Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To ποδήλατο από τη μια είναι πιο εύκολος στόχος - από την άλλη είναι πιο εύκολα "διαχειρίσιμο" (μέχρι και να το βάλεις μέσα σε κτήριο μπορείς, κι εννοώ ακόμη κι όταν θα είσαι στην πόλη για καφέ. Αν πχ σταμπάρεις μέρη, σε δημόσια κτήρια ή και πυλωτές πολυκατοικιών κλπ). Με πολύ καλή κλειδαριά, ίσως και να είσαι αρκετά εξασφαλισμένος - από την άλλη άμα είναι να δώσεις πχ 30άρι ή και 50άρι  για κλειδαριά, παίρνεις από ένα έως δύο φτηνοποδήλατα...

Η αλήθεια είναι, ότι έστω μέχρι να περάσει κάποιος καιρός (το ακαδημαϊκό έτος ας πούμε) και να εγκληματιστείς αρκετά ώστε να ξέρεις πια να προφυλάγεσαι, το καλό ποδήλατο που λες, ίσως και να είναι ρίσκο να το πάρεις μαζί. Μη φανταστείς βέβαια ότι γίνεται και Ο χαμός, σε "φυσιολογικά" όρια είναι οι κλοπές, αλλά είναι να μην σου τύχει. Και φυσικά πάνω απ' όλα έχει σημασία πόσο προσεκτικός και μεθοδικός θα είσαι. Αν πχ έχεις την τάση να "ξεχνιέσαι", σίγουρα θα στο φάνε κάποια στιγμή (αν ξεχάσεις να το κλειδώσεις κλπκλπ - χωρίς να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ακόμη κι έτσι να σου παραβιάσουν κλειδαριά. Εκεί είναι που εξαρτάται πόσο θα σου κόβει να το αφήνεις σε "σωστά" σημεία, κι όχι ό,που να 'ναι...). Για ολ' αυτά, ψάξου θα έλεγα να πάρεις από τα πιο φτηνά, όπως αυτά που έχουν ακόμη και σε Jumbo, Praktiker κλπ (έχει κι απ' τα 2 η πόλη). Ίσως βρεις φοιτητές να πουλάνε επίσης φτηνά κάποιο (που μπορεί να είναι και καλό).

Στο φινάλε, όταν θα έχει περάσει ο καιρός και θα έχεις μάθει τα κατατόπια, άρα γενικά αποφασίζεις τότε.

Μια ακόμη επιλογή είναι να πάρεις μεταχειρισμένο 50αράκι παπάκι από εκεί - γενικά παίζουν τέτοια στην επαρχία. Με 2-3 κατοστάρικα (δεν ξέρω τις οικονομικές σου δυνατότητες, γι' αυτό λέω για το "ελάχιστο"), παίζει να βρεις (30ετίας βέβαια και σίγουρα όχι τζιτζί εμφανισιακά, αλλά θα σου παρέχει αυτονομία). Για το οποίο καλό θα ήταν να έχεις μια γερή κλειδαριά (πέταλο/κουλούρα). Αν τυχόν ενδιαφερθείς, έχω να σου προτείνω άτομο της προκοπής για να σου βρει : στρατιωτικός, οικογενειάρχης κλπ που ανέκαθεν ασχολιόταν με μηχανές και δεν το έχει σταματήσει, κάνοντας από επιδιόρθωση μέχρι εμπόριο. *

Αν είσαι προσεκτικός όπως είπαμε, δεν θα στο φάνε.

Όποιος βέβαια δεν θέλει "ευθύνες", το γυρνάει στα λεωφορεία των εστιών και στο ποδαράτο και καθαρίζει.

Επίσης, θα βρεις απρόσμενα ήσυχο τον κόσμο της περιοχής, παρά τα όσα μπορεί να έχεις ακούσει περί "μουσουλμανικού στοιχείου". Το τονίζω γιατί λογικά δεν είσαι μαθημένος, έστω κι αν πιθανώς λόγω νησιού έχεις επαφή με άλλες ράτσες. Μερικά Σάββατα στο παζάρι της πόλης και θα συνηθίσεις στην ιδέα της αρμονικής συνύπαρξης που υπάρχει μεταξύ ελληνοχριστιανών, πομάκων, τουρκογενών, τσιγγάνων και ρωσοπόντιων (το οποίο περιλαμβάνει ελληνοπόντιους από τέως Σοβιετική Ένωση / Ρώσους / Γεωργιανούς κατά βάση). Οι τελευταίοι είναι αλήθεια θέλουν λίγο προσοχή, γιατί γενικά σαν ράτσα είναι κάπως προκλητικοί και στήνουν εύκολα φασαρίες. Όποιος βέβαια δεν τρώγεται με τα ρούχα του, πιθανώς δεν θα μπλεχτεί ποτέ σε κάποιο σκηνικό. Οπότε ανάλογα πώς το πας, θα πάει...

Οι πραγματικά καλές στιγμές για έναν φοιτητή, είναι από τέλος άνοιξης προς αρχές καλοκαιριού, όπου παίζουν εκδρομές στα ορεινά ή στα τέμπη, river-parties με συναυλίες γνωστών κι αγνώστων. Έχει πολλά που μπορείς να κάνεις στην περιοχή και ξαναλέω εξαρτάται κατά πολύ από το ποιός είσαι εσύ.

Τέλος, αυτές τις μέρες χάνεις την πιο όμορφη ατμόσφαιρα της πόλης, στις "γιορτές της παλιάς πόλης", με τραπέζια στημένα "παντού" στο παλιό/παραδοσιακό κομμάτι της πόλης, μουσικά σχήματα, σουβλάκια, κρασιά και πολύ περαντζάδα από επισκέπτες. Να το έχεις υπ' όψη για τον επόμενο Σεπτέμβρη.

(Είναι και το "φημισμένο καρναβάλι" της πόλης βέβαια, κατά φλεβαρο-μάρτη, αλλά τότε περισσότερο τζέρτζελο απλά γίνεται παρά έχει ομορφιά το πράμμα - άσε που σχεδόν πάντα έχει ψωλόκρυο εκείνες τις μέρες...).

*...γενικά αν χρειαστείς κάτι/κάποιον κάποια στιγμή στην πόλη, πχ "πού θα βρω τον καλό τάδε" (πχ από οπτικό και υδραυλικό έως κονέ για καπνό από παραγωγό), ρώτα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχω κάτι σωστό να σου προτείνω.

• Like 1
Δημοσ.

Ελα φιλε μου εγω σπουδαζω ξανθη οποτε αν θες να ρωτησεις τιποτα στειλε μου π.μ, μην αγχωνεσαι και μην κωλωνεις πουθενα, καλη αρχη !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...