Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια!ειμαι κατοχος ενος hifi phillips fwm567 εδω και αρκετα χρονια!το ενα  ηχειο μου χει παρασουσιασει προβλημα με αποτελεσμα οταν το βαζω πανω να μου κοβει την δυναμη του στερεοφωνικου στη μιση ενταση!ελενξα πως δεν φταει η πηγη βαζοντας πανω 2 αλλα ηχεια απο ενα sony mini hifi που εχω και ολα ηταν καλα! ανοιξα λοιπον το ηχειο για να βγαλω το woofer που φαινομενικα  εχει προβλημα μιας και παιζει και σε πολυ χαμηλη ενταση σε σχεση με το αλλο καιδιαπιστωσα πως ειναι ενα τερατακι 135w 6ohm.και η ερωτηση μ ειναι η εξης!μιας και δεν μπορω να βρω κατι παρομοιο τι μπορω ν κανω?να επισκευασω αυτο καπου?συμφερει? αλλιως μπορω να βαλω κατι αλλο σε 4 η 8 ohm?

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι θέλει πολύ ψάξιμο και φοβάμαι ότι αντικατάσταση με άλλο παρόμοιvn διαστάσεων/χαρακτηριστικών θα απαιτήσει την αντικατάσταση και των δύο woofers γιατί θα προκύψει ακουστική, αισθητή ή όχι, "διαφορά" είναι βέβαιο.

Σε 6 ohm δύσκολα θα βρείς και το πιθανότερο είναι να "κατέβεις" στα 4 ohm. Ανάλογα με το κόστος ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι και την αγορά άλλου ζεύγους ηχείων που ίσως κοστίσει και φθηνότερα.

Ισως στο ebay να βρείς μτχ. ηχείο ή και το ίδιο σαν ανταλλακτικό. Διαφορετικά με τα στοιχεία του (επάνω στο μαγνήτη) και το μοντέλο απευθύνεσαι σε κάποια Philips του εξωτερικού.

Επισκευή ηχείου σημαίνει αλλαγή πηνίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, ή αντικατάσταση σκισμένου κώνου ή ανάρτησης. 

Κάπου στην Κάννιγγος, πίσω απο το Υπουργείο εμπορίου, κάποιος επισκεύαζε μεγάφωνα (αρκετά χρόνια πρίν) αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

Το Κέντρο μεγαφώνου πάλι όσες φορές και αν έχω περάσει το βρίσκω κλειστό. Εκεί λύση θα έβρισκες αλλά το πιθανότερο "ακριβή", για τα δεδομένα mini hifi, αφού τα παιδιά δούλευαν με πολύ σοβαρές Εταιρείες/Λύσεις.

Καλή τύχη και κουράγιο γιατί χρειάζεται πολύ ψάξιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...