Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ χρόνια τώρα και θα ήθελα τη γνώμη σας για μία σύνθεση υπολογιστή με αποκλειστικό σκοπό το architectural visualization( modeling+rendering )σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι αρχιτέκτονας που ασχολείται χρόνια με το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά κάθε φορά οι υπολογιστές ανήκαν στα γραφεία που δούλευα(εξωτερικό) οπότε έχω κάποιες βασικές γραμμές που έπρεπε να ακολουθήσω για τα προγράμματα 3dsMax, Rhinocerus 5, Vray, Corona και Cinema4D.

Τέλος να αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο υπολογιστής ούτως ώστε να υπάρξει μία βάση πάνω στην οποία θα γίνει η συζήτηση:

.1 μίνιμουμ  10gb ram στην κάρτα γραφικών( για GPU και Hybrid rendering)

.2 μίνιμουμ 32gb μνήμη

.3 μίνιμουμ 8 πυρήνες στον επεξεργαστή

.4 αθόρυβο σύστημα

.5 budget  3000 euro

μετά από συζήτηση με ένα καλό φίλο σχετικό με τους υπολογιστές καταλήξαμε στην παρακάτω σύνθεση:

CPU: Ryzen 1800x Box

GPU: Asus 1080ti OC 11gb

Motherboard: Asus vi Hero

RAM: 2x16gb Gskill Tridentz

Case: Be Quiet Dark Base pro 900

HardDrives: Samsung 960 m.2 Pro 500gb + 2x Western Digital 1TB 

Cooling System: CoolerMaster Masterliquuid Pro 240

PowerSupply: EVGA Supernova G3 750

Monitor: ? (εκτός budget γιατί θα αγοραστεί αργότερα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας,

Οδυσσέας,

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλες σου οι εφαρμογές είναι πολυνηματικες,

άρα καλά το πας,

απλά εγώ θα κοίταζα και τους threadripper για να εχω και το futureproof που μου παρέχουν τα Lanes,

και δεν θα έβαζα coolermaster υδροψηξη.

• Like 3
Δημοσ.

Για πιο αθόρυβο βάζεις μια Noctua NH-D15. Και δεν ρισκάρεις τα υγρά.

Ίσως αξίζει να πας σε threadripper 1920X που είναι μιάμιση φορά δυνατότερος και να κόψεις απο αλλού.

• Like 4
Δημοσ.

Τους ψάξαμε και τους threadriiper. Ο αρχικός στόχος αυτός ήταν αλλα αυξάνει το κόστος κανα χιλιάρικο . + 700€ Ο επεξεργαστής, + 300€ μητρική +100€ μνήμη λόγω quad channel. Ο στόχος βεβαια ειναι να τα προσθέσω αργότερα διότι ξέχασα να αναφέρω ότι λόγω επικείμενης εργασίας σε μια εβδομάδα πρεπει να φτιάξω τον υπολογιστή άμεσα . Θα μπορούσες μήπως να αναφέρεις το λόγο που πρεπει να αποφύγω coolermaster υδροψυξη;

Δημοσ.

Εγώ θα επιμείνω να αποφύγεις υδρόψυξη αφού θες ησυχία, αλλά κυρίως για να μην αγχώνεσαι για διαρροές κτλ. Στο λέω ως κάτοχος της 240 nepton.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε , ψάξε να δεις κανένα benchmark με τον 1920x και θα δεις οτι είναι προτιμότερο να πας σε Threadripper

Πλέον υπάρχει και ο 1900x αλλά βγήκε εχθές και ακομα δεν έχουν βγει benchmark , το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα απογοητευτείς

επίσης θα συμφωνήσω με τον Movie, αν είναι να πας σε Threadripper λόγο Budget κόψε απο την gpu

Δημοσ.

Για τον 1900 threadripper μπορώ να κάνω την υπερβαση στο budget. Το θέμα με την GPU ( δεν γνωρίζω αν ασχολείστε καθόλου με rendering sorry) είναι ότι η τάση αυτή τη στιγμή (με βάση το Siggraph που έγινε πρόσφατα) είναι ξεκάθαρα προς GPU rendering (βλεπε dabarti capture) ή hybrid rendering που εισήγαγε το Vray 3.6 οπότε δεν ξέρω τι άλλη επιλογή έχω σε κάρτα γραφικών αφου το GPU rendering για να αποδώσει σωστά θέλει τουλαχιστον 10gb ram στην κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Ξέρουμε,ξέρουμε ..

Σωστά τα λες και εσυ σωστά τα λέμε και εμείς,

αν είναι να πας στον 1900 θα αρχίσω να μιλάω για 7820Χ και θα γίνει χαμός στο VS πάλι.

Κατα την δική μου ταπεινή γνώμη οι μικροί ryzen δεν αποτελούν λύση σε μηχανήματα τέτοιου βεληνεκούς.

αρα αν δεν βγαίνουν τα κουκιά για  1920x κοίταξε καλύτερα τον 7820x

Απλα μια κάρτα γραφικών την βάζεις και αργότερα,σε μια σωστή βάση.

Το budget σου πάντως έχει περιθώρια βελτίωσης και εξοικονόμησης από πολλές πλευρές και ανάλογα σε ποια αγορά Hardware θα απευθυνθείς.

• Like 1
Δημοσ.

Η σύζυγος είναι μηχανικός και τέσταρα τον RYZEN 1700X πριν 3 μήνες αλλά τελικά της αγόρασα ένα Ι7 7700Κ και τον RYZEN τον κράτησα για εμένα.

Αν ήμουν στην θέση σου θα περίμενα μέχρι τις 20 ΣΕΠΤ που θα είναι διαθέσιμος ο Ι7 8700Κ , μπορεί να είναι εξαπύρηνος αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ γρηγορότερος από R1800X στις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν και θα είναι και εντός "budget" σου άνετα.

Δημοσ.

Αν τελικά καταλήξω στον threadripper 1920x έχετε να προτείνεται κάποια σύνθεση μέσα στο budget των 3000 από εγχώρια ή εξωτερικού e-shops διότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες πάνω στο αντικείμενο του hardware

Δημοσ.

Περίμενε τον 8700K πριν κανεις την αγορά σου.

Ανάλογα με τις επιδόσεις του , θα επαναπροσδιοριστεί το price/performance ratio από την AMD που σημαίνει είτε μείωση τιμών , είτε νέα μοντέλα... Οπότε ακόμα και AMD να πάρεις , κερδισμένος θα είσαι...

Δημοσ.

Για τις ανάγκες που λες πως έχεις , κοίταξε σε

Threadripper 1920X

παρέα με μια ASUS X399-A

+ 64gb ram

Δες και από mindfactory.de

Όταν γυρίσω σπίτι θα σου ποσταρω σύνθεση.

Ξέρουμε,ξέρουμε ..

Σωστά τα λες και εσυ σωστά τα λέμε και εμείς,

αν είναι να πας στον 1900 θα αρχίσω να μιλάω για 7820Χ και θα γίνει χαμός στο VS πάλι.

Κατα την δική μου ταπεινή γνώμη οι μικροί ryzen δεν αποτελούν λύση σε μηχανήματα τέτοιου βεληνεκούς.

αρα αν δεν βγαίνουν τα κουκιά για 1920x κοίταξε καλύτερα τον 7820x

Απλα μια κάρτα γραφικών την βάζεις και αργότερα,σε μια σωστή βάση.

Το budget σου πάντως έχει περιθώρια βελτίωσης και εξοικονόμησης από πολλές πλευρές και ανάλογα σε ποια αγορά Hardware θα απευθυνθείς.

Πλέον πας για ignore list.... Δυστυχώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...