Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τη παρέα σας, είναι το δεύτερο θέμα που ανοίγω, μιας και το budget έχει τροποποιηθεί. To πρώτο θέμα είναι εδώ, αν έπρεπε να συνεχίσω σ’ εκείνο, κάποιος moderator ας το μεταφέρει.

Ποσό που διαθέτουμε: 

Γύρω στα 1000€

Χρήση υπολογιστή: 

Web Design/Development

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 

Node.js, Apache, PHP, MongoDB, MySQL Workbench, Atom, Visual Studio Code, PhpStorm, Netbeans IDE, VirtualBox, Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Shotcut, SimpleScreenRecorder

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. 

Έχω HP 24es dual

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? 

Δεν χρειάζομαι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). 

Πειραιάς

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? 

Δεν έχω πρόβλημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? 

Προτιμώ να το συναρμολογήσω εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. 

Έχω Windows 10 (με άδεια χρήσης), Xubuntu/CentOS

Το PC θα τρέχει Windows 10 με virtual machines Ubuntu/CentOS και παλαιότερες εκδόσεις των Windows για συμβατότητα με IE9/8.

Το WM με τα Linux θα είναι σχεδόν πάντα ανοιχτό, μιας και εκεί γράφω κώδικα. Ο μοναδικός λόγος που το σύστημα θα τρέχει W10 είναι τα προγράμματα της Adobe.

Το ή τα καταστήματα που θα αγοραστούν τα προϊόντα προτιμώ να έχουν φυσική παρουσία και όχι μόνο ηλεκτρονική, και να βρίσκονται εντός Αθηνών ώστε να τα αγοράσω/παραλάβω ο ίδιος. Όχι πλαίσιο, e-shop εκτός κι αν πρόκειται για case.

Έχω βρει κάποια κομμάτια, θα χρειαστώ όμως τη βοήθεια και τις προτάσεις σας για να καταλήξω στη σύνθεση.

CPU

AMD Ryzen 7 1700 .............................................. 309 €

MOBO

Asus Prime B350 Plus .......................................... 102 €

Asus Prime X370 Pro ........................................... 167 €

RAM

GSkill Aegis Gaming Series 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 C16 ...... 145 €

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15) .. 149 €

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-2400MHz (CMK16GX4M2A2400C14) .. 138 €

Ο λόγος που έχω βάλει μνήμες χρονισμένες στα 3000MHz έιναι επείδη διάβασα πως αποδίδουν σε content creation άλλα και batch processing. Ο δε λόγος που έχω τη 2400MHz είναι επείδη διάβασα πως αν (στο μέλλον) βάλεις 4 στικάκια 3000MHz θα πέσουν στα 2400MHz. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν αυτά.

SSD

Samsung 960 EVO NVMe M.2 250GB ................................ 132 €

HDD

Seagate Barracuda 2TB ......................................... 70 €

PSU

Corsair TX550M (CP-9020133-EU) ................................ 79 €

CASE

Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass .......................... 100.00 €

Phanteks Enthoo Pro M ......................................... 93 €

Phanteks Eclipse P400 Window Satin Black (PH-EC416P_BK) ....... 77 €

NZXT Source 340  .............................................. 82 €

CoolerMaster CM 690 III (Window) .............................. 67 €

Εδώ που μένω έχει ζέστη και σκόνη, οπότε χρειάζομαι κάποιο κουτί με airflow και φίλτρα.

GPU

Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB OC (GV-N105TOC-4GD) ........... 160 €

Asus GeForce GTX1050 2GB (90YV0AA0-M0NA00) PH-GTX1050-2G ...... 123,00 €

Gigabyte GeForce GT 1030 2GB (GV-N1030OC-2GI) ................. 78 €

Photoshop/Illustrator/InDesign χρησιμοποιούνται αρκετά. Τα προαναφερθέντα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από GPU, ωφελούνται περισσότερο από CPU/RAM/SSD.

Το After Effects, ομολογώ πως δεν το έχω δουλέψει αρκετά, απλά ίσως χρειαστεί κάποιες φορές.

Παιχνίδια δεν παίζω.

Αν η GT 1030 επαρκεί, καλώς, ειδάλλως πάμε σε κάποια άλλη. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η διαφορά της τιμής ανταποκρίνεται στις επιδόσεις.

Τα παραπάνω δεν είναι δεσμευτικά προς τις πρότασεις σας, προτείνετε ότι νομίζετε καλύτερο.

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην x370 θα πας άμα σκέφτεσαι να κάνεις overclock μπορείς εύκολα να πιάσεις αποδόσεις 1700x με oc ston 1700 (αν δεν σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά με το oc πάνε σε b350 μια χαρά oc κάνεις και με αυτήν)

το sweetspot στις ram είναι 3200

case όπιο σου αρέσει κοίτα και το 400Q CORSAIR

gpu η 1030 μια χαρά είναι

με αυτά βγαίνει κάτω από 1000 οπότε μπορείς να πας σε έναν wd black για καλύτερα.

Επεξ/σία από RellikEht
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Την X370 την έβαλα ως περισσότερο ανθεκτική στο χρόνο, λόγω των περισσότερων sata connectors και της επιπλέον usb 3.1 θύρας. Με overlocking δεν θα ασχοληθώ.

Για τις ram, ναι έχω δει πολλά άρθρα και videos να αναφέρουν τα 3200MHz. Όλα όσα έχω δει όμως, αναφέρονται σε παιχνίδια. Επίσης, στο μέλλον αν χρειαστεί να ανεβάσω RAM και πάω σε 4 ντιμάκια, ισχύει αυτό με τη μείωση στους χρονισμούς ή όταν έρθει εκείνη ώρα, να πουλήσω τα υπάρχοντα και να αγοράσω διπλές πάλι μνήμες αλλά μεγαλύτερες;

Όσον αφορά τους δίσκους, μία σκέψη είναι αντί του Seagate, να βάλω τον Western Digital Gold 2TB, 5 χρόνια εγγύηση και 128 ΜΒ cache.

Επίσης μια άλλη απορία που έχω.... Είναι προτιμότερο ένας 250GB Μ.2 και ένας HDD ή ένας SSD (Samsung 850 Evo 250GB) για OS, ένας Μ.2 120 GB (Corsair Force Series MP500 120GB) για caching και ένας HDD για δεδομένα;

Δημοσ.

60+ ευρό για 2 sata meh (3.1 νμζ τις ίδιες έχουν) anyway από εσένα εξαρτάτε 

για 4 dimm δεν γνωρίζω αλλά με ένα γρήγορο googling που έκανα μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις πάλι 2 dimm

για τους δίσκους αυτό που θα έκανα είναι ένας m2(όση χωρητικότητα χρειάζεσαι) για OS και ότι προγράμματα έχεις 

και ένας HDD για δεδομένα 

για να πετύχεις το max όπως είπες πιο πάνω πρέπει να έχεις 1 sdd για λειτουργικό 1 m2 για chacing και έναν δίσκο για data (αυτό το χρειάζεσαι κυρίως γιατί όταν γράφεις πάνω σε ένα δίσκο μειώνονται οι αποδόσεις του read στον ίδιο δίσκο

bottomline εξαρτάτε από το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις προσωπικά εγώ που σκέφτομαι να φτιάξω pc για τον ίδιο λόγο με εσένα θα έβαζα 960 evo nvme για os και προγράμματα 

PS όλα τα παραπάνω είναι κυρίως για μεγάλα αρχεία όταν έχεις να κάνεις με πολλά μικρά αρχεία το price/performance δεν δικαιολογεί καν m2 ssd 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...