Προς το περιεχόμενο

Απορία για system recovery Toshiba Laptop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα στη συνέχεια αποριών που είχα θέσει στο thread για τα Windows10 έχω ακόμα μία..

έχω το laptop Toshiba Satelite C55 ενός φίλου...και θέλω να του κάνω format...από ότι παρατήρησα έχει ταμπελάκι με το σήμα Windows 8 και αυτό έχει εγκαταστημένα τα Windows10...ρώτησα τα παιδιά στο άλλο thread και μου πρότειναν να κάνω καθαρή εγκατάσταση και να μην ανησυχώ θα ενεργοποιηθούν τα windows αυτόματα αλλά λόγω προβλήματος με το usb δεν μπορούσα να booάρω.θέλησα να κάνω επαναφορά των Windows με το system recovery της toshiba,κρατάω το 0 και το απελευθερώνω και μου βγάζει τα εξής 

post-229927-0-83159900-1504289533_thumb.jpg

μετά επιλέγω

post-229927-0-56615400-1504289565_thumb.jpg post-229927-0-98796600-1504289571_thumb.jpg post-229927-0-83479300-1504289577_thumb.jpg post-229927-0-14785800-1504289583_thumb.jpg post-229927-0-22441800-1504289594_thumb.jpg post-229927-0-36293200-1504289602_thumb.jpg post-229927-0-41846000-1504289608_thumb.jpg 

και η ερωτήσεις μου είναι οι εξής

δε προχωράει η διαδικασία λόγω windows10 και το recovery είναι για windows8??

και

αν ισχύει αυτό βγαίνει το recovery off μιας και για να λειτουργήσει πρέπει να ξαναπεράσω τα windows8?

Δημοσ.

Γιατί σόνι και καλά να κρατήσεις το recovery(το οποίο ναι λειτουργεί με τα win 8). Κάνε καθαρή εγκατάσταση είτε τα 8 είτε τα 10 διαγράφοντας όλα τα partitions που έχει ο σκληρός.

• Like 1
Δημοσ.

αν ήταν δικός μου έτσι θα είχα κάνει απο την αρχή..άλλες δύο ερωτήσεις με την πρώτη για επιβεβαίωση..

1.αν τα σβήσω όλα και περάσω απο την αρχή τα windows10 θα ενεργοποιηθούν αυτόματα?ισχύει έτσι? τώρα στην ενεργοποίηση μου γράφει οτι "Τα windows έχουν ενεργοποιηθεί με ψηφιακή άδεια"

2.τα windows10 δεν τα έχω "καθαρά" τα κατεβάζω απο το mediacreation tool?

3.σαν πολλά διαμερίσματα να έχει ο δίσκος

post-229927-0-22837400-1504292377_thumb.jpg

Δημοσ.

Το recover partition δεν εξυπερετεί σε τίποτε. Όταν χρησιμοποιείς το recovery και αυτό φορματ κάνει και μαζί με το φορματ εγκαθιστά και διάφορα προγράμματα της Toshiba στην προκειμένη περίπτωση όπου σχεδόν όλα είναι άχρηστα. Συνήθως τα απεγκαθιστούμε. Και τι κάνεις λοιπόν? Διπλή δουλειά με το να βγάζεις προγράμματα. Κάνοντας ένα καθαρό φορμάτ γλιτώνεις αυτή τη διαδικασία. Αν όμως χρειαστείς κάποιο από αυτά μπορείς να το βρεις σαιτ του κατασκευαστή. 

Πριν το φορματ πρόσεχε να έχεις κάνει backup όλα τα αρχεία όπου και αν αυτά βρίσκονται. Είτε στον c είτε στα έγγραφά μου, είτε είναι μεηλ στο outlook είτε είναι οτιδήποτε.

Από τα partitions το τελευταίο εντάξει είναι το c, το 2ο είναι το system partition που δημιουργείται αυτόματα από τα windows και από τα άλλα 3 το ένα είναι το recovery και από τα άλλα δύο πιθανόν το ένα να περιέχει drivers.  Διέγραψέ τα όλα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Το system partition (είναι αυτό των 100MB) θα δημιουργηθεί ξανά από τα windows κατά την εγκατάστασή τους.

Αν τα win 10 είχαν ενεργοποιηθεί τότε ναι δεν χρειάζεται να τα ενεργοποιήσεις ξανά. Κατά την εγκατάσταση των win 10 παρέκαμψε το στάδιο που σου λέει να βάλεις το κλειδί. Καλό είναι να υπάρχει κάπου γραμμένο το κλειδί το οποίο θα το βρεις με ένα προγραμματάκι όπως το belark advisor.

Τα win 10 ναι τα κατεβάσεις από αυτό το tool. 

Δημοσ.

ωραία προχωράω θα τα σβήσω όλα και ας ελπίσουμε να μην το πάρει χαμπάρι...ετσι κι αλλιώς αυτο θα έκανα και στον δικό μου... τα drivers στην σελίδα του κατασκευαστή υπάρχουν μεχρι τα Windows 8 στα 10 υπάρχουν μόνο documentation επομένως οτι δεν αναγνωρίσουν τα Windows 10 περνάω τα drivers απο τα 8,ετσι;

Δημοσ.

λοιπόν η μεγαλύτερη ανησυχια μου ήταν η ενεργοποίηση απο οτι φαίνεται είναι όλα ok μιας και γράφει οτι εχει ενεργοποιηθεί με ψηφιακή άδεια...το μόνο κακό εχει αρκετές προειδοποιήσεις στη διαχείριση υπολογιστή όποτε κατεβάζω drivers χειροκίνητα...

Δημοσ.

Στη διαχείριση συσκευών θες να πεις. Αν πας στις ρυθμίσεις και στο update and security τρέξε τον έλεγχο για να βρει updates. Μέσα στα updates μπορεί να βρει και drivers. Κάπου υπήρχε και ένα tool που τους βρίσκει αλλά δεν μου έρχεται στο νου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...