Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι και φίλες.

Μου δημιουργήθηκε μια απορία.

Έστω ότι έχω 1 συσκευή Android, και θέλω σε αυτή να εγκαταστήσω μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού, με κάποιες μικρές αλλαγές. Είναι καταρχάς κάτι τέτοιο δυνατόν, και πόσο εύκολο είναι περίπου ?

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω εμπειρία από android app development, μονάχα για λίγο καιρό είχα ασχοληθεί μέσω Xamarin παρακολουθόντας μερικά tutorials.

Όσων αφορά τις αλλαγές που θέλω να κάνω, είναι κάτι που φαντάζομαι θα είναι απλό αν βρω τρόπο να έχω πρόσβαση στο source code. Ίσως αυτό που θέλω να κάνω να είναι απλά η αλλαγή μιας boolean από true σε false.

Πιο συγκεκριμένα: Θέλω σε μια συγκεκριμένη έκδοση λειτουργικού Android να αφαιρέσω τα υποχρεωτικά updates του συστήματος, και να την εγκαταστήσω στη συσκευή μου σβήνοντας αυτή που έχει ήδη.

Ο λόγος:

ότι ύστερα από ένα συγκεκριμένο update, η συσκευή μου έγινε αισθητά πιο αργή και άρχισε να lagάρει άσχημα, και apps να κρεμάν. Όταν το αγόρασα αυτό το κινητό πέρυσι το Καλοκαίρι πέταγε, και αμέσως μετά από το συγκεκριμένο update το οποίο υποχρεώθηκα να το κάνω μιας και η συσκευή μου εμφάνιζε την οθόνη του update μη δίνοντας μου την δυνατότητα να αλλάξω οθόνη και άρα να κάνω το οτιδήποτε, άρχισαν τα πάντα να γίνονται αρκετά αισθητά πιο αργά. Ενώ το update δε προσέθσε κανένα χρήσιμο feature. Δε ξέρω αν η εταιρία το έφτιαξε προκειμένου σκοπίμως να χειροτερεύσει την εμπειρία χρήστη ώστε να μας ωθήσει να αγοράσουμε νέες συσκευές, αλλά η υποβάθμιση είναι τεράστια. Θέλω λοιπόν την έκδοση του λειτουργικού που είχε η συσκευή μου όταν την αγόρασα με την οποία πέταγε, έχοντας απενεργοποιήσει τα υποχρεωτικά updates.

Πόσο εύκολο / χρονοβόρο είναι να γίνει κάτι τέτοιο ; 

Αξίζει το κόπο ; 

Επίσης το hardware συνήθως τρέχει με drivers του λειτουργικού ή η κάθε εταιρία φτιάχνει τους δικούς της ? Φαντάζομαι το να βρω drivers για συγκεκριμένο μοντέλο από συγκεκριμένη εταιρία θα είναι πιο δύσκολο..

Δημοσ.

Χρειαζεται γνωσεις rom development, οι οποιες ειναι χρονοβορες για να τις μαθεις. 

Θα παρεις την εκδοση που σε ενδιαφερει και θα προσθεσεις εσυ οτι αλλο θες πανω. 

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1801690

Τυχαιο λινκ, θα βρεις πολλα στο γοογλη

• Like 1
Δημοσ.

βασικά γιατί δεν κοιτάς πως να κάνεις downgrade στην παλαιότερη έκδοση και μετά να κάνεις root, superuser, block updater ? 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αρκετά δυσκολο αυτό που θες, οπως το προσεγγίζεις και θέλει γνώσεις προγραμματισμου. Επισης σίγουρα δεν ειναι κάτι σε απλή boolean φαση αλλά πρεπει να ψάξεις παρα πολύ σε παρα πολύ κώδικα για να δεις πως λειτουργει και πως θα το κόψεις. Επισης πρεπει να βρεις source code που μετά να τον κανεις compile παλι με ειδικά εργαλεία. Γίνεται αλλά απαιτεί γνωσεις και εμπειρία.

Εγω θα σου προτεινα παρόμοια προσεγγιση με αυτή του metaxa αλλά λιγο διαφορετική γιατί ο updater μπορεί να μην ειναι ξεχωριστό προγραμμα αλλά ενσωματωμένο κάπου στη rom. Βάλε την εκδοση που θες (και αυτό εχει διαδικασία) και μετά στήσε στο δικτυο σου ενα sniffer τυπου wireshark και προσπάθησε να βρεις τους update servers (σιγουρα δε θα ειναι μονο ενας). Μετα βαλε ένα καλο firewall και ενα ip hosts προγραμμα και κόψε την προσβαση στους συγκεκριμένους servers. Ετσι οσο και να προσπαθεί να δει αν υπάρχει update δεν θα βρίσκει τους servers. problem solved. Ναι, απαιτει root.

Βεβαια αν θες περισσότερη βοήθεια πρεπει να μας πεις και το κινητό που θες να σκαλίσεις

Γενικά κάποια updates πρεπει να περνάνε γιατί κλεινουν και σοβαρές τρύπες ασφαλείας. Πριν καιρό ειχα αντιμετωπίσει περιπτωση με δυο κινητά που αν άφηνα τη rom που ειχαν (και δουλευε καμπανα) συντομα γεμιζαν malware και τσοντοsite. Επρεπε να περασει patch που υπηρχε σε επομενη εκδοση ή σε custom roms. 

Οταν σου βγάζει υποχρεωτικά update αν πατήσεις το κουμπί home ή το κουμπι back φευγει η οθόνη ή οχι; 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...