Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ , είμαι νέος χρήστης και θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζω.

Αγόρασα πριν 1,5 μήνα περίπου την κάρτα του τίτλου θέματος και ανοίγοντας το Gpu tweak II της κάρτας παρατηρώ υψηλές θερμοκρασίες του τύπου 55C κολλημένα στο idle και σε games όπως PUBG και Battlefield 1 χτυπάει 75ρια ultra settings. Έχω δοκιμάσει και το OC mode της όπως επίσης και Gaming mode και Silent mode.

Παρατήρησα επίσης οτι ο μεσαίος ανεμιστήρας της κάρτας γυρνάει για 2 δευτερόλεπτα και μετά σταματάει και αυτό γίνεται ανα 10 δευτερόλεπτα περίπου ενώ οι 2 ανεμιστήρες στις 2 άκρες δουλεύουν συνέχεια αν και δεν γυρνάνε γρήγορα (σχεδόν αθόρυβο).

Επειδή πρώτη φορά κάνω τέτοια επένδυση και θέλω να ψαχτώ λίγο στο θέμα θερμοκρασιών είναι λογικό αυτό?Έχω διαβάσει σε διάφορα sites ότι είναι απαράδεκτες θερμοκρασίες η τουλάχιστον συναντώ μεγάλες διαφορές. Στον επόμενο μήνα αλλάζω επεξεργαστή (ι7 7700κ) μητρική και μνήμες γιατί τρώω αρκετό bottleneck.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

παραθέτω 2 φωτογραφίες σε idle 

post-302493-0-62345300-1504285421_thumb.jpg

post-302493-0-40050400-1504285469_thumb.jpg

Δημοσ.

Tο airflow υποθέτω δεν είναι θέμα με το Cosmos(αν και δεν είναι κακό να ρίξεις μια ματιά), οπότε δοκίμασε για αρχή να ρυθμίσεις χειροκίνητα τα ανεμιστήρια στο 50% πχ και δες τι γίνεται, τόσο σε idle όσο και σε gaming.

Ανάλογα το OC + power limit, οι 70-75° C δεν είναι "απαράδεκτοι" πάντως, ειδικά αν για κάποιο λόγο το fan curve δεν είναι ρυθμισμένο σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Έβγαλα τα πλαινά του κουτιού και το άφησα ελεύθερο τελείως , στο game 2-3 βαθμοί κάτω...Λογικά airflow δεν πρέπει να είναι.Οι ρυθμίσεις είναι στο auto όσο αναφορά τα ανεμιστηράκια..Μου κάνει εντύπωση πως σε idle δε θα έπρεπε να γυρνάει τίποτα ενώ ο μεσαίος μια γυρίζει μια σταματάει και τα άλλα 2 συνεχόμενα.

Δημοσ.

Για το airflow του κουτιού, έχουν σωστή διάταξη κ γυρνάνε κανονικά οι κάτω μπροστά ανεμιστήρες που σπρώχνουν αέρα στην κάρτα; Μήπως έχεις τπτ δίσκους (νομίζω εκεί είναι τα HDD trays του Cosmos) που μειώνουν την παροχή αέρα στην κάρτα;

Αν το airflow είναι ΟΚ, τότε εκτός απ'το να θέσεις χειροκίνητα τα ανεμιστήρια της κάρτας, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο άμεσο, πέραν του να φτιάξεις το δικό σου fan curve για να έχεις τις επιθυμητές θερμοκρασίες σε idle & gaming.

Δημοσ.

Το ότι αφήνοντας ανοιχτό το κουτί είδες χαμηλότερες θερμοκρασίες σημαίνει ότι δεν έχεις καλό airflow. Αν τραβάει σωστά δροσερό αέρα και τον πετάει έξω θα έπρεπε να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες με κλειστό κουτί παρά με ανοιχτό.

Τα φίλτρα σκονης είναι καθαρά? Πόσοι ανεμιστήρες τραβάνε αέρα και πόσοι βγάζουν και σε ποια σημεία?

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να παίξεις με τα βάλε-βγαλε αέρα. Αν ο πίσω της υδροψυξης πετάει μέσα το ζεστό αέρα τότε πιθανό να ευθύνεται και αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση βαλε τον κάτω να βάζει και τον εμπρός να βγάζει.

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω ,ευχαριστω για την συμβουλη!το αλλο με την καρτα (ασχέτως θερμοκρασιας) με τα 2 ανεμιστήρια στις άκρες να γυρίσουν normal κ το μεσαίο να γυρίζει για 3 sec και να σταματάει (ανα 10 sec γίνεται αυτό) πως το εξηγείς? Παιζει κάτι? Δεν έχω ιδέα

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω ,ευχαριστω για την συμβουλη!το αλλο με την καρτα (ασχέτως θερμοκρασιας) με τα 2 ανεμιστήρια στις άκρες να γυρίσουν normal κ το μεσαίο να γυρίζει για 3 sec και να σταματάει (ανα 10 sec γίνεται αυτό) πως το εξηγείς? Παιζει κάτι? Δεν έχω ιδέα

Αυτό συμβαίνει σε idle η σε load?

Τσεκαρε τα προφίλ των ανεμιστήρων της μήπως έχουν συνθήκη για το πότε θα λειτουργούν.

Πάντως το 75 σε full load για τέτοια κάρτα δεν θα με ανησυχούσε.

Edit:Έριξα μια ματιά πάντως και αρκετοί αναφέρουν αυτό που λες σε διάφορες κάρτες Strix.

Προτεινόμενες λύσεις που είδα είναι να απενεργοποιήσεις την επιλογή 0db στο software της (πάνω αριστερά από ότι βλέπω στη φώτο που ανέβασες), και άλλη καλύτερη λύση να την δουλεύεις με το afterburner.

Δημοσ.

Σε idle γίνεται αυτό. Θα δοκιμάσω αύριο τις 2 λύσεις που πρότεινες. Βασικά τα πάντα παίζουν ρόλο, με βλέπω για κάνα καινούργιο case να στρώσω και το cooling γιατί απ ότι κατάλαβα υπάρχει θέμα.εχεις να προτείνεις κάτι που να χωράει το τέρας? ????εκει στο 100ρικο

Δημοσ.

Σε idle γίνεται αυτό. Θα δοκιμάσω αύριο τις 2 λύσεις που πρότεινες. Βασικά τα πάντα παίζουν ρόλο, με βλέπω για κάνα καινούργιο case να στρώσω και το cooling γιατί απ ότι κατάλαβα υπάρχει θέμα.εχεις να προτείνεις κάτι που να χωράει το τέρας? ????εκει στο 100ρικο

Μια χαρά κουταρα είναι το cosmos. Στη χειρότερη προσθέτεις ανεμιστήρες.

Δημοσ.

Δεν έχει θέση για να βάλω μπροστά , μόνο 1 κάτω , 1 πίσω που είναι της υδρόψηξης προς το παρόν και 2 θέσεις πάνω. Btw έβαλα στο tweak to 0db fan sto off και δουλεύουν όλα μια χαρά όσο αναφορά τα ανεμιστήρια.

Δημοσ.

Δεν έχει θέση για να βάλω μπροστά , μόνο 1 κάτω , 1 πίσω που είναι της υδρόψηξης προς το παρόν και 2 θέσεις πάνω. Btw έβαλα στο tweak to 0db fan sto off και δουλεύουν όλα μια χαρά όσο αναφορά τα ανεμιστήρια.

Γενικά δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες πάντως.

Αν θες καινούριο κουτι όμως καλύτερα να ρωτήσεις στην αντίστοιχη ενότητα εδώ στο φόρουμ για να σε βοηθήσουν τα παιδιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...