mumra Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους.Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Εχώ καινούργιο pc ούτε μήνα.με τα εξής : AMD ryzen 5 1600 EVGA 500B Gigabyte AB 350 gaming 3 mobo 2x8gb corsair vengeance 2400mhz 1x128 samsung evo pro ssd 1x500gb WD black HDD Windows 10 pro Είχα μια δανεική κάρτα gainward gtx 460. Ξαφνηκα εκει που δουλευα έκελισε μόνο του.Το άνοιξα και η οθόνη έδειχνε μόνο κάι γραμμες με διάφορα χρώματα και δεν μπορουσα να κανω κατι.Με τα πολλά μου εβγαλε μπλε οθόνη με σφαλμα των windows kernell security check, και μετα DPC watchdog violation.Εκανα κάτι ρυθμισεις που ωρηκα στο internet αλλα πάλι τα ίδια. Αλλαξα την κάρτα με μια παλιά που έχω sapphire 3870hd. Σημερα δούλευα και έκλεισε μονο του.Το λαμπακι του πύργου ήταν ανοιχτό αλλα η οθόνη κλειστη και δεν μπορούσα να κάνω κάτι.Εκανα restart και περιμένω. Τι μπορεί να είναι .Καμια ιδέα Ευχαριστω.
mumra Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι καινούργιο είναι.Όλα πλην των σκληρών και της καρτας γραφικων
29gk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Eαν δεν ειναι software προβλημα, πχ κακη ή διεφθαρμενη εγκατασταση του λειτουργικου, κακοι οδηγοι ( θα κοιτουσα των γραφικων και του chipset ), τοτε ξεκινα να τεσταρεις μνημες και την υγεια των δισκων, ιδιαιτερα εκεινου που φοραει το λειτουργικο. Δες και το event log των windows για τυχον αναφορες στο προβλημα και εαν τα αποκλεισεις ( εστω και σε μεγαλο ποσοστο ) ολα, και αφου προκειται για νεο pc, κοιταξε την τροφοδοσια με ενα αλλο τροφοδοτικο.
mumra Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 thanks.sorry απλα επειδη ειμαι λίγο άσχετος όταν λες του chipset?Πως να το τσεκάρω. Στο event log των windows μου έβγλε πάλι για το kernell error
29gk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Η πρωτη και βασικη εργασια που κανουμε οταν πρωτοεγκαθιστουμε ενα λειτουργικο, ειναι να εγκαθιστουμε τους οδηγους που βρισκουμε στη σελιδα του κατασκευαστη της μητρικης. Στην παρακατω σελιδα λοιπον της μητρικης σου, θα βρεις οτι χρειαζεσαι αναλογα με το λειτουργικο σου. Το link αφορα την 32bit εκδοση των windows 10, οποτε εαν φορας την 64it, αλλαζεις επιλογη http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-AB350-Gaming-3-rev-10#support-dl 1
mumra Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ελπίζω να είναι κάτι τέτοιο αν και φαντάζομαι μου είχαν περάσει τους drivers από εκει που το πήρα.Χωρίς να είμαι σιγουρος βεβαια
29gk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα, απο τη στιγμη που το πηρες ετοιμο και δεμενο δεν μπορεις να ξερεις τι μπορει να εχει παει στραβα. Μπορει καποια αβλεψια τους, μπορει κατι πχ μια μνημη να μην εχει καθισει καλα, μπορει οντως να προκειται για αστοχια υλικου ( επιμενω στο τροφοδοτικο αλλα και στις μνημες οπως και στους σκληρους ), πολλα πραγματα. Αυτο που θα πρεπει να κανεις εσυ, ειναι: α) να τρεξεις ενα memtest για τις μνημες β) να τσεκαρεις τους σκληρους για την υγεια τους. Αν θες αλλαξε και το καλωδιο sata με ενα αλλο του δισκου που φορα το λειτουργικο γ) να ξαναβαλεις την αρχικη καρτα γραφικων και να σιγουρευτεις οτι οι οδηγοι της ειναι ενημερωμενοι Βασικο σου εργαλειο, ειναι το event log οπως σου ειπα, το οποιο πιθανοτατα θα αναφερει τι εσκασε την ωρα του προβληματος. Εαν το προβλημα δεν ειναι το ιδιο καθε φορα, υποπτος ειναι και το τροφοδοτικο. Δυστηχως περισσοτερη βοηθεια και μαλιστα εξ αποστασεως ειναι δυσκολο να βρεις, οποτε εαν δεν βγαλεις ακρη, την Δευτερα επικοινωνεις με τον τεχνικο-καταστημα που εστησε το συστημα. 1
HotShot84 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Βρες μια σοβαρη καρτα πρωτα για δοκιμη 1
mumra Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Πιστεύετε ότι τι τροφοδοτικό είναι μικρό.σε ένα calculator που το έβαλα και μάλιστα με περισσότερη μνήμη και σκληρους απ ότι έχω τώρα μου εβγλε γύρω στα 370 βατ αν θυμάμαι καλά.
29gk Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν αναφερεις τι τροφοδοτικο εχεις οποτε δεν μπορει καποιος να δει αν ειναι αρκετο ή οχι. Τα 370w που σου βγαζει ο υπολογιστης ειναι λογικο νουμερο αλλα αυτο δεν ειναι παντα σταθερο ειδικα αν η καρτα γραφικων, ως το πιο ενεργοβορο υποσυστημα, σε καποιες φασεις ζητα περισσοτερα. Απο την αλλη, ειτε καινουργιο ειτε παλαιο, παντα υπαρχει η περιπτωση της αστοχιας του υλικου. Δεν ανεφερες ομως εαν ετρεξες καποιο διαγνωστικο για τις μνημες και τους σκληρους και τι αποτελεσμα πηρες.
mumra Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το είχα γράψει στην αρχή.ειναι evga 500w bronze.δεν πρόλαβα να το τρέξω. Το μόνο που έκανα ειναι ότι έβαλα τα chipshet drivers τα καινούργια.αναμένω.θα προσπαθήσω σήμερα να κάνω και το memtest
Undertaker25 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το τροφοδοτικό σου είναι υπερ-αρκετό σύμφωνα με το calculator της Coolermaster. Τρέξε τα διαγνωστικά που σου είπε ο φίλος και μετά βλέπουμε. Αν μπορείς να μπεις στα Windows, τρέξε το WhoCrashed και δες τι σου λέει, αν είναι θέμα software ή hardware.
mumra Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Όσον αφορα την κάρτα γραφικών.μπορεί να είναι παλιά αλλα δουλεύει μια χαρά.και δεν ζορίστηκε.internet ήμουν την ώρα που έγινε.και μετά δουλεψα λίγο auto cad 2d που δεν έχει ιδιαιτερες απαιτήσεις γενικά .σας ευχαριστώ όλους.ενημερωνω άμεσα μετά τα διαγνωστικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα