Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

QVL δεν κοιταξα 10 χρονια, και αρχισα τωρα.

Αυτο για μενα λεει πολλα για την πλατφορμα.

Αυτό για εμένα λέει πόσο σχετικός είσαι και πόσα λίγα builds έκανες στην ζωή σου.

Τα benches δεν μου λενε τιποτα με 3200 μνημες, δειχτε μου ωρε τα αντιστοιχα με 2400

Και αυτό μου δείχνει πόσο σχετικός είσαι...

1) 3200 μνήμες είχαν ΚΑΙ τα δύο συστήματα (και intel και amd) οπότε δεν είχε κάποιο προβάδισμα..

2) Ειναι μηδαμινή η διαφορά στο FPS όχι απο 2400 σε 3200 αλλά απο 1600 σε 3200...

Και φυσικα δεν τον πινει, σε πολλα απο αυτα που δειχνεις, ο ryzen πινει.

γενικα, ο φανμποισμος κανει κακο παιδια, να το κοιταξετε.

Εγω ρυζεν εχω και τα λεω.

Εκτός απο σχετικός είσαι και τυφλός φυσικά και τον πίνει δίνει περισσότερα με σταθερές επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή δηλαδή τι θες να δώσεις 200 ευρώ και να έχεις επιδόσεις dual xeon 64 core για να πεις πως είναι καλός ο ryzen που πήρες?

entry lvl CPU πήρες αν περίμενες να στέλενεις πυραύλους στον άρη συγγνωμη έπρεπε να δώσεις κάτι παραπάνω...

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κλασικα επιχειρηματα και τροπος ομιλιας 12χρονου fanboy. 

Κριμα που δεν εχει ignore ή block το φορουμ, να μην δινουμε αξια σε κατι ατομακια σαν και σενα.

==

Αποχωρω και απο το θεμα, οτι ειχα να πω το ειπα, σαν κατοχος Ryzen 

Ε ναι, το 12χρονο σε πειραξε που δεν κοιτας qvl και σου φταιει η πλατφορμα. Δηλαδη αμα επερνες ddr3 παλι η πλατφορμα θα σου εφταιγε?

• Like 1
Δημοσ.

http://www.anandtech.com/show/11244/the-amd-ryzen-5-1600x-vs-core-i5-review-twelve-threads-vs-four/17

http://kotaku.com/amd-ryzen-5-1600x-1500x-cpu-review-a-fantastic-alter-1794214525

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2875-amd-r5-1600x-1500x-review-fading-i5-argument?showall=1

για πολυνηματικες εφαρμογές δεν τίθεται θέμα συζήτησης. 

για παιχνίδια είναι  μικρή η διαφορά και σε πολλες περιπτώσεις προηγείται η intel.

Βεβαια σε dx12 και σε αναλύσεις 1440p δεν υπάρχει διαφορά και η amd  προηγείται σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο i5 7600k είναι πολύ καλος και δυνατός επεξεργαστής.

Οπότε πλέον είναι θέμα γούστου και τσέπης αφού ο,τι διαλέξει κάποιος την ίδια δουλειά θα κάνει.

Ειλικρινά όμως αν κάποιος γουστάρει είτε intel  είτε amd είναι δικο του θεμα και το ότι τσακωνόμαστε για αυτό το πράγμα είναι γελοίο.

ότι νάναι και στα dual cores θέριζε και στους quad ήταν μια χαρά αν όχι πρώτη.. απλά με τους μπουλντόζερ πάτωσε γιατι το πήγαινε αλλού η AMD και αλλού πήγαινε η αγορά... (φυσικα έπαιξαν ρόλο και οι απαταιωνιές της intel σε βάρος της που τις στίχησαν αρκετά μεγάλο μερίδιο απο την πίτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και με χρεοκοπία.. )

το έσωσε με τους vishera λιγακι.

μα ολα παιζονται οχι στις επιδοσεις αλλα σε άλλο επιπεδο (σε  αγορα, επιχειρησεις κλπ)

το οτι καταφερε και ανακαμψε η amd ειναι πολυ ευχαριστο και ενδιαφερον για να δουμε πως θα εξελιχθει.

Δημοσ.

Τα benches δεν μου λενε τιποτα με 3200 μνημες, δειχτε μου ωρε τα αντιστοιχα με 2400

όταν φτιάχνεις pc τα κοιτάς όλα αλλιώς παράτατα και πάρε έτοιμο και σταμάτα να πετάς κοτσάνες, αν πιστεύεις ότι για να φτιάξεις pc δεν θες χρόνο και ψάξιμο τότε είσαι απο αυτούς που θέλουν μεν τα τα καλά του φτιαχτού pc αλλά σε 1 ώρα να το έχουν μοντάρει και σε 3 ώρες να έχουν ξεμπερδέψει με os install και τα πάντα...... όχι όταν φτιάχνεις pc θα ρίξεις ψάξιμο, εγώ κινητό πήρα των 150 ευρώ και έψαχνα ένα μήνα όχι pc.

δεν σου φταίει η amd όταν σου λέει αυτό το mobo ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ , και όσο για την intel έχω φάει μπλέ οθόνες και προβλήματα στο boot απο μνήμες σε 2 mobo b75 gigabyte με την μία να έχει θέμα με kingston μνήμη η οποία δούλευε άψογα σε msi p45 με core2quad και την άλλη σε laptop με pentium b960 νομίζω tranced.

Δημοσ.

Κλασικα επιχειρηματα και τροπος ομιλιας 12χρονου fanboy. 

Κριμα που δεν εχει ignore ή block το φορουμ, να μην δινουμε αξια σε κατι ατομακια σαν και σενα.

==

Αποχωρω και απο το θεμα, οτι ειχα να πω το ειπα, σαν κατοχος Ryzen 

Πες οτι οι ryzen ειναι 500% πανω, δεν συναντησες κανενα θεμα με την πλατφορμα και ειναι ολα αψογα να τελειωνουμε και να ηρεμησουμε....

Δημοσ.

Πες οτι οι ryzen ειναι 500% πανω, δεν συναντησες κανενα θεμα με την πλατφορμα και ειναι ολα αψογα να τελειωνουμε και να ηρεμησουμε....

Oχι καλυτερα να πει οτι φταιει το AM4 που πηρε αυτος DDR3 μνημες.

Δημοσ.

Oχι καλυτερα να πει οτι φταιει το AM4 που πηρε αυτος DDR3 μνημες.

Μαλλον DDR2 θα ηταν δεν εξηγειται αλλιως...

Δημοσ.

Μαλλον DDR2 θα ηταν δεν εξηγειται αλλιως...

Στα λογια μου ερχεσαι. Και αντι να πεις οτι αυτος εκανε χαζομαρα σου φταιει το ΑΜ4. Υπαρχει λογος που υπαρχει qvl, και υπαρχει λογος που το κοιταμε πριν αγορασουμε το οτιδηποτε. Αμα πας να κουμπωσεις i7 7700k σε z87 δεν σου φταιει η Intel

Δημοσ.

απο $549 (462€), $799 (673€), $999 (842€) στα €649, €949 και €1199 αντίστοιχα. Μονο στην Ελλαδα συμβαινουν αυτα..

Συνηθως οι τιμες που αναφερονται στα sites για Αμερικη σε $ ειναι για 1000 κομματια και χωρις ΦΠΑ ενω οι τιμες για την Ελλαδα ειναι λιανικης με ΦΠΑ

Τα 462 αμεσως πανε στα 572 με ΦΠΑ 24%. Βαλε και τη λιανικη και αμεσως η ψαλιδα μικραινει πολυ, χωρις να λεω οτι εξισωνονται

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως οι τιμες που αναφερονται στα sites για Αμερικη σε $ ειναι για 1000 κομματια και χωρις ΦΠΑ ενω οι τιμες για την Ελλαδα ειναι λιανικης με ΦΠΑ

Τα 462 αμεσως πανε στα 572 με ΦΠΑ 24%. Βαλε και τη λιανικη και αμεσως η ψαλιδα μικραινει πολυ, χωρις να λεω οτι εξισωνονται

Φίλε τα 572 είναι μια νορμαλ τιμή , τα 650 δεν είναι , θα μας πει μόλις βγείκε οκ αλλά και παλι αν δεν πέσει κάτω απο 600 δεν
Δημοσ.

Οχι, 180 με 200% ειναι. Και συμφωνω, μερικοι επρεπε να τρωνε ban με την πρωτη ανακριβεια.

Και μαλιστα, δεν κοιταξες qvl αλλα σου φταιει η πλατφορμα! Μηπως σου φταιει και που δεν κουμπωνε το AM3 cooler ας πουμε? Καταλαβαινεις τι χαζομαρες γραφεις?

Και ακριβως σιγα το κλοκ, 2 κουμπια πατας σε stock volts, ουτε bios δεν χρειαζεται να μπεις. Στα 3.7 ειναι σταθερος ετσι οπως ερχεται απτο εργοστασιο. Σιγα μην θες 6-7 ωρες τη μερα ρε αδερφε, ημαρτον δηλαδη.

Φίλε πραγματικά ξεκόλα λίγο με τις qvl λίστες. Αυτό που λέει ο άθρωπος είναι ότι με τους Intel τόσα χρόνια δεν τα κοιτάγαμε αυτά και ειδικά για τεχνολογία μνήμης που υπάρχει κάτι χρόνια τώρα(ddr4). Τώρα αν επιμένεις τόσο επειδή δεν διάβασε την qvl λίστα φαίνεται ότι μάλλον είσαι τύπος που διαβάζει χιλιάδες σελίδες manual από τα πράγματα που αγοράζει για να ξέρει τι πάει και τι δεν πάει καλά με το μοντέλο. 

Τόσα χρόνια ΔΕΝ ήταν απαραίτητο να κοιτάμε συμβατότητες γιατί απλά δεν υπήρχε θέμα. Δεν είναι ίδιο με το να λέμε ότι παίρνεις mb με άλλο socket από την cpu που πήρες. Αυτό είναι προφανές. Εδώ μιλάμε ότι ίδιου τύπου μνήμες η μία παίζει και η άλλη δεν παίζει.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το λέω και ποιά είναι η διαφορά. 

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε πραγματικά ξεκόλα λίγο με τις qvl λίστες. Αυτό που λέει ο άθρωπος είναι ότι με τους Intel τόσα χρόνια δεν τα κοιτάγαμε αυτά και ειδικά για τεχνολογία μνήμης που υπάρχει κάτι χρόνια τώρα(ddr4). Τώρα αν επιμένεις τόσο επειδή δεν διάβασε την qvl λίστα φαίνεται ότι μάλλον είσαι τύπος που διαβάζει χιλιάδες σελίδες manual από τα πράγματα που αγοράζει για να ξέρει τι πάει και τι δεν πάει καλά με το μοντέλο. 

Τόσα χρόνια ΔΕΝ ήταν απαραίτητο να κοιτάμε συμβατότητες γιατί απλά δεν υπήρχε θέμα. Δεν είναι ίδιο με το να λέμε ότι παίρνεις mb με άλλο socket από την cpu που πήρες. Αυτό είναι προφανές. Εδώ μιλάμε ότι ίδιου τύπου μνήμες η μία παίζει και η άλλη δεν παίζει.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το λέω και ποιά είναι η διαφορά. 

Δηλαδη τζαμπα τις γραφουν τις qvl?

Καταλαβαινω τι λες. Συνηθως ακομα και μνημες που εν ειναι στη λιστα, παιζουν. Στους intel ισως πιο συχνα απ'οτι στους AMD.

Οποτε και να μην τις κοιτας ποτε σου ειναι πιθανον να μην συναντησεις ασυμβατοτητα.

Αυτο δεν σημαινει οτι οταν τελικα συναντησεις θα ριξεις το φταιξιμο στην πλατφορμα. Θεωρησες δεδομενο κατι που δεν ισχυει.

Αμα το θεωρεις τοσο τραγικο να κανεις μια σχετικη ερευνα πριν αγορασεις, παρτο ετοιμο, η μεινε σε intel που ειναι πιο ανεκτικες οι πλατφορμες σε μη πιστοποιημενες μνημες

Δημοσ.

Εγώ και σε intel πάντως, πάντα κοιτούσα/κοιτάω για το compatibility με τα DIMM που είχα/σκόπευα να αγοράσω, δλδ αφιερώνεις κάποιο χρόνο για να επιλέξεις-στήσεις ένα σύστημα και βαριέσαι 5 λεπτά εξτρά για να γλυτώσεις τα πιθανά ντράβαλα από ασυμβατότητες;

Μιλάμε για μια λίστα που παραθέτουν οι κατασκευαστές μητρικών στις ιστοσελίδες των προϊόντων τους και όχι για κάποια πληροφορία που πρέπει να ξεθάψεις από 10άδες reviews/blogs/vlogs...

Δημοσ.

Ναι Υπάρχουν ωστόσο και workloads τα οποία απαιτούν υψηλή απόδοση σε λίγους πυρήνες, αν κάποιος χρήστης θέλει υψηλό single threaded , αλλά κ τα υπολοιπα εξτρα που προσφέρει η πλατφόρμα , θα προτιμήσει αυτόν το 8πυρηνο.Θα μου πεις Εδώ οι άλλοι βγάλανε i5 στην x299 πλατφόρμα, ο 8πυρηνος threadripper δεν είναι τπτ μπροστά του

Για αυτό τον έχουν βγάλει στα 4.2ghz (xfr) για να έχει και υψηλό single thread και καλό multithread και την πλήρη πλατφόρμα.

Ο Ryzen 1600 έχει υπερδιπλάσια επεξεργαστική ισχύ μέσα του από έναν I5 7600.

Αυτό είναι δεδομένο.

Αν τώρα κάποια εφαρμογή δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους που διαθέτει ένας επεξεργαστής, αυτή ΔΕΝ δείχνει την ισχύ του αλλά την προσαρμοστικότητα της εφαρμογής πάνω στο cpu.

Πχ.

Αν πάρεις τον pentium g4560 των 65€

Και τον I7 6900K των 1000€

Και τρέξεις super-pi τότε και οι δύο θα βγάλουν το ίδιο σκορ .....

Αλλά ο 6900Κ έχει 600% παραπάνω επεξεργαστική ισχύ !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...