Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η HMD Global είχε βεβαίως το δικό της περίπτερο στην έκθεση IFA και έτσι δεν χάσαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις νέες συσκευές της Nokia.

Η συσκευή Nokia 8 βεβαίως μονοπώλησε το ενδιαφέρον με την οθόνη LCD IPS των 5,3 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση WQHD (1440 x 2560 pixels) και επιδεικνύει εκπληκτική φωτεινότητα 700nits. To κυρτό, τύπου 2.5D Gorilla Glass 5 που προστατεύει την οθόνη δένει ωραία με το σκληρό -6000 Series Aluminum- αλουμινένιο πλαίσιο με το σώμα μάλιστα να προσφέρει βασική προστασία απέναντι στη σκόνη ή στα υγρά (IP54).

Από άποψη εξοπλισμού, στο εσωτερικό της βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 835 SoC σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (στις εκδόσεις Tempered Blue, Steel, Polished Copper) ή με 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (μόνο σε έκδοση Polished Blue).

Επιπλέον διαθέτει υποστήριξη 4G LTE, WiFi 802.11b/g/n/ac dual-band, WiFi Direct και WiFi Hotspot, Bluetooth 5.0, GPS και NFC ενώ διαθέτει και αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και υποδοχή USB Type-C (USB3.1). Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3090mAh.

Όσον αφορά στις κάμερες, η εμπρόσθια βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels (1,12μm pixels) έχει σύστημα φακών Zeiss με f/2.0 και υποστηρίζει phase detection autofocus. Η διπλή κύρια κάμερα βασίζεται σε δύο αισθητήρες 13 Megapixels (έναν έγχρωμο και έναν μονοχρωματικό) με εικονοστοιχεία επίσης στα 1,12μm και με διάφραγμα f/2.0 στα συστήματα φακών που επίσης έχει επιμεληθεί η εταιρεία Zeiss. Η κάμερα με τον έγχρωμο αισθητήρα διαθέτει OIS (Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας), Laser Autofocus καθώς και dual LED flash. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλα τα συστήματα φακών έχει επιμεληθεί η εταιρεία Zeiss ενώ τόσο η κύρια όσο και η εμπρόσθια κάμερα μπορούν να τραβήξουν βίντεο ανάλυσης 2160p.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το κινητό χάρη στη λειτουργία Dual-Sight μπορεί και μεταδίδει εικόνα ζωντανά σε split-screen mode (livestream) στα YouTube και Facebook τόσο από την εμπρόσθια όσο και την κύρια κάμερα ταυτόχρονα. Το λογισμικό του Nokia 8 βασίζεται στο Android 7.1 Nougat ενώ το κόστος της, τουλάχιστον έτσι μας είπαν εκπρόσωποι της εταιρείας στην έκθεση IFA 2017, είναι €579 (στη χώρα μας θα είναι λίγο παραπάνω ή το ίδιο).

Δημοσιευμένη Εικόνα

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Περιμένω ειδικά για τις κάμερες κάτι πολύ καλό. Θυμάμαι το χαζοκινητό μου Nokia είχε κάμερα Zeiss 5ΜΡ και έβγαζε σαφώς ανώτερες φωτογραφίες από το Lumia 635 που πήρα κατόπιν και θεωρητικά είχε τα ίδια Μegapixels.

Δημοσ.

579€+ πιο ακριβά και από s8 δηλ? ποιος θα το πάρει?

εγω.

Και θελεις να μου πεις που εχει λιγοτερο το s8?

Οχι σκρουτζ αλλα απο καταστήματα επίσημης αντιπροσωπιας. Γιατι αν πουμε για παράλληλες εισαγωγές ουτε το Νοκια θα εχει 579 αλλα πιο κατω

Δημοσ.

σε 2-3 χρόνια η Nokia θα έχει σοβαρό μερίδιο αγοράς και στα smartphones... και θα το αξίζει με τις ποιοτικές συσκευές που δημιουργεί.

• Like 3
Δημοσ.

βέβαια το συγκεκριμένο δεν είναι νόκια ακριβώς , αλλά ένα κινέζικο κινητό που βγαίνει με το όνομα nokia  , αν έχω καταλάβει και καλά. Και σε κάθε περίπτωση πολύ ακριβό για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό.

• Like 3
Δημοσ.

579€+ πιο ακριβά και από s8 δηλ? ποιος θα το πάρει?

Όταν βρήκε το s8 είχε 830. Με τον ίδιο τρόπο θα πέσει και το Nokia μετά από κάποιους μήνες.

Δημοσ.

βέβαια το συγκεκριμένο δεν είναι νόκια ακριβώς , αλλά ένα κινέζικο κινητό που βγαίνει με το όνομα nokia  , αν έχω καταλάβει και καλά. Και σε κάθε περίπτωση πολύ ακριβό για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό.

Όχι, είναι HMD Global, εταιρεία Φινλανδικής προέλευσης με κεφάλια της παλιάς Nokia μέσα, με την φίρμα ΝΟΚΙΑ, και κατασκευάζονται πράγματι από την Κινέζικη Foxconn.

Αντίστοιχα, άλλα τηλέφωνα είναι Apple, με την φίρμα iPhone, και κατασκευάζονται επίσης από την Foxconn.

Με άλλα λόγια απλά δεν θα βλέπεις Made in Finland, ή γενικώς εργοστάσια στην Ευρώπη όπως τα παλιά Nokia.

H launch τιμή είναι λουκούμι πιστεύω. Unique design (πίσω, μπροστά είναι όπως πολλά ακόμα) αρχικά, επιστροφή φακών Carl Zeiss, τόσο περίπου έκανε κι ένας δημοφιλής κλώνος του iPhone 7+ που δεν είναι και αδιάβροχος κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Σε κάθε topic και από ένας. Όχι man η HMD είναι Φιλανδική και αυτοί που την φτιάξανε δουλεύανε για χρόνια στην Microsoft/Nokia. Το να κάνεις ένα search είναι πιο γρήγορο από το να γράψεις μια βλακεία που άκουσες κάπου.

Δημοσ.

Όταν βρήκε το s8 είχε 830. Με τον ίδιο τρόπο θα πέσει και το Nokia μετά από κάποιους μήνες.

και η τιμή του s8 θα πέσει παράλληλα ... από την στιγμή που βγάζει καθυστερημένα ένα προϊόν μια εταιρία η τιμολόγησή του θα πρέπει να ναι αντίστοιχή ...+ υπάρχουν και άλλες προτάσεις όπως 1+5, u11 που και σ αυτά  θα υπάρξει πτώση τιμής

εγω.

Και θελεις να μου πεις που εχει λιγοτερο το s8?

Οχι σκρουτζ αλλα απο καταστήματα επίσημης αντιπροσωπιας. Γιατι αν πουμε για παράλληλες εισαγωγές ουτε το Νοκια θα εχει 579 αλλα πιο κατω

σε ένα τεχνολογικό φόρουμ δεν νομίζω υπάρχει νόημά να μιλάμε για ελληνικές αντιπροσωπίες επώνυμα μαγαζιά κτλ

• Like 1
Δημοσ.

περιμένω να δω την ίδια πρεμούρα για τα bezels που διάβαζα για τα smartphones της sony. τι; όχι;

Συγκρίνεις μια εταιρία που έβγαλε το πρώτο της κινητό τον Γενάρη με μια εταιρία η οποία έχει κάθε μέσο για να φτιάξει κάτι καινοτόμο ή τουλάχιστον κάτι που να μοιάζει σύγχρονο και απλά επιλεγεί να μην το κάνει παρ'ολο που το market share έχει πιάσει πάτο. 

Δημοσ.

περιμένω να δω την ίδια πρεμούρα για τα bezels που διάβαζα για τα smartphones της sony. τι; όχι;

φαντάσου ακόμα και αυτό το πράμα έχει καλύτερο screen to body ratio απ το καινούριο ΧΖ1 :cry:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...