ssd93 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την άποψη σας στο συγκεκριμενο θέμα. Όπως αναφέρω οι μισοί πυρήνες είναι underclocked, αν και έχω δηλώσει να έχουν όλοι οι πυρήνες την ίδια συχνότητα μέσω BIOS. Τι μπορεί να φταίει? Σύνθεση: AMD FX 4320 ASROCK 960 GC-GS RAM 16 GB PSU TURBO X 650W
STORM1978 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Έχεις το Cool n Quiet και το C1E ανοιχτα? Αν ναι, αυτά ρίχνουν τα ρολόγια όταν δεν χρειάζονται να είναι στο φουλ.
ssd93 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το Cool n Quiet σίγουρα, το άλλο ίσως μου εμφανίζεται με διαφορετική ονομασία. Όταν όμως τρέχω prime95 δεν έπρεπε να ανεβαίνουν τα ρολόγια? * Ορίστε στη συννημένη φωτο τρέχει το orthos αλλά και πάλι στους 2 τελευταίους πυρήνες ο πολλαπλασιαστής είναι στο 7 και όχι στο 20 που του έχω ορίσει.
STORM1978 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Κάνε το Core unpark στα Windows. Υπάρχει utility στο Internet.
ssd93 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το έκανα... Σε κάθε περίπτωση οι 2 τελευταίοι πυρήνες διατηρούν δικό τους πολλαπλασιαστή εκτός και αν ορίσω κάτι διαφορετικό από το AMD Overdrive. Παραδόξως όταν κλείνω το thermal throttle ( disabled) αντι να ανεβαίνουν και οι υπόλοιποι πυρήνες πέφτουν και οι άλλοι 2.
STORM1978 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Thermal throttling έχεις τότε. Ψυκτρα και ανεμιστηρακι στα vrm μπας και το σώσεις λίγο. Και αλλαγή το τροφοδοτικό κάποια στιγμή. 1
ssd93 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Vrm είναι το Voltage regulator module σωστά? Ανεμιστήρα σε ποιο σημείο? Το τροφοδοτικό γιατί? Υπάρχει περίπτωση να μην μοιράζει σωστά τα φορτία?
countass Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δοκιμασε manual στο bios.βαλε 4.0-4.2 και ρευμα οσο δινει τωρα αν και πολυ μου φαίνεται,λογικα για στοκ μπορεις να βαλεις λιγοτερο.
ssd93 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το έκανα ήδη αδερφέ μου, αλλά και πάλι τα ίδια. Για αυτό σκέφτομαι ότι κάτι παίζει με το λειτουργικό. Ας πούμε αν αλλάξω κάτι από το overdrive περνιέται, ενώ τις αλλαγές που κάνω στα Bios τις αναιρεί το λειτουργικό.
50EuroUser Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Η μητρική σου είναι 2+1 ή 3 phase, μην δοκιμάζεις Prime95 μ'αυτήν και τ'άλλα power virus τα VRM είναι οτι πιο απλό υπάρχει μάλλον έχεις throttling. Τέσταρε cinebench π.χ ή άλλα normal tests και δες άμα κράτανε τα 4GHz όλα τα cores. Δεν ξέρω άμα έχει overcurrent/temp protection η asrock σου αλλά μην την ζορίζεις με prime95.
countass Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Cinebench,realbench,ισως και το aida 64,δοκιμασε επισης underclock με αρκετα χαμηλοτερο ρευμα πχ 3.8 στα 1.25 καπου.το undervolt θα βοηθησει τις θερμοκρασιες,τουλαχιστον ετσι θα δεις αν παει σε ολους τους πυρηνες το ιδιο.κλεισε turbo και καμια αλλη εξυπνάδα του bios,ασε μονο cool n quiet.
akoinonitos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το έκανα ήδη αδερφέ μου, αλλά και πάλι τα ίδια. Για αυτό σκέφτομαι ότι κάτι παίζει με το λειτουργικό. Ας πούμε αν αλλάξω κάτι από το overdrive περνιέται, ενώ τις αλλαγές που κάνω στα Bios τις αναιρεί το λειτουργικό. Το είχα αυτο το θεμα με τον fx 9590 σε windows 7, ειχα φαει ποσες μερες να καταλαβω τι γινεται. Μόνο όταν έκανα format διορθωθηκε και ακομα και τωρα δεν εχω ιδεα τι το προκαλούσε. Στο bios ολα ηταν καλα, με το που έμπαινα windows οι μισοι πυρηνες ,εμεναν χαμηλα σε χρονισμους ,από θεμα ρευματος, ψυξης και τα σχετικα δεν εφτεγε τπτ, ηταν καθαρα θεμα λειτουργικου, τωρα τι πως δεν εχω ιδεα, εντομεταξυ ειχα doual boot με windows 10 και εκει επαιζε κανονικα.
ssd93 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η υπερθέρμανση. Όταν το pc ξεκινάει κρύο είναι όλα καλά. Άμα ζεσταθεί αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί η μητρική δεν ακούει τα bios και ακούει τις εντολές από το λειτουργικό, ενώ ότι και να δηλώσω στα bios που αφορούν τη cpu πάνε χαμένα. Εννοείται πως τα bios αποθηκεύουν κανονικά τις υπόλοιπιες ρυθμίσεις.
akoinonitos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η υπερθέρμανση. Όταν το pc ξεκινάει κρύο είναι όλα καλά. Άμα ζεσταθεί αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί η μητρική δεν ακούει τα bios και ακούει τις εντολές από το λειτουργικό, ενώ ότι και να δηλώσω στα bios που αφορούν τη cpu πάνε χαμένα. Εννοείται πως τα bios αποθηκεύουν κανονικά τις υπόλοιπιες ρυθμίσεις. Δλδ μπαινεις στα windows και ειναι οκ και μετα απο ωρα σου ριχνει τους δυο η όταν φορτωνονται οι πυρηνες στους ριχνει? αν ειχε θεμα με θερμοκρασια η θα εσβηνε η θα εκανε throttle ολους του πυρηνες οχι μονο τους 2. Και επισης αν ηταν θεμα θερμοκρασιας οταν ανεβαζες απο overdive παλι θα επρεπε να ειχε θεμα. Eπισης δες αν εχει υπαρχει καμια καινουρια εκδοση για το bios σου και κανε και ενα clear cmos
STORM1978 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το C'n'Q κατεβάζει μονάχα όσους πυρήνες χρειάζεται για να ρίξει την θερμοκρασία. Αν είχε μεγαλύτερο πρόβλημα θα έβλεπε όλους τους πυρήνες κάτω. Αν δεν έχει ψύκτρες η μητρική πάνω στα vrm που είπες σωστά, βάζει από το εμπόριο κάποια για την μητρική σου και από πάνω της έναν ανεμιστήρα να χτυπάει.Το ίδιο μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα και πίσω από τον επεξεργαστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα