρω = 80 ευρω.
mr.Vox Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πολύ σωστή παρατήρηση για τις μπαταρίες. Πολλές ακόμα και επώνυμες τα παίζουν γρήγορα αν και έχουν επάνω ημερομηνίες κατασκευής. Τι κυριότερο σε μια διακοπή είναι να μην τις αφήνουμε να στραγγίζουν γιατί επέρχεται η θείκωση άμεσα. Επίσης ρόλο παίζει και ο χώρος, θερμοκρασία και πώς την έχει αποθηκεύσει ο έμπορας πριν την αγορά. Τώρα με μια μάρκα ultracell καπως έτσι είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από yasua που είχα πριν. Υποτίθεται ότι η yasua είναι top αλλά οι συγκεκριμένες με απογοήτευσαν. Δεν ξέρω τι έγινε και σύντομα έφαγαν τα ψωμιά τους. Ένα άλλο ζευγάρι μπαταριών που είχα yasua παλαιότερα κράτησε 5 χρόνια και τις άλλαξα προληπτικά. Ότι σου κάτσει είναι τελικά. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από mr.Vox
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 13 minutes ago, mr.Vox said: Πολύ σωστή παρατήρηση για τις μπαταρίες. Πολλές ακόμα και επώνυμες τα παίζουν γρήγορα αν και έχουν επάνω ημερομηνίες κατασκευής. Τι κυριότερο σε μια διακοπή είναι να μην τις αφήνουμε να στραγγίζουν γιατί επέρχεται η θείκωση άμεσα. Επίσης ρόλο παίζει και ο χώρος, θερμοκρασία και πώς την έχει αποθηκεύσει ο έμπορας πριν την αγορά. Τώρα με μια μάρκα ultracell καπως έτσι είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από yasua που είχα πριν. Υποτίθεται ότι η yasua είναι top αλλά οι συγκεκριμένες με απογοήτευσαν. Δεν ξέρω τι έγινε και σύντομα έφαγαν τα ψωμιά τους. Ένα άλλο ζευγάρι μπαταριών που είχα yasua παλαιότερα κράτησε 5 χρόνια και τις άλλαξα προληπτικά. Ότι σου κάτσει είναι τελικά. ναι το ποσο γρηγορα θα τα παιξει η μπαταρια εξαρτατε απο πολλα.ποσο καιρο στο ραφι,αν ηταν αδεια η γεματη,αν την αδειαζεις ποτε και την ξαναγεμιζεις,σε τι θερμοκρασια τις εχεις,τι μαρκα ειναι. η θείκωση υποτιθεται οτι μπορεις με καποια μηχανηματα να την "φτιαξεις" αλλα σκοπος ειναι να μην φτασεις μεχρι αυτο το σημειο γιατι θα επηρεαστει οσο να νε η μπαταρια. ωραιες μπαταριες ειναι και οι csb απο το www.batteries.gr τις οποιες φορουσαν για παρα πολλα χρονια και τα apc.αν εβγαζες το αυτοκολλητο apc απο κατω ηταν csb.Μετα εβαλε καποιες αλλες η apc(δεν θυμαμαι ποιες.νομιζω ηταν δυο λεξεις). yuasa εννοεις οχι yasua. ναι υποτιθεται οτι ειναι καλες και καποιες ερχονται και Pre-charged.σιγουρα μπορει να υπαρχουν και εκει διαφοροι τυποι που αντεχουν παραπανω ή λιγοτερο αλλα μπορει και απλα καποιος να τις ειχε κρατησει πολυ καιρο στο καταστημα και να μην τις γεμιζε οποτε να εφαγαν τα ψωμια τους εκει . Στα apc σε αυτα που συνδεονται στο pc μπορεις να ορισεις οτι οταν οι μπαταριες φτασουν 15 τις 100 το Ups να δωσει σημα για shutdown στο pc με σκοπο και το Pc να μην κλεισει αποτομα αλλα και οι μπαταριες να μην αδειασουν τελειως. επισης μπορεις να ορισεις οτι πχ θα γινει shutdown οταν η μπαταρια φτασει 10 τις 100 και μετα το Ups θα κλεισει τελειως και θα ξανανοιξει οταν οι μπαταριες ειναι πχ στο 40 τις 100.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα