kaliakman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας. Γνωρίζω Άγγλικα άριστα γραπτά αλλά και να καταλάβω πχ σπάνια βάζω σε ταινία/σειρά υπότιτλους και όταν βάζω είναι αγγλικοί καθώς έχω και πτυχίο. Το θέμα είναι ότι κολλάω σε προφορικά και ιδιαίτερα σε σχέση με τον προγραμματισμό που ναι μεν ξέρω την ορολογία αλλά επειδή δεν τα "έχω μιλήσει" καθόλου κομπλάρω. Έχω φτάσει σε σημείο να φοβάμαι να κάνω apply όχι λόγω έλλειψης γνώσεων αλλά μην τα σκα@@ στο interview. Προσπάθησα σε site με mock interviews αλλά πετυχαίνω μόνο ινδούς(Τεράστια ποσοστά σε swe θέσεις αλλά δεν είναι οι κατάλληλοι για προπόνηση) και όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται και η καλύτερη συννενοήση. Σκέφτηκα να πάρω και καθηγητη/τρια αλλά δεν παίζει να βρω με specialty σε προγραμματισμό. Εσείς τι κάνατε για να λυθεί η γλώσσα σας;
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Τραγουδάω και δεν κάνω πλάκα. Λειτουργεί απίστευτα καλά. Επίσης, επειδή έχω αυτό που, πετάω αγγλικές λέξεις (και πολλές μάλιστα) όταν μιλάω ελληνικά, δεν μου φαίνεται δύσκολο. Βέβαια, μιλούσα καλά και στα 2 proficiency που έδωσα, και πάντα το είχα με τα αγγλικά.
zaccki Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Η γλώσσα "λύνεται" κατά βάση όταν ζεις σε ενα περιβάλλον που ακους και μιλας τη συγκεκριμένη γλώσσα. Από τη δουλειά σου μέχρι την καθημερινότητα σου (καφές, super market, κτλ). Φτάνεις έτσι σε ένα σημείο όπου αρχίζεις να σκέφτεσαι στα Αγγλικα (για παραδειγμα) και όχι να σκέφτεσαι στα Ελληνικά και να κανεις την "μεταφραση" στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Σίγουρα οι ταινίες/σειρές (χωρίς υπότιτλους) βοηθάνε στο να κατανοείς πιο εύκολο τον προφορικό λόγο, αλλά σίγουρα δε σου "λυνει" τη γλώσσα. Καθηγητής και mock interviews θα βοηθήσουν πιστεύω αλλά και πάλι αν δεν έχει καθημερινή και συνεχής τριβή σε όλες τις εκφάνσεις με το να μιλάς τη γλώσσα πάλι θα έχεις αυτό το "φόβο" που λες. Από εκεί και πέρα βάση εμπειρίας θα σου πω ότι εφόσον έχεις τα προσόντα για τη δουλειά και σε καλέσει ο εργοδότης για συνεντευξη πίστεψε με γνωρίζει καλά ότι δεν έχεις ζησει πχ σε Αγγλια ή Αμερική και δεν πρόκειται να σε κρίνει για το αν είναι "λυμμένη" η γλώσσα σου ή όχι. Ειδικά για το industry στο οποίο δουλεύεις. Αυτό είναι κάτι που εφόσον πάρεις τη δουλειά θα λυθεί σε ενα διάστημα μικρότερο του μήνα αφού όπως λες γνωρίζεις ήδη καλά Αγγλικά. Η συμβουλή μου είναι να προχωρήσεις με τις αιτήσεις και ας "κάψεις" και κάποιες συνεντεύξεις που θα σου τύχουν. Μόνο έτσι θα μπεις στο κλίμα και θα αποκτήσεις ευχαίρεια στον προφορικό λόγο σε real-life situation.
basilis5 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 κανε αιτησεις, γιατι δεν εχεις και καμια αλλη επιλογη αφαινως, αφαιτερου οταν εισαι μονος σου μιλα αγγλικα. Φτιαχνε υποθετικα σεναρια οταν οδηγεις, οταν περπατας κοκ σε οτιδηποτε αφορα την καθημερινοτητα του και να σκεφτεσαι πως θα το ελεγες στα αγγλικα, το κανω συνεχεια. Χθες μαλιστα σκαλωσα, πηγα και ψωνισα κατι και μολις πληρωσα ειπα στον ταμεια καλη συνεχεια, και μετα σκεφτομουν, σε αντιστοιχη περιπτωση στην Αγγλια πως θα το ελεγα; Ασχετο, ξερει κανεις; Μην μασας φιλε ομως, ολα ειναι θεμα εμπειριων, καλυτερα να πατωσεις σε μια συνεντευξη, παρα να μην πας καθολου. Πιο πολλα εχεις να κερδισεις στην 1η περιπτωση.
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Have a nice day εγώ θα το έλεγα, δε νομίζω να έχει ακριβή μετάφραση. 1
ss13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Όσο ακούς βελτιώνεσαι , υπάρχουν άνθρωποι ( καθηγητές ) στη Χρυσή Ευκαιρία που βγαίνεις μαζί τους και μιλάς - εξασκείς να Αγγλικά σου , τώρα με την ορολογία στον προγραμματισμό δεν είναι θέμα , μπες στο Υoutube , βάλε videos με προγράμματα - διαλέξεις ξένων πανεπιστημίων , έτσι θα βελτιωθείς ( δεν είναι τίποτα ) θέλει πρακτική απλά , ακόμα διάβαζε σωστά Αγγλικά , πχ http://learnenglish.britishcouncil.org/en άκου επίσης σωστά , στη συνέχεια θα σου έρχονται από μόνα τους ( εγώ ξεκίνησα να μαθαίνω με Άγγλο καθηγητή ) σε έναν μήνα μιλούσα άπιαστα , υπόψιν πως έμαθα στα 27 Αγγλικά , όχι μικρός , αλλιώς πήγαινε σε έναν γνωστό σου στην Αγγλία , βγες έξω να συνεννοηθείς μόνος σου ( στην αρχή είναι ζόρι αλλά μετά θα συνηθίσεις ) αυτό μου έλεγε ο καθηγητής μου
Zaytsev Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω φτάσει σε σημείο να φοβάμαι να κάνω apply... Ο μέσος προγραμματιστής, που θέλει να αλλάξει χώρα, χρειάζεται κάπου 10 συνεντεύξεις για να βρει μία καλή δουλειά (στοιχεία από Recruiters). Σε αυτές τις 10, θα έχεις εξασκηθεί αρκετά. Μετά, εργαζόμενος σε ξένο περιβάλλον, θα έχεις κάνεις αρκετή προπόνηση για την επόμενη. Μην πέφτεις στη λούμπα της χυλόπιτας. Αν δε ζητήσεις στην κοπέλα να βγείτε, την τρως από μόνος σου. Το ίδιο κι εδώ. Κάνε συνέντευξη για την εμπειρία. 3
kaliakman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Τραγουδάω και δεν κάνω πλάκα. Λειτουργεί απίστευτα καλά. Επίσης, επειδή έχω αυτό που, πετάω αγγλικές λέξεις (και πολλές μάλιστα) όταν μιλάω ελληνικά, δεν μου φαίνεται δύσκολο. Βέβαια, μιλούσα καλά και στα 2 proficiency που έδωσα, και πάντα το είχα με τα αγγλικά. Αυτό με τις λέξεις το κάνω και εγώ γιατί καλώς ή κακώς κάποια πράγματα μου έρχονται πιο εύκολα στα αγγλικά. Και εγώ στα πτυχία δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά επίσης στα πτυχία δεν μου ζήτησαν πχ να εξηγήσω κώδικα ή ένα concept προγραμματισμού! Καλησπέρα. Η γλώσσα "λύνεται" κατά βάση όταν ζεις σε ενα περιβάλλον που ακους και μιλας τη συγκεκριμένη γλώσσα. Από τη δουλειά σου μέχρι την καθημερινότητα σου (καφές, super market, κτλ). Φτάνεις έτσι σε ένα σημείο όπου αρχίζεις να σκέφτεσαι στα Αγγλικα (για παραδειγμα) και όχι να σκέφτεσαι στα Ελληνικά και να κανεις την "μεταφραση" στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Σίγουρα οι ταινίες/σειρές (χωρίς υπότιτλους) βοηθάνε στο να κατανοείς πιο εύκολο τον προφορικό λόγο, αλλά σίγουρα δε σου "λυνει" τη γλώσσα. Καθηγητής και mock interviews θα βοηθήσουν πιστεύω αλλά και πάλι αν δεν έχει καθημερινή και συνεχής τριβή σε όλες τις εκφάνσεις με το να μιλάς τη γλώσσα πάλι θα έχεις αυτό το "φόβο" που λες. Από εκεί και πέρα βάση εμπειρίας θα σου πω ότι εφόσον έχεις τα προσόντα για τη δουλειά και σε καλέσει ο εργοδότης για συνεντευξη πίστεψε με γνωρίζει καλά ότι δεν έχεις ζησει πχ σε Αγγλια ή Αμερική και δεν πρόκειται να σε κρίνει για το αν είναι "λυμμένη" η γλώσσα σου ή όχι. Ειδικά για το industry στο οποίο δουλεύεις. Αυτό είναι κάτι που εφόσον πάρεις τη δουλειά θα λυθεί σε ενα διάστημα μικρότερο του μήνα αφού όπως λες γνωρίζεις ήδη καλά Αγγλικά. Η συμβουλή μου είναι να προχωρήσεις με τις αιτήσεις και ας "κάψεις" και κάποιες συνεντεύξεις που θα σου τύχουν. Μόνο έτσι θα μπεις στο κλίμα και θα αποκτήσεις ευχαίρεια στον προφορικό λόγο σε real-life situation. Επειδή οι πιο μεγάλες εταιρίες ξεκινάνε πιο νωρίς τις αιτήσεις από τις άλλες φοβάμαι μην αυτές που κάψω είναι και οι καλύτερες ευκαιρίες. κανε αιτησεις, γιατι δεν εχεις και καμια αλλη επιλογη αφαινως, αφαιτερου οταν εισαι μονος σου μιλα αγγλικα. Φτιαχνε υποθετικα σεναρια οταν οδηγεις, οταν περπατας κοκ σε οτιδηποτε αφορα την καθημερινοτητα του και να σκεφτεσαι πως θα το ελεγες στα αγγλικα, το κανω συνεχεια. Χθες μαλιστα σκαλωσα, πηγα και ψωνισα κατι και μολις πληρωσα ειπα στον ταμεια καλη συνεχεια, και μετα σκεφτομουν, σε αντιστοιχη περιπτωση στην Αγγλια πως θα το ελεγα; Ασχετο, ξερει κανεις; Μην μασας φιλε ομως, ολα ειναι θεμα εμπειριων, καλυτερα να πατωσεις σε μια συνεντευξη, παρα να μην πας καθολου. Πιο πολλα εχεις να κερδισεις στην 1η περιπτωση. Δεν έχω πρόβλημα να τα σκεφτώ και συνήθως αφού κάνω μια συζήτηση μετά σκέφτομαι πόσα θα μπορούσα να πω διαφορετικά/καλύτερα Όσο ακούς βελτιώνεσαι , υπάρχουν άνθρωποι ( καθηγητές ) στη Χρυσή Ευκαιρία που βγαίνεις μαζί τους και μιλάς - εξασκείς να Αγγλικά σου , τώρα με την ορολογία στον προγραμματισμό δεν είναι θέμα , μπες στο Υoutube , βάλε videos με προγράμματα - διαλέξεις ξένων πανεπιστημίων , έτσι θα βελτιωθείς ( δεν είναι τίποτα ) θέλει πρακτική απλά , ακόμα διάβαζε σωστά Αγγλικά , πχ http://learnenglish.britishcouncil.org/en άκου επίσης σωστά , στη συνέχεια θα σου έρχονται από μόνα τους ( εγώ ξεκίνησα να μαθαίνω με Άγγλο καθηγητή ) σε έναν μήνα μιλούσα άπιαστα , υπόψιν πως έμαθα στα 27 Αγγλικά , όχι μικρός , αλλιώς πήγαινε σε έναν γνωστό σου στην Αγγλία , βγες έξω να συνεννοηθείς μόνος σου ( στην αρχή είναι ζόρι αλλά μετά θα συνηθίσεις ) αυτό μου έλεγε ο καθηγητής μου Πιστεύω πως σε ορολογία και σε "σωστά" αγγλικά δεν έχω πρόβλημα. Το θέμα είναι στην εξοικείωση. Αν μπορούσα να μπω σε ένα περιβάλλον που μιλάνε μόνο αγγλικά (όχι κατ' επιλογή αλλά υποχρεωτικά) για 7-10 μέρες δεν θα είχα τέτοιο πρόβλημα. Ο μέσος προγραμματιστής, που θέλει να αλλάξει χώρα, χρειάζεται κάπου 10 συνεντεύξεις για να βρει μία καλή δουλειά (στοιχεία από Recruiters). Σε αυτές τις 10, θα έχεις εξασκηθεί αρκετά. Μετά, εργαζόμενος σε ξένο περιβάλλον, θα έχεις κάνεις αρκετή προπόνηση για την επόμενη. Μην πέφτεις στη λούμπα της χυλόπιτας. Αν δε ζητήσεις στην κοπέλα να βγείτε, την τρως από μόνος σου. Το ίδιο κι εδώ. Κάνε συνέντευξη για την εμπειρία. Όπως είπα και στον @zaccki φοβάμαι μην πεταχτούν αυτές οι 10 καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς.
zaccki Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο που λες να μην "καψεις" τις καλυτερες ευκαιριες δεν ειναι σωστη σκεψη φιλε μου. Χωρις να γνωριζω την ηλικια σου, την επαγγελματικη εμπειρια που εχεις και τις απαιτησεις που ενδεχομενως εχεις απο τη δουλεια, το μεγαλυτερο θεμα ειναι να μπορεσεις να "τρυπωσεις" στο UK industry (για παραδειγμα). Και ας μην ειναι η πρωτη αυτη δουλεια η καλυτερη που θα μπορουσες να εχεις. Πιστεψε με μετα απο 1 χρονο δουλεια στην Αγγλια (για παραδειγμα), τοτε θα δεις τις πραγματικα καλες ευκαιριες και προοπτικες που θα εχεις μπροστα σου. 1
kaliakman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο που λες να μην "καψεις" τις καλυτερες ευκαιριες δεν ειναι σωστη σκεψη φιλε μου. Χωρις να γνωριζω την ηλικια σου, την επαγγελματικη εμπειρια που εχεις και τις απαιτησεις που ενδεχομενως εχεις απο τη δουλεια, το μεγαλυτερο θεμα ειναι να μπορεσεις να "τρυπωσεις" στο UK industry (για παραδειγμα). Και ας μην ειναι η πρωτη αυτη δουλεια η καλυτερη που θα μπορουσες να εχεις. Πιστεψε με μετα απο 1 χρονο δουλεια στην Αγγλια (για παραδειγμα), τοτε θα δεις τις πραγματικα καλες ευκαιριες και προοπτικες που θα εχεις μπροστα σου. Μιλάω για summer internship το οποίο περιορίζει τις θέσεις που υπάρχουν!!
zaccki Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Τοτε κανεις προετοιμασια οπως σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω, επισκεψου καποιον φιλο/η στην Αγγλια (αν ειναι να πας εκει) και κατσε αν μπορεις καποιο διαστημα και μετα το παλευεις στις συνεντευξεις για το καλυτερο δυνατο. Θα δεις οτι δεν ειναι τοσο "βουνο" οσο φανταζεσαι.
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μιλάω για summer internship το οποίο περιορίζει τις θέσεις που υπάρχουν!! STEP 2018?
defacer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Η γλώσσα λύνεται με τη χρήση, οπότε απλά go for it. Αν θέλεις να προετοιμαστείς κάπως και σκέφτεσαι πώς θα γίνει να το κάνεις στον προγραμματισμό, δεν υπάρχει θέμα νομίζω: κάνε ένα google να βρεις τυπικές interview questions και βγάλε βίντεο τον εαυτό σου στον καθρέφτη απαντώντας τες. Δεν έχει σημασία αν σου φαίνεται πως είχες "καλή επίδοση" ή όχι, το θέμα δεν είναι η επίδοση (ήδη ξέρουμε πως θα μπορούσες πολύ καλύτερα) αλλά η εξάσκηση. Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο με τη μία (που δεν το νομίζω really) τότε απάντησέ τες πρώτα γραπτώς και μετά κάντο προφορικά (προφανώς χωρίς να διαβάζεις, δεν είναι αυτό το νόημα). Αυτό εξάλλου θα σε βοηθήσει και στην εμπέδωση. Επίσης αν θες και έχεις κάποιο κατάλληλο φίλο, μπορείς να τον αγγαρέψεις κατά καιρούς όταν είστε μαζί και κάνετε κάτι να μιλάτε αγγλικά, πιθανότατα θα ωφεληθεί κι αυτός. Μη ξεχνάς πως σ' αυτά τα πράγματα και εφόσον οι γνώσεις υπάρχουν μέσα στο κεφάλι σου, το θέμα είναι η ψυχολογία. Αν κομπλάρεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα a priori, το πρόβλημα μπορείς να το δημιουργήσεις ο ίδιος βάζοντας ψυχολογικό αυτογκόλ. Ενδεικτικά σου λέω ότι και στη δική μου περίπτωση, ενώ τα γραπτά αγγλικά μου είναι σε επίπεδο ασύγκριτα μεγαλύτερο του μέσου native speaker, προφορικά μου πήρε 4-5 μήνες ζωής στην Αγγλία για να αισθανθώ ότι δε ντρέπομαι για το προφορικό μου επίπεδο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα