voltmod Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 H ΑΜD ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση του νέου οκταπύρηνου HEDT (High-End Desktop) επεξεργαστή της Ryzen Threadripper 1900X. Ο νέος οκταπύρηνος high-end desktop επεξεργαστής της AMD έχει κόστος $549, και για να συγκρίνετε να αναφέρουμε πως στις ΗΠΑ, το δωδεκαπύρηνο μοντέλο στοιχίζει $799 ενώ το δεκαεξαπύρηνο στοιχίζει $999. Στη χώρα μας, οι τιμές για τους Ryzen Threadripper 1900X, 1920X και 1950Χ διαμορφώνονται στα €649, €949 και €1199 αντίστοιχα. Το πιο προσιτό μοντέλο από τα τρία, που στοιχίζει €100 περίπου περισσότερα από το επίσης οκταπύρηνο μοντέλο Ryzen 7 1800X έρχεται με συχνότητα λειτουργίας 3,8GHz και με boost στα 4,0GHz ωστόσο χάρη στο χαρακτηριστικό XFR είναι δυνατό να αγγίξει τα 4,2GHz, αν το σύστημα ψύξης σας είναι αρκετά καλό. Ο νέος βεβαίως Ryzen Threadripper 1900X προσφέρει στον χρήστη του υποστήριξη μνήμης quad-channel DDR4-3200 με υποστήριξη ECC και έως και 2TB ενώ υπάρχει ανεπίσημη υποστήριξη σε RDIMM. Το chip επίσης προσφέρει πλήρες 64-lane PCI Express interface. H AMD δημιούργησε το συγκεκριμένο chip απενεργοποιώντας δύο πυρήνες ανά CCX σε κάθε ένα από τα ενεργά οκταπύρηνα dies στο Threadripper MCM. Το TDP συνεχίζει να είναι 180W. Site: Engadget Site: TechPowerUp
Hetfield Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Καλως την AMD, καιρο περιμεναμε τετοια δυναμικη επιστροφη. Το μονο αρνητικο η ελλειψη native υποστηριξης σε Hackintosh συστηματα. Αψογη σε ολα τα αλλα.
Jophiel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) ΤΟΥΜΠΑΝΟ !!! Χωρίς να υπολογίσω καθόλου τους επεξεργαστές της Intel δε βρίσκω το λόγο κάποιος να δώσει 250€ παραπάνω από τον 1800Κ + το εξτρά κόστος της μητρικής για να πάρει αυτό το μοντέλο. Είναι καλύτερος από τον 1800Κ, αλλά οι διαφορές τους σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Αν βάλουμε και την παράμετρο του overclocking (λογικό σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές), τότε μπαίνει και ο 1700 στα μισά και βγάλε χρήματα και δε βρίσκω λόγο ύπαρξης του 1900. Οι 1920 και 1950 της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι άλλες περιπτώσεις, που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για όσους μπορούν να βρουν χρήση στους επιπλέον πυρήνες. Το TDP είναι τραγικό... Δε βλέπω πουθενά το "τούμπανο"... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2017 από Jophiel 6
amveria Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Καλως την AMD, καιρο περιμεναμε τετοια δυναμικη επιστροφη. Το μονο αρνητικο η ελλειψη native υποστηριξης σε Hackintosh συστηματα. Αψογη σε ολα τα αλλα. Καλησπέρα, Ε εντάξει τώρα εδώ που τα λέμε δεν φταίει και η AMD για την μη υποστύριξη Hackintosh μηχανημάτων. Αν και φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
dimtsef Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 επίσης σε centos7 δεν υποστηρίζετα ! πήγα τις προάλες να στήσω ένα server με AMD Ryzen 5 1600X και έφαγα ένα ωραίότατο άκυρο από το Centos κατά το setup ! 1
MetroThessalonikis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι ο μόνος που δεν ενθουσιάστηκε με τους ryzen; Ναι είναι ωραία που υπάρχει ανταγωνισμός τώρα και "αναστήθηκε" η amd αλλά εκτός του 1600 δεν βλέπω καμία άλλη περίπτωση που είναι πιο vfm από τους intel, βέβαια υπάρχουν επεξεργαστές που φτιάχτηκαν για άλλες χρήσεις αλλά σε γενικές γραμμές έχω την αίσθηση πως η amd δεν "κατέστρεψε" την intel όπως λένε πολλοί, απλά μπήκε και αυτή στο παιχνίδι και δεν υπάρχει μονοπώλιο πλέον. Περίμενα κάτι τις παραπάνω με όλο αυτό το hype, δική μου άποψη βέβαια σίγουρα υπάρχουν άτομα που διαφωνούν. 2
strawman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι ο μόνος που δεν ενθουσιάστηκε με τους ryzen; Yeap. Ο μονος εισαι. Οι 1200 / 1300 / 1600 / 1700 εξαφανισαν οτιδηποτε κινειται εκει τριγυρω απο θεμα τιμης. 2 μοντελα μειναν ζωντανα απο Intel που ειναι για πολυ specific καταστασεις, ο g4560 για ultra low end budget και ο 7700k για 1080p 144+hz gaming με 1080ti. 3
Bspus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι ο μόνος που δεν ενθουσιάστηκε με τους ryzen; Ναι είναι ωραία που υπάρχει ανταγωνισμός τώρα και "αναστήθηκε" η amd αλλά εκτός του 1600 δεν βλέπω καμία άλλη περίπτωση που είναι πιο vfm από τους intel, βέβαια υπάρχουν επεξεργαστές που φτιάχτηκαν για άλλες χρήσεις αλλά σε γενικές γραμμές έχω την αίσθηση πως η amd δεν "κατέστρεψε" την intel όπως λένε πολλοί, απλά μπήκε και αυτή στο παιχνίδι και δεν υπάρχει μονοπώλιο πλέον. Περίμενα κάτι τις παραπάνω με όλο αυτό το hype, δική μου άποψη βέβαια σίγουρα υπάρχουν άτομα που διαφωνούν. Εν μερει, η intel της εκλεψε κατι απο την εντυπωση που θα εκανε, ανακοινωνωντας της δικια της νεα γενια με τους 4πυρηνους i3 και 6πυρηνους i5/i7, σε πολυ καλες συχνοτητες λειτουργιας μαλιστα. Αν οι coffee lake ηταν μια απο τα ιδια ισως ειχες διαφορετικη αποψη
uesugi1989 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Χωρίς να υπολογίσω καθόλου τους επεξεργαστές της Intel δε βρίσκω το λόγο κάποιος να δώσει 250€ παραπάνω από τον 1800Κ + το εξτρά κόστος της μητρικής για να πάρει αυτό το μοντέλο. Είναι καλύτερος από τον 1800Κ, αλλά οι διαφορές τους σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Αν βάλουμε και την παράμετρο του overclocking (λογικό σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές), τότε μπαίνει και ο 1700 στα μισά και βγάλε χρήματα και δε βρίσκω λόγο ύπαρξης του 1900. Οι 1920 και 1950 της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι άλλες περιπτώσεις, που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για όσους μπορούν να βρουν χρήση στους επιπλέον πυρήνες. Το TDP είναι τραγικό... Δε βλέπω πουθενά το "τούμπανο"... Αν και η απόδοση των 8πύρηνων ryzen είναι κοντά με τον 8πύρηνο threadripper, η κυριότερη διαφορά τους είναι στις πλατφόρμες τους. - Quad channel μνήμες - Υποστήριξη ecc μνήμης με μέγιστη χωριτικότητα πολύ μεγαλύτερη από τους ryzen - 64 pcie lanes - Αν και δεν το αναφέρει το άρθρο, μελοντική υποστήριξη raid 0 για nvme δίσκους, οι οποίοι θα είναι και bootable ( και μάλιστα χωρίς έξτρα χρέωση ). Εν ολίγεις δεν απευθύνεται σε αυτούς που έχουν ένα καναλάκι στο YT και στο twich και θέλουν να streamάρουν ή νο μοντάρουν μερικά βιντεάκια. Αυτοί μια χαρά τη βγάζουν και με τον r7 1700
Jophiel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αν και η απόδοση των 8πύρηνων ryzen είναι κοντά με τον 8πύρηνο threadripper, η κυριότερη διαφορά τους είναι στις πλατφόρμες τους. - Quad channel μνήμες - Υποστήριξη ecc μνήμης με μέγιστη χωριτικότητα πολύ μεγαλύτερη από τους ryzen - 64 pcie lanes - Αν και δεν το αναφέρει το άρθρο, μελοντική υποστήριξη raid 0 για nvme δίσκους, οι οποίοι θα είναι και bootable ( και μάλιστα χωρίς έξτρα χρέωση ). Εν ολίγεις δεν απευθύνεται σε αυτούς που έχουν ένα καναλάκι στο YT και στο twich και θέλουν να streamάρουν ή νο μοντάρουν μερικά βιντεάκια. Αυτοί μια χαρά τη βγάζουν και με τον r7 1700 Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Διάβασε προσεκτικότερα το σχόλιο μου φίλε μου. Απλά για τον συνηθισμένο χρήστη οι διάφορες αύτες δε δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα και κάποιες από αυτές αναφέρονται στις μητρικές, οι οποίες είναι πανάκριβες. Αν κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες, τότε ας δώσει και κάτι παραπάνω για να πάρει τον 1920 τουλάχιστον για να εχει και διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ. Δεν είπα τίποτα για τη πλατφόρμα, απλά δε θεωρώ ότι αξίζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Προσωπικά θα πήγαινα για τον 1920 αν ήθελα να επενδύσω σε αυτή την πλατφόρμα ή στον 1700 σε Rysen. 1
uesugi1989 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Διάβασε προσεκτικότερα το σχόλιο μου φίλε μου. Απλά για τον συνηθισμένο χρήστη οι διάφορες αύτες δε δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα και κάποιες από αυτές αναφέρονται στις μητρικές, οι οποίες είναι πανάκριβες. Αν κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες, τότε ας δώσει και κάτι παραπάνω για να πάρει τον 1920 τουλάχιστον για να εχει και διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ. Δεν είπα τίποτα για τη πλατφόρμα, απλά δε θεωρώ ότι αξίζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Προσωπικά θα πήγαινα για τον 1920 αν ήθελα να επενδύσω σε αυτή την πλατφόρμα ή στον 1700 σε Rysen. Υπάρχουν ωστόσο και workloads τα οποία απαιτούν υψηλή απόδοση σε λίγους πυρήνες, αν κάποιος χρήστης θέλει υψηλό single threaded , αλλά κ τα υπολοιπα εξτρα που προσφέρει η πλατφόρμα , θα προτιμήσει αυτόν το 8πυρηνο.Θα μου πεις Εδώ οι άλλοι βγάλανε i5 στην x299 πλατφόρμα, ο 8πυρηνος threadripper δεν είναι τπτ μπροστά του
Lumia4Ever Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Καλως την AMD, καιρο περιμεναμε τετοια δυναμικη επιστροφη. Το μονο αρνητικο η ελλειψη native υποστηριξης σε Hackintosh συστηματα. Αψογη σε ολα τα αλλα. amd-osx.com πιο συμβατό δε γίνεται.. Το στήνεις πιο εύκολα κι από intel. Μη λέτε ότι θέλετε. Ψάξτε το λίγο... ενημερωθείτε!!! Έχω στήσει και FX-8300 και Ryzen 5 1600.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα