Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω  να βάλω ssd στο pc μου. θα ήθελα να ξέρω αρχικά αν γίνεται να βάλω την ssd χωρίς να κάνω format. και δεύτερον θα ηθελα μια καλή σχετικα ssd. κοστος απο 60 ως 100

Δημοσ.

Το θέμα είναι να βάλεις τον ssd πάνω και να του περάσεις το λειτουργικό ώστε να γίνει πιο γρήγορος, αλλιώς δεν έχει πάρα πολύ νόημα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον ssd πάνω, να του περάσεις το λειτουργικό (καλύτερα εκείνη την στιγμή να είναι συνδεδεμένος μόνο ο ssd πάνω) και έπειτα συνδέεις και τον hdd/σκληρό ώστε να έχεις όλα τα αρχεία σου (απλά στο BIOS/UEFI να αλλάξεις το boot order ώστε να ξεκινάει το pc από τον ssd.

Θα μπορούσες να κάνεις clone στον hdd αλλά μόνο αν είναι πολύ λίγα αυτά που έχεις στο pc, δηλαδή κάτω από το μέγεθος του ssd.

Με αυτόν θεωρώ θα είσαι κομπλέ, οι Samsung είναι από τους καλύτερους  ssd.

https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

Δημοσ.

εγώ αυτό που έλεγα να κάνω είναι να κάνω instal τα windows μόνο με ssd. και μετά να αλλάξω το bood order. απλα θα εχω καποιο μειονεκτημα με αυτό;

Δημοσ.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα μπορείς να έχεις/χρησιμοποείς τα προγράμματα που υπάρχουν στον ήδη υπάρχον δίσκο, εκτός αν τα εγκαταστήσεις ξανά φυσικά.

Αυτό πάντως σου είπα να κάνεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον ssd πάνω, να του περάσεις το λειτουργικό (καλύτερα εκείνη την στιγμή να είναι συνδεδεμένος μόνο ο ssd πάνω) και έπειτα συνδέεις και τον hdd/σκληρό ώστε να έχεις όλα τα αρχεία σου (απλά στο BIOS/UEFI να αλλάξεις το boot order ώστε να ξεκινάει το pc από τον ssd.

Δημοσ.

θα σκεφτώ κάποια άλλη εναλλακτική μήπως κάνω back up τα σοβαρ ααρχεία και φώτο. και ότι ταινίες κλπ έχω θα τα σβήσω. με κουράζει το γεγονός ότι πρέπει να κάνω install ξανα drivers κλπ αλλα δεν πειραζει. 

Δημοσ.

θα σκεφτώ κάποια άλλη εναλλακτική μήπως κάνω back up τα σοβαρ ααρχεία και φώτο. και ότι ταινίες κλπ έχω θα τα σβήσω. με κουράζει το γεγονός ότι πρέπει να κάνω install ξανα drivers κλπ αλλα δεν πειραζει. 

Μόνο μην αρχίσεις να περνάς ταινίες και ιστορίες στον ssd γιατί θα σου πεθάνει αρκετά γρήγορα. 

O ssd είναι για το λειτουργικό, προγράμματα κτλ και όχι για να γράφεις και να σβήνεις αρχεία κάθε λίγο και λιγάκι.

• Like 2
Δημοσ.

Στο θέμα των drivers δεν θα έχεις πρόβλημα αφού πλέον αυτοί στη πλειονότητα τους εγκαθίστανται μαζί με τα Windows

Δημοσ.

chrome , matlab windows αντε και κανένα game έχω σκοπό να περάσω

αν παρεις τον εβο 250 exei mesa ενα cd που τον βαζεις στο pc και κανει κλονο με λιγα λογια περναει αυτα π εχεις στον μηχανικο σου και το λειτουργικο συστημα στον ssd χωρις να κανεις φορματ !

Δημοσ.

αν παρεις τον εβο 250 exei mesa ενα cd που τον βαζεις στο pc και κανει κλονο με λιγα λογια περναει αυτα π εχεις στον μηχανικο σου και το λειτουργικο συστημα στον ssd χωρις να κανεις φορματ !

ναι αλλα εγώ δεν θέλω να γεμίσω τον ssd με παπατζες. μπορώ μετά να τα μεταφέρω έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...