nickname2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το κλασσικο προβλημα με το προφορικο, γαμω το προφορικο.Εγω οταν εδινα για προφ, ειχα βρει εναν youtuber και ακουγα αυτα που ελεγε. Μεσα απο το listening, βοηθας το speaking(δεν το πιστευα μεχρι που το βιωσα). Δεν εστιαζα τοσο στο νοημα οσων ελεγε, οσο στο συντακτικο της ομιλιας του. Προσπαθουσα να πιασω αυτο που λεμε "σκεφτεται και μιλαει αγγλικα". Αν βρεις κανεναν με θεμα τον προγραμματισμο, ακομα καλυτερα. Α! Βοηθαει να δεις πχ google interviews. Επισης, ζητα απο την κοπελια σου ή κανεναν φιλο σου να μιλατε στα αγγλικα μια στο τοσο. Λογικα θα κολλησεις σε πραγματα που τα θεωρεις ευκολα, αλλα καμια φορα ουτε τα ειχες σκεφτει πως λεγονται. πχ ηθελα να πω "φερε μου το καπακι (του μπουκαλιου) και δεν θυμομουν πως λεγεται το καπακι, κ.α. τετοια. Θα λυθει ομως η γλωσσα. Προσπαθησε να μιλας και μονος σου σαν τον τρελο καμια φορα. Κανε στον εαυτο σου μια ερωτηση συνεντευξης και προσπαθησε να την απαντησεις. Δεν ειναι πολυ δυσκολο μιας και ξερεις αγγλικα. Εξασκηση θελει και θα γινεις καλυτερος.
kaliakman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Spoiler Στις 9/3/2017 στις 4:14 ΜΜ, zaccki είπε Καλησπέρα. Η γλώσσα "λύνεται" κατά βάση όταν ζεις σε ενα περιβάλλον που ακους και μιλας τη συγκεκριμένη γλώσσα. Από τη δουλειά σου μέχρι την καθημερινότητα σου (καφές, super market, κτλ). Φτάνεις έτσι σε ένα σημείο όπου αρχίζεις να σκέφτεσαι στα Αγγλικα (για παραδειγμα) και όχι να σκέφτεσαι στα Ελληνικά και να κανεις την "μεταφραση" στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Σίγουρα οι ταινίες/σειρές (χωρίς υπότιτλους) βοηθάνε στο να κατανοείς πιο εύκολο τον προφορικό λόγο, αλλά σίγουρα δε σου "λυνει" τη γλώσσα. Καθηγητής και mock interviews θα βοηθήσουν πιστεύω αλλά και πάλι αν δεν έχει καθημερινή και συνεχής τριβή σε όλες τις εκφάνσεις με το να μιλάς τη γλώσσα πάλι θα έχεις αυτό το "φόβο" που λες. Από εκεί και πέρα βάση εμπειρίας θα σου πω ότι εφόσον έχεις τα προσόντα για τη δουλειά και σε καλέσει ο εργοδότης για συνεντευξη πίστεψε με γνωρίζει καλά ότι δεν έχεις ζησει πχ σε Αγγλια ή Αμερική και δεν πρόκειται να σε κρίνει για το αν είναι "λυμμένη" η γλώσσα σου ή όχι. Ειδικά για το industry στο οποίο δουλεύεις. Αυτό είναι κάτι που εφόσον πάρεις τη δουλειά θα λυθεί σε ενα διάστημα μικρότερο του μήνα αφού όπως λες γνωρίζεις ήδη καλά Αγγλικά. Η συμβουλή μου είναι να προχωρήσεις με τις αιτήσεις και ας "κάψεις" και κάποιες συνεντεύξεις που θα σου τύχουν. Μόνο έτσι θα μπεις στο κλίμα και θα αποκτήσεις ευχαίρεια στον προφορικό λόγο σε real-life situation. Στις 9/3/2017 στις 5:47 ΜΜ, Zaytsev είπε Ο μέσος προγραμματιστής, που θέλει να αλλάξει χώρα, χρειάζεται κάπου 10 συνεντεύξεις για να βρει μία καλή δουλειά (στοιχεία από Recruiters). Σε αυτές τις 10, θα έχεις εξασκηθεί αρκετά. Μετά, εργαζόμενος σε ξένο περιβάλλον, θα έχεις κάνεις αρκετή προπόνηση για την επόμενη. Μην πέφτεις στη λούμπα της χυλόπιτας. Αν δε ζητήσεις στην κοπέλα να βγείτε, την τρως από μόνος σου. Το ίδιο κι εδώ. Κάνε συνέντευξη για την εμπειρία. Στις 9/3/2017 στις 7:07 ΜΜ, zaccki είπε Αυτο που λες να μην "καψεις" τις καλυτερες ευκαιριες δεν ειναι σωστη σκεψη φιλε μου. Χωρις να γνωριζω την ηλικια σου, την επαγγελματικη εμπειρια που εχεις και τις απαιτησεις που ενδεχομενως εχεις απο τη δουλεια, το μεγαλυτερο θεμα ειναι να μπορεσεις να "τρυπωσεις" στο UK industry (για παραδειγμα). Και ας μην ειναι η πρωτη αυτη δουλεια η καλυτερη που θα μπορουσες να εχεις. Πιστεψε με μετα απο 1 χρονο δουλεια στην Αγγλια (για παραδειγμα), τοτε θα δεις τις πραγματικα καλες ευκαιριες και προοπτικες που θα εχεις μπροστα σου. Στις 9/3/2017 στις 10:06 ΜΜ, defacer είπε Η γλώσσα λύνεται με τη χρήση, οπότε απλά go for it. Αν θέλεις να προετοιμαστείς κάπως και σκέφτεσαι πώς θα γίνει να το κάνεις στον προγραμματισμό, δεν υπάρχει θέμα νομίζω: κάνε ένα google να βρεις τυπικές interview questions και βγάλε βίντεο τον εαυτό σου στον καθρέφτη απαντώντας τες. Δεν έχει σημασία αν σου φαίνεται πως είχες "καλή επίδοση" ή όχι, το θέμα δεν είναι η επίδοση (ήδη ξέρουμε πως θα μπορούσες πολύ καλύτερα) αλλά η εξάσκηση. Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο με τη μία (που δεν το νομίζω really) τότε απάντησέ τες πρώτα γραπτώς και μετά κάντο προφορικά (προφανώς χωρίς να διαβάζεις, δεν είναι αυτό το νόημα). Αυτό εξάλλου θα σε βοηθήσει και στην εμπέδωση. Επίσης αν θες και έχεις κάποιο κατάλληλο φίλο, μπορείς να τον αγγαρέψεις κατά καιρούς όταν είστε μαζί και κάνετε κάτι να μιλάτε αγγλικά, πιθανότατα θα ωφεληθεί κι αυτός. Μη ξεχνάς πως σ' αυτά τα πράγματα και εφόσον οι γνώσεις υπάρχουν μέσα στο κεφάλι σου, το θέμα είναι η ψυχολογία. Αν κομπλάρεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα a priori, το πρόβλημα μπορείς να το δημιουργήσεις ο ίδιος βάζοντας ψυχολογικό αυτογκόλ. Ενδεικτικά σου λέω ότι και στη δική μου περίπτωση, ενώ τα γραπτά αγγλικά μου είναι σε επίπεδο ασύγκριτα μεγαλύτερο του μέσου native speaker, προφορικά μου πήρε 4-5 μήνες ζωής στην Αγγλία για να αισθανθώ ότι δε ντρέπομαι για το προφορικό μου επίπεδο. Ελπίζω να σας έβαλα όλους που με προέτρεψαν να κάνω το βήμα.. Ιούνιο ετοιμάζω βαλίτσες για Λονδίνο Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από kaliakman 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα