Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προκειται για ενα συστημα με i5 και gigabyte GA P55 UD3,

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-UD3-rev-10#ov

που ακομα και εκτος κουτιου και με αλλο δοκιμασμενο τροφοδοτικο, χωρις τιποτα αλλο επανω και μετα απο clear cmos, συνεχιζει να κανει το ιδιο.

Δουλεύουν οι ανεμιστήρες για 2-3 δευτερόλεπτα, σταματούν, ξαναρχίζουν κτλ.  (boot-loop το λενε?)

Χωρίς ποτέ να μπουταρει κανονικά

Κάρτες, μνήμες, τροφοδοτικό κτλ βγήκαν δοκιμάστηκαν και είναι οκ.

Η cpu  έχει ελεγχθεί οπτικά και φαίνεται οκ.

Για να σταματήσει πρέπει να κλείσω το τροφοδοτικό.

Υποθέτω ότι είναι  μητρική  και η ερώτηση μου είναι:

Tι μητρική μπορώ να πάρω (εκτός από την ίδια που μακάρι να έβρισκα, αλλα δεν..) για λειτουργήσει χωρίς format to σύστημα από το οποίο βγήκε?

ευχαριστώ

Επεξ/σία από Pegasus54
Δημοσ.

Πρεπει να βρεις μεταχειρισμενη που ειναι αρκετα σπανιο αλλα εδω μεσα καπου και που ολο και κατι εμφανιζεται..

Εννοειται οτι θα πρεπει να υποστηριζει τον επεξεργαστη σου ,τις μνημες σου κτλ..   Σοκετ 1156....

Αλλιως εισαι για ολικη αναβαθμιση...

Δημοσ.

Μην είσαι 100% βέβαιος πως είναι η μητρική, είχα τα ίδια συμπτώματα και ήταν το τροφοδοτικό, οπότε αν μπορείς βρες ένα για να δοκιμάσεις. Αν είναι τώρα η μητρική, βρες μια που να είναι όσο το δυνατόν κοντύτερα σε chipset/features με τη δική σου. Και πάλι όμως χωρίς format σε άλλη μητρική? Not recommended.

Δημοσ.

Μην είσαι 100% βέβαιος πως είναι η μητρική, είχα τα ίδια συμπτώματα και ήταν το τροφοδοτικό, οπότε αν μπορείς βρες ένα για να δοκιμάσεις. Αν είναι τώρα η μητρική, βρες μια που να είναι όσο το δυνατόν κοντύτερα σε chipset/features με τη δική σου. Και πάλι όμως χωρίς format σε άλλη μητρική? Not recommended.

Εχω δοκιμασει  αλλα 2 τροφοδοτικά αλλα, με τετραπινο για τη cpu και 20πινο για τη μητρική και αυτό που είδα ειναι ότι η τάση ανεβοκατεβαινει.

(τη μέτρησα με πολυμετρο την ώρα που εκανε το boot-loop)

θα ψαξω αλλο με 8πινο και 24πινο που χρειαζεται η μητρικη.

Η ερωτηση μου ειναι αν χρειαστώ μητρικη, ποιες ειναι αυτες που θα μου κανουν δουλεια χωρις format?

Μόνο η ιδια?

Δημοσ.

Αλλοι λενε οτι πρεπει να βρεις το ιδιο chipset , αλλοι ετσι αλλοι αλλιως... Εγω αυτο που εχω δει ειναι οτι το σημαντικοτερο ειναi να εχεις απο 8 και μετα windows και να ειναι η μεταβαση απο ahci σε ahci η΄ απο ide σε ide αντιστοιχα...  Απλα αν μπορουσες να μπεις κατευθειαν σε safe mode ωστε εκει να αρχισει να περναει οδηγους το μηχανημα κτλ χωρις να παθει το πρωτο σοκ κατευθειαν, θα ηταν καλυτερα...Το βασικο ειναι στην πρωτη εκκινηση να μην εχεις bsod

Αν ολα οκ γινεται η μεταβαση και απο ιντελ σε amd η΄και το αντιστροφο..Εννοειται οτι τα εχω κανει ολα αυτα..

Δημοσ.

Τα αρχεία του λειτουργικού που έχουν σχέση με τη μητρική είναι πολλά με αλλα τόσα dependencies και είναι διάσπαρτα παντού. Λογικά οτιδήποτε κοντά σε αυτό που έχεις θα δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα. Και AMD να βάλεις θα παίξει (μετά απο ταρζανιες). Αλλά δεν θα ξέρεις την προέλευση των crashes/BSODs που θα έρθουν μετά απο κάποιο καιρό. Δεν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Αν δεν ερθουν στις πρωτες στιγμες τα κρασσαρισματα, τοτε εισαι οκ.. Μετα ειναι πολυ πιο δυσκολο να κατσει στραβη.. Αφου εχουν αντικατασταθει οι βασικοι οδηγοι chipset και βασικων συσκευων κτλ,  μετα δεν εχεις θεμα.. :-)

Δημοσ.

Τα αρχεία του λειτουργικού που έχουν σχέση με τη μητρική είναι πολλά με αλλα τόσα dependencies και είναι διάσπαρτα παντού. Λογικά οτιδήποτε κοντά σε αυτό που έχεις θα δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα. Και AMD να βάλεις θα παίξει (μετά απο ταρζανιες). Αλλά δεν θα ξέρεις την προέλευση των crashes/BSODs που θα έρθουν μετά απο κάποιο καιρό. Δεν αξίζει τον κόπο.

σωστοτατος.

Δημοσ.

Για ενημέρωση δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό, το αποτέλεσμα ίδιο.

Το άφησα καμιά 10 αρία κύκλους (άναψε σβήσε από μόνο του)  στο τέλος έκανε πολλά συνεχόμενα και γρήγορα σφυρίγματα το beeber , που ήταν αδύνατο να μετρηθούν και  σταμάτησε.

Μέτα ξανά τα ίδια....

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχω πετύχει ιδιαίτερα προβλήματα σε αλλαγές μητρικών σε ίδιο επεξεργαστή. Έχω κάνει μέχρι και από Intel σε AMD που μου άλλαξε λίγο την πίστη, αλλά έπαιξε κανονικότατα. Αν μείνεις στο ίδιο chipset, δε, μάλλον απίθανο να έχεις θέμα.

Διαφωνώ με τους #mtsalla11 κι Alexlooker, θεωρώ ότι θα είσαι ΟΚ. Αν θέλεις να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες προβλήματος, τσέκαρε και τους επιμέρους controllers π.χ. Realtek ή κάτι άλλο για ethernet, ομοίως για ήχο. Και πάλι όμως, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Βρες το ίδιο ή ένα παραπλήσιο chipset, απλά

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχω πετύχει ιδιαίτερα προβλήματα σε αλλαγές μητρικών σε ίδιο επεξεργαστή. Έχω κάνει μέχρι και από Intel σε AMD που μου άλλαξε λίγο την πίστη, αλλά έπαιξε κανονικότατα. Αν μείνεις στο ίδιο chipset, δε, μάλλον απίθανο να έχεις θέμα.

Διαφωνώ με τους #mtsalla11 κι Alexlooker, θεωρώ ότι θα είσαι ΟΚ. Αν θέλεις να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες προβλήματος, τσέκαρε και τους επιμέρους controllers π.χ. Realtek ή κάτι άλλο για ethernet, ομοίως για ήχο. Και πάλι όμως, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Βρες το ίδιο ή ένα παραπλήσιο chipset, απλά

Παραπλήσιο  με το P55, ποιο θεωρείται?

Γιατί από από οτι είδα οι τιμές, λόγω παλαιότητας είναι στο ...θεό!

Δημοσ.

Χμμμ...αυτή είναι μία πολύ καλή παρατήρηση... 4 chipsets βγήκαν για 1156 (H55, H57, P55 και Q57). Εγώ μάλλον θα έψαχνα στις αγγελίες για μια μεταχειρισμένη. Αν τεθεί θέμα επιλογής, η σειρά μάλλον είναι P55 > (H57 ή Q57) > H55, χωρίς όμως ιδιαίτερη διαφορά.

Δημοσ.

Πρέπει να τρέξεις Sysprep, να κάνει reset SID, restore points/event logs/personalization/admin account, να σβηστούν drivers και γενικά να κάνει generalize την εγκατάσταση στο παλιό motherboard (αυτό που δεν δουλεύει). Όταν (αν) βρεις καινούργιο Θα χρειαστεί reactivation. Αν η εγκατάσταση είναι απο upgrade Win 7/Win 8.1 ή παλαιότερου build των Win 10 δεν γίνεται sysprep, θέλει πρώτα edit το registry. Αυτά αν θες να το κάνεις σωστά (υποτίθεται, σύμφωνα με τη MS). Πρακτικά? Βλέπε προηγούμενο post, αυτό με το οποίο διαφώνησες.
Δημοσ.

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με την μητρικη μου asus p6t 1366.Ητανε θεμα bios,εβγαλα το chip το πηγα σ'ενα φιλο που εχει μαγαζι του περασε ξανα την τελευταια εκδοση το εβαλα πανω κ ολα μια χαρα. Πριν κανεις κινηση για αλλη μητρικη δοκιμασε αυτο που σου ειπα κ εγω ετοιμος να την πεταξω ημουν.

https://www.ebay.com/p/Signstek-TL866CS-Universal-USB-MiniPro-EEPROM-Flash-Bios-Programmer-AVR-Gal-Pic/1945212621?iid=281589800054

Δημοσ.

^^ Σαν σκεψη & συμβουλη ειναι γενικως αρχικα καλη, μονο που, η Gigabyte εχει...Dual Bios:
Support for DualBIOS™
Image05S.jpg

Μαλιστα υπο..φυσιολογικες συνθηκες λαθους(!) στο bootαρισμα το αντικαθιστα η ιδια και επιλυει
το προβλημα! Μα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα επρεπε να το δοκιμασει και ο χρηστης μονος του
υπαρχουν ετσι μεν και οι παρακατω <λυσεις>, αλλα ομως use with caution and at your own risk:
https://www.youtube.com/watch?v=8YmMhpp3pMM
https://www.youtube.com/watch?v=QXDOiXHwBeI
:shifty:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...