Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Για 8-10 ευρώ και τις δυνατότητες της θεωρώ ότι είναι καλούτσικη αγορά. Για 15 σίγουρα ούτε λόγος,δεν θα την έπαιρνα. Παρόλα αυτά εσύ τι θα πρότεινες σαν εναλλακτική;

Με 3-4-5 το πολυ ευρω, παιζουν σε Ελληνικα καταστηματα κατα καιρους επωνυμες λαμπες led 10-12w που εχουν τα διπλα λουμενς απο αυτην και μαλιστα στα 3000Κ που αυτη ειναι ψοφια.  Μια philips 13w (1520lumens) των 5ευρω ειχα εκει, την ιδια ξαναβαλα μετα απο 1-2 μερες παρουσιας της του θεματος στο ντουι και "σκοταδιου"-κουρασης.  http://www.skroutz.gr/c/786/lamptires.html?keyphrase=philips+led+13w

Για παιχνιδακι-χρωματα εχω στο πορτατιφακι απο ebay (προ 5ετιας μαλιστα)  κατι με 3-4 ευρω RGB χρωματιστες 5W με τηλεχειριστηριο που ειναι και εντελως αθορυβες και δουλευουν και στην ελαχιστη φωτεινοτητα με μολις 0.3W καταναλωση.

Παρακαλω.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω αγορασει πλαστικο πορτατιφ απο ikea με led lamp ασπρο φως, χαλαρο για λιγο πριν τον υπνο. Τι θα κερδισω να παρω αυτην εδω;

Δημοσ.

Με 3-4-5 το πολυ ευρω, παιζουν σε Ελληνικα καταστηματα κατα καιρους επωνυμες λαμπες led 10-12w που εχουν τα διπλα λουμενς απο αυτην και μαλιστα στα 3-4000Κ που αυτη ειναι ψοφια.  Μια philips 13w (1520lumens) των 5ευρω ειχα εκει, την ιδια ξαναβαλα μετα απο 1-2 μερες παρουσιας της του θεματος στο ντουι και "σκοταδιου"-κουρασης.  http://www.skroutz.gr/c/786/lamptires.html?keyphrase=philips+led+13w

Για παιχνιδακι-χρωματα εχω στο πορτατιφακι απο ebay (προ 5ετιας μαλιστα)  κατι με 3-4 ευρω RGB χρωματιστες 5W με τηλεχειριστηριο που ειναι και εντελως αθορυβες και δουλευουν και στην ελαχιστη φωτεινοτητα με μολις 0.3W καταναλωση.

Παρακαλω.

Επειδη η συγκεκριμένη δεν ειναι απλή LED αλλα wifi.. κάτι σε αντίστοιχο υπάρχει για να κάνουμε συγκριση? Οχι μονο στο φως αλλά και στις υπολοιπες δυνατότητες της.

Ακομα εχω ήδη 2 (εχω κανει και firmwate update) και δεν εχω θόρυβο.

Δημοσ.

έχω ήδη δύο, παράγγειλα και την τρίτη , ευχαριστώ TS

έχω κάνει σε όλες update κανένα πρόβλημα

Δεν έχουν τρελό φωτισμό , στο σαλόνι που είναι μεγάλο έχω βάλει τις δύο και είναι κομπλέ. Πολύ βολικές να τις χειρίζεσαι από το κινητό, να τις ομαδοποιείς σε ζώνες, με αυτόματο schedule για on/off γενικά μια καλή αγορά σε αυτά τα λεφτά με δυνατότητα wifi. Κατεβάζετε το YeeLight ή ακόμα καλύτερα το MiHomeApp και τις βλέπετε μαζί με άλλα πράγματα της Xiaomi. Π.χ έχω πάρει και δύο repeaters με 6-7  ευρώ 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που εχω παρει 3 για το δωματειο μου να πω οτι 1 απο αυτες κανει ελαχιστα θορυβο αλλα ακουγεται μονο οταν βαλεις διπλα το αυτι σου οποτε μαλλον ειναι να μην πεσεις στην περιπτωση . Τωρα για το φως για μενα για ενα μικρο δωματειο ειναι επαρκεις ακομα και η μια που ειχα . Και επισης να ξερετε οτι δουλευουν και με ifttt google assistant amazon echo και η εφαρμογη yeelight λενε μεσα σεμπτεβρη θα παρει μεγαλη αναβαθμιση

• Like 1
Δημοσ.

Με 3-4-5 το πολυ ευρω, παιζουν σε Ελληνικα καταστηματα κατα καιρους επωνυμες λαμπες led 10-12w που εχουν τα διπλα λουμενς απο αυτην και μαλιστα στα 3-4000Κ που αυτη ειναι ψοφια.  Μια philips 13w (1520lumens) των 5ευρω ειχα εκει, την ιδια ξαναβαλα μετα απο 1-2 μερες παρουσιας της του θεματος στο ντουι και "σκοταδιου"-κουρασης.  http://www.skroutz.gr/c/786/lamptires.html?keyphrase=philips+led+13w

Παρακαλω.

Ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο. Λες συνεχώς για colour temprature σε κάθε σου ποστ. Στην εφαρμογή, yeelight, που έχω δεν βλέπω κάτι. Υπάρχει η δυνατότητα να δείχνει ή το υπολογίζεις εσύ κάπως;

Δημοσ.

Το φως της στο λευκό είναι πολύ καλό.... έχω αντικαταστήσει δύο προβολάκια πυρακτώσεως 100W στο μπαλκόνι με δύο τέτοιες και το φως είναι πολύ περισσότερο. Επίσης σε φωτιστικό δαπέδου σε χώρο 24τμ φωτίζει πολύ όμορφα.

Το σημαντικό είναι όμως για ποιο λόγο την παίρνεις... αν την θέλεις απλά για χρωματιστή λάμπα, όπως είπε και ο Matrix βρίσκεις πολύ καλύτερες. Αυτή έχει το μοναδικό προσόν να δουλεύει με το οικοσύστημα της Xiaomi και αν τυχόν έχεις Xiaomi Gateway (εγώ εχω 3) να την βάζεις σε σενάρια και να κάνει παπάδες... (π.χ. να ανάβει μόλις βλέπει κίνηση, να χαμηλώνει αυτοματα ή να σβήνει όταν δεν υπάρχει κίνηση στον χώρο, να ανάβουν όλες μαζί σε συναγερμό και άλλα τέτοια)

Δημοσ.

Το φως είναι κάτι υποκειμενικό (στο μάτι του καθενός και όχι στα νούμερα) το έχουμε συζητήσει τόσες φορές οπότε άλλη μια φορά μια ανούσια συζήτηση που προσπαθεί ο ένας να βγάλει τον άλλο "ψεύτη" και δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνετε συνεχώς αυτό.

Είχα ξαναδεί στο forum τους μια περίπτωση με θόρυβο που μιλούσαν για ελάττωμα. Προσωπικά έχω ως τώρα 5 λάμπες χωρίς τέτοιο θέμα και μιλάμε για ένα σπίτι με κατοίκους που έχουν αλλεργία όχι μόνο στον θόρυβο αλλά και στον ψίθυρο στα 100 μέτρα. Αν έκανε και τον πιο απειροελάχιστο θόρυβο θα είχαν βρεθεί στα σκουπίδια εδώ και μήνες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βρεθεί ένα ελαττωματικό κομμάτι στα 50 πχ (ποσοστό μεγάλο θα είναι φαντάζομαι δεν μιλάμε για την philips εδώ αλλά για Κινέζικη εταιρεία και ΟΧΙ την Xiaomi). Σε τέτοια χρήματα το παίρνει κανείς το ρίσκο θεωρώ εγώ (πχ στα 20 δεν θα το έπαιρνα) αλλά όποιος δεν θέλει να το ρισκάρει ας το έχει υπόψιν του και θα έχει κάθε δίκιο αν δεν θέλει να το κάνει.

Εγώ πάντως θα μίλαγα με το κατάστημα για αλλαγή ή και με την ίδια την yeelight.

Επαναλαμβάνω κάτι που το λέω και το ξαναλέω και το ξαναλέω αλλά είναι λες και δεν το καταλαβαίνει κανείς.. την λάμπα την RGBW (την συγκεκριμένη) σε σχέση με την λευκή (της αντίστοιχης εταιρείας) ΔΕΝ την παίρνει κάποιος επειδή αλλάζει χρώματα και κάνει εφέ αλλά επειδή χειρίζεσαι την ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα! Οπότε όχι.. δεν την παίρνει κανείς μόνο για εφέ αλλά υπάρχει συγκεκριμένος σοβαρός λόγος

Επίσης βλέπω συγκρίσεις με φτηνές λάμπες, για watt κτλ... μιλάμε για μια SMART λάμπα με σύνδεση σε IFTTT, google home, amazon echo κτλ κτλ τι σχέση μπορεί να έχει κάτι τέτοιο με μια απλή λάμπα? υπάρχει λόγος που φέρνει κάποιος μια τέτοια λάμπα απ έξω και δεν είναι τα watt! (και οι hue ίδιες είναι πάνω κάτω πχ)

Όσο και αν θυμώσετε κάποιοι, η λάθος αγορά για λάθος σκοπό βαρύνει εμάς όχι το προϊόν.

Εγώ πχ ανοίγω αυτές που έχω με τους ασύρματους διακόπτες της xiaomi, όταν χτυπάει ο συναγερμός ανάβουν τα φώτα και ετοιμάζομαι να βάλω άλλες 3 αυτή τη φορά με IFTTT ώστε πχ όταν η κάμερα γράφει σε συγκεκριμένο ενδεχόμενο, να ανάβουν τα φώτα ή να με ειδοποιούν οι λάμπες πχ αν κάποιος με καλέσει ή ότιδήποτε, να την χειρίζομαι μέχρι και απ το harmony μου ή απ το ρολόι μου και ότι άλλο σκεφτώ.

Αν πήρατε μια σμαρτ λάμπα παιδιά για να την χρησιμοποιήσετε σαν απλή όταν μπορούσατε να πάρετε μια φτηνή απο Ελλάδα όπως λέτε και να κάνει το ίδιο πράγμα, δεν σας φταίει η λάμπα αλλά δυστυχώς εσείς που δεν καταλάβατε τι πήρατε.

Είναι μια λάμπα που βγήκε σαν φτηνή εναλλακτική της hue ΜΕ ΟΤΙ σημαίνει αυτό και όχι για να την βάλει κάποιος στο πορτατιφ πριν κοιμηθεί!!

Και επειδή βλέπω ότι θα έχουμε αρκετούς να κάνουν τέτοιες συγκρίσεις ή να μην ξέρουν τι αγοράζουν πχ στον φίλο που ρωτάει:

"Εχω αγορασει πλαστικο πορτατιφ απο ikea με led lamp ασπρο φως, χαλαρο για λιγο πριν τον υπνο. Τι θα κερδισω να παρω αυτην εδω; "

Απαντάω: ΤΙΠΟΤΑ... ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ. Γιατί αύριο μεθαύριο αν δεν το κάνουμε απόλυτα κατανοητό, θα έρθεις και εσύ στο επόμενο θέμα που θα ανοίξει, θα πεις ότι παρασύρθηκες και την πήρες, θα την πεις άχρηστο παιχνιδάκι που θα έκανες την δουλειά σου και με 5 ευρώ ή ότι το προρτατιφ του ικεα τελικά ήταν καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος και θα τα ακούμε τσάμπα όλοι εμείς που ξέρουμε ποια είναι η σωστή της χρήση. Έχει εξαιρετικά δυνατές led λάμπες ακόμα και στα 1 ευρώ shop, δεν έχει κανένα νόημα για το πορτατιφ σου.

Τέλος η εταιρεία είναι η Yeelight και ΟΧΙ η xiaomi... είναι άλλη εταιρεία που δεν έχει σχέση με την xiaomi αλλά απλά τα προιόντα της είναι συμβατά με το gateway της xiaomi και ΚΑΚΩΣ το κάθε banggood ή gearbest την αναφέρουν σαν Xiaomi... ούτε xiaomi ούτε Mi (άλλο πάλι τούτο...) ούτε τίποτα. Δεν φταίει φυσικά ο TS (ούτε η yeelight που το ξεκαθαρίζει συνέχεια), φταίνε τα stores που την παρουσιάζουν έτσι.

Όχι δεν είναι άψογες, τα έχουν τα (πολύ μικρά ευτυχώς) θεματάκια τους, αν δεν τα είχαν τότε δεν θα υπήρχε κάνα νόημα να πάρει hue κάποιος με τα 5πλάσια αλλά παιχνίδι? ε όχι και έτσι..

Κάντε μια βόλτα απο εδώ http://forum.yeelight.com/ διαβάστε αν σας ενδιαφέρει να δείτε τυχόν bugs/περιορισμούς ή τι θα έρθει ή τι κάνουν (κάπου μήνες πριν ήταν και αυτός που είχε το θέμα με τον θόρυβο.. το ότι ήταν μήνες και δεν ξανα αναφέρθηκε πριν θεωρώ πως δείχνει πως είναι κάτι σχετικά σπάνιο) και μετά αποφασίζετε αν θέλετε κάτι τέτοιο που προυποθέτει όρεξη να ασχοληθεί κανείς. Αν την θέλετε για να αλλάξετε την απλή με led ή να βάλετε απλά μια δυνατή led ΜΗΝ την πάρετε. Αν την πάρετε για τέτοιο σκοπό τότε μετά μην έρθετε και γκρινιάξετε αν κάνατε λάθος αγορά.

• Like 8
Δημοσ.

όλες οι αποχρώσεις του λευκού είναι δυνατές για το rgb χαμηλό άλλα είναι μόνο για να δημιουργεί ατμοσφαίρα όποτε λογικό πολύ κράξιμο για ένα πολύ καλό προϊών για το τιποτα

Δημοσ.

Πηρα και εγω μια ακομα και ας παρηγγειλα πριν 2 μερες και μια απλη ασπρη.

Η πρωτη που εχω κανει λιγο θορυβο.

Εντος εβδομαδας περιμενω και το echo dot για να χειριζομαι και τις 4 συνολο που θα εχω. :)

Δημοσ.

Εχω ήδη μία, κάνει λίγο θόρυβο αλλα υποτίθεται το βραδυ στην έχεις σβηστή.

Την πήρα με unregistered απλο ταχυδρομείο και βγήκε 10,38. Δεν ειναι τα πολλά λεφτά τα 2 παραπάνω αλλα σαν ποσοστό (20% ακριοβότερα) θεωρώ ότι δεν αξίζει, άλλωστε τελωνείο δε θα παίξει σε αυτά τα λεφτά.

αστο καλυτερα με το τελωνειο κανεις δεν εχει ιδεα τι γινεται προς το παρον, μακαρι οντως να ισχυει το μικρης αξιας δεμας και να περναει ετσι 

Το φως της στο λευκό είναι πολύ καλό.... έχω αντικαταστήσει δύο προβολάκια πυρακτώσεως 100W στο μπαλκόνι με δύο τέτοιες και το φως είναι πολύ περισσότερο. Επίσης σε φωτιστικό δαπέδου σε χώρο 24τμ φωτίζει πολύ όμορφα.

Το σημαντικό είναι όμως για ποιο λόγο την παίρνεις... αν την θέλεις απλά για χρωματιστή λάμπα, όπως είπε και ο Matrix βρίσκεις πολύ καλύτερες. Αυτή έχει το μοναδικό προσόν να δουλεύει με το οικοσύστημα της Xiaomi και αν τυχόν έχεις Xiaomi Gateway (εγώ εχω 3) να την βάζεις σε σενάρια και να κάνει παπάδες... (π.χ. να ανάβει μόλις βλέπει κίνηση, να χαμηλώνει αυτοματα ή να σβήνει όταν δεν υπάρχει κίνηση στον χώρο, να ανάβουν όλες μαζί σε συναγερμό και άλλα τέτοια)

για πες καμια καλη RGB? 

Δημοσ.

εξοχο το ποστ του craven. Προσωπικα δεν γνωριζα πως η yeelight δεν εχει καμια σχεση με xiaomi.

Παντως να αναφερω πως το προβλημα που ανεφερε ο matrixxx οπου σε χαμηλη ενταση φωτισμου ακουγεται ενας θορυβος, το εχω σε μια πανακριβη lifx που ειχα αγορα προ ετους. Απλα επεσα σε βλαμμένο κομματι.

Προσωπικα για τα λεφτα της ειναι τρελο value for money. Την εχω συνδυασει με σεναρια σε IFTTT ωστε να συνεργαζεται με nest protect, να μπορω αν τη χειριστω απο το echo dot, να αναβει οταν φτανω σπιτι παλι μεσω ifttt, κτλ κτλ. Οι επιλογες ειναι endless. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...