Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες. Μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύω να αναβαθμίσω τη γραμμή μου σε vdsl για να ξεφύγω από την απελπιστική τωρινή μου ταχύτητα των ~7Mbps. Αυτή τη στιγμή έχω πρόταση από τη Nova για 26€ ανά μήνα μαζί με τους τελικούς φόρους, ενώ η άλλη μου λύση είναι να μεταβώ σε ΟΤΕ που θα βγει περίπου 29€ ανά μήνα μαζί με φόρους πάλι. Υπάρχει περίπτωση να κερδίσω κάτι πληρώνοντας αυτά τα 3 έξτρα ευρώ σε ΟΤΕ? Από όσο ξέρω VDSL θα παίρνω από τη καμπίνα της γειτονιάς που είναι ~150μ μακριά μου. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη nova θα έχω 24μηνο συμβόλαιο, ενώ στον ΟΤΕ 12μηνο. Από τη στιγμή που παίρνω από το ίδιο σημείο, ουσιαστικά αν έχω κάποιο θέμα με τον ένα πάροχο λογικά δεν θα το έχω και με τον άλλον? Και θεωρητικά δεν πρέπει και στις 2 περιπτώσεις να πιάνω ίδια ταχύτητα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Δημοσ.

Εάν το vdsl είναι από KV, τότε θα έχεις ονομαστικές ταχύτητες από κάθε πάροχο.

Κάθε πάροχος δίνει πακέτα με διαφορετικό περιεχόμενο και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα σύγκρισης.

Τέλος, πρέπει να προσέξεις, εκτός από το κόστος, και τα ποσά του πακέτου μετά τη λήξη της δέσμευσης, όπως και το penalty στην περίπτωση που θέλεις να διακόψεις πριν τη λήξη.

Δημοσ.

Είναι 150 μέτρα μακριά και έχεις 7Mbps? Κάτι δεν πάει καλά.

Η καμπίνα είναι τόσο. Το Α/Κ από το οποίο παίρνει σύνδεση μια γραμμή ADSL είναι πάνω από 2.5χμ.

Εάν το vdsl είναι από KV, τότε θα έχεις ονομαστικές ταχύτητες από κάθε πάροχο.

Κάθε πάροχος δίνει πακέτα με διαφορετικό περιεχόμενο και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα σύγκρισης.

Τέλος, πρέπει να προσέξεις, εκτός από το κόστος, και τα ποσά του πακέτου μετά τη λήξη της δέσμευσης, όπως και το penalty στην περίπτωση που θέλεις να διακόψεις πριν τη λήξη.

Μάλιστα. Το τελευταίο θα το έχω στο υπόψιν. Τι εννοείς πακέτα με διαφορετικό περιεχόμενο? Στο κατάστημα η υπάλληλος μου είπε έως 50Mbps. Αυτό εξαρτάται από το πόσο μακριά είσαι από το Α/Κ ή από το KV αν παίρνεις από εκεί. Πάνω κάτω δηλαδή με είπε ότι ήξερα. Όλοι οι πάροχοι ίδιες ονομαστικές ταχύτητες δεν έχουν;

Δημοσ.

Ακόμα και 2.5 να είναι το καφαο έπρεπε να έχεις γύρω στα 9-11. Τα 7 δεν στέκουν.

Και εγώ έτσι έλεγα. Κανονική ταχύτητα έχω γύρω στα 8Mbps. 7 είναι με fastpath... Επίσης fasthpath από KV πλέον δέχονται όλοι οι πάροχοι?

Δημοσ.

Μάλιστα. Το τελευταίο θα το έχω στο υπόψιν. Τι εννοείς πακέτα με διαφορετικό περιεχόμενο? Στο κατάστημα η υπάλληλος μου είπε έως 50Mbps. Αυτό εξαρτάται από το πόσο μακριά είσαι από το Α/Κ ή από το KV αν παίρνεις από εκεί. Πάνω κάτω δηλαδή με είπε ότι ήξερα. Όλοι οι πάροχοι ίδιες ονομαστικές ταχύτητες δεν έχουν;

Κάθε πάροχος δίνει πακέτα με πρόσθετες υπηρεσίες, όπως κλήσεις σε κινητά, ΜΒ σε κινητό κλπ

Πρέπει να διαλέξεις το πακέτο που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου και παράλληλα να είναι φτηνό, δηλαδή τον καλλίτερο συνδυασμό.

Σε ότι αφορά στο vdsl, είναι άλλο να παίρνεις από KV (ονομαστικές ταχύτητες) και άλλο από ΑΚ (πέφτουν όσο απομακρύνεσαι απ' αυτό).

Δημοσ.

Κάθε πάροχος δίνει πακέτα με πρόσθετες υπηρεσίες, όπως κλήσεις σε κινητά, ΜΒ σε κινητό κλπ

Πρέπει να διαλέξεις το πακέτο που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου και παράλληλα να είναι φτηνό, δηλαδή τον καλλίτερο συνδυασμό.

Σε ότι αφορά στο vdsl, είναι άλλο να παίρνεις από KV (ονομαστικές ταχύτητες) και άλλο από ΑΚ (πέφτουν όσο απομακρύνεσαι απ' αυτό).

Δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν από ΑΚ από τη στιγμή που είμαι 2.5-3χμ απόσταση. Επίσης όσον αφορά τα πακέτα πρόκειται για το ίδιο deal, δηλαδή καθαρά και μόνο internet, που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει. Οπότε προχωράω κανονικά σε nova? :)

Δημοσ.

Πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα πάρεις από KV για να μην έχεις προβλήματα στη συνέχεια.

Εάν γνωρίζεις τον αριθμό της καμπίνας σου, έλεγξε σ' αυτό το χάρτη εάν είναι αναβαθμισμένη σε vdsl και προχώρα.

Δημοσ.

Η ενημέρωση γίνεται από εθελοντές-μέλη τριών forum.

Μάλλον δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τη συγκεκριμένη περιοχή.

Έχεις δει νέες καμπίνες στην περιοχή σου;

Δημοσ.

Ναι, είναι δίφυλλη καμπίνα και πάνω της πρέπει να γράφει και τον αριθμό της.

Αυτό σημαίνει ότι έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή.

Αν θέλεις, στείλε μου με πμ τη διεύθυνση αυτής της καμπίνας 

Δημοσ.

Οπότε φαντάζομαι και από τη Nova από εκεί θα παίρνω vdsl έτσι; Με λίγα λόγια όποιο πάροχο και να διαλέξω, πρέπει να πιάνω ίδιες ταχύτητες...

Δημοσ.

Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις με τον αριθμό της καμπίνας που αναγράφεται στον κατανεμητή της πολυκατοικίας σου, συνήθως στο υπόγειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...