Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ανεμιστηράκι

bad_freddy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, εδω και κανένα 2μηνο εαν αφήσω τον υπολογιστή τουλάχιστον μια μέρα χωρίς να τον χρησιμοποιήσω όταν τον ανοίξω τα πρώτα 10-20 δευτερόλεπτα τα ανεμιστηράκια (δεν ξέρω αν το κάνει ενα ή όλα) κάνουν ένα πολυ δυνατό θόρυβο σαν να "μουγκρίζουν"!

Μέτα όμως σταματάνε τον θόρυβο και λειτουργούν κανονικά.

Είναι ok αυτό? Ρωτάω γιατί τον πρώτο καιρό δεν έκαναν κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Χωρίς να μπορώ να δώσω μία σαφή αιτιολογία για αυτό το φαινόμενο, θα το θεωρούσα φυσιολογικό μιας και στους περισσότερους υπολογιστές που έχω δεί συμβαίνει αυτό...

Δημοσ.

Kai egw to idio problima eiha.

Ama anoi3eis ta anemistirakia ta ka8ariseis kai ta ladwseis 8a miw8ei o 8oribos.

Syni8ws einai toy cpu , toy trofodotikoy, ths vga kai isws toy controller poy itan emena..

Δημοσ.

Καλά για αντικατάσταση των ανεμιστήρων το αποκλείω γιατί 3 μήνες έχω τον υπολογιστή...

Εαν είναι θα τα καθαρίσω και ελπίζω να είναι εντάξει αν και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συνέβη κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα... (το λέω διότι προσπαθώ να τον διατηρώ οσο μπορώ καθαρό)

Τεσπα ευχαριστώ για την βοήθεια! :D

Δημοσ.

na mhn to apokleieis. antikatastash einai h lysi pou tha soy ejasfalisei sosti leitoyrgia. as einai 3 mhnon. ayto den shmainei tipota. tha ta antikatasthseis me eponyma anemisthrakia poy einai men akriba alla kanoyn sosta thn doyleia toys. xrisimopoio gia epaggelmatiki xrisi ta anemisthrakia ths papst pou einai germanika kai pote den eixa problima. akomi kai meta apo 7-8 xronia apo thn antikatastash toys se biomhxanika peribalonta me skoni kai ygrasia den emfanizoyn problimata. einai akriba men, alla an synipologiseis oti den xreiazontai antikatastasi logo blabon einai se teliki analysi fthina.

Δημοσ.

des pios anemistiras to kanei bgalton kai piese ton mesa. exei ksekoumpthei. tha to katalaveis otan ton pieseis. tha kanei klak kai meta tha doulevei kanonika. emena to ekane to fan tou chipset kai molis to evgala kai to piesa sti thesi tou doulevei apsoga.

Δημοσ.

Auto to mougkrisma einai to pleon klassiko pou exw paratirisei stis graph cards.

To mougkrisma DEN einai fysiologiko, kai isws einai endei3i oti to anemistiraki plisiazei ton 8anato tou. To exw petyxei kai se olokainourio PC kai to paidi alla3e to anemistiraki tou. Kalytera na to play it safe eh? ean einai graph card 5-10eu exei ena anemistirak... poso edwses gia tin karta?

Ean einai allo anemistiraki den nomizw na paizei 8ema, ean stamatisei na douleuei enas 8eos 3erei posa fragka 8a xaseis.

Δημοσ.

Είναι απλό! Δεν χρειάζεται άγχος! Έχω και εγώ χρόνια αυτό το πρόβλημα με διάφορα ανεμιστηράκια που έχω αλλάξει κατά καιρούς! Απλά τους δίνω ένα "χτύπημα" και ο ήχος εξαφανίζεται!!! :D :D :D Ούτε έξοδα, ούτε να καεί, ούτε τίποτα!!! :D :D

Πάντως, σοβαρά τώρα, αυτός ο ήχος προέρχεται συνήθως από τις συστολές-διαστολές, λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού! Τότε το έχω παρατηρήσει να μου συμβαίνει!

Δημοσ.

StAkIS: Πλάκα πλάκα αυτό με τον καιρό το σκέφτηκα γιατί το θυμόμουν που συνέβαινε και με τον υπολογιστή του αδερφού μου τον χειμώνα, αλλα όταν λες "χτύπημα" τί ακριβώς εννοείς??? :?:

nonickch_: Αυτά που λες με τρομάζουν! Πάντως δεν πρέπει να είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών γιατί δεν έσκασα και λίγα για την GeForce FX 5600... :!:

Πάντως παρατήρησα οτι δεν είναι και τα καθαρότερα ανεμιστηράκια του κόσμου... Ποιός θα ήταν ένας καλός τρόπος να τα καθαρίσω? Να δοκιμάσω με ενα σπρέι αέρα που έχω ή δεν κάνει? Το λεω γιατί είμαι αρχάριος στο θέμα hardware και θα ήθελα να αποφύγω να αφαιρέσω τα ανεμιστηράκια, να τα ξαναβάλω κλπ. μην τυχόν και τα κάνω χειρότερα... :oops:

Δημοσ.

exeis katikoidio?egw pou exw 2 skylia mesa sto spiti kai kouti me 10 fans pistepse me exw koufathei,kathe mera bgazw oloklira poulover apo ta filtra aera,oxi mono skylwn trixes kai anthrwpines...rixe mia matia gia skoni trixes vroma genikotera,twra gia antikatastasi mi se hsyxazei to gegonos oti einai kainoyrgio to mixanima...shit happens

Δημοσ.

Πάντως το σκεφτόμουν αυτό που είπε ο StAkIS με την συστολή-διαστολή επειδή ενα φαινόμενο που εχω παρατηρήσει είναι το εξής:

Εαν κλέισω τον υπολογιστή και τον ανοίξω την άλλη μέρα, θα κάνει τον θόρυβο που σας είπα.

Αν τον κλείσω και τον ανοίξω πχ. 3 ή 5 ή γενικά μετά απο κάποιες ώρες μετά δεν πρόκειται να κάνει τον παραμικρό θόρυβο!

Εννοώ οτι εάν ήταν πχ. σκόνη κατα πρώτον δεν θα έκανε συνέχεια θόρυβο? Εμένα ο θόρυβος το πολύ μετά απο 10-15 sec. έχει σταματήσει... Και επίσης αν ήταν σκόνη ή κάτι άλλο κάθε φορά που θα τον άνοιγα ανα πάσα στιγμή, δεν θα έπρεπε να κάνει και πάλι θόρυβο?

Απλά έτσι το σκέφτηκα και θα ήθελα και πάλι να μου πείτε τις απόψεις σας... :?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...