therock Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Θελω να μου πειτε αν Υπαρχει καμμια καλη ευκαιρια τωρα που οι τιμες ειναι στα υψη λογω του mining, και αν αξιζει να παρει κανεις κατι τωρα σε αυτα τα χρηματα η αν πρεπει να περιμενω μηπως αλλαξει κατι. Εστω οτι θα παιρνα κατι τωρα θελω να ξερω ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα.
thor777 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Σε αυτά τα χρήματα πας σε 1080. https://www.skroutz.gr/s/9561371/Gigabyte-GeForce-GTX1080-8GB-GV-N1080WF3OC-8GD.html Αν μπορείς να περιμένεις περίμενε , δεν έχεις να χάσεις κάτι. Kάποια στιγμή θα βγούνε και οι vega , από του χρόνου θα έχουμε λογικά και τις volta της nvidia. Το θέμα είναι αν χρειάζεσαι την κάρτα τώρα ή οχι. Το να έχουμε σημαντική πτώση των τιμών τους επόμενους 1-2 μήνες αν μιλάς για τέτοια αναμονή το θεωρώ πολύ δύσκολο εως απίθανο.
therock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Oi vega 56 αν δε κανω λαθος θα κανουν οσο οι 1080 και ισως παραπανω και θα χει επιδοσεις οσο μια 1070. Ετσι διαβαζω σε reviews. Το μονο που σκεφτομαι μηπως μονο με το που βγουνε πεσουν οι τιμες στις 1070 και 1080 και παρω μια απο αυτες πιο οικονομικα
naruto14 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τι monitor έχεις; αυτό θα καθορίσει την αγορά σου.
therock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Samsung 30αρι 1440p, αλλα σε βαθος χρονου, θα παρω κανα συγχρονο 4k/ultrawide
naruto14 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έχεις στο νου σου ή μελλοντική σου οθόνη να έχει gsync, προχώρα σε 1080 κανονικά όπως σου προτάθηκε. Αν όμως πας για freesync για να εξοικονόμησεις χρήματα, καλό είναι να περιμένεις λίγο να στρώσουν οι τιμές στις vega και να πάρεις μια από αυτές.
therock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Στην ουσια η ολη προτιμηση στις vega ειναι για να βγει πιο οικονομικα ενα Monitor οποτε γλιτωνω τα χρηματα απο κει? Αυτο καταλαβαινω Επειδη δε το χω ψαξει τι τιμες παιζουν σε αξιολογα gaming Monitor και αν μπορει να προταθει ενα απο καθε πλευρα (freesync/gsync) γιατι οντως τελικα θα παιξει ρολο στην αποφαση μου
naruto14 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Στην ουσια η ολη προτιμηση στις vega ειναι για να βγει πιο οικονομικα ενα Monitor οποτε γλιτωνω τα χρηματα απο κει? Αυτο καταλαβαινω Επειδη δε το χω ψαξει τι τιμες παιζουν σε αξιολογα gaming Monitor και αν μπορει να προταθει ενα απο καθε πλευρα (freesync/gsync) γιατι οντως τελικα θα παιξει ρολο στην αποφαση μου Ναι για αυτό το λέμε, θα βγει αρκετά οικονομοικότερα η οθόνη. Το "αξιόλογο" gaming monitor είναι σχετικό. Εξαρτάται από το εσύ πως ερμηνεύεις τον όρο και ποιο είναι το max budget σου.
mindtrapper Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι, θα σου βγει φτηνότερο 150-200€ το μόνιτορ, οπότε σκάσε τώρα 100€ παραπάνω απ ότι αξίζει η κάρτα έτσι ώστε σε 2 αναβαθμίσεις να είσαι στα ίδια σαν να είχες πάρει G-Sync... (Sorry, unpopular opinion, αλλά έτσι το βλέπω. Για να μην κράζω μόνο, η άποψη μου είναι να παίρνουμε πάντα την κάρτα με το καλύτερο price/perf στο budget μας ανεξαρτήτως Freesync/Gsync).
naruto14 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι, θα σου βγει φτηνότερο 150-200€ το μόνιτορ, οπότε σκάσε τώρα 100€ παραπάνω απ ότι αξίζει η κάρτα έτσι ώστε σε 2 αναβαθμίσεις να είσαι στα ίδια σαν να είχες πάρει G-Sync... Αν όμως πας για freesync για να εξοικονόμησεις χρήματα, καλό είναι να περιμένεις λίγο να στρώσουν οι τιμές στις vega και να πάρεις μια από αυτές. Μην γράφουμε ότι θέλουμε. Εγώ πρότεινα να περιμένει ώστε να πάρει τη καλύτερη τελική λύση σε vfm. Ούτε οι τιμές στις 1070 είναι φυσιολογικές αυτη τη στιγμή. Και οι Vega δεν έχουν καν κυκλοφορήσει ακόμα.
PaokToTheBone Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω θα ηθελα να ξερω και το υπολοιπο συστημα , ωστε να αγορασει αντιστοιχα και καρτα γραφικων.
ilos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Ryzen 5 1600x 2x8 ddr4 3200 Επειδή έχω παρόμοιο σύστημα με την 1080 να ξέρεις 2 πράγματα. Καταρχάς η 1080 δε τραβάει στα σύγχρονα και απαιτητικά games σε 4k/60 fps high settings, ακόμα και η 1080 ti τα βρίσκει ζόρικα μερικές φορές. Για 1440p και παρόμοιες ultrawide αναλύσεις ο συνδυασμός r1600/gtx1080 είναι μια χαρά. Στα 1080p το πράγμα περιπλέκεται αρκετά και εξαρτάται την εφαρμογή. Κάποια αρκετά απαιτητικά games είναι gpu bound ακόμα και σε 1080p με μερικές ρυθμίσεις ανοιχτές. Τα περισσότερα όμως scalaρούν πιο πολύ με τον επεξεργαστή (πχ overwatch,cs go ακόμα και PUBG σε low settings). Αν παίζεις τέτοια games θα είσαι πίσω από έναν i7 γύρω στα 20+ fps πολλές φορές. Δηλαδή ο 1600x θα "φρενάρει" την 1080. Για να μην έχεις τέτοιο bottleneck θα χρειαζόσουν κάρτες επιπέδου 1060 και κάτω. Όπως και να έχει αν παίζεις 1080p αυτά τα games καλό είναι να έχεις και κάποιο 144+ Hz monitor (το αν είναι freesync ή gsync είναι δευτερεύον γιατί καταρχάς προσθέτει κάποιο μικρό input lag και επίσης πολλές φορές θα βλέπεις κολλημένα 300+ fps στο cs go οπότε θα είσαι συνεχώς έξω από το ωφέλιμο freesync/gsync range). 1
therock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή έχω παρόμοιο σύστημα με την 1080 να ξέρεις 2 πράγματα. Καταρχάς η 1080 δε τραβάει στα σύγχρονα και απαιτητικά games σε 4k/60 fps high settings, ακόμα και η 1080 ti τα βρίσκει ζόρικα μερικές φορές. Για 1440p και παρόμοιες ultrawide αναλύσεις ο συνδυασμός r1600/gtx1080 είναι μια χαρά. Στα 1080p το πράγμα περιπλέκεται αρκετά και εξαρτάται την εφαρμογή. Κάποια αρκετά απαιτητικά games είναι gpu bound ακόμα και σε 1080p με μερικές ρυθμίσεις ανοιχτές. Τα περισσότερα όμως scalaρούν πιο πολύ με τον επεξεργαστή (πχ overwatch,cs go ακόμα και PUBG σε low settings). Αν παίζεις τέτοια games θα είσαι πίσω από έναν i7 γύρω στα 20+ fps πολλές φορές. Δηλαδή ο 1600x θα "φρενάρει" την 1080. Για να μην έχεις τέτοιο bottleneck θα χρειαζόσουν κάρτες επιπέδου 1060 και κάτω. Όπως και να έχει αν παίζεις 1080p αυτά τα games καλό είναι να έχεις και κάποιο 144+ Hz monitor (το αν είναι freesync ή gsync είναι δευτερεύον γιατί καταρχάς προσθέτει κάποιο μικρό input lag και επίσης πολλές φορές θα βλέπεις κολλημένα 300+ fps στο cs go οπότε θα είσαι συνεχώς έξω από το ωφέλιμο freesync/gsync range). Εννοεις πως η 1060 θα εχεις καλυτερες επιδοσεις απο 1080 σε αυτα τα παιχνιδια επειδη συγχρονιζει καλυτερα ή οτι η 1080 ειναι overkill γιατι δε θα πετυχαινει τις ζητουμενες επιδοσεις με βαση το κοστος? Με βαση το συστημα μου δηλαδη τι προτεινεις? Να κρατησω 1600 και να παρω μια πιο οικονομικη καρτα με σκοπο να την αναβαθμισω αργοτερα η να παρω 1080 και να αναβαθμισω αργοτερα τον επεξεργαστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα