teoqq Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους i) Το ποσό που διαθέτουμε: 600-800 ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) To gaming που κάνω είναι σε συγκεκριμένα παιχνίδια όπως football manager/cs global offensive/ και μπορεί να τύχει να κατεβάσω κάποιο Tomb Raider ή κάτι να ξεκινήσω για 1231 φορά το WoW ξανά. Από εκεί και πέρα τρέχω και την σελίδα του καταστήματος οπότε γίνεται αρκετή χρήση photoshop/php editor κτλπ iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: photoshop iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Δεν υπάρχει οθόνη v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Αν και δεν υπάρχουν ας μην μπουν σε αυτή τη σύνθεση καθώς θα τα πάρω μόνος μου vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Αδιάφορο, την τελευταία σύνθεση που πήρα πριν 5 χρόνια και είχε γίνει πρόταση από εδώ ήταν από το visionstudio και η αλήθεια έιναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν υπάρχει δυνατότητα να έρθει έτοιμο θα ήταν το τέλειο viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Έχω τα W7, πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω; Αν ναι τότε ας γίνει πρόταση στη σύνθεση x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Δεν τα κατέχω τα παραπάνω οπότε φαντάζομαι πως όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Δεν τα κατέχω τα παραπάνω οπότε φαντάζομαι πως όχι Τέλος θέλω να σας πω ότι πριν 5 χρόνια είχα κάνει αγορά με την βοήθειά του φόρουμ και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω τώρα, απλά λόγω μετακόμισης το μηχάνημα θα μείνει στο παλιό σπίτι και αναγκάζομαι να πάρω καινούργιο μαζί μου. Τα χαρακτηριστικά με τότε ήταν τα ίδια όπως και τώρα και τελικά είχα φτάσει στα 750€ χωρίς οθόνη και λογισμικό. Επισυνάπτω τη σύνθεση που είχαμε κάνει τότε. Το budjet που αναφέρω στα 600-800 είναι σχετικά ενδεικτικό, δηλαδή θα μπορούσα να ανέβω αν πιστεύετε ότι χρειάζεται .. Σας ευχαριστώ πολύ
UsualSuspect__ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Θα αφήσω αυτό εδώ σχετικά με το wow μιας και θα βγουν αρκετοί να σου προτείνουν Ryzen. http://www.mmo-champion.com/threads/2243040-Ryzen-1600-1700-performance-on-WoW Αν δεν παίζεις πολύ όμως και δεν σε νοιάζει, σαφώς και θα πας σε ryzen !
teoqq Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ για το άρθρο. Κατά 80-90% πραγματικά δεν με νοιάζει για να είναι οκ στο WoW γιατί μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό επιστροφής μου, απλά το ανέφερα σαν παιχνίδι που έπαιζα κάποτε αρκετά και πολύ σπάνια το ξανά έπαιζα. Δεν θέλω δηλαδή να πάρει σημαντικό ρόλο το WoW στο στήσιμο του νέου υπολογιστή.
UsualSuspect__ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ για το άρθρο. Κατά 80-90% πραγματικά δεν με νοιάζει για να είναι οκ στο WoW γιατί μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό επιστροφής μου, απλά το ανέφερα σαν παιχνίδι που έπαιζα κάποτε αρκετά και πολύ σπάνια το ξανά έπαιζα. Δεν θέλω δηλαδή να πάρει σημαντικό ρόλο το WoW στο στήσιμο του νέου υπολογιστή. Τέλεια τότε.. Πας σε ryzen καρφωτός ! Απλά θα χρειαστεί να αγοράσεις και ένα κλειδάκι για windows 10.. Είναι απαραίτητα για ryzen.
teoqq Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Να κάνω μια ερώτηση, διαβάζω μερικά άλλα thread και βλέπω ότι αρκετοί δεν προτείνουν καν intel. Είναι καθαρά θέμα τιμής/ποιότητας; γιατί πχ εμένα ,πριν μια 5ετια βέβαια, i5 με είχαν προτείνει και πήρα όπως βλέπετε και στην τωρινή μου σύνθεση και είμαι και ακόμα μετά από 5 χρόνια πολύ ευχαριστημένος. Περιμένω αν είναι εύκολο καμία πρόταση/σύνθεση από κάποιον για να έχω και μια εικόνα με το budjet. Σας ευχαριστώ.
UsualSuspect__ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Να κάνω μια ερώτηση, διαβάζω μερικά άλλα thread και βλέπω ότι αρκετοί δεν προτείνουν καν intel. Είναι καθαρά θέμα τιμής/ποιότητας; γιατί πχ εμένα ,πριν μια 5ετια βέβαια, i5 με είχαν προτείνει και πήρα όπως βλέπετε και στην τωρινή μου σύνθεση και είμαι και ακόμα μετά από 5 χρόνια πολύ ευχαριστημένος. Περιμένω αν είναι εύκολο καμία πρόταση/σύνθεση από κάποιον για να έχω και μια εικόνα με το budjet. Σας ευχαριστώ. Δεν αξίζει να πας σε ιντελ τώρα που υπάρχει ο ryzen 1600/1700. Πάρε μια συνθεσούλα. Επεξεργαστής: https://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html - 205 Μητρική: https://www.skroutz.gr/s/11224251/Asus-Prime-B350-Plus.html - 93 Ram: https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html - 70 (αν θες 16 μπορεις να πας σε αλλες) SSD: https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html - 92.10 Τροφοδοτικό: https://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html - 55 Κουτί: https://www.skroutz.gr/s/5834882/NZXT-Source-340.html κάτι όμορφο για να το χαζεύεις κιόλας - 77 Βγαίνουν γύρω στα 600 αυτά και ίσως ξεπεράσει το budget σου με αυτά που λείπουν, όχι κατά πολύ όμως.. Τώρα για καρτούλα γραφικών, οθόνη και έναν HDD για τα αρχεία σου, ας σου προτείνει κάποιος που ασχολείται περισσότερο μ αυτά. (Έχω το ίδιο σύστημα με μια RX 580 και διαφορετικό κουτί και είμαι υπερ ικανοποιημένος)
teoqq Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τη σύνθεση. Προσπαθώ να την κάνω πχ από το visionstudio για να δω πόσο μου βγαίνει αλλά δεν μπορώ. Γενικά θα ήταν στα πολύ ++ αν μπορούσα να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα έτσι ώστε να μου ερχόταν έτοιμο το κουτί, εκτός βέβαια αν μου βγει να γλιτώσω κανά 100+ αν τα πάρω ξεχωριστά. Περιμένω και καμιά προτασούλα ακόμη μαζί με κάρτα γραφικών και οθόνη να έχω πιο ολοκληρωμένη ματιά στο budjet moy Το κουτί όντως πανέμορφο
strawman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Να κάνω μια ερώτηση, διαβάζω μερικά άλλα thread και βλέπω ότι αρκετοί δεν προτείνουν καν intel. Είναι καθαρά θέμα τιμής/ποιότητας; γιατί πχ εμένα ,πριν μια 5ετια βέβαια, i5 με είχαν προτείνει και πήρα όπως βλέπετε και στην τωρινή μου σύνθεση και είμαι και ακόμα μετά από 5 χρόνια πολύ ευχαριστημένος. Οι μονοι Intel που ακομα αξιζουν καπως ειναι ο ultra low end g4560 και ο 7700k, αλλα και αυτοι για πολυ συγκεκριμενα σεναρια. Ο R5 1600 εξαφανισε οτιδηποτε της Intel σε αυτη την κατηγορια τιμης. Ειδικα στην τιμη που τον δινουν ειναι απλα κλοπη.
tanasen01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Από visionstudio όπως ζήτησες Με οθόνη δυσκολεύει πολύ σε αυτό το budget και αναγκάστηκα να κόψω από κουτί και gpu (και πάλι όμως δεν κατάφερα να μείνω εντός μπάτζετ) για να σου βάλω μια αξιοπρεπή για τη δουλειά που θες. Δεν ήθελα να κόψω σε cpu γιατί νομίζω αξίζει. Αργότερα προσθέτεις σκληρό hdd και μια ακόμα 8gb ram, όποτε κρίνεις εσύ ότι τα χρειάζεσαι. Εφόσον δεν είσαι φανατικός gamer η κάρτα γραφικών σε καλύπτει μια χαρά πιστεύω.
Dr_73 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Περίμενε λίγο καλύτερα, για να μην κλαίς σε 1,5 - 2 μήνες.
tanasen01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Περίμενε λίγο καλύτερα, για να μην κλαίς σε 1,5 - 2 μήνες. Kανείς δεν θα κλάψει. Άντε στο ίδιο price range που θα ναι ο i5-8400 να είναι 10-20% ισχυρότερος στην καλύτερη (με στοκ ρολόγια - με τον 1600 overclocked θα μικραίνει η ψαλίδα). Αν νομίζει ο θεματοθέτης ότι δεν έχει ανάγκη από υπολογιστή τους επόμενους 2 μήνες οκ, ας περιμένει. Αλλά δεν θα είναι και τόσο τρομερή η διαφορά που θα κλαίει τα λεφτά του. Ίσα ίσα από τον i5-3450 στoν R5 1600 θα δει τρελή διαφορά στην απόδοση.
teoqq Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Η μαμιόλα η οθόνη με ανεβάζει το budjet και με χαλάει Εννοώ ότι στο πριν 5 χρόνια κουτί την είχα ήδη την οθόνη και είχα φτάσει στα 742 οπου και τώρα χωρίς οθόνη είμαι στα ίδια λεφτά με την σύνθεση του tanasen01 , αλλά τι να κάνω που δεν έχω άλλη. Αντί για το κουτί το Cougar αν βάλω την επιλογή του Usual πειράζει ? ή αυτά τα +40ευρώ θα μπορούσα να τα βάλω αλλού ;
teoqq Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Έχουμε κάποιες αλλαγές σχετικά με το budjet. Κατά 80-90% θα υπάρχει οθόνη οπότε πως σας φαίνεται το παρακάτω; Έβαλα κάποια κομμάτια που έβλεπα σε άλλα νήματα οπότε συγχωρέστε με αν έκανα κάποιο χαζό συνδυασμό καθώς δεν το κατέχω πολύ Από την εικόνα βγάλτε την οθόνη και πείτε τι αλλαγή θα κάνατε αν φτάναμε τελικά τα 800 ή τα ξεπερνούσαμε και λίγο
jeandoumpier Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Καλή είναι η σύνθεση. Ποιά οθόνη υπάρχει τελικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα