MoviemakerGr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 ^@akoinonitos: Ο TS γράφει: Αυτό που χάνει σχετικά με ένα πολυπύρηνο Intel είναι η single core απόδοση, η οποία όμως σε σχέση με τους μικρότερους TR είναι ίδια λόγω του boost clock στα 4.0Ghz. To game mode δεν νομίζω να του φανεί χρήσιμο σε αυτά που κάνει. Μειώνει latency της μνήμης από όσο ξέρω. Η ανισορροπία στην σύνθεση που έγκειται ακριβώς; Στην φθηνότερη κάρτα γραφικών; Ειλικρινά, δεν του χρειάζεται κάτι παραπάνω από την 1070. Τα ίδια προγράμματα δουλεύω περίπου. Η 1080ti θα του προσέφερε μόνο το πλεονέκτημα των 11gb Vram. Στα viewport η αύξηση στην απόδοση θα ήταν αμελητέα. Για τα άλλα κομμάτια τώρα, δεν έκανα κάποια μεγάλη αλλαγή, πλήν του nvme που πιστεύω ότι δεν του χρειάζεται στην πράξη για την δουλειά του. Έχω ήδη αναφέρει ότι υπάρχει εντελώς διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ενός build που προορίζεται για cpu rendering και ενός που προορίζεται για gpu rendering. Άλλη φιλοσοφία στην μητρική, στο τροφοδοτικό, στην ψύξη, στις pcie lanes, στην single core απόδοση κ.λπ. Το βασικό πρόβλημα σε αυτό που πάει να κάνει ο Οδυσσέας (και το κάνουν πολλοί εξ ανάγκης) είναι ότι φτιάχνει επαγγελματικό σύστημα All in One, δηλαδή που προορίζεται τόσο για το κύριο μέρος μέρος της δουλειάς (modeling, editing κ.λπ.) όσο και για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος (rendering). Ειδικά με το cpu rendering τα χέρια του θα είναι πρακτικά δεμένα όσο το σύστημα rendάρει. Λόγω κόστους, όμως, είναι αναγκαίο να πάει κανείς σε ΑΙΟ σύστημα πολλές φορές και αυτό έχει κάποιους συμβιβασμούς. Edit: Μια εναλλακτική στο από πάνω σύστημα θα μπορούσε να είναι στο εγγύς μέλλον ένας 7920Χ, ο οποίος λογικά, θα έχει αρκετά καλύτερη singe core (τα turbo σε 1 και 2 πυρήνες θα είναι 4.3 νομίζω, οπότε θα έρχεται ίσια με έναν 7900Χ στην single core), θα είναι όπως πιθανολογώ αρκετά κοντά στον 1950Χ σε multi threaded απόδοση, και θα κοστίζει στα 1200$ όπως ανακοινώθηκε. Το θέμα είναι ο Οδυσσέας να κατασταλάξει στο θέμα του rendering. Εγώ από τότε που ξεκίνησα το Blender, το cpu rendering μου φαίνεται μακρινό παρελθόν. Για να δώσω μια έμμεση απάντηση και να μην χαλάσω περαιτέρω το θέμα, - -όλοι κρινόμαστε εξάλλου - εσύ βάση της εμπειρίας σου,και στο υποθετικό ερώτημα ότι τα χρήματα έφταναν μόνο για 7820x η TR 1900x που είναι κ πολύ κοντά στην τιμή, ποιος από τους δυο πιστεύεις ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για το σύστημα αυτό ? Εσύ ο ίδιος που θα επένδυες ? Δεν θα σε ρωτήσω καν για τον 1800x που τέθηκε σαν αρχικό ερώτημα. 1
adtakhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Υπεκφυγές της κακιάς ώρας ... Κάποιος παραπάνω έδωσε σύστημα με 1950X . Δεν είδα τι ποσταρε, αλλά αν κατάφερε να βγάλει σύστημα με τέτοιο cpu, δεν υπάρχει να συζητάμε κάτι άλλο. Είναι ο ορισμός της επιλογής. Α) σαν επεξεργαστική ισχύ CPU. Β) σαν πληρότητα πλατφόρμας Γ) σαν αναβαθμισιμότητα Δ) σαν επεκτασιμότητα. ------------------------------ Δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί . Την κάρτα γραφικών δεν είδα που έχει φορέσει ο πόστερ.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 oftopic Χαιρετώ τον εξαφανισμένο pnick καταρχάς. Τσακαλάκια αντί να τρώγεστε βοηθήστε λιγάκι εδώ το χριστιανό http://www.insomnia.gr/topic/653657-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-450-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/ end offtopic
pnick Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Για να δώσω μια έμμεση απάντηση και να μην χαλάσω περαιτέρω το θέμα, - -όλοι κρινόμαστε εξάλλου - εσύ βάση της εμπειρίας σου,και στο υποθετικό ερώτημα ότι τα χρήματα έφταναν μόνο για 7820x η TR 1900x που είναι κ πολύ κοντά στην τιμή, ποιος από τους δυο πιστεύεις ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για το σύστημα αυτό ? Εσύ ο ίδιος που θα επένδυες ? Δεν θα σε ρωτήσω καν για τον 1800x που τέθηκε σαν αρχικό ερώτημα. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν και ο TS δεν σκέφτεται μάλλον όπως εγώ. Αν τα λεφτά έφταναν για μόνο έναν από αυτούς τους δύο και έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των δύο, τότε: α) Αν ενδιαφερόμουν για cpu rendering για το τελικό προϊόν θα επένδυα στον 7820Χ. Λίγο καλύτερη απόδοση σε multi, αρκετά καλύτερη σε single από τον 1900Χ, τουλάχιστον με τα όσα έχω δεί μέχρι τώρα. Στα 3000€ όμως χωράει ο 1950Χ (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ), και εκεί η υπεροχή του στα multi threaded είναι καθαρή για το κόστος του, τουλάχιστον προς το παρόν. Περιμένω με ενδιαφέρον κυρίως τις επιδόσεις του 7920Χ, όπως είπα. β) Αν με ενδιέφερε το gpu rendering τότε δεν θα προτιμούσα κανέναν από τους δύο. Ίσως φανεί περίεργο αυτό που θα πω για πολλούς. Θα αγόραζα με τα λεφτά που κοστίζουν οι παραπάνω επεξεργαστές (550-600€) ένα σετάκι 6850Κ με μια καλή Χ99 (με καλή διαρρύθμιση και αποστάσεις στα pcie slots και quad sli δυνατότητες), και θα έκανα και ένα γενναίο μεν, ασφαλές δε oc στον επεξεργαστή. Lanes υπάρχουν (από x8 ανά κάρτα είναι υπερ-υπερ-αρκετό για κάθε κάρτα όταν κάνεις gpu rendering), η single core απόδοση είναι σχεδόν εφάμιλλη με τους s2066 και δεν λείπει και κάτι σημαντικό από τα υποτιθέμενα καλούδια που έχουν οι σύγχρονες πλατφόρμες. Δυστυχώς, οι επιλογές πλέον δεν είναι ξεκάθαρες, με τις κινήσεις που έκαναν οι δύο εταιρείες τελευταία. Ελπίζω να μη μπέρδεψα τον Οδυσσέα με τα όσα έγραψα. Είναι και ένας από τους λόγους που δεν πολυ-γράφω τελευταία (ευχαριστώ και τον radiohead που το πρόσεξε, θα είναι από τους λίγους ). Δεν είναι εύκολες και καθαρές οι επιλογές πιά και για αυτό δεν προτείνω. Μου φαίνονται πολύ λογικότερα μεταχειρισμένα συστήματα την στιγμή που μιλάμε. Αλλά δεν τολμώ να γράψω τέτοια πράγματα... 2
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν και ο TS δεν σκέφτεται μάλλον όπως εγώ. Αν τα λεφτά έφταναν για μόνο έναν από αυτούς τους δύο και έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των δύο, τότε: α) Αν ενδιαφερόμουν για cpu rendering για το τελικό προϊόν θα επένδυα στον 7820Χ. Λίγο καλύτερη απόδοση σε multi, αρκετά καλύτερη σε single από τον 1900Χ, τουλάχιστον με τα όσα έχω δεί μέχρι τώρα. Στα 3000€ όμως χωράει ο 1950Χ (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ), και εκεί η υπεροχή του στα multi threaded είναι καθαρή για το κόστος του, τουλάχιστον προς το παρόν. Περιμένω με ενδιαφέρον κυρίως τις επιδόσεις του 7920Χ, όπως είπα. β) Αν με ενδιέφερε το gpu rendering τότε δεν θα προτιμούσα κανέναν από τους δύο. Ίσως φανεί περίεργο αυτό που θα πω για πολλούς. Θα αγόραζα με τα λεφτά που κοστίζουν οι παραπάνω επεξεργαστές (550-600€) ένα σετάκι 6850Κ με μια καλή Χ99 (με καλή διαρρύθμιση και αποστάσεις στα pcie slots και quad sli δυνατότητες), και θα έκανα και ένα γενναίο μεν, ασφαλές δε oc στον επεξεργαστή. Lanes υπάρχουν (από x8 ανά κάρτα είναι υπερ-υπερ-αρκετό για κάθε κάρτα όταν κάνεις gpu rendering), η single core απόδοση είναι σχεδόν εφάμιλλη με τους s2066 και δεν λείπει και κάτι σημαντικό από τα υποτιθέμενα καλούδια που έχουν οι σύγχρονες πλατφόρμες. Δυστυχώς, οι επιλογές πλέον δεν είναι ξεκάθαρες, με τις κινήσεις που έκαναν οι δύο εταιρείες τελευταία. Ελπίζω να μη μπέρδεψα τον Οδυσσέα με τα όσα έγραψα. Είναι και ένας από τους λόγους που δεν πολυ-γράφω τελευταία (ευχαριστώ και τον radiohead που το πρόσεξε, θα είναι από τους λίγους ). Δεν είναι εύκολες και καθαρές οι επιλογές πιά και για αυτό δεν προτείνω. Μου φαίνονται πολύ λογικότερα μεταχειρισμένα συστήματα την στιγμή που μιλάμε. Αλλά δεν τολμώ να γράψω τέτοια πράγματα... To οτι έχεις αφήσει "φίλους" να αντιμετωπίζουν το θέατρο του παραλόγου που απ'οτι θα πρόσεξες συνεχίζεται ακάθεκτο δεν το σκέφτηκες καθόλου ? (αστειεύομαι φυσικά κ οι επιλογές πάντα είναι σεβαστές). Δεν πειράζει που δεν τα γράφεις εσύ τα γράφω εγώ,ακριβώς το ίδιο για το X99 έγραψα πριν ελάχιστες μέρες ήταν και ο radio εκεί.. έγραψα κ τα επερχόμενα σετακια μου, x99 ultra gaming με 6850κ oc και x299 Mark 1 με 7820x 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Γίνεται scale σε πολλές κάρτες με το gpu rendering? Παλιότερα (αρκετά), δεν γίνοταν απο όσο γνωρίζω. Είναι κρίμα να σιγούν μερικές φωνές της λογικής, και να αφήνουν τους υπολοίπους να παλεύουν με τον παραλογισμό του φόρουμ. Χαιρετώ την επιστροφή σου λοιπόν. 1
pnick Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Γίνεται scale σε πολλές κάρτες με το gpu rendering? Παλιότερα (αρκετά), δεν γίνοταν απο όσο γνωρίζω. Να είσαι καλά. Ναι, το scaling είναι σχεδόν γραμμικό στους προηγμένους gpu renderers πλέον, όπως το octane, redshift κ.λπ., ειδικά αν το export time (ο χρόνος που θέλει η cpu να ετοιμάσει τα δεδομένα του frame και να τα στείλει στην gpu για rendering) είναι μικρός σε σχέση με τον καθαρό χρόνο του rendering. Στα στατικά frames (αρχιτεκτονικά π.χ.) συνήθως είναι. To export time διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως ελάχιστα λεπτά για βαριές σκηνές, αμελητέος χρόνος δηλαδή σε σχέση με τον συνολικό (συνήθως, ένα βαρύ rendering κρατάει κάποιες ώρες), και είναι το μόνο σημείο που παίζει ρόλο το διαθέσιμο bandwidth ανά κάρτα. Ακόμα και x4 gen 3.0 (~4GB/s) είναι αρκετά λοιπόν ανά κάρτα, πόσο μάλλον τα x8 που ανέφερα πριν. Και οι renderers που ανέφερα έχουν δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 8 gpus. 1
Oddie13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ύστερα από όλη τη συζήτηση κατέληξα στο εξής σύστημα: CPU: Ryzen Threadripper 1920x GPU: Asus 1080ti OC 11gb Ram: Corsair Vengeance 3200mh-DDR4 SSD: Samsung 960 Evo 500GB Case: Be quiet Dark Base Pro 900 PowerSupply: EVGA 850 G3 Cooling: Noctua NH-U12S tr4-SP3 Motherboard: εδώ ακόμα το ψάχνω λίγο Να σημειωθεί ότι αποφάσισα να πάρω όλα τα παραπάνω από μαγαζιά στην Ελλάδα γιατί οι threadripper είναι καινούργια τεχνολογία και δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να βγάλει, οπότε προτιμώ να έχω την άμεση εξυπηρέτηση από τα μαγαζιά εδώ παρά να χρειάζεται 2 βδομάδες να μένω χωρίς σύστημα αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να τα στείλω πίσω Γερμανία. Από τα παραπάνω έχω να ρωτήσω: 1- αν ξέρετε κάτι για τις συγκεκριμένες μνήμες ( αν είναι αξιόπιστες λόγω chipset) 2- η ψύξη που έβαλα είναι η μοναδική στην Ελλάδα για threadripper, οι D15 ,D14 δεν κουμπώνουν 3- επειδή μελλοντικά στο σύστημα θα κουμπώσουν και άλλες 1080ti πιστεύεται το τροφοδοτικό επαρκεί? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2017 από Oddie13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα