Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα... Δεν είχα κάνει ποτέ update σε windows 10 μέχρι χτες (if it ain't broke, don't fix it).

Έκανα αναβάθμιση λοιπόν χτες τον υπολογιστή μου και μαζί με το hardware αποφάσισα ότι ήρθε ο καιρός να παρατήσω τα πολυαγαπημένα windows 7 και αγόρασα μία DVD έκδοση των Windows 10 home X64.

Κάνω το format, όλα μια χαρά, και μόλις ανοίγω το desktop αρχίζει ο καρκίνος... Ειδικότερα:

* Τα windows χρησιμοποιούν το 100% της σύνδεσης μου, χωρίς να με ρωτήσουν, όποτε γουστάρουν για να κάνουν update. Επιλογή για να σταματήσω ή να κάνω παύση στο update δεν βρήκα. Πως αυτό μπλοκάρεται και πως, προχωρόντας λίγο παρακάτω το θέμα, μπορώ να μην παίρνω ποτέ updates? Δεν θέλω ρε παιδί μου να μου τρώνε το ίντερνετ χωρίς να με ρωτάνε, ας κολήσω 500 wannacry... Για να καταφέρω να κάνω 2 δουλειές που ήθελα αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω την κάρτα δικτύου για να κόψω τα update και να μπώ από το λαπτοπ... Φυσικά στα update δεν σε ενημερώνει καν για το πόση ώρα απομένει, πόσο μέγεθος έχουν τα αρχεία και με πόση ταχύτητα κατεβάζεις. Η πλάκα είναι ότι σου βάζει active hours τα οποία έχουν περιορισμό μέχρι 12 ώρες... Άκου εκεί, με το ζόρι θα μας βάλουν και πρόγραμμα πότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε χωρίς ενόχληση τον υπολογιστή μας...

* Μέσα στα settings επίσης είδα ότι στέλνονται στοιχεία στην microsoft. Απενεργοποίησα ότι ήταν δυνατό αλλά δεν γίνεται να τα βγάλω τελείως όλα...

* Παντού μα παντού ηλίθια πράγματα προεγκατεστημένα που δουλεύουν χωρίς να με ρωτήσει κανείς και μάλιστα δεν μπορώ να τα βγάλω. Δεν θέλω να μάθω τον καιρό, δεν θέλω να μιλάω με την cortana, δεν θέλω να συγρονίζω το κινητό με τον υπολογιστή μου, δεν θέλω να ακούω μουσική από το groove music, δεν έχει καμιά σχέση με XBOX ο υπολογιστής μου....  Ευτηχώς μερικές παπαριές βγήκαν με το ccleaner, άλλες όμως (π.χ. cortana) πώς απεγκαθιστόνται?

* Αφού έγιναν μερικά update τυχαία διαπίστωσα ότι χωρίς καμία ενημέρωση, ορισμένα από τα privacy settings και άλλες επιλογές που είχα μπει στον κόπο να απενεργοποιήσω, ενεργοποιήθηκαν ξανά μόνα τους.

* Γενικώς μου σπάει τα νεύρα το γεγονός ότι από μόνα τους τα windows αντιμετωπίζουν τον χρήστη λες και είναι καθυστερημένος. Πολλά πράγματα αποκρύπτονται και πρέπει να βγεις έξω από το δρόμο σου για να βγάλεις άκρη ή σου παρουσιάζονται με ανάλογο τρόπο... Κάθε δύο λεπτά κατά την διάρκεια των πρώτων ρυθμίσεων μετά το φορμάτ ήμουν "Ξέρω ρε φίλε τι κάνω, μη με πρήζεις"... Μπορούσαν πολύ απλά (όπως χιλιάδες άλλα λογισμικά, ή ακόμη και το BIOS) όταν άνοιγες τα windows πρώτη φορά να έχει επιλογή simple ή advanced mode... Άλλο σπαστικό είναι ότι πάνε να εξομοιώσουν την εμπειρία χρήσης ενός pc με αυτή ενός κινητού... Όπως δηλαδή σε ένα κινητό, ως χρήστης, δεν έχω άμεση γνώση και έλεγχο στο τί γίνεται στο background, γιατί αυτό γίνεται και πότε γίνεται.

Υ.Γ. Τα προγράμματα αναφέρονται ως "apps"... APPS!!! Ο χρηστός και η παναγία δηλαδή...

Πραγματικά όλα αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά μπροστά στην σταθερότητα, αξιοπιστία και λειτουργικότητα του OS αλλά προσωπικά δεν μπορώ να τα ανεχτώ. Δεν μπορώ να ανεχτώ να μου κάνουν κουμάντο με το στανιό στο τί θα κάνω με τον υπολογιστή μου...

Αφήνοντας την γκρίνια, μπορώ να κάνω κάτι για όλα αυτά? Υπάρχει χωμένη καμιά κρυφή ρύθμιση πουθενά για απενεργοποίηση των updates και της αποστολής στοιχείων στην MS ας πούμε? Πως μπορώ επίσης να απεγκαταστήσω όλα αυτά τα σκουπίδια? Προφανώς γκούγκλαρα για προτάσεις αλλά βρίσκω σχετικά άρθρα σε διάφορα site τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα...

• Like 9
Δημοσ.

Αν είχες διαβάσει μερικές σελίδες από σχετικό νήμα, που είναι και pinned, θα είχαν λυθεί πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπισες και σε απασχολούν. 

Ξεκίνησα να το τσεκάρω αλλά έχει 411 σελίδες... με συγχωρείς... Διάβασα για νέα updates που έρχονται, ποιά έκδοση να προτιμήσει κανείς... Δεν μπορώ να διαβάσω όλο το νήμα για να δω αν θα βρω κάτι που ενδέχεται να απαντάει σε κάποιο από τα ερωτήματα, ιδίως σε ένα νήμα αχταρμα που εμπεριέχει ειδήσεις/νέα/προβλήματα/απόψεις/συμβουλές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

@Alchemist

Υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης μέσα σε ένα νήμα και θα μπορούσες κάλλιστα να αναζητήσεις πχ τα posts με τη λέξη "update" για να βρεις και να διαβάσεις τις λύσεις που έχουν δοθεί σ' αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ανούσιο θέμα.

Ένας 'χρήστης' που βιάζεται να μιλήσει ,

ενώ γνωρίζει ότι συναντά για πρώτη φορά το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται ,

μιλάει για πράγματα που αγνοεί και βαριέται να ψάξει ,

βιάζεται να γράψει και ένα τόπικ ,

και μέσα εκεί αναλύει επιδεικτικά κι αδιάφορα την άγνοιά του.

Στο αποκορύφωμα

βάζει και ένα 'τίτλο'.

• Like 2
Δημοσ.

Η ίδια αντίδραση από πολλή κόσμο που έβαλαν τα win 10 είτε προερχόμενοι από win 7 win 8 8,1 

Κανε έξοδο από τον λογαριασμό της microsoft και κανε είσοδο ως τοπικός λογαριασμός διαχειριστής απενεργοποιήσε της εφαρμογές που  δεν  χρησιμοποιής  η κανε απεγκατάσταση τους.

Ψάξιμο θέλει είναι που δεν τα έχεις συνηθίσει και ειδικά εσύ που προέρχεσαι από win 7

Η ενημερώσεις στα win 10 γίνονται με μια συγκεντρωτική ενημέρωση κάθε 20- 25 μέρες περίπου μόνο στο windows defender είναι καθημερινή η ενημέρωση αυτό το χάλι που υπήρχε πριν με της ενημερώσεις στα win7/8/8.1 δεν υπάρχει πια. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Καταρχάς, προφανώς έχω άγνοια, πρώτη φορά τα χρησιμοποιώ όπως προείπα... Παρόλαυτά χρησιμοποιώ windows από το 1993... Αν εγώ αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα, ένας μέσος χρήστης (και μην σκέφτεσαι τους εαυτούς σας ή το φόρουμ) τί θα έκανε?

Η ίδια αντίδραση από πολλή κόσμο που έβαλαν τα win 10 είτε προερχόμενοι από win 7 win 8 8,1 

Κανε έξοδο από τον λογαριασμό της microsoft και κανε είσοδο ως τοπικός λογαριασμός διαχειριστής απενεργοποιήσε της εφαρμογές που  δεν  χρησιμοποιής  η κανε απεγκατάσταση τους.

Ψάξιμο θέλει είναι που δεν τα έχεις συνηθίσει και ειδικά εσύ που προέρχεσαι από win 7

Η ενημερώσεις στα win 10 γίνονται με μια συγκεντρωτική ενημέρωση κάθε 20- 25 μέρες περίπου μόνο στο windows defender είναι καθημερινή η ενημέρωση αυτό το χάλι που υπήρχε πριν με της ενημερώσεις στα win7/8/8.1 δεν υπάρχει πια. 

Google is your friend!!!!

Δεύτερον, @driverpit & Blueblood, thanks για τις απαντήσεις, χτες κοιμήθηκα στις 3 για να ψάχνω και όπως είπα κατάφερα να απενεργοποιήσω μερικά πράγματα (απεγκατέστησα με το ccleaner μερικές εφαρμογές, πέρασα όλα τα settings ένα-ένα και απανεργοποιώ σχεδόν τα πάντα) όχι όμως όλα. Από εκεί και πέρα διάβασα ένα κάρο άρθρα από σελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας που προτείνουν αλλαγές στην registry και διάφορες διαδικασίες οι οποίες δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλής. Επίσης το google δεν βοηθάει πάντα... Παράδειγμα βρήκα άρθρο χτες ψάχνωντας που έλαγε ότι στο windows update - advanced options υπάρχει επιλογή για να γίνει pause το update. Σε εμένα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα... Ξέρετε πόσα άλλα τέτοια ποστ έχω διαβάσει με επιλογές/ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν? Δεν ξέρω, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις? Τέτοια κουμπιά μπαίνουν με update το οποίο εγώ ακόμη δεν έχω κάνει? Για αυτό απευθύνομαι στο φόρουμ.

Από εκεί και πέρα:

Τρίτον, ακόμη και εάν κατάφερνα να ρυθμίσω τα πάντα όπως θέλω, το κράξιμο παραμένει στο ακέραιο... Δεν καταλαβαίνω τον λόγο (ρητορική η ερώτηση, προφανώς όλοι τον ξέρουμε) να μην απενεργοποιούνται όλα αυτά με ένα κλικ και να μην είναι εμφανή. Απαράδεκτο σε κάθε περίπτωση μιας και μιλάμε για αυτονόητα πράγματα.

Τέταρτον, είμαι χρήστης του φόρουμ τόσα χρόνια, ξέρω πολύ καλά τί κάνει η αναζήτηση και πως να ψάχνω... Σε θέματα 400 σελίδων δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση, ειδικά αν δεν ξέρεις τί ακριβώς ψάχνεις... Η αναζήτηση update για παράδειγμα φέρνει 40 σελίδες αποτελέσματα... Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά δεν έχει καμία σχέση.

• Like 2
Δημοσ.

Αν εγώ χρησιμοποιήσω Android, OSX, Linux, iOS, κλπ κλπ

για πρώτη φορά

να δεις πόσο άχρηστα θα μου φανούν.

Μα είναι τώρα λογική αυτή;

Αν επίσης ήταν τα Windows 10 όλόιδια με τα 7,

θα έπρεπε να μοιάζουν σαν τις αναβαθμίσεις του Android που ανεβαίνουν σε έκδοση

και πρακτικά είναι updates.

Εσύ φίλε update ήθελες στα 7άρια σου και όχι upgrade στα 10,

και διαμαρτύρεσαι που δεν στο έφερε η ζωή.

Το άλλο που αναιρούνται αυτά που γράφεις επειδή είναι άκυρα τελείως,

να μην το αναλύσουμε καν.

Αφού δεν είσαι διατεθειμένος να ψάξεις και να ψαχτείς.

Δημοσ.

Κάνε να βάλεις 7άρια πάλι και μετά από το φορμάτ πες μας πόσο internet σου τραβάνε και πόσες μέρες θα κάνεις updates. Το λέω γιατί το έκανα πρόσφατα και για δύο μέρες κατέβαζε την Άρτα με τα Γιάννενα (περίπου 1.5gb συνολικά σε τρεις με τέσσερις δόσεις) και όσο έκανε updates όλα σερνόντουσαν.

Επίσης είπες στην αρχή ότι αγόρασες (ή "αγόρασες" ) μια έκδοση σε dvd. Ποια όμως έκδοση αγόρασες; Αν ήταν κάποια παλιά φυσικό είναι να τρελαθεί στα updates. Η τελευταία είναι η 1703 και μέσα στον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει και η επόμενη. Το σωστό είναι να πάρεις το serial και να κατεβάσεις το iso από την ms που θα είναι και το πιο πρόσφατο.

Μια καλή ρύθμιση στα 10άρια είναι η παρακάτω...

https://www.howtogeek.com/224981/how-to-stop-windows-10-from-uploading-updates-to-other-pcs-over-the-internet/

Εγώ έχω τα 10άρια από την αρχή που κυκλοφόρησαν στο λάπτοπ. Το πήρα με τα 8, το αναβάθμισα αμέσως στα 8.1 και έχω πάρει όλες την αναβαθμίσεις των 10 και δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα που αναφέρεις. Όταν πάρει τις ενημερώσεις με ρωτάει αν θα κάνει επανεκκίνηση όπως και έκαναν και τα 7άρια και μπορείς να το κάνεις αναβολή, όπως και στα 7άρια. Αν δε θέλεις να το αφήσεις να κάνει ενημερώσεις όταν το κλείσεις απλά το βάζεις σε αδρανοποίηση και κάνεις τις ενημερώσεις όταν θελήσεις.

Γενικά όμως βλέπω ότι έχεις πολλά παράπονα με τα updates. Αν όμως σου φέρνουν αναγούλα τα 10άρια βάλε τα 7άρια πάλι και κράτα το κλειδί ενεργοποίησης για όταν νοιώσεις έτοιμος να προχωρήσεις στα 10.

• Like 2
Δημοσ.

Αν εγώ χρησιμοποιήσω Android, OSX, Linux, iOS, κλπ κλπ

για πρώτη φορά

να δεις πόσο άχρηστα θα μου φανούν.

Μα είναι τώρα λογική αυτή;

Αν επίσης ήταν τα Windows 10 όλόιδια με τα 7,

θα έπρεπε να μοιάζουν σαν τις αναβαθμίσεις του Android που ανεβαίνουν σε έκδοση

και πρακτικά είναι updates.

Εσύ φίλε update ήθελες στα 7άρια σου και όχι upgrade στα 10,

και διαμαρτύρεσαι που δεν στο έφερε η ζωή.

Το άλλο που αναιρούνται αυτά που γράφεις επειδή είναι άκυρα τελείως,

να μην το αναλύσουμε καν.

Αφού δεν είσαι διατεθειμένος να ψάξεις και να ψαχτείς.

Καλά ότι ναναι, καλημέρα...

• Like 5
Δημοσ.

Κάνε να βάλεις 7άρια πάλι και μετά από το φορμάτ πες μας πόσο internet σου τραβάνε και πόσες μέρες θα κάνεις updates. Το λέω γιατί το έκανα πρόσφατα και για δύο μέρες κατέβαζε την Άρτα με τα Γιάννενα (περίπου 1.5gb συνολικά σε τρεις με τέσσερις δόσεις) και όσο έκανε updates όλα σερνόντουσαν.

Επίσης είπες στην αρχή ότι αγόρασες (ή "αγόρασες" ) μια έκδοση σε dvd. Ποια όμως έκδοση αγόρασες; Αν ήταν κάποια παλιά φυσικό είναι να τρελαθεί στα updates. Η τελευταία είναι η 1703 και μέσα στον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει και η επόμενη. Το σωστό είναι να πάρεις το serial και να κατεβάσεις το iso από την ms που θα είναι και το πιο πρόσφατο.

https://www.howtogeek.com/224981/how-to-stop-windows-10-from-uploading-updates-to-other-pcs-over-the-internet/

Εγώ έχω τα 10άρια από την αρχή που κυκλοφόρησαν στο λάπτοπ. Το πήρα με τα 8, το αναβάθμισα αμέσως στα 8.1 και έχω πάρει όλες την αναβαθμίσεις των 10 και δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα που αναφέρεις. Όταν πάρει τις ενημερώσεις με ρωτάει αν θα κάνει επανεκκίνηση όπως και έκαναν και τα 7άρια και μπορείς να το κάνεις αναβολή, όπως και στα 7άρια. Αν δε θέλεις να το αφήσεις να κάνει ενημερώσεις όταν το κλείσεις απλά το βάζεις σε αδρανοποίηση και κάνεις τις ενημερώσεις όταν θελήσεις.

Γενικά όμως βλέπω ότι έχεις πολλά παράπονα με τα updates. Αν όμως σου φέρνουν αναγούλα τα 10άρια βάλε τα 7άρια πάλι και κράτα το κλειδί ενεργοποίησης για όταν νοιώσεις έτοιμος να προχωρήσεις στα 10.

Ε μα πια....

Καλά ότι ναναι, καλημέρα...

Ναι ό,τι να 'ναι και μετά ξύπνησες....
Με αυτά τα μυαλά δεν πας πουθενά.
Θες και να ανοίξεις και τόπικ...
Δημοσ.

100 ευρώ ρε σύ τα πήρα από κατάστημα... Δεν ξέρω ποιά έκδοση έχει μέσα το DVD... Windows 10 home x64 ENG DSP πήρα. Επίσης δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι έχει updates... Μιας και πιάσαμε το κομμάτι των updates, με ενοχλεί ο τρόπος που με αναγκάζει να τα κάνω, χωρίς να με ενημερώνει για την εξέλιξή τους και χωρίς δυνατότητα να τα σταματήσω... Αυτή την στιγμή έχουν τελειώσει όλα τα update και δεν κατεβάζει τίποτα αλλά δεν έχει σημασία, δεν είναι λογική αυτή... Δηλαδή αν αύριο το πρωί βγει ένα νέο update πάλι θα χρησιμοποιείται το ίντερνετ μου χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να μπορώ να το σταματήσω?

Από εκεί και πέρα θα τσεκάρω το λινκ. Ευχαριστώ.

Υ.Γ. δυστηχώς όπως είχε γίνει με πολλές προηγούμενες εκδόσεις, από ένα σημείο και πέρα αναγκάζεσαι στην αναβάθμιση... Αρχίσα να μη μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές πλέον (visual studio) και δε γίνεται να μείνω πίσω... Τόσα χρόνια το τρενάρισα...

Δημοσ.

Την πρόοδο την βλέπεις στις ρυθμίσεις->ενημέρωση και ασφάλεια (χωρίς να μπορείς να την διακόψεις όμως) και εάν πατήσεις και στις επιλογές για προχωρημένους μπορείς να αναβάλεις τις μελλοντικές ενημερώσεις και να απενεροποιήσεις τη λήψη ενημερώσεων για άλλα προϊόντα πέρα των windows (π.χ. office). Εκεί αν πατήσεις στην επιλογή του τρόπου παροχής ενημερώσεων μπορείς να σταματήσεις την αποστολή πακέτων ενημερώσεων σε άλλους υπολογιστές. Αυτό είναι ένας τρόπος για να μειωθεί ο φόρτος των server της ms με το να στέλνουν οι υπολογιστές μικρά πακέτα σε άλλους υπολογιστές, κάτι σαν peer-to-peer δηλαδή, όπως λειτουργεί και το torrent. Το αναφέρει στο λινκ.

Επίσης, μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τα updates σταματώντας την υπηρεσία windows update.

http://www.thewindowsclub.com/turn-off-windows-update-in-windows-10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...