Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να υπολογίσω καθόλου τους επεξεργαστές της Intel δε βρίσκω το λόγο κάποιος να δώσει 250€ παραπάνω από τον 1800Κ + το εξτρά κόστος της μητρικής για να πάρει αυτό το μοντέλο. Είναι καλύτερος από τον 1800Κ, αλλά οι διαφορές τους σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Αν βάλουμε και την παράμετρο του overclocking (λογικό σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές), τότε μπαίνει και ο 1700 στα μισά και βγάλε χρήματα και δε βρίσκω λόγο ύπαρξης του 1900.

Οι 1920 και 1950 της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι άλλες περιπτώσεις, που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για όσους μπορούν να βρουν χρήση στους επιπλέον πυρήνες.

Το TDP είναι τραγικό...

Δε βλέπω πουθενά το "τούμπανο"...

άλλη κατηγορία, άλλες ανάγκες άλλες τιμές φυσικά φίλε μου.

πχ σε vfx για παραγωγή βίντεο και rendered animation τα 64gb ram περιριοσμού των ryzen μπορεί να είναι κάτι λιγότερο απο επαρκή, οι μητρικές για AM4 ξεκινάνε απο 80 ευρώ ενώ των threadripper πάνω απο 400, τα λογισμικά μόνο μπορεί να κάνουν χιλιάρικα , καλά και ένα δυνατό monitor κανα χιλιάρικο για τέτοιες δουλειές, για κάρτες γραφικών σφύρα μου ..... οπότε τα 250 ευρώ καπέλο που λες δεν είναι κάτι για την δουλειά που προορίζονται,βέβαια να μου πεις με τέτοια specs και budget γιατι να μην πας σε 16c/32t αλλά λύσεις να υπάρχουν σε όλα τα core setups.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εν μερει, η intel της εκλεψε κατι απο την εντυπωση που θα εκανε, ανακοινωνωντας της δικια της νεα γενια με τους 4πυρηνους i3 και 6πυρηνους i5/i7, σε πολυ καλες συχνοτητες λειτουργιας μαλιστα.

Αν οι coffee lake ηταν μια απο τα ιδια ισως ειχες διαφορετικη αποψη

Δηλαδή εσύ εντυπωσάστικες με τους 4 πυρήνες στους i3. Στο 2006 ζούμε?

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ εντυπωσάστικες με τους 4 πυρήνες στους i3. Στο 2006 ζούμε?

4 πυρήνες με "ελαφρώς ανεβασμένες τιμές" σύμφωνα με intel άρα τιμή i5 σχεδόν σιγά τα αυγά. 

Δημοσ.

Ειναι τοσο απλα και χιλιοειπωμενα τα πραγματα ρε παιδια... Απαξ και βλεπεις η ιντελ να βαπτιζει τον ι3 σε pentium (g4560), και μετα να δινει ι5 6πυρηνο και ι7 με 12 νηματα αρα αυτοματως σημαινει οτι αυτα που εκανε η amd ειναι επιτυχημενα και πληρως ανταγωνιστικα...Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε...

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω μια απορία, Όταν βγάζουν τον ίδιο επεξεργαστή και κάνουν disable τα cores τους συμφέρει αυτό? τοσο μικρο κόστος έχουν ?

Διότι για να μην βγάζουν πχ 8 πύρινες και απλά κλειδώνουν 8 από τους 16 πχ... στο ίδιο cpu όπως το καταλαβαίνω δεν τους συμφέρει ?

Για δώστε τα φώτα σας...

Δημοσ.

Δλδ εφόσον μόνο οι πυρήνες μετράνε...μια mobile 8 core είναι ανώτερη από 2 πύρινες i3 πχ ?

Σαν τις κονσόλες που έχουν 8 cores και δεν κρατιούνται καθόλου πίσω από αυτούς ? σε σχέση πχ αν είχαν έναν new i3 4 core ?

Έχω μείνει 10 χρόνια πίσω που νομίζαμε ότι όλα έχουν να κάνουν power per core.

Προχωράνε οι εξελίξεις και από ότι βλέπω σίγουρα ο 16 core Rysen θα πατάει τον μικρό 4 core 7700k στο 90 % των παιχνιδιών που υπάρχουν σωστά?

Η θα πρέπει να περιμένουμε αλλά 10 χρόνια να μπορούν οι DEVS να κάνουν optimize και τους 16 cores ? Σιγά εύκολο θα ειναι... Εκτός αν δεν ξέρουν την τυφλά τους εκεί στην Rockstar. Ubisoft κτλ... Θα τους πω να δουν στο Insomnia για προγραμματιστές :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άλλη κατηγορία, άλλες ανάγκες άλλες τιμές φυσικά φίλε μου.

πχ σε vfx για παραγωγή βίντεο και rendered animation τα 64gb ram περιριοσμού των ryzen μπορεί να είναι κάτι λιγότερο απο επαρκή, οι μητρικές για AM4 ξεκινάνε απο 80 ευρώ ενώ των threadripper πάνω απο 400, τα λογισμικά μόνο μπορεί να κάνουν χιλιάρικα , καλά και ένα δυνατό monitor κανα χιλιάρικο για τέτοιες δουλειές, για κάρτες γραφικών σφύρα μου ..... οπότε τα 250 ευρώ καπέλο που λες δεν είναι κάτι για την δουλειά που προορίζονται,βέβαια να μου πεις με τέτοια specs και budget γιατι να μην πας σε 16c/32t αλλά λύσεις να υπάρχουν σε όλα τα core setups.

Το ίδιο λέμε φίλε μου. Δεν κατηγορώ την πλατφορμα. Μου παραθέτεις τα πλεονεκτήματα της πλταφόρμας και συμφωνώ, αλλά αφού θέλει κάποιος να πάει σε τέτοιο επίπεδο δεν έχει κανένα λόγο να μην κερδίσει και κάτι παραπάνω σε ωμή επεξεργαστική ισχύ, πέρα από τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Βρίσκω την ύπαρξη του 1900 ανούσια.

Ή αγοράζεις μηχάνημα δυνατό ή όχι. Ο 1900 είναι σαν να πας σε μπορντέλο και να ζητάς αγκαλίτσα, σαν να πας σε ζαχαροπλαστείο και να ζητάς γλυκά με φρουκτόζη... Κοινώς: ή πας σε 12πύρηνο (τουλάχιστο) και έχεις όλα τα πλεονεκτήματα που πολύ σωστά ανάφερες ΚΑΙ σοβαρότατη επεξεργαστική ισχύ ή δίνεις τα μισά και πας σε Ryzen (χωρίς να υπολογίζω τον ανταγωνισμό από την Intel). Έτσι τρώγεται και η μεγάλη κατανάλωση. Αυτή είναι η δική μου αποψη τουλάχιστον. :-)

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.

αν μπορεσει καποιος και ενεργοποιησει τους πυρηνες που ειναι off θα ειναι σουπερ...............

φυσικα η amd θα το εχει κλειδωμενο καλα αλλα ολα ανοιγουν...........

Δημοσ.

Χωρίς να υπολογίσω καθόλου τους επεξεργαστές της Intel δε βρίσκω το λόγο κάποιος να δώσει 250€ παραπάνω από τον 1800Κ + το εξτρά κόστος της μητρικής για να πάρει αυτό το μοντέλο. Είναι καλύτερος από τον 1800Κ, αλλά οι διαφορές τους σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Αν βάλουμε και την παράμετρο του overclocking (λογικό σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές), τότε μπαίνει και ο 1700 στα μισά και βγάλε χρήματα και δε βρίσκω λόγο ύπαρξης του 1900.

Οι 1920 και 1950 της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι άλλες περιπτώσεις, που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για όσους μπορούν να βρουν χρήση στους επιπλέον πυρήνες.

Το TDP είναι τραγικό...

Δε βλέπω πουθενά το "τούμπανο"...

O λόγος που πας σε 1900Χ είναι επειδή έχεις 64 PCI lanes και quad channel memory. Εκεί οφείλεται η διαφορά των $200 στα motherboards.

Επίσης με τον 1800Χ έχεις πιάσει το ταβάνι στο ΑΜ4 motherboard, ενώ με τον 1900Χ είναι μόνο η αρχή και μπορείς μελλοντικά να αναβαθμίσεις. 

Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι δεν βλέπεις το "τούμπανο".

Δημοσ.

amd-osx.com πιο συμβατό δε γίνεται.. Το στήνεις πιο εύκολα κι από intel. Μη λέτε ότι θέλετε. Ψάξτε το λίγο... ενημερωθείτε!!! Έχω στήσει και FX-8300 και Ryzen 5 1600.

Μιλησα για native υποστηριξη.

Δεν ειπα οτι ειναι αδυνατο - ξερω οτι γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε κάποιοι, εγώ μετάνιωσα που πήρα ryzen 1600. Ο αντίστοιχος Intel έχει ίδιες πάνω κάτω επιδόσεις και δεν έχει θέματα με μνήμες κλπ

Με παρέσυραν οι γνωστοί φωστήρες των φόρουμ, που είναι απλά fanboys και τρολαρουν αβερτα.

Θα επανέρθω αργότερα που δεν θα είμαι στο δρόμο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε κάποιοι, εγώ μετάνιωσα που πήρα ryzen 1600. Ο αντίστοιχος Intel έχει ίδιες πάνω κάτω επιδόσεις και δεν έχει θέματα με μνήμες κλπ

Με παρέσυραν οι γνωστοί φωστήρες των φόρουμ, που είναι απλά fanboys και τρολαρουν αβερτα.

Θα επανέρθω αργότερα που δεν θα είμαι στο δρόμο.

Ποιος ειναι ο αντιστοιχος Intel που εχει ιδιες πανω κατω επιδοσεις, ο i5 7500? XD 

Μη, σταματα, σε παρακαλω. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν λες θέματα με μνήμες εννοείς να παίζουν στην "ονομαστική" τους συχνότητα? Το κλπ τι συμπεριλαμβάνει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...