Προς το περιεχόμενο

Αγορά τρίτροχου Piaggio MP3

nick_gr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο τρίτροχο 250άρι Piaggio MP3. 

518e9501bc655.jpg

Δεν έχω την παραμικρή επαφή με μηχανές. Ο λόγος που επιλέγω το τρίτροχο είναι πως δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να βγάζω δίπλωμα μηχανής.

Το χρειάζομαι για πηγαίνω στη δουλειά μου (Μαρτίου-κέντρο για όσους ξέρουν απο Θεσσαλονίκη).

Έχει κανείς εμπειρία από τρίτροχα;

Θα καταφέρω να το οδηγήσω; (δεδομένου ότι δεν έχω την παραμικρή εμπειρία)

Τί πρέπει να προσέξω στο μεταχειρισμένο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινή ερώτηση έχεις σκεφτεί την αγορά σπαστού ηλεκτρικού ποδηλάτου; Κάνω παρόμοια διαδρομή καθημερινά και βολεύει άπειρα.

Απλά νομίζω ότι λόγω απόστασης και διαδρομής είναι πιο ευέλικτο.

Πρόσεξε μιλάω για ηλεκτρικό όχι απλό. Για να μην ιδρώνεις και να πηγαίνεις ακόμα και με κουστούμι αν χρειαστεί

Το έχω δοκιμάσει το ηλεκτρικό. Έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, με μεγαλύτερο θετικό ότι φτάνω στον προορισμό μου σε ελάχιστο χρόνο. 

Οι κύριοι λόγοι που δε μου αρέσει το ηλεκτρικό είναι οι εξής:

• Δε χωράει στο ασανσέρ και το δίπλωνε ξεδίπλωνε είναι ταλαιπωρία να το κάνω 4 φορές την ημέρα.
  • Ιδρώνεις. Σίγουρα καμία σχέση με απλό ποδήλατο, αλλά και πάλι όταν έφτανα στη δουλειά ένιωθα να "κολλάω" και δεν ήμουν άνετα. Και φαντάσου πως το ηλεκτρικό ποδήλατο το χρησιμοποιούσα σαν σκουτεράκι. Δηλαδή 90% χωρίς να κάνω πετάλι.
  • Είναι ακριβά. Το συγκεκριμένο που είχα κοστίζει πάνω απο 3.000 και αν ειναι να δώσω αυτά τα χρήματα, προτιμώ να πάρω μηχανή που θα μπορώ να τη χρησιμοποιώ σε οποιονδήποτε δρόμο.
  • Είναι επικίνδυνο. Στην περίπτωσή μας έχουμε την παραλία και βολεύει. Αλλά αν βγεις στο δρόμο κανείς δε σε σέβεται. Ούτε καν σε ποδηλατόδρομο. Ειδικά στο κομμάτι μεταξύ Λ. Πύργου και Λιμανιού, πέρα του ότι πολλής κόσμος κυκλοφορεί στη μέση του ποδηλατόδρομου, μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεταχτεί κάποιος μπροστά σου. Επίσης πολλοί παρκάρουν στον ποδηλατόδρομο και πρέπει να κάνεις συνέχεια μπες βγες στο δρόμο...

Θα μου πεις η μηχανή είναι λιγότερο επικίνδυνη; Όχι, αλλά τουλάχιστον μπορείς να κυκλοφορείς στη μέση του δρόμου κανονικά σαν οποιοδήποτε άλλο όχημα και όχι να κάνεις κασκαντεριλίκια για να αποφύγεις πεζούς και παρκαρισμένους.

• Like 1

Ok, αφού το έχεις δοκιμάσει και δε σου κάνει. Παρεμπιπτόντως ποιο έχεις;

Δίπλωμα αυτοκινήτου πότε πήρες;

Επίσης όταν λες ότι ίδρωνες αναφέρεσαι φαντάζομαι στο καλοκαίρι.

Αυτό πιθανώς να το έχεις και με το μηχανάκι ειδικά αν έχει ήλιο. Δεν είναι αμάξι με κλιματισμό

Δεν ειμαι κατασταλλαγμένος... Εσύ πόσο καιρό το κάνεις και ποιό έχεις; Εγώ είχα ένα gocycle

Διπλωμα πηρα πολυ πριν το όριο για τα τριτροχα.

Ένα volt metro.

Πάντως τη ζέστη με την μηχανή ειδικά αν φοράς και κανένα μαύρο τζακετ δε τη γλυτώνεις

Επίσης φίλη μου πήρε (μην γελάσεις) ένα xiaomi m365 scooter και της έλυσε τα χέρια.

Πάει από Μπότσαρη παραλία πανεπιστήμιο μέσω έκθεσης κάθε μέρα παρά μέρα

Το έχει γνωστός μου είναι ζημιαρικο και έχει σχετικά ακριβά ανταλλακτικά. Παρόλα αυτά τον είχε βολεψει αλλά μετά από ένα χρόνο έβγαλε δίπλωμα και πήρε δίτροχο. Κυρίως γιατί είχε περισσότερες και καλύτερες επιλογές σε μεταχειρισμένα. Πήρε ένα duke 390 ( ; ) Νομίζω

Θα σε βολέψει μια χαρά φίλε μου. Έχει την ευελιξία της μοτοσυκλετας και την σταθερότητα ενός αυτοκινήτου. Το έχω πάρει βόλτα από φίλο και έκανε παπάδες σε στροφές με χαμηλή ταχύτητα, ενώ ο συνδυασμός abs και 3 τροχών προσφέρει πιο καλό φρεναρισμα με πιο γρήγορη ακινητιποιηση.

Η συγκεκριμένη μάρκα είναι λίγο ζημιαρικη, όπως όλα τα ιταλικά, αλλά μπορείς να δεις κ άλλες μάρκες.

Όσο για τον έλεγχο μπορείς να το πας με τον πωλητη σε ένα εξιυσιοδοτημενο piaggio service και να το ελεγξουν.

Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή για την είσοδο στον κόσμο της μότο. Αυτόματο, σταθερό και με όσο γκαζι θέλει ένας νέος οδηγός. Καλές βόλτες

• Like 1

Θα σε βολέψει μια χαρά φίλε μου. Έχει την ευελιξία της μοτοσυκλετας και την σταθερότητα ενός αυτοκινήτου. Το έχω πάρει βόλτα από φίλο και έκανε παπάδες σε στροφές με χαμηλή ταχύτητα, ενώ ο συνδυασμός abs και 3 τροχών προσφέρει πιο καλό φρεναρισμα με πιο γρήγορη ακινητιποιηση.

Η συγκεκριμένη μάρκα είναι λίγο ζημιαρικη, όπως όλα τα ιταλικά, αλλά μπορείς να δεις κ άλλες μάρκες.

Όσο για τον έλεγχο μπορείς να το πας με τον πωλητη σε ένα εξιυσιοδοτημενο piaggio service και να το ελεγξουν.

Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή για την είσοδο στον κόσμο της μότο. Αυτόματο, σταθερό και με όσο γκαζι θέλει ένας νέος οδηγός. Καλές βόλτες

ποιες αλλες μάρκες ? :) συγνωμη για την παρεμβαση

ποιες αλλες μάρκες ? :) συγνωμη για την παρεμβαση

Ενδεικτικά αναφέρω τα

Quadro s

Yamaha Tricity

Peugeot metropolis

Gilera fuoco

Βέβαια τα μόνα που είναι περισσότερο αξιόπιστα είναι το Yamaha στα 125 cc βέβαια, και το Quadro που δεν φοράει ιταλικό κινητήρα...

ελεγα να το παρω.δεν συμφερει με τιποτα.πιο καλα μεταχ. σμαρτακι 700cc.τα ιδια λεφτα θα σου κοστισει πανω κατω.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη λογική είναι λάθος.

Ένα μηχανάκι δεν το αγοράζεις γιατί είναι φτηνό αποκλειστικά. Αν θες οικονομική μετακίνηση αγοράζεις ένα παπί που καίει ελάχιστα και η συντήρηση του είναι οικονομικοτατη.

Ένα μηχανάκι το αγοράζεις για την ευκολία στη μετακίνηση, για το χρόνο που γλιτώνεις, για το πάρκινγκ, για το λιγότερο καύσιμο και το βασικότερο επειδή σου αρέσει κάτι που νομίζω ότι είναι κ το βασικότερο. Κατά τα άλλα το μηχανάκι δεν είναι αυτοκίνητο, ούτε από θέμα άνεσης ούτε από άποψης ασφαλείας. Οπότε ο καθένας τα ζυγίζει κ αποφασίζει.

• Like 3

Δεν υπάρχει το "δε συμφερει με τιποτα". Οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για μένα ειναι ότι γλιτώνεις το παρκάρισμα και ότι το οδηγεις με δίπλωμα αυτοκινήτου (αν το έχεις βγάλει πριν από κάποια ημερομηνία).

Από τα μοντέλα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, νομίζω πως δεν οδηγούνται όλα με δίπλωμα αυτοκινήτου. Από τα piaggio ξέρω πως είναι μόνο τα μοντέλα LT.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...