Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερωτηση, αφου ο ανθρωπος εχει επαγγελματικο ΑΦΜ δεν θα μπορουσε να ψωνισει απο mindfactory.de? Σε ακριβα προιοντα οι διαφορες ειναι υπολογισιμες. Επισης και γω θα ελεγα οχι υδροψυξη αλλα αεροψυκτρα.
Για να μην παρεξηγηθω ειμαι κατοχος corsair h100i

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερωτηση, αφου ο ανθρωπος εχει επαγγελματικο ΑΦΜ δεν θα μπορουσε να ψωνισει απο mindfactory.de? Σε ακριβα προιοντα οι διαφορες ειναι υπολογισιμες. Επισης και γω θα ελεγα οχι υδροψυξη αλλα αεροψυκτρα.

Για να μην παρεξηγηθω ειμαι κατοχος corsair h100i

Φυσικά, για αυτό πρότεινα και εγώ mindfactory.de

Και έχει σε πολύ καλές τιμές threadripper+ x399

• Like 2
Δημοσ.

αφού δεν μπορείς να περιμένεις 8th intel τότε

ή πας στην λύση του ADTAKHS με Threadripper 1920X 

ή αν θες να μειώσεις το budget πας σε λιγότερο από τα μισά λεφτά  με

RYZEN 1700 + αεροψυκτρα 60-70ευρώ + 2x16GB >3200+ DDR4 (μπορείς άνετα να το ανεβάσεις στα 3.8Ghz και ξέρεις ότι για τα λεφτά σου έφτιαξες πάρα πολύ γρήγορο μηχάνημα)

Δημοσ.

Όλες σου οι εφαρμογές είναι πολυνηματικες,

άρα καλά το πας,

απλά εγώ θα κοίταζα και τους threadripper για να εχω και το futureproof που μου παρέχουν τα Lanes,

και δεν θα έβαζα coolermaster υδροψηξη.

Απλό,γιατί την εχω πατήσει με coolermaster.

Αν θες φτηνή και καλή δες την https://www.skroutz.gr/s/6210911/Enermax-LiqMax-II-240.html

Πήγαινε σε threadripper ακομα και αν χρειαστεί να κατέβεις στην GPU θα επιμείνω εγώ.

καλα αμα τον "ψήσουμε" για threadripper θα παει σε αυτη που θα ειναι συμβατή. :P :lol:

Για τις ανάγκες που λες πως έχεις , κοίταξε σε

Threadripper 1920X

παρέα με μια ASUS X399-A

+ 64gb ram

Δες και από mindfactory.de

Όταν γυρίσω σπίτι θα σου ποσταρω σύνθεση.

Πλέον πας για ignore list.... Δυστυχώς.

Τελικά δεν ξέρω αν είσαι τόσο πολύ φανατικός που καντατας γραφικός.

και ξέρεις αν με βάλεις ignore εκτός της Γάτας μου που θα κλαίει θα μείνεις μόνος να περιμένεις τους Ryzen 2 αλλά στους άλλους θα προτείνεις Ryzen 1.

Θα το πω τελευταία φορά,σεβαστείτε τα χρήματα των άλλων όπως σέβεστε και μετράτε τα δικά σας στις συνθέσεις.

(και διαβάζετε καλά τι είπαν οι άλλοι πριν πείτε την μπούρδα σας.)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3,049.95 ευρω με τα μεταφορικα από amazon.uk χωρις το κουτι που θες.

post-341170-0-32951700-1504372402_thumb.png

post-341170-0-50815400-1504372412_thumb.png

Στο Mindfactory παιζει να σου βγει και πιο φθηνα. Αν ψαξεις απο διαφορα και βρεις καποια προιοντα απο αυτα που θες ξεχωριστα σε καλες τιμες μπορεις να κανεις συνθεση με treadripper κοντα στα 3000 ευρω

Εdit:

Και με τα ιδια πραγματα ,σε ASUS Intel X299 TUF X299 MARK 2 X299

και ι7 7820x σου βγαινει 2,554 ευρω με μεταφορικα.

Για να υπαρχει και μια λυση απο ιντελ μερια ,επισης με ι9 7900x σου βγαινει σχεδον το ιδιο  περιπου με τον 1920x.

Δες και κανενα bench για τα προγραμματα που δουλευεις για να δεις το performance/value του καθε επεξεργαστη στα προγραμματα που σε ενδιαφερουν.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

.1 μίνιμουμ  10gb ram στην κάρτα γραφικών( για GPU και Hybrid rendering)

.2 μίνιμουμ 32gb μνήμη

.3 μίνιμουμ 8 πυρήνες στον επεξεργαστή

.4 αθόρυβο σύστημα

.5 budget  3000 euro

Καλώς ήρθες Οδυσσέα. Μπορείς να μας πείς τις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιείς gpu rendering; Και τί εννοείς ως hybrid rendering; To καινούργιο feature του Vray 3.6; Εκεί το βάρος πέφτει κυρίως στην gpu. Με ποιόν renderer θα εξάγεις το τελικό προϊόν; 

Εάν το τελικό προϊόν το παράγεις με cpu rendering τότε είναι σοφότερο να ρίξεις μεγαλύτερο βάρος στον επεξεργαστή σου. Από πλευράς κάρτας γραφικών θα είσαι ανετότατος με μια gtx 1070 8gb στα viewports που σε απασχολούν (πλήν ίσως του Rhino που έχει μείνει σε παλιό OpenGL και αγκομαχάει γενικώς). Τα 8gb της 1070 δεν θα σε περιορίσουν πολύ στα real time που θέλεις, που ούτως ή άλλως γίνονται συνήθως αποσπασματικά (για preview υλικών, φωτισμού κ.λπ.) και όχι με όλη την σκηνή φορτωμένη. 

Επίσης, για την χρήση που κάνεις δεν θα σε βοηθήσει ένας nvme ιδιαίτερα (έως καθόλου), εκτός αν για κάποιο λόγο έχεις ανάγκη για μεγάλα sequentials (εγγραφές/μεταφορές μεγάλων αρχείων συνεχώς). 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ akoinonitos για τον χρόνο σου

Από benchmarks το έψαξα αρκετά και ο 1920x ισοπεδώνει τα πάντα από intel στο Corona και στο Vray.

Έφτιαξα ένα παρόμοιο setup στο mindfactory χωρίς κάρτα γραφικών και μου βγαίνει 2064 ευρώ. Τα μόνα δύο που άλλαξα είναι ο ssd που πήγα από samsung 960 pro στον Evo και μητρική που έβαλα την Asus Prime 399X-A (αν και εμφανισιακά με χαλάει λίγο έως πολύ  :mellow: )

• Like 1
Δημοσ.

Με έναν εξορθολογισμό χωράει άνετα και ο μεγάλος Threadripper, αν σκέφτεσαι και από εξωτερικό:

ΣΥΝΟΛΟ: 2851€ (χωρίς μεταφορικά). 

Προσωπικά θα ξεκινούσα με 2x16gb μνήμης, και ας έχανα το quad channel. Η δυνατότητα σταδιακής επέκτασης σε 64gb και 128gb είναι κάτι που θα ήθελα να έχω για το μέλλον.  
  • Like 3
Δημοσ.

Καλώς ήρθες Οδυσσέα. Μπορείς να μας πείς τις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιείς gpu rendering; Και τί εννοείς ως hybrid rendering; To καινούργιο feature του Vray 3.6; Εκεί το βάρος πέφτει κυρίως στην gpu. Με ποιόν renderer θα εξάγεις το τελικό προϊόν; 

Καλώς σας βρήκα. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Archviz σκηνή καθώς και στα προγράμματα υπάρχει μία τάση για gpu rendering ακόμα και για still images καθώς το Vray αρχικά εξέλιξε πολύ περισσότερο το Vray RT από το Adv με αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιο γρήγορο. Επιπροσθέτως το τελευταίο update το vray (Vray 3.6 για τους 3dsMax Users) εισήγαγε το hybrid rendering που χρησιμοποιείται ταυτόχρονα Cpu+Gpu για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος πριν 4-5 μέρες ανακοινώθηκε το merge του team του Corona στην Chaos Group οπότε αναμένεται (το hybrid rendering) να προστεθεί και σε αυτό το engine.

Τέλος παραθέτω ένα λινκ των Τοπ παγκοσμίως σε GPU rendering , Dabarti που μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του GPU rendering( δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα λινκ σορρυ) http://dabarti.com/vfx/short-guide-to-gpu-rendering-with-v-ray-rt/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς σας βρήκα. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Archviz σκηνή καθώς και στα προγράμματα υπάρχει μία τάση για gpu rendering ακόμα και για still images καθώς το Vray αρχικά εξέλιξε πολύ περισσότερο το Vray RT από το Adv με αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιο γρήγορο. Επιπροσθέτως το τελευταίο update το vray (Vray 3.6 για τους 3dsMax Users) εισήγαγε το hybrid rendering που χρησιμοποιείται ταυτόχρονα Cpu+Gpu για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος πριν 4-5 μέρες ανακοινώθηκε το merge του team του Corona στην Chaos Group οπότε αναμένεται (το hybrid rendering) να προστεθεί και σε αυτό το engine.

Τέλος παραθέτω ένα λινκ των Τοπ παγκοσμίως σε GPU rendering , Dabarti που μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του GPU rendering( δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα λινκ σορρυ) http://dabarti.com/vfx/short-guide-to-gpu-rendering-with-v-ray-rt/

Επιτρέπονται τέτοια links, μην έχεις έννοια.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πλέον επίσημα ονομάζεται hybrid λοιπόν, αυτό που πρωτοξεκίνησε με το iray αν θυμάμαι καλά. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει τέτοιου είδους renderers παλαιότερα (το iray), αλλά και επειδή βλέπω σε τρέχοντα tests του vray 3.6 ότι ο επεξεργαστής ελάχιστα συνεισφέρει στην μείωση του τελικού χρόνου rendering (13-25%), θα σου πρότεινα να κινηθείς ξεκάθαρα προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή είτε cpu είτε gpu rendering για το τελικό προϊόν. Είναι εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία ενός συστήματος που φτιάχνεται για καθένα από αυτά. 

Αν τα 11gb της 1080ti *σου φτάνουν για το τελικό rendering τότε το gpu rendering δεν έχει αντίπαλο απλά (αν επιλέξεις σωστά και την μηχανή βέβαια). Αν θέλεις αρκετά παραπάνω gb μνήμης, τότε προς το παρόν το cpu rendering είναι μονόδρομος και πρέπει να κινηθείς για πολλούς, πολλούς πυρήνες. 

* Υπάρχει και μια φθηνότερη εναλλακτική για 12gb Vram, η Titan X Pascal Maxwell σε μεταχειρισμένη φυσικά. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.

Λίγο τραβηγμένη από τα μαλλιά η σύνθεση με τον 1950x αλλά σε καλό δρόμο.. :P :-)

Αυτό που με χαλάει εμένα λίγο στην μεγάλη εξειδίκευση είναι ότι χάνεται λίγο το "εύρος`' της χρήσης.

Δεν ξέρω λοιπόν,ακόμα και στο Game mode το single core όπου χρειαστεί αν θα είναι αρκετό.

Πάντα προτιμώ ένα ζυγισμένο μηχάνημα απ'ενα πλήρως εξειδικευμένο,και ας χάσω και λίγο από το απόλυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο τραβηγμένη από τα μαλλιά η σύνθεση με τον 1950x αλλά σε καλό δρόμο.. :P :-)

Αυτό που με χαλάει εμένα λίγο στην μεγάλη εξειδίκευση είναι ότι χάνεται λίγο το "εύρος`' της χρήσης.

Δεν ξέρω λοιπόν,ακόμα και στο Game mode το single core όπου χρειαστεί αν θα είναι αρκετό.

Πάντα προτιμώ ένα ζυγισμένο μηχάνημα απ'ενα πλήρως εξειδικευμένο,και ας χάσω και λίγο από το απόλυτο.

Εγω παντως θα προτιμουσα να χασω λιγα fps (εξαρταται και σε τι αναλυση θα παιζει) απο το gaming κομματι παρα να χασω απο το κομματι τις δουλειας μου. Βεβαια ο καθενας βαζει διαφορετικά τις προτεραιότητες του.

Βεβαιa εδω εχει υποθει από 1950x μεχρι 8700k που δειχνει οτι δεν εχουν μπει σωστα οι βασεις της κουβεντας :P

Δημοσ.

^@akoinonitos:

Ο TS γράφει:

Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ χρόνια τώρα και θα ήθελα τη γνώμη σας για μία σύνθεση υπολογιστή με αποκλειστικό σκοπό το architectural visualization( modeling+rendering )σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό που χάνει σχετικά με ένα πολυπύρηνο Intel είναι η single core απόδοση, η οποία όμως σε σχέση με τους μικρότερους TR είναι ίδια λόγω του boost clock στα 4.0Ghz. To game mode δεν νομίζω να του φανεί χρήσιμο σε αυτά που κάνει. Μειώνει latency της μνήμης από όσο ξέρω. 

Η ανισορροπία στην σύνθεση που έγκειται ακριβώς; Στην φθηνότερη κάρτα γραφικών; Ειλικρινά, δεν του χρειάζεται κάτι παραπάνω από την 1070. Τα ίδια προγράμματα δουλεύω περίπου. Η 1080ti θα του προσέφερε μόνο το πλεονέκτημα των 11gb Vram. Στα viewport η αύξηση στην απόδοση θα ήταν αμελητέα. Για τα άλλα κομμάτια τώρα, δεν έκανα κάποια μεγάλη αλλαγή, πλήν του nvme που πιστεύω ότι δεν του χρειάζεται στην πράξη για την δουλειά του. 

Έχω ήδη αναφέρει ότι υπάρχει εντελώς διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ενός build που προορίζεται για cpu rendering και ενός που προορίζεται για gpu rendering. Άλλη φιλοσοφία στην μητρική, στο τροφοδοτικό, στην ψύξη, στις pcie lanes, στην single core απόδοση κ.λπ.

Το βασικό πρόβλημα σε αυτό που πάει να κάνει ο Οδυσσέας (και το κάνουν πολλοί εξ ανάγκης) είναι ότι φτιάχνει επαγγελματικό σύστημα All in One, δηλαδή που προορίζεται τόσο για το κύριο μέρος μέρος της δουλειάς (modeling, editing κ.λπ.) όσο και για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος (rendering). Ειδικά με το cpu rendering τα χέρια του θα είναι πρακτικά δεμένα όσο το σύστημα rendάρει. Λόγω κόστους, όμως, είναι αναγκαίο να πάει κανείς σε ΑΙΟ σύστημα πολλές φορές και αυτό έχει κάποιους συμβιβασμούς.

Edit: Μια εναλλακτική στο από πάνω σύστημα θα μπορούσε να είναι στο εγγύς μέλλον ένας 7920Χ, ο οποίος λογικά, θα έχει αρκετά καλύτερη singe core (τα turbo σε 1 και 2 πυρήνες θα είναι 4.3 νομίζω, οπότε θα έρχεται ίσια με έναν 7900Χ στην single core), θα είναι όπως πιθανολογώ αρκετά κοντά στον 1950Χ σε multi threaded απόδοση, και θα κοστίζει στα 1200$ όπως ανακοινώθηκε. Το θέμα είναι ο Οδυσσέας να κατασταλάξει στο θέμα του rendering. Εγώ από τότε που ξεκίνησα το Blender, το cpu rendering μου φαίνεται μακρινό παρελθόν. 

Δημοσ.

Τελικά δεν ξέρω αν είσαι τόσο πολύ φανατικός που καντατας γραφικός.

και ξέρεις αν με βάλεις ignore εκτός της Γάτας μου που θα κλαίει θα μείνεις μόνος να περιμένεις τους Ryzen 2 αλλά στους άλλους θα προτείνεις Ryzen 1.

Θα το πω τελευταία φορά,σεβαστείτε τα χρήματα των άλλων όπως σέβεστε και μετράτε τα δικά σας στις συνθέσεις.

(και διαβάζετε καλά τι είπαν οι άλλοι πριν πείτε την μπούρδα σας.)

Καραμητρο?

Όταν την μία μας λες πως δεν σου φτάνουν τα lanes του AM4 και δεν σου κάνουν τα ξεχωριστά 4x pci-e v3.0 lanes για Nvme SSD γιατί δεν μπορείς να βάλεις λες δεύτερο και σε περιορίζει , λέμε άντε για την χρήση που κάνει παίζει να εχει δίκιο .

Αλλά μετά μας λες για 1151 socket και πληρότητα .... Και γελάμε ομαδικά. Λες για πολλαπλά NVME ssd στο 1151 socket χωρίς να συνυπολογίσεις πως όσα και να βάλεις επάνω , το max εύρος διασύνδεσης για τα ΠΑΝΤΑ όλα !!! τα Ι/Ο , είναι μόλις 4 pci-e v3.0 lanes ...

Εδώ είναι που όποιος προσπαθεί να μιλήσει σοβαρά μαζί σου ..... Βγάζει μαχαίρι και κάνει χαρακίρι .....

Πάμε και παρακάτω.

Ενώ μας έχεις πει για την σημασία των lanes και την πληρότητα της πλατφόρμας και πάνω σε αυτή την πληρότητα δικαιολογουσες πριν κάτι μήνες την διαφορά κόστους μεταξύ ενός

I7 6900k και R7 1700 που στην ουσία ο R7 1700 κοστιζε το 1/3 ..... !!!

Έρχεσαι σήμερα και μας λες πως δεν σου κάνει ο Threadripper 1900X με τα 64 pci-e labes και τα quad channel και τα 4.2ghz turbo boost.

Αλλά λες να κοιτάξουμε τον πετσοκομμενο και Ακριβότερο 7820x με τα μόλις 28pci-e lanes ....

Ε λοιπόν .... Μ@λ@κας εγώ δεν είμαι ... Να κάθομαι και να ακούω πΙpeς .

Την φανατηλα θα την δεις κοιτώντας στον καθρέπτη .... Όχι σε εμένα.

Εγώ σου μιλάω με βάση τα δικά σου λεγόμενα και δεδομένα, όχι με βάση τα δικά μου.

Δεν μπορεί λοιπον ανά περίπτωση να εκφράζεσαι και διαφορετικα βάζοντας κάθε φορά και διαφορετικό προσωπείο ... για να μας το παίξεις αντικειμενικός και αμερόληπτος.

Αν σε όλα τα παραπάνω βλέπεις κάτι που δεν έχεις πει ποτέ, έλα πες μου. Αλλά πρόσεχε γιατί θα έρθουν όλα τα λινκ ίσως έχεις πει στο παρελθόν καπάκι σε αυτό το θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...