panoc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Το βασικο ειναι, σκοπευεις να παρεις φακους ; οχι στο "θα δουμε" αλλα να το κανεις. Αν οχι, τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις την αλλαγη. βεβαια, αν αλλαζα την νχ300 θα πηγαινσα σε 5200 τουλαχιστο. 1
stratigos24 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Άστα, αν είναι να μένουμε (και εγώ μια από τα ίδια είμαι) με τους κιτ φακούς σε αυτές τις μηχανές δεν κάνουμε τίποτα. Πήρε φίλος μου d3300 πριν ένα μήνα με 18-55vr και 55-200vr στα 500 new και πριν λίγες μέρες τον 35mm f1.8 και πραγματικά η μηχανή πέταξε με τον 35αρη... Και εγώ πήρα έναν αντάπτορα πριν καιρό για canon fd και πήρα και έναν fd 50mm 1.8 μπας και δω λίγη χαρά στα σκέλια μου με την nx300, αλλά δεν γίνεται δουλειά μόνο με manual. Κουράζει και χάνεις και λήψεις μέχρι να εστιάσεις, αν θες να βγάλεις κάτι γρήγορα. Μη κοιτάς τον Πάνο από πάνω που έχει πολλούς nx φακούς..
parlapipas25 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Επισης να πω οτι στην αντηλια η χρηση σκοπευτρου ειναι σχεδον υποχρεοτικη..
stratigos24 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι και εμένα μου έχει συμβεί να μη μπορώ να δω στην οθόνη της nx300 σε ντάλα ήλιο. Ευτυχώς που είναι σπαστή και δίνοντας της κάποια κλήση αρχίζεις να βλέπεις κάτι. Επίσης, υπάρχουν και κάτι προστασίες για την οθόνη που αν θυμάμαι καλά σώνουν λίγο κάτω από φουλ ήλιο και κάτι βλέπεις.
SpirtouLisS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Πολυ παιζει αυτο το eglobalcentral στο φορουμ αλλα αληθεια επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας δινει ή μηπως δινει απλα ενα χρονο warantee και πρεπει να στειλεις για επισκευη αγγλια? Εξαιρετικη τιμη για την d3400 γιατι πλεον τα entry level σωματα της νικον εχουν αφησει πολυ πισω την canon που οταν καταλαβει οτι ο 18αρης αισθητηρας ειναι πλεον δεινοσαυρος θα ειναι αργα. Ενω στα entry level η νικον υπερεχει και σε ποιοτητα κατασκευης και σε φακο καθως ο 18-55 vrII ειναι μακραν καλυτερος του 18-55 is της κανον.
turbat0s Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Πολυ παιζει αυτο το eglobalcentral στο φορουμ αλλα αληθεια επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας δινει ή μηπως δινει απλα ενα χρονο warantee και πρεπει να στειλεις για επισκευη αγγλια? Ελπίζω να μη χρειαστεί να το διαπιστώσουμε αλλά με αυτά που ακούγονται και για τις ελληνικές εγγυήσεις... Δε ξέρεις από πού να φυλαχτείς!
Salvation81 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν ειχα την 3300 θα την χτυπαγα παντως. 1
vadergr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Το eglobal είναι grey market.Εγγύηση μόνο από αυτούς.Παραδίδουν κανονικά παντως.
Vasilis 07 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Αν αφήσουμε την διαφορά τιμής η Canon 750D υπερτερεί ?
keysmith Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ειναι καλη περιπτωση να αντικαταστησω μια samsung nx300 η δεν αξιζει; What!?! όχι δεν αξίζει και θα χάσεις και πράγματα (όγκο, εστίαση στο βίντεο, δυνατότητες, οθόνη). Πάντως κρίμα που τις σταμάτησε η σαμσουνγκ αυτές τις μηχανές. Και καλές ήταν και φτηνούς (συγκριτικά) φακούς είχαν αν θυμάμαι. Τίποτα δεν κερδίζει πάντως. Η d3400 είναι εισαγωγική με έλλειψη χαρακτηριστικών (ακόμη και βασικών) σε SLR (πχ bracketing) και χαζό μενού χωρίς ουσιαστικά shortcuts και ούτε touch σπαστή οθόνη (που νομίζω τώρα έχεις) παρά μια απλή σταθερή.
elementary Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Και εγω έχω Samsung NX20 και το σκέφτομαι :/ 1
rodinho Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 https://www.eglobalcentral.eu/nikon-d3400-kit-with-af-p-dx-18-55mm-f-3.5-5.6g-vr-lens-digital-slr-camera-black.html Αυτή είναι η κάμερα και το κιτ ή κάνω λάθος;
tsiro7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μονο και μονο για τον 35mm της nikon αξιζει να πας σε nikon entry level συστημα , στα 200 ευρω απλα δεν υπαρχει ο φακος .
StigmaX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν έχεις σκοπό να κάτσεις με τον φακό που έχει στο κουτί, κάτσε με την NX300. Aν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τη φωτογραφία, και να επενδύσεις σε φακούς, αξίζει η αλλαγή
keysmith Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν έχεις σκοπό να κάτσεις με τον φακό που έχει στο κουτί, κάτσε με την NX300. Aν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τη φωτογραφία, και να επενδύσεις σε φακούς, αξίζει η αλλαγή όχι ρε παιδιά δεν αξίζει. Έλεος δλδ από την nx300 (premium σώμα) με τόσες ευκολίες και μικρό μέγεθος θα πάει στην ... entry level d3400?!?! Αν μιλούσαμε για την 7ΧΧΧ (ή 5ΧΧΧ με touch) να το συζητήσουμε αλλά d3400?!? απλά για να αλλάξει σύστημα μοντούρας?! Άμα αποφασίσεις να αλλάξεις μοντούρα δεν σε απασχολεί το κόστος του σώματος να είναι αυτό του entry level. Είναι μικρό ποσοστό του κόστους αλλαγής. Και να σας πω και κάτι άλλο λίγο μπροστά για σήμερα. Η nikon θα περάσει (σύντομα) καθώς φαίνεται σε mirrorless (κανονικές FF ή/και APS-C δε μιλάμε για το τελειωμένο nikon 1) με άλλο/διαφορετικό σύστημα φακών (εκεί πάει η δουλειά) οπότε μήπως να αναβάλετε τις "επενδύσεις" σε φακούς FX/DX. Νομίζω ίσως είναι η χειρότερη εποχή να το κάνετε αν βλέπετε σε βάθος 10-20 ετίας. Εντάξει δε θα πεθάνει η μοντούρα nikon ειδικά η FF (όπως την "πάτησαν" οι κάτοχοι 4:3 όταν περάσαμε σε μ4:3 και οι παλιοί φακοί έμειναν στο ράφι με παλιά σώματα ή λύσεις αντάπτορα) αλλά μην το θεωρείται φοβερή μεταγραφή να αφήσεις κάποιος την (έστω πεθαμένη από εξέλιξη) nx300 (που είναι μια χαρά μηχανάρα!) για να πάει σε DX D3400?!?! που μάλλον σε αυτη μετά θα μίνει. Αυτή η δ3400 δεν έχει ούτε bracketing ούτε τίποτα από της ιδιότητες μια "προχωρημένης" μηχανής (ως σώμα) που θα επενδύσεις πάνω της. Δεν θα βγάλει καλύτερες φωτογραφίες με την d3400 και μάλιστα θα τραβίξει και χειρότερο βίντεο κατά πολύ (ξέχνα πραγματικό AF) οπότε ας καθίσει εκεί που είναι. Αν ο φίλος θέλει αλήθεια να αλλάξει αυτό θα "στοιχίσει" δεν την βγάζει με "προσφορά" entry level nikon γιατί δεν κάνει αναβάθμιση έτσι. Σε αυτή την περίπτωση αυτή τη στιγμή η πρότασή μου μου είναι Sony a6Χ00 και πάνω (να παραμείνει στον χώρο των mirrorless) η οποία όμως έχει πανάκριβα αξεσουάρ και φακούς (αν και παίζει εύκολα πολλά παλιά συστήματα φακών με φτηνούς αντάπτορες κάποιες φορές με αποδεκτό AF).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα