SeQuel Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα φίλοι,Έστησα ένα νέο σύστημα και απο εχτές που εγκατέστησα τα win10, σε άσχετα σημεία (μπορεί μετά απο 10 λεπτά, μπορεί μετά και απο 3) μου πετάει BSOD με error : MEMORY_MANAGEMENT που με το bluescreenviewer μου λέει πως το πρόβλημα προέρχεται απο το ntoskrnl.exe.Απο όσο διάβασα πιθανό πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η ταχύτητα της μνήμης αλλά δεν έχω καταφέρει να βρώ κάποιο σωστό troubleshoot. Να σημειώσω οτι έχω εγκαταστήσει το τελευταίο update της μητρικής, πως έχω αλλάξει τις θύρες των ram και πως έχω παίξει με το Bios setup των ram να παιζουν και στα 2133Mhz και στα 3000, χωρίς φυσικά να σταματήσουν τα BSODs.Να σημειώσω επίσης πως μετά το τελευταίο update της μητρικής, όταν είμαι στο BIOS δεν αναγνωρίζει το mouse + keyboard, αλλά θέλω να ελπίζω οτι θα το διορθώσω αυτό SPECS:CPU: AMD Ryzen 5 1600GPU: Gigabyte gtx1060 3GbMOBO: Gigabyte AB350 Gaming (Rev.1)RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8 GB) {CMK16GX4M2B3000c15}PSU: Corsair CS550MHDD: Toshiba DT01ACA100 1TBΣας ευχαριστώ εκ των προταίρων!!
SeXBOX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Και εμένα στο σύστημα της υπογραφής μου πέταξε το ίδιο BSOD, για αρχή ανέβασα voltage, μετά έριξα την συχνότητα.... άλλαξα θέσεις στα modules, έτρεξα memtest86 και Windows Memory Diagnostic... πουθενά κανένα σφάλμα... μετά έβαλα τις μνήμες να δουλεύουν σε Performance Mode... ακόμα BSOD δεν εχω δει εδώ και 12 ώρες.... Τι Event ID σου έβγαλε το Event Viewer; Κοίταξε να δεις ποιο είναι και κανε search με αυτό, μπορεί μέχρι και ένα απλό malware να είναι.
SeQuel Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Και εμένα στο σύστημα της υπογραφής μου πέταξε το ίδιο BSOD, για αρχή ανέβασα voltage, μετά έριξα την συχνότητα.... άλλαξα θέσεις στα modules, έτρεξα memtest86 και Windows Memory Diagnostic... πουθενά κανένα σφάλμα... μετά έβαλα τις μνήμες να δουλεύουν σε Performance Mode... ακόμα BSOD δεν εχω δει εδώ και 12 ώρες.... Τι Event ID σου έβγαλε το Event Viewer; Κοίταξε να δεις ποιο είναι και κανε search με αυτό, μπορεί μέχρι και ένα απλό malware να είναι. Event ID 41 > Kernel Power Event Data > BugcheckCode 26 BugcheckParameter1 0x41793 BugcheckParameter2 0xfffff681022f4348 BugcheckParameter3 0x6a BugcheckParameter4 0x69 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Στο bluescreenviewer συνεχίζει να λέει system failure για το ntoskrnl.exe BTW αυτό με τις ram το έκανες μέσω του Bios?
SeXBOX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Event ID 41 > Kernel Power Event Data > BugcheckCode 26 BugcheckParameter1 0x41793 BugcheckParameter2 0xfffff681022f4348 BugcheckParameter3 0x6a BugcheckParameter4 0x69 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Στο bluescreenviewer συνεχίζει να λέει system failure για το ntoskrnl.exe BTW αυτό με τις ram το έκανες μέσω του Bios? Ναι μεσο BIOS Λοιπον εχουμε και λεμε: This scenario usually indicates a problem with the hardware. To help isolate the problem, check the following items: Overclocking: Disable overclocking to see whether the issue occurs when the system is run at the correct speed. Check the memory: Verify the memory by using a memory checker. Verify that each memory chip is the same speed and that it is configured correctly in the system. Power supply: Make sure that the power supply has enough wattage to appropriately handle the installed devices. If you added memory, installed a newer processor, installed additional drives, or added external devices, such devices can require more energy than the current power supply can provide consistently. Overheating: Check whether the system is overheating by examining the internal temperature of the hardware. Defaults: Reset the system back to the system defaults to see whether the issues occur when the system is running in its default configuration. Κανε ένα Load to deafault στα πάντα δες συμπεριφορά για κάποιες ώρες, αν σου πετάξει πάλι το ίδιο BSOD τότε έχει prob κάποιο module. Αν όχι, άρχιζε ένα ένα να τα ξαναβάζεις εκεί που τα είχες σιγά σιγά και διάστημα 12 ωρών μέχρι να αλλάξεις πάλι κάτι στο bios, δες που θα σου πετάξει την BSOD. Αν δεν έχεις κάνει καμιά αλλαγή και είναι ετσι όπως στήθηκε το σύστημα τότε είναι 3 σενάρια. 1ο Υπερθέρμανση 2ο Χαλασμένο Module και 3ο Το BIOS. Εγώ θα πήγαινα κατευθείαν σε downgrade το bios σε εκείνο που δεν έβγαζε την BSOD. Υ.Γ. Δεν σου εγγυώμαι ότι θα φταίει ένα από αυτά καθώς αυτό το BSOD είναι πονοκέφαλος για πολλούς.... άλλοι επειδή έχουν μη αυθεντικά windows άλλοι από malware, άλλοι από κάποια αλλαγή πρόσφατη στο hardware και άλλοι σε ασυμβατότητα μνημών με την μητρική. Εγώ παραπάνω σου έγραψα αυτά που συμβαίνουν περισσότερο στους περισσότερους.
Undertaker25 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Για τρέξε το WhoCrashed και δες τι πιθανή αιτία θα σου δώσει. Επίσης, τρέξε ένα MemTest για μερικές ώρες.
SeQuel Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι μεσο BIOS Λοιπον εχουμε και λεμε: Κανε ένα Load to deafault στα πάντα δες συμπεριφορά για κάποιες ώρες, αν σου πετάξει πάλι το ίδιο BSOD τότε έχει prob κάποιο module. Αν όχι, άρχιζε ένα ένα να τα ξαναβάζεις εκεί που τα είχες σιγά σιγά και διάστημα 12 ωρών μέχρι να αλλάξεις πάλι κάτι στο bios, δες που θα σου πετάξει την BSOD. Αν δεν έχεις κάνει καμιά αλλαγή και είναι ετσι όπως στήθηκε το σύστημα τότε είναι 3 σενάρια. 1ο Υπερθέρμανση 2ο Χαλασμένο Module και 3ο Το BIOS. Εγώ θα πήγαινα κατευθείαν σε downgrade το bios σε εκείνο που δεν έβγαζε την BSOD. Η μόνη ουσιαστική αλλαγή που έγινε στο σύστημα απο την ώρα που το εκκίνησα εχτές είναι μόνο το bios update που απο το F4 το πήγα στο F6 και δεν άλλαξε τίποτα (και στο native οσο είχε μέσα δηλαδή έβγαζε BSODs) Όσο για το whocrushed αναφέρει τα ίδια με το bluescreenviewer, πιθανή αιτία του crash = ntoskrnl.exe ενώ με ενα απλό memerydiagnostic που έτρεξα τα βρήκε όλα κομπλέ. Να αναφέρω πως έκανα με cmd το sfc /scannow και κόλλησε στο 39% με το error > Windows Resource protection could not perform the requested operation Τώρα κάνω update σε Win10 creators pack μπας και γίνει κάνα θαύμα...
SeXBOX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Βιάστηκες... εγώ θα έκανα πρώτα αυτά που λέει εδώ.
SeQuel Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μετά απο Fresh install σε creators pack Λογισμικά έχει φανεί κάπως πιο stable, παρ'ολα αυτά ακόμα βγάζει BSODs.Αυτή την στιγμή τρέχω memtest86 και μετά απο μία ώρα τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά θα έλεγα, αλλά θα ήθελα κάποιος να εξηγήσει πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πως μπορώ να εξακριβώσω οτι το πρόβλημα είναι οι RAM ή φταίει η μητρική που μπορεί να μην είναι συμβατή. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ
Manjaro Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Για αρχή οι μνήμες σου δεν είναι στο QVL της μητρικής σου άρα επίσημα δεν υποστηρίζονται... Μπορείς να κάνεις ένα bios update για να δεις αν φύγει το πρόβλημα. Αν δεν δεις χαΐρι δοκίμασε να ανεβάσεις τα ρολόγια σε 16/18/18/18/35 και βάλε τις μνήμες αρχικά σε χαμηλή συχνότητα πχ 2133 αν δεν δεις χαΐρι clearcmos ανέβασε τα ρολόγια πάλι όπως πάνω και δοκίμασε άλλες στάνταρ συχνότητες πχ 2400 και 2666 Αν δεν δεις χαΐρι ανέβασε τα ρολόγια 18-19-19-39 και κάνε τις ίδιες δοκιμές με πάνω.. αν δεν δεις χαίρι δοκίμασε και με μια πιο χαμηλή συχνότητα όπως 1800Αν δεν δεις χαΐρι πούλα τις μνήμες και πάρε ένα ζευγάρι που να υπάρχει στο QVL της μητρικής σου.
SeXBOX Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Πολλά σφάλματα.... υπάρχει θέμα με τις μνήμες και με την μητρική αλλά και τον επεξεργαστή, κάτι που φαίνεται λογικό μιας και οι Ryzen είναι πρόσφατοι(σχετικά) και δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για συμβατότητες και ασυμβατότητες. Λογικά αν έφτασες στο "Hammer Test" θα κόλλησε εκεί και δεν αποκρινόταν το σύστημα; Θα σου πρότεινα να μη πειραματιστείς καν με ρολόγια και την ώρα σου θα χάσεις και θα ταλαιπωρηθεί το σύστημα από bootloops καλύτερα πούλα τες άμεσα και αγόρασε μνήμες που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε παρόμοιο build από άλλον χρήστη ή κοίτα προς Kingston μεριά με το εργαλείο της ποιες είναι συμβατές με την μητρική σου ή δες απλά την λίστα στο Official Site της μητρικής σου.
SeQuel Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά είναι αν τελικά θα ήταν συνετό να αγοράσω συμβατές RAM με την μητρική (που για 3000mhz βρίσκω μόνο 6-7 εταιρίες σε πολύ συγκεκριμένα μοντέλα που πάνε πολύ ακριβότερα απο όσο πήρα εγώ αυτές) ή να πάρω μία πιο καλή μητρική διότι μίλησα με έναν φίλο που έφτιαξε το σύστημα αυτό ΙΔΙΟ ακριβώς με εμένα αλλά με την AB-350-Gaming 3(στην οποία επίσης δεν υποστηρίζονται επίσημα οι RAM στο QVL αλλα παρ'όλα αυτά έχει stable system) :fear: :fear: :fear:
Manjaro Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά είναι αν τελικά θα ήταν συνετό να αγοράσω συμβατές RAM με την μητρική (που για 3000mhz βρίσκω μόνο 6-7 εταιρίες σε πολύ συγκεκριμένα μοντέλα που πάνε πολύ ακριβότερα απο όσο πήρα εγώ αυτές) ή να πάρω μία πιο καλή μητρική διότι μίλησα με έναν φίλο που έφτιαξε το σύστημα αυτό ΙΔΙΟ ακριβώς με εμένα αλλά με την AB-350-Gaming 3 (στην οποία επίσης δεν υποστηρίζονται επίσημα οι RAM στο QVL αλλα παρ'όλα αυτά έχει stable system) :fear: :fear: :fear: έκανες bios update; Τα άλλα τα βήματα τα έκανες; σε περίπτωση που το bios update δεν βοηθήσει σε κάτι τα υπόλοιπα βήματα είναι χρήσιμο να τα κάνεις για δύο λόγους: 1) Για να έχεις ένα λειτουργικό σύστημα μέχρις ότου βρεις αγοραστή για την mobo/ram (ότι αποφασίσεις να δώσεις) που σίγουρα δεν θα συμβεί μέσα σε μια μέρα και άρα έως ότου βρείς καλό ειναι να έχεις ένα PC που να δουλεύει 2) μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να αλλάξεις τιποτα γιατι αν δουλέψουν σε μια Χ ρύθμιση μπορούμε να κοιτάξουμε αν μπορείς να τις κλοκάρεις λίγο καλύτερα και να φτάσουμε στο τέλος σε ένα ικανοποιητικό για εσένα επίπεδο... (έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά στο οτιδήποτε απο πχ 2666mhz σε 3000mhz ) Όπως και να έχει κάνε πρώτα απο όλα το bios update μπορεί να διορθωθούν όλα. Επίσης αν μπορείς τρέξε ένα memtest τις δικές σου μνήμες στο PC του φίλου σου (βγάλε αυτές που έχει και βάλε μόνο τις δικές σου -και τις δύο μαζί- ) και δες αν βγάζει κάνα σφάλμα για να αποκλείσουμε πως δεν μιλάμε για ελαττωματικές μνήμες... λιγότερο πιθανό αλλά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα καλό ειναι να σιγουρευτούμε και για αυτό το ενδεχόμενο.
SeQuel Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ManjaroΝαι όπως ανέφερα και παραπάνω το bios είναι fully updated.NEWS UPDATE 'Εχω αρχίσει και πειραματίζομαι με μία-μία ραμ. Με την πρώτη 8αρα το pc πετάει, με αφήνει να παίξω και κάποια games όπως euro truck sim, cs:go (εννοείται η gpu δεν ένιωσε τίποτα) και γενικά δεν είχα ούτε ένα BSOD για αρκετή ώρα. Έπειτα ξεκίνησα πάλι την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη RAM και δυστυχώς δεν με αφήνει ΚΑΝ να μπω στην επιφάνεια εργασίας (πετάει διάφορα random BSODS στο startup)Ξαναέβαλα τη πρώτη RAM, όλα υπέροχα. Έχω ξεκινήσει Memtest στην πρώτη και δεν έχει βγάλει ούτε 1 error και έιναι ήδη στο 2/4 passes, την στιγμή που χτές στο ίδιο σημείο με τις δύο RAM είχα κοντα στα 60-70.000 250.000 errors.Σε καμιά ώρα θα κάνω και στη δεύτερη RAM και θα έχω πιστεύω πλέον πόρισμα
Manjaro Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 ναι δεν πρόσεξα αυτό που έγραψες για το ποντίκι κτλ μήπως κατέβασες bios για άλλο revision; τρέχει τώρα το F6 που το κατέβασες απο εδώ; http://uk.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350-Gaming-rev-10#support-dl τώρα για το δεύτερο σενάριο γιαυτό σου είπα να πας στον φίλο σου ή σε άλλο PC για να δούμε αν σίγουρα δεν έχει σχέση η μητρική.. πχ την πρώτη την παίζει γιατι σε single channel έχει την μισή ταχύτητα δηλαδή 1500hz στην καλύτερη.. τώρα για την δεύτερη ναι μεν είναι ανησυχητικό αυτό που είπες αλλά μπορεί απλά να φορτώνει σε μη συμβατό profile πχ την βάζεις στο ίδιο slot με την πρώτη; ή στο slot που ήταν όταν τις είχες και τις δύο μαζί; γιατί γενικά μπορεί να θυμάται το τελευταίο profile και για αυτό να κάνει τρέλες... ξανακάνε αυτό που έκανες αυτή την φορά όμως πριν τρέξεις το memtest σημείωσε τα ρολόγια και την συχνότητα της Μνήμης επίσης βάλε την κάθε μνήμη στο 1ο slot.
mechpanos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε παιδιά...σόρι για το οφ-τόπικ...Να σας πω μια ιστορία. Στο λογιστήριο της εταιρείας, ένα pc έβγαζε σε άσχετες στιγμές BSOD...Αλλάχθηκε κάρτα γραφικών, αλλάχθηκαν μνήμες, έγινε φορμάτ...Τα ίδια. Πήραμε νέο pc στο τέλος. Στο παλιό μπήκε Ubuntu. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! ΤΕΛΟΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα