daffy_7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 i) Το ποσό που διαθέτουμε: 650€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Λίγο απ' όλα. Browsing με πολλά tabs ανοιχτά, Encoding πιό πολύ με το handbrake .264, plex server με δυνατότητα για .265 transcoding, λίγο autocad χωρίς βαρύ όμως σχέδιο, gaming περιστασιακά κανένα racing και fps χωρίς μεγάλες απαιτήσεις για ultra κλπ. Ο υπολογιστής θα κρατηθεί για αρκετά χρόνια με μικρές προσθήκες πχ έξτρα μνήμες.. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Autocad, Handbrake, Photoshop, Premiere, Plex server. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Οθόνη πήρα μετά από λίγο ψάξιμο εδώ μιας και την πέτυχα σε λίγο καλύτερη τιμή πριν λίγο καιρό την LG 23MP68VQ. (Αν και κατόπιν εορτής ήταν καλή επιλογή; ) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Διαφορετικά. Περιοχή Πειραιά Αθήνα και κοντινές τους περιοχές. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι έχω για τα 10 κλειδι. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Ίσως αργότερα χωρις διπλές κάρτες όμως και στην ίδια λογική επιλογής με την αρχική. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Ίσως μικρό (όσο παίρνει με την wraith αν καταλήξουμε σε αυτόν που υπολόγιζα, ryzen 5 1600) xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι. (Όχι κάτι παραπάνω από όσο είναι σε μια εργοστασιακή oc edition καρτας) xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Έχω πάρει επίσης το κουτί Aerocool Aero-500 που είδα σε κάποιες προτάσεις σε παρόμοια περίπτωση. Τα κομμάτια που υπολόγιζα να πάρω είναι αυτά: Ryzen 5 1600 Asrock Ab350m Pro4 G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz (Αργότερα θα βάλω άλλη μία 8άρα) Corsair CX450M Samsung 850 Evo 250GB (έλεγα να τον πάρω αργότερα αλλά πείστηκα από αυτά που διαβάζω εδώ και θα ανέβω λίγο στο budget) κάρτα γραφικών έλεγα για καμιά μικρή μεταχειρισμένη για κανένα δίμηνο αλλά ίσως καταφέρω να πάρω και την πρόταση που θα κάνετε μαζί με τα υπόλοιπα, κάτι σε rx560 ή 460 σκεφτόμουν μιας και έχει και freesync η οθόνη. Ελπίζω να είμαι σε σωστό δρόμο και να μη γράφω ότι να 'ναι παραπάνω! Το ποσό είναι στο όριο με αυτά που έχω βάλει παραπάνω γύρω στα 650€ και δε θα ήθελα να ανέβει παραπάνω. Ελπίζω να τα έγραψα όλα όσα χρειάζονταν και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και τις προτάσεις σας! 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μ αρέσει η σύνθεση σου, το τροφοδοτικό δεν ξέρω αν λέει πολλά.
tanasen01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Για overclocking κ μένα μου φαίνεται λίγο το συγκεκριμένο. Κάποια λίγο πιο ακριβά που πιστεύω αξίζουν https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=4519437%2C11394987%2C12550534%2C7985709
daffy_7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μάλιστα. Οπότε το 450 δε φτανει για το ελαφρύ oc όταν του κάνω. Από αυτά που πρότεινες φαντάζομαι καλύτερα το corsair που είναι gold και με 7 χρόνια εγγύηση; Σε σχέση με το seasonic; Ίσως κάνω την υπέρβαση. Φαντάζομαι θα μου έρθουν από το ρεύμα λόγω efficiency μία η άλλη ε; Για κάρτα γραφικών τι θα λέγατε;
tanasen01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι τα καλύτερα από αυτά είναι τo xfx και το corsair. To seasonic είναι το φθηνότερο που θα έβαζα σε μηχάνημα για έστω ελαφρύ κλοκάρισμα. Για κάρτα γραφικών σωστά σκέφτεσαι για RX560 αλλά και η GTX1050ti αξίζει γιατί είναι αρκετά ισχυρότερη κι ας μην μπορείς να εκμεταλλευτείς το freesync. Με αυτό το monitor που είναι 75hz για να το εκμεταλλεύεσαι (τo freesync) με την 560 θα πρέπει να παίζεις κυρίως σε medium settings για να μπορείς να είσαι συνεχώς στα 55fps και άνω. Με άλλα λόγια θα άξιζε περισσότερο αν έβρισκες μια RX470/570 με κάτω από 200€ αλλά κάτι τέτοιο πλέον είναι ψιλοαδύνατο ελέω mining... Όπως και να χει οι επιλογές τώρα είναι αυτές από καινούριες https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=11944059%2C10521312%2C10282700 Από μεταχειρισμένες είναι ρίσκο αλλά θα μπορούσες να δεις κάποια R9 380 4gb, R9 285 (η φθηνότερη freesync αλλά με μόλις 2gb vram) ή κάποια RX 460 , και από nvidia GTX 960 4gb.
daffy_7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μάλλον για το corsair το βλέπω γιατί βολεύουν και τα καταστήματα. Για μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών εννοούσα κάτι χαμηλού κόστους (αφού δεν έχει on-board) προσωρινή λύση μέχρι 40€ και σε κανένα δίμηνο τρίμηνο να έπαιρνα την καινούρια που υπολόγιζα και να έδινα την παλιά. Θα έχει στρώσει μέχρι τότε η αγορά με το mining ή θα είναι τα ίδια χάλια ακόμα; Οι καινούριες σειρές της nvidia και της amd πότε περίπου βγαίνουν; Δε ξέρω, μήπως είναι λάθος το σκεπτικό μου; Τώρα είμαι με ένα laptop core duo χωρίς ssd οπότε οτιδήποτε θα μου φανεί μέρα με τη νύχτα!
tanasen01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Αργούν οι νέες κάρτες.Αν μαζέψεις γύρω στα 230€ αξίζει να πας σε μια gtx 1060. Αλλιώς με λιγότερα πας στις παραπάνω επιλογές. Μια άλλη επιλογή είναι και η gtx970 που μπορεί να βρεις καινούρια από το store της evga στα 200€.
daffy_7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Οπότε πάμε στην άλλη επιλογή με μια φθηνή μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών να κάνω τη δουλειά μου (δε νομίζω εκτός παιχνιδιών να καθυστερεί το μηχάνημα ε; ) και μόλις μαζέψω τα παραπάνω χρήματα τη δίνω και παίρνω μία από αυτές που μου είπες. Με 30-40€ τι να κοιτάξω εδώ στις αγγελίες;
daffy_7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ για την βοήθεια! Πήρα σήμερα τον ryzen 1600, την Asrock AB350M Pro4, το Corsair ΤΧ550Μ (βαρύ, φαντάζομαι και καλό!) και τον 850 evo 250gb. Η μνήμη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη και πάει από πέμπτη η παρασκευή. Μέχρι τότε θα πάρω και κάποια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών και μετά το στήσιμο. Σε ένα από τα μαγαζιά που πήγα είχε και μια στοίβα απο RX580 μαλλον παραλαβή ήταν και τις ζαχάρωνα αλλά εκεί που είναι η τιμή τους.... Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και στο στήσιμο ότι απορία έχω ρωτάω ξανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα