nmousios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα! Εχω αυτό το σταθερό εδώ και καμιά δεκαετία Intel core 2 Quad Q6600 @ 2.4 GHz P45D3 PLATINUM (MS-7513) μητρική NVIVIA GTX260 4 GB (2*2GB) Dual-Channel DDR3 @ 534 mHZ (KINGSTON) και εναν 500αρι Western digital σκληρο Η χρήση του είναι browser και καμιά ταινία (κ να ηθελα κατι άλλο, δεεεν.. ). Πρόσφατα αγόρασα μια 55αρα Samsung 4K και σκέφτομαι μήπως μπορέσω να του κάνω καμια φθηνή σχετικά αναβάθμιση για να μπορώ να βλέπω καμιά ταινία της προκοπής (έστω και καλό full HD αφού η κάρτα γραφικών μου, αγνοεί την ύπαρξη του HDMI). Για πειτε καμια γνώμη..
nmousios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Βασικά το budget που θα χρειαστεί, θα καθορίσει αν θα κάνω αναβάθμιση ή όχι. Οπότε πρέπει να δούμε τι θα χρειαστεί αλλαγή. Αν, ας πούμε, του βάλω μια Palit GeForce GT 1030 2GB, θα καταφέρω τιποτα? Η δεν μπαίνει στο σύστημα που έχω? η ram θα χρειαστούν αλλαγή? Νομίζω η μητρική μου υποστηρίζει μέχρι 8GB DDR3.
tanasen01 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Σίγουρα δεν έχει hdmi η κάρτα σου; Εδώ λέει ότι θα έπρεπε να έχει https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-260/specifications Αν δεν έχει, για αυτή τη χρήση που το θες με τη φθηνότερη κάρτα γραφικών της αγοράς (gt710 στα 28€) θα είσαι καλυμμένος. Η gt1030 μετράει πάντως σαν αγορά, ακόμα και για παιχνίδια. Από κει και πέρα αν είναι εντάξει η μητρική (τέσταρε πρώτα δηλαδή τις κενές θέσεις dimm) κάνε μια επέκταση στη μνήμη προσθέτωντας άλλα 2x2gb ddr3 1066mhz. Επίσης πες μας το τροφοδοτικό που έχεις γιατί μπορεί να θέλει κ αυτό αντικατάσταση. Αν δεν είναι αρκετά ποιοτικό μπορεί να καεί και να τα πάρει όλα μαζί του. Τέλος αν δεν έχεις, πάρε και έναν ssd 120gb και πέρνα εκεί το λειτουργικό.
nmousios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Ssd δεν έχω. Είναι απαραίτητος? Οχι Hdmi δεν έχει. 2 DVI εξόδους έχει. H μητρική έχει 4 θέσεις dimm. Αν προσθέσω άλλες 2x2gb ddr3 1066mhz, θα συνεργάζονται με τις υπάρχουσες που είναι 534 mhz? Αν βάλω την gt1030, θα λειτουργεί το σύστημα (εννοώ την "σηκώνει"?)? το τροφοδοτικό είναι αυτό http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000884 (700W)
tanasen01 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 O ssd θα βοηθήσει πολύ στην ταχύτητα που θα bootάρουν όλες οι εφαρμογές του λειτουργικού σου και αυτό μαζί (όταν τον βάλεις θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά). Ενδεικτικά ένας καλός φθηνός είναι αυτός https://www.skroutz.gr/s/10144395/Adata-Ultimate-SU800-128GB.html Για τις μνήμες ναι θα συνεργάζονται στα 1066mhz. 533mhz είναι το data rate frequency, επειδή όμως είναι double data rate όλες οι μνήμες πλέον (ddr) η πραγματική ταχύτητα είναι διπλάσια δηλ. 1066mhz. Αυτές λογικά θα κάνουν https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46404_583116/Desktop-1-module-%CE%88%CF%89%CF%82-2GB.html?keyphrase=1066 x2 ή μπορείς να δεις και μεταχειρισμένες. Την gt1030 ναι την σηκώνει το σύστημά σου. Το τροφοδοτικό είναι καλό αν και παλιό. Κράτα το ακόμα όσο αντέξει, είναι ασφαλές για το σύστημα.
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ουτε καν μνημη μην βαλεις.. Μια καρτουλα του 30ευρου παρε οπως υποθηκε πιο πανω και εισαι οκ γι αυτα που θες να κανεις. Το μονο που θα αξιζε γιατι θα εβλεπες μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα του υπολογιστη θα ηταν ενας ssd αλλα στην ουσια δεν εχει να κανει με την ποιοτητα των γραφικων που εσυ εκει εστιαζεις αρα ουτε αυτο μην παρεις... Καρτουλα γραφικων λοιπον για να εχεις το 1080P ανετα.. Κι αν εχεις καιρο, κανε κι ενα φορματ ετσι για φρεσκαρισμα..
billiboo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 αν δεν κανω λαθος η καρτα που εχει τωρα δεν υποστηριζει 1080p?
tanasen01 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 αν δεν κανω λαθος η καρτα που εχει τωρα δεν υποστηριζει 1080p? Σαφώς και υποστηρίζει. Υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι και 2560x1600
nmousios Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μεχρι τωρα είχα κάνει πατέντα με μια έξοδο DVI to HDMI κ το ειχα συνδεμένο με την tv αλλα δεν ήμουν σίγουρος αν και κατα πόσο δούλευε έτσι. Εβλεπα, αλλα σε τι ανάλυση δεν ξέρω. Το νήμα το ξεκίνησα γιατι σταμάτησα να έχω εικόνα στην tv. Xθές του έκανα format μπας κ καταφέρω τπτ, αλλά μάλλον η κάρτα γραφικών μας άφησε χρόνους αφου δεν την "βλέπει" πλεον το σύστημα. Οπότε κάρτα θα πάρω σίγουρα και από αυτά που μου λέτε μάλλον θα παραγγείλω και έναν ssd. Ειδωμεν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα