Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο Data Recovery Software

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Πρόσφατα μου χτύπησε ένας flash disk (116 GB). Για την ακρίβεια μετέφερα κάποια αρχεία σε αυτόν που ξεπέρασαν τη χωρητικότητα του δίσκου.

Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα "Stellar Phoenix Windows Data Recovery Professional v.7". Με εντυπωσίασε ότι βρήκε όλα τα αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες, mp3s), με το όνομά τους και στους σωστούς φακέλους.

Οι φωτογραφίες ανακτήθηκαν μια χαρά. Τα βίντεο που ανακτήθηκαν ήταν χαλασμένα, αν και είχαν το κανονικό τους μέγεθος. Με τη μουσική έγινε χαμός. Εκτός από λίγες περιπτώσεις, πολλά τραγούδια είχαν εντελώς λάθος όνομα και σε ορισμένα σαν να είχαν αναμειχθεί 3-4 τραγούδια σε 1! Συν τοις άλλοις, είναι πάρα πολύ αργό πρόγραμμα, αφού διήρκεσε μία σχεδόν εβδομάδα το scanning.

Ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων αυτήν τη στιγμή; Με ενδιαφέρει πολύ να ανακτήσει τα αρχεία όπως ήταν (σωστό όνομα και όχι χαλασμένο αρχείο) κι ας αργήσει το scanning.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Recurva αγορασμενο κανει πολυ καλη δουλεια.

To Recurva Pro κάνει ανάκτηση των αρχείων με το όνομά τους και στο φάκελό τους ή τα μετονομάζει χρησιμοποιώντας αλφαριθμητικούς χαρακτήρες; Ρωτάω, γιατί είχα κατεβάσει το free version και μου βρήκε ανάκατα τα αρχεία όλα μετονομασμένα. Αν είναι να αγοράσω το pro version.

Δημοσ.

Recurva αγορασμενο κανει πολυ καλη δουλεια.

Δυστυχώς το Recurva δεν αναγνωρίζει το φλασάκι μου, ενώ το Stellar το αναγνώριζε :(

Δημοσ.

Το κορυφαίο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι αυτό αλλά δεν είναι δωρεάν.

Προσωπικά χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια το GetDataBack αλλά έχει ξεχωριστά προγράμματα για FAT και NTFS αντί να είναι ενοποιημένα και πέρασα στο παραπάνω που έρχεται λίγο φθηνότερα από το να αγοράσεις όλες τις εκδόσεις του άλλου.

Δημοσ.

To Recurva Pro κάνει ανάκτηση των αρχείων με το όνομά τους και στο φάκελό τους ή τα μετονομάζει χρησιμοποιώντας αλφαριθμητικούς χαρακτήρες; Ρωτάω, γιατί είχα κατεβάσει το free version και μου βρήκε ανάκατα τα αρχεία όλα μετονομασμένα. Αν είναι να αγοράσω το pro version.

αναλογα σε τι κατασταση ειναι μου εχει τυχει σε δισκο να μ τα αναγνωρισει κανονικα ενω σε αλλο που ητανε και low life να μην τα εβγαζε με ονομασια.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Πρόσφατα μου χτύπησε ένας flash disk (116 GB). Για την ακρίβεια μετέφερα κάποια αρχεία σε αυτόν που ξεπέρασαν τη χωρητικότητα του δίσκου.

[...]

Να σε ρωτήσω κάτι.

Το στικάκι είναι από τα καλά 128άρια αγορασμένο από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και από σωστά καταστήματα ή είναι από ebay, ali, gearbest... δλδ Κίνα;

Τα πρώτα, αν είναι από τα φθηνά μπορεί να είναι προβληματικό.

Για τα δεύτερα, δε θα αναφερθώ καν για την πραγματική τους χωρητικότητα.

• Like 2
Δημοσ.

:-D το πιασε ο micos000... κι έλεγα κάτι δε μου κολλάει...

αυτό που λέει ο ts δεν γίνεται φυσικά, δεν ξεκινάει μια μεταφορά αρχείων αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος εξαρχής

εκτός κι αν... το stick είναι πειραγμένο και αναφέρει στα windows 128gb πχ ενώ στην πραγματικότητα είναι 8gb

τότε τα windows ξεγελιούνται και ξεκινούν τη μεταφορά βάσει των 128gb αλλά μέχρι να τελειώσει δεν λειτουργεί τίποτα

όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι θέμα προγράμματος data recovery, τα αρχεία είναι διελυμένα (sry φίλε)

αφού χρειάζεσαι τα αρχεία δοκίμασε κι άλλα προγράμματα καλού κακού απλά μην έχεις πολλές ελπίδες

όμως τα αρχεία αυτά τα πέρασες στο flash από κάποιον σκληρό δίσκο φαντάζομαι, έχεις πρόσβαση σε αυτόν;

λογικά το data recovery πρέπει να λειτουργεί και για αρχεία που έχουν μεταφερθεί

εκεί θα μπορούσες να κάνεις data recovery με περισσότερες ελπίδες

θα πάρει χρόνο και θα χρειαστεί να μην γράφεις αρχεία (βασικά ούτε να ανοίγεις προγράμματα, ούτε να κάνεις shut down αν θες να γίνει σωστά) αλλά από εκεί μπορείς να βρεις πράγματα

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι.

Το στικάκι είναι από τα καλά 128άρια αγορασμένο από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και από σωστά καταστήματα ή είναι από ebay, ali, gearbest... δλδ Κίνα;

Τα πρώτα, αν είναι από τα φθηνά μπορεί να είναι προβληματικό.

Για τα δεύτερα, δε θα αναφερθώ καν για την πραγματική τους χωρητικότητα.

Το στικάκι το πήρα από Γερμανία, όπου διαμένω και συγκεκριμένα από το Conrad, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών. Η βλακεία είνα δικιά μου γιατί νόμιζα ότι είχε 4 GB ακόμη ελεύθερο χώρο, ενώ είχε 2. Άρχιζε να τα περνάει τα αρχεία κανονικά και λίγο πριν το τέλος μου έβγαλε θαυμαστικό κλπ. Έκανα restart και έλεγε να ξαναφορμάρω το φλασάκι. Γι' αυτό ψάχνω το κατάλληλο πρόγραμμα.

:-D το πιασε ο micos000... κι έλεγα κάτι δε μου κολλάει...

αυτό που λέει ο ts δεν γίνεται φυσικά, δεν ξεκινάει μια μεταφορά αρχείων αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος εξαρχής

εκτός κι αν... το stick είναι πειραγμένο και αναφέρει στα windows 128gb πχ ενώ στην πραγματικότητα είναι 8gb

τότε τα windows ξεγελιούνται και ξεκινούν τη μεταφορά βάσει των 128gb αλλά μέχρι να τελειώσει δεν λειτουργεί τίποτα

όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι θέμα προγράμματος data recovery, τα αρχεία είναι διελυμένα (sry φίλε)

αφού χρειάζεσαι τα αρχεία δοκίμασε κι άλλα προγράμματα καλού κακού απλά μην έχεις πολλές ελπίδες

όμως τα αρχεία αυτά τα πέρασες στο flash από κάποιον σκληρό δίσκο φαντάζομαι, έχεις πρόσβαση σε αυτόν;

λογικά το data recovery πρέπει να λειτουργεί και για αρχεία που έχουν μεταφερθεί

εκεί θα μπορούσες να κάνεις data recovery με περισσότερες ελπίδες

θα πάρει χρόνο και θα χρειαστεί να μην γράφεις αρχεία (βασικά ούτε να ανοίγεις προγράμματα, ούτε να κάνεις shut down αν θες να γίνει σωστά) αλλά από εκεί μπορείς να βρεις πράγματα

Τα αρχεία τα έκανα move από ένα δίσκο στο φλασάκι, όχι copy. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να βρει removed αρχεία και όχι deleted. Έκανα ένα πείραμα με το Stellar και το Recuva, όπου έκανα move ένα αρχείο από ένα δίσκο σε έναν άλλο και δε μου το βρήκε. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, γιατί σε αυτήν την περίπτωση υποθέτω ότι τα αρχεία θα μου τα βρεί στην αυθεντική κατάστασή τους.

Δημοσ.

Το ξέρω το conrad, έχω πάρει κι εγώ από εκεί στικάκι όταν πήγα στα πεθερικά στο Ντόρτμουντ. Οπότε πρέπει να είναι κανονικό 128άρι το στικάκι και όχι μούφα.

Για recovery δες το active@file recovery (όχι δωρεάν) ή το easyus data recovery (δωρεάν) και κάνε πλήρη έλεγχο για διεγραμμένα αρχεία στον δίσκο από όπου πήρες τα αρχεία. Αν όμως ο δίσκος ήταν ο C τότε πολύ πιθανόν να έχουν καταστραφεί τα αρχεία (μερικός ή ολόκληρα). Αν είναι δίσκος όπου αποθηκεύεις δεδομένα και δεν έχεις κάνει πολλές εγγραφές μετά την μετακίνηση μπορεί να σου βρει τα περισσότερα deleted αρχεία.

Δημοσ.

Το ξέρω το conrad, έχω πάρει κι εγώ από εκεί στικάκι όταν πήγα στα πεθερικά στο Ντόρτμουντ. Οπότε πρέπει να είναι κανονικό 128άρι το στικάκι και όχι μούφα.

Για recovery δες το [email protected] recovery (όχι δωρεάν) ή το easyus data recovery (δωρεάν) και κάνε πλήρη έλεγχο για διεγραμμένα αρχεία στον δίσκο από όπου πήρες τα αρχεία. Αν όμως ο δίσκος ήταν ο C τότε πολύ πιθανόν να έχουν καταστραφεί τα αρχεία (μερικός ή ολόκληρα). Αν είναι δίσκος όπου αποθηκεύεις δεδομένα και δεν έχεις κάνει πολλές εγγραφές μετά την μετακίνηση μπορεί να σου βρει τα περισσότερα deleted αρχεία.

Καποια δεδομένα (βασικά μουσική) είναι από laptop (το οποίο δεν πείραξα έκτοτε και έχει παραμείνει κλειστό) και κάποια άλλα από εξωτερικό δίσκο, τον οποίο επίσης νομίζω δεν πείραξα αφότου έκανα μεταφορά των αρχείων στο φλασάκι.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, να μην εμπιστεύεσαι την μεταφορά σε στικάκι, ιδίως αν αυτό είναι από τα φθηνά. Η μνήμη που έχουν είναι συνήθως πολύ χαμηλής ποιότητας.

Η ανάκτηση από τον εξωτερικό πρέπει να γίνει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Από το λάπτοπ καλά είναι να πάρεις μια εκωτερική θήκη sata 2.5 σε usb και να βγάλεις το δίσκο από το λάπτοπ και να τον βάλεις στη θήκη ώστε να μην γραφτεί τίποτα από πάνω. Αν δε θέλεις να μπεις σε τέτοια διαδικασία κατέβασε το hirens boot cd και μπούταρε από αυτό σε live xp. Έχει εργαλεία ανάκτησης.

Αν βρεις το hirens boot dvd restored edition από κανά τόρεντ θα είναι ακόμα καλύτερα καθώς έχειπερισσότερα προγράμματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...