efkar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 θυμαμαι ακομα την ποχη που η amd ήταν κορυφαία επιλογή για μονοπύρηνους επεξεργαστές. Απο κάπου το 2006-2007 και για τα επόμενα 10 χρόνια έπαιρνε συνεχώς τον πούλο. Τώρα με την απάντηση των coffelake της intel θα δούμε αν θα συνεχίσει να τρώει πούλο ή αν θα τα πάει επιτέλους καλύτερα και θα σπάσει το μονοπώλειο (καλα ειναι και τα προγράμματα και τα παιχνίδια που γραφόντουσαν να εκμεταλεύονται λίγους πυρήνες και καλούς, αλλά βλέπω πλέον κάτι κονσόλες να φοράνε επεξεργαστές της amd και αυτό κάτι μπορεί να λέει για το μέλλον)
MetroThessalonikis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ειναι τοσο απλα και χιλιοειπωμενα τα πραγματα ρε παιδια... Απαξ και βλεπεις η ιντελ να βαπτιζει τον ι3 σε pentium (g4560), και μετα να δινει ι5 6πυρηνο και ι7 με 12 νηματα αρα αυτοματως σημαινει οτι αυτα που εκανε η amd ειναι επιτυχημενα και πληρως ανταγωνιστικα...Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε... άλλο το "πλήρως ανταγωνιστικά" και άλλο το "οι ryzen κατέστρεψαν τους intel" όπως λένε κάποιοι εδώ πέρα, επιτυχημένα είναι, αλλά δεν είναι τίποτα τρέλο όπως το κάνουν να φαίνεται κάποιοι... δεν παίρνω κανενός πλευρά ίσα ίσα χάρηκα που έκανε κάτι η amd μετά από τόσα χρόνια μονοπώλιο, για να δούμε καλές τιμές επιτέλους, αλλά πολλοί τα παραλένε
strawman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 άλλο το "πλήρως ανταγωνιστικά" και άλλο το "οι ryzen κατέστρεψαν τους intel" όπως λένε κάποιοι εδώ πέρα, επιτυχημένα είναι, αλλά δεν είναι τίποτα τρέλο όπως το κάνουν να φαίνεται κάποιοι... δεν παίρνω κανενός πλευρά ίσα ίσα χάρηκα που έκανε κάτι η amd μετά από τόσα χρόνια μονοπώλιο, για να δούμε καλές τιμές επιτέλους, αλλά πολλοί τα παραλένε Στα ιδια λεφτα με τον i5 7500 παιρνεις ψυκτρα της προκοπης και περιπου 200% συνολικη αποδοση. Τι παραπανω θες για να πεις κατεστρεψαν? Τους ξεφτυλισαν κυριολεκτικα.Στην ιδια ωρα που ο ενας κανει 1 task ο αλλος κανει 2. Δηλαδη σοβαρα, τι διαφορες πρεπει να δεις για να πεις οτι τους κατεστρεψαν? 500%? 800%?
georgepppo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Πολυ ακριβους τους εχει.... ... το ακριβό είναι σχετικό, όταν ο αντίστοιχος intel 18πύρηνος έχει 3 χιλιάρικα, και σκέψου ότι σε setup με τέτοιους επεξεργαστές ο επαγγελματίας μπορεί να έχει δώσει 5-10 χιλιάρικα μόνο για software και για το υπόλοιπο hardware άλλα 2-3 , μην λέμε ότι να ναι αμα δεν ξέρουμε.
nikchris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ποιος ειναι ο αντιστοιχος Intel που εχει ιδιες πανω κατω επιδοσεις, ο i5 7500? XD Μη, σταματα, σε παρακαλω. Για τον ι5-7600 λεω που εχει την ιδια τιμη. Πολυ καλυτερη/ωριμη πλατφορμα συνολικα, ειδικα με φτηνες μνημες παιζει ισως και καλυτερα. Ο 1600 στοκ, με 2400 μνημες σε fhd gaming, δεν δινει τιποτα παραπανω. Όταν λες θέματα με μνήμες εννοείς να παίζουν στην "ονομαστική" τους συχνότητα? Το κλπ τι συμπεριλαμβάνει? Τις ξερεις τις ασυμβατοτητες. Εγω 2 ζευγαρια άλλαξα μεχρι να βρω ενα να παιζει, και αυτο στα 2400. Δηλαδη τρωω και το performance hit απο τις μνημες (που δεν θα ηταν το ιδιο σε 7600) Τζάμπα ταλαιπωρια εφαγα, πραγματικος beta tester.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τις ξερεις τις ασυμβατοτητες. Εγω 2 ζευγαρια άλλαξα μεχρι να βρω ενα να παιζει, και αυτο στα 2400. Δλδ δεν έπαιζαν οι μνήμες της compatibility list που έδινε ο κατασκευαστής μητρικής ? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2017 από ThReSh 1
strawman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Για τον ι5-7600 λεω που εχει την ιδια τιμη. Πολυ καλυτερη/ωριμη πλατφορμα συνολικα, ειδικα με φτηνες μνημες παιζει ισως και καλυτερα. Ο 1600 στοκ, με 2400 μνημες σε fhd gaming, δεν δινει τιποτα παραπανω. A, νομιζα οτι λες τον 7500 που ειναι 200% πισω σε συνολικη ισχυ. Ο 7600 ποσο ειναι, 180? Καλη επιλογη φαινεται...Ημαρτον τι διαβαζω εδω περα.. Θα παρεις τον 1600 ο οποιος κλοκαρι σε 70€ motherboard και την stock ψυκτρα και θα τον αφησεις stock γιατι ετσι! Και μετα θα πεις οτι ο 7600 που προσφερει την μιση ισχυ αποτελει καλυτερη επιλογη. Νταξει, εμενα με επεισες. Τις ξερεις τις ασυμβατοτητες. Εγω 2 ζευγαρια άλλαξα μεχρι να βρω ενα να παιζει, και αυτο στα 2400. Δηλαδη τρωω και το performance hit απο τις μνημες (που δεν θα ηταν το ιδιο σε 7600) Τζάμπα ταλαιπωρια εφαγα, πραγματικος beta tester. Ηταν στο qvl της μητρικης σου οι μνημες και δεν δουλεψαν? I call bullshit. Αλλιως χαιρω πολυ, και γω πηρα ddr3 μνημες και δεν μπεναν στην z70a prime! Ειμουν beta tester η απλα χαζος που πηρα μνημες που δεν αναγραφονται στο qvl? 1
Manjaro Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 επίσης σε centos7 δεν υποστηρίζετα ! πήγα τις προάλες να στήσω ένα server με AMD Ryzen 5 1600X και έφαγα ένα ωραίότατο άκυρο από το Centos κατά το setup ! Κατέβασε απο το ELRepo.org repository το kernel 4,10,1 στο CentOS 7.3 (1611) κάπως έτσι #!/bin/bash echo The current kernel is: uname -r rpm --import https://www.elrepo.org/RPM-GPG-KEY-elrepo.org rpm -Uvh http://www.elrepo.org/elrepo-release-7.0-2.el7.elrepo.noarch.rpm yum --enablerepo=elrepo-kernel install -y kernel-ml echo Time to reboot bash kernelupdate.sh και θα είσαι εντάξει και να ενημερώνεις συχνά το kernel τον πρώτο καιρό γιατι οι επεξεργαστές είναι σχετικά νέοι και θα ενισχύεται η υποστίριξη τους με τον χρόνο.
Manjaro Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 θυμαμαι ακομα την ποχη που η amd ήταν κορυφαία επιλογή για μονοπύρηνους επεξεργαστές. Απο κάπου το 2006-2007 και για τα επόμενα 10 χρόνια έπαιρνε συνεχώς τον πούλο. Τώρα με την απάντηση των coffelake της intel θα δούμε αν θα συνεχίσει να τρώει πούλο ή αν θα τα πάει επιτέλους καλύτερα και θα σπάσει το μονοπώλειο (καλα ειναι και τα προγράμματα και τα παιχνίδια που γραφόντουσαν να εκμεταλεύονται λίγους πυρήνες και καλούς, αλλά βλέπω πλέον κάτι κονσόλες να φοράνε επεξεργαστές της amd και αυτό κάτι μπορεί να λέει για το μέλλον) ότι νάναι και στα dual cores θέριζε και στους quad ήταν μια χαρά αν όχι πρώτη.. απλά με τους μπουλντόζερ πάτωσε γιατι το πήγαινε αλλού η AMD και αλλού πήγαινε η αγορά... (φυσικα έπαιξαν ρόλο και οι απαταιωνιές της intel σε βάρος της που τις στίχησαν αρκετά μεγάλο μερίδιο απο την πίτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και με χρεοκοπία.. )
nikchris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 A, νομιζα οτι λες τον 7500 που ειναι 200% πισω σε συνολικη ισχυ. Ο 7600 ποσο ειναι, 180? Καλη επιλογη φαινεται...Ημαρτον τι διαβαζω εδω περα.. Θα παρεις τον 1600 ο οποιος κλοκαρι σε 70€ motherboard και την stock ψυκτρα και θα τον αφησεις stock γιατι ετσι! Και μετα θα πεις οτι ο 7600 που προσφερει την μιση ισχυ αποτελει καλυτερη επιλογη. Νταξει, εμενα με επεισες. Ηταν στο qvl της μητρικης σου οι μνημες και δεν δουλεψαν? I call bullshit. Αλλιως χαιρω πολυ, και γω πηρα ddr3 μνημες και δεν μπεναν στην z70a prime! Ειμουν beta tester η απλα χαζος που πηρα μνημες που δεν αναγραφονται στο qvl? Nαι οχι, 7000% πισω ειναι. Μερικα fanboys επρεπε να τρωτε μπαν με την πρωτη ανακριβεια που πετατε. Και σιγα μην κοιταξω qvl, 15 χρονια εχω αλλαξει 10 υπολογιστες με Intel και δεν κοιταξα ποτε, σιγα μη ναρχισω τωρα. Και σιγα το κλοκ, δεν ειμαι 12 χρονων ουτε φοιτητης να τεσταρω 500 ωρες σταθεροτητα, μερικοι νομιζετε οτι το κλοκαρισμα ειναι στανταρ ή οτι μερικοι εχουν 6-7 ωρες καθε μερα ελευθερες να κανουν οτι γουσταρουν. Οτι ειπα ισχυει στο ακεραιο.
Manjaro Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Για τον ι5-7600 λεω που εχει την ιδια τιμη. Πολυ καλυτερη/ωριμη πλατφορμα συνολικα, ειδικα με φτηνες μνημες παιζει ισως και καλυτερα. Ο 1600 στοκ, με 2400 μνημες σε fhd gaming, δεν δινει τιποτα παραπανω. Τις ξερεις τις ασυμβατοτητες. Εγω 2 ζευγαρια άλλαξα μεχρι να βρω ενα να παιζει, και αυτο στα 2400. Δηλαδη τρωω και το performance hit απο τις μνημες (που δεν θα ηταν το ιδιο σε 7600) Τζάμπα ταλαιπωρια εφαγα, πραγματικος beta tester. Εγώ πάντως βλέπω τον 7600k να τον πίνει... http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-ryzen-5-1600-1600x-vs-core-i5-7500k-review και δεν είναι μόνο ~30 ακριβότερος ξεχνάς και την τιμή της μητρικής που κατα κανόνα ειναι αρκετά πιο ακριβές αυτές για Intel. Τέλος όσο αφορά τις μνήμες ο ryzen 5 1600 μια χαρά υποστιρίζει και ταχύτητες 3200 στις μνήμες αν εσύ δεν τσέκαρες την QVL λίστα της μητρικής σου και πήρες στην τύχη δεν σου φταίει κανένας
nikchris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ πάντως βλέπω τον 7600k να τον πίνει... http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-ryzen-5-1600-1600x-vs-core-i5-7500k-review και δεν είναι μόνο ~30 ακριβότερος ξεχνάς και την τιμή της μητρικής που κατα κανόνα ειναι αρκετά πιο ακριβές αυτές για Intel. Τέλος όσο αφορά τις μνήμες ο ryzen 5 1600 μια χαρά υποστιρίζει και ταχύτητες 3200 στις μνήμες αν εσύ δεν τσέκαρες την QVL λίστα της μητρικής σου και πήρες στην τύχη δεν σου φταίει κανένας QVL δεν κοιταξα 10 χρονια, και αρχισα τωρα. Αυτο για μενα λεει πολλα για την πλατφορμα. Τα benches δεν μου λενε τιποτα με 3200 μνημες, δειχτε μου ωρε τα αντιστοιχα με 2400 Και φυσικα δεν τον πινει, σε πολλα απο αυτα που δειχνεις, ο ryzen πινει. γενικα, ο φανμποισμος κανει κακο παιδια, να το κοιταξετε. Εγω ρυζεν εχω και τα λεω. 2
strawman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Nαι οχι, 7000% πισω ειναι. Μερικα fanboys επρεπε να τρωτε μπαν με την πρωτη ανακριβεια που πετατε. Και σιγα μην κοιταξω qvl, 15 χρονια εχω αλλαξει 10 υπολογιστες με Intel και δεν κοιταξα ποτε, σιγα μη ναρχισω τωρα. Και σιγα το κλοκ, δεν ειμαι 12 χρονων ουτε φοιτητης να τεσταρω 500 ωρες σταθεροτητα, μερικοι νομιζετε οτι το κλοκαρισμα ειναι στανταρ ή οτι μερικοι εχουν 6-7 ωρες καθε μερα ελευθερες να κανουν οτι γουσταρουν. Οτι ειπα ισχυει στο ακεραιο. Οχι, 180 με 200% ειναι. Και συμφωνω, μερικοι επρεπε να τρωνε ban με την πρωτη ανακριβεια. Και μαλιστα, δεν κοιταξες qvl αλλα σου φταιει η πλατφορμα! Μηπως σου φταιει και που δεν κουμπωνε το AM3 cooler ας πουμε? Καταλαβαινεις τι χαζομαρες γραφεις? Και ακριβως σιγα το κλοκ, 2 κουμπια πατας σε stock volts, ουτε bios δεν χρειαζεται να μπεις. Στα 3.7 ειναι σταθερος ετσι οπως ερχεται απτο εργοστασιο. Σιγα μην θες 6-7 ωρες τη μερα ρε αδερφε, ημαρτον δηλαδη. 1
nikchris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι, 180 με 200% ειναι. Και συμφωνω, μερικοι επρεπε να τρωνε ban με την πρωτη ανακριβεια. Και μαλιστα, δεν κοιταξες qvl αλλα σου φταιει η πλατφορμα! Μηπως σου φταιει και που δεν κουμπωνε το AM3 cooler ας πουμε? Καταλαβαινεις τι χαζομαρες γραφεις? Και ακριβως σιγα το κλοκ, 2 κουμπια πατας σε stock volts, ουτε bios δεν χρειαζεται να μπεις. Στα 3.7 ειναι σταθερος ετσι οπως ερχεται απτο εργοστασιο. Σιγα μην θες 6-7 ωρες τη μερα ρε αδερφε, ημαρτον δηλαδη. Κλασικα επιχειρηματα και τροπος ομιλιας 12χρονου fanboy. Κριμα που δεν εχει ignore ή block το φορουμ, να μην δινουμε αξια σε κατι ατομακια σαν και σενα. == Αποχωρω και απο το θεμα, οτι ειχα να πω το ειπα, σαν κατοχος Ryzen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα