Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα σταμάτησα να χρησιμοποιώ το laptop μου (Acer Aspire 5755G) λόγω καμμένης dedicated vga και σπασμένων βάσεων οθόνης (με αποτέλεσμα να μην στηρίζεται πουθενά η οθόνη και να ανοίγει όλο το σασί του laptop) και άλλων ζημιών (το fan πέταγε σπίθες, μικροσπασίματα από τις μεταφορές). Tο λειτουργώ ακόμα αλλά με μεγάλο φόβο και με το fan να λειτουργεί σε τυχαίες στιγμές, κάτι που με φοβίζει για το μέλλον του.

Λόγω αδυναμίας να αγοράσω κάτι top αυτή τη στιγμή και αδυναμίας εύρεσης ανταλλακτικών για το laptop μου, ψάχνω εδώ και καιρό κάποιο barebone laptop που να δέχεται τα κομμάτια του (CPU: i7-2670QM).

Γνωρίζει κανείς site ή μέρος που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιου socket barebone? Έχω ψάξει, αλλά όλο καταλήγω σε site όπου τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι sold out ή δεν τα κυκλοφορούν πλεον...

Με ενδιαφέρει κυρίως για την CPU, κι εας μην έχει dedicated κάρτα γραφικών, τρέχω simulations για ηλεκτρονικά κυκλώματα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι τώρα. Απλα θα το προτιμούσα καινούριο (απο άποψη κατάστασης) για να κρατήσει και στο χρόνο κι εαν εχει και κάρτα γραφικών, ακόμα καλύτερα, αν και δεν με καίει.

Οποιαδήποτε ιδέα/οδηγία/συμβουλή θα εκτιμηθεί!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αντώνης.

Δημοσ.

Πόσα χρήματα?? θέλεις να διαθέσεις για να το συμμαζέψεις αυτό γιατί αυτά που γράφεις κυκλοφορούν και εάν μπορεις εσύ να τα αντικαταστησεις τα παίρνεις.

Δημοσ.

Το palm rest κυκλοφορεί ναι (εκεί ειναι και η βάση για τις βίδες της οθόνης, αυτό έχει σπάσει και κρέμεται η οθόνη). Στα ~40 ευρώ και μόνο από εναν στο ebay από όσο έχω δει  Η μητρική (για την embedded vga και τους σπινθηρισμούς)? Το fan ημιλειτουργεί λόγω μητρικής ή λόγω fan σα συσκευή...? Τον κάνω βίδες και τον ξαναφτιάχνω δεν έχω πρόβλημα, πιάνουν τα χέρια μου. Στην αναζήτηση όμως δεν είμαι καλός... Ένα χαλασμένο έβαλα αγγελία μήπως και έβρισκα εδώ, αλλά φαίνεται σπάνιο κομμάτι διάλεξα όταν το αγόρασα :)

Για επισκευή δε θέλω να δώσω πάνω από 100 ευρώ σε ανταλλακτικά. Προτιμώ να δώσω παραπάνω (~300) σε κάποιο καινούριο (σε κατάσταση) barebone που να τα δέχεται τα κομμάτια πάνω.

Δημοσ.

εγώ πάντως τρέχοντας σου βρήκα πάνω κάτω βάση και 'μεντεσέδες' για οθόνη + μια μεταχειρισμενη μητρική με επεξεργαστή και ψήκτρα πάνω κάτι λιγότερο από 120 ευρ, εάν είναι να μείνεις με αυτό και να κάνεις τη δουλειά σου, εάν θες να σου στείλω τα link..

Δημοσ.

:o Ευχαριστώ φίλε, να 'σαι καλά. Στείλε εννοείται, αν και είναι εκτός budget λίγο... θα το σκεφτώ. Τί έγραψες στο search για τα covers του 5755g? Δεν έβρισκα με τίποτα...

Πάντως ισχύει προς το παρόν ακόμα η αναζήτηση για barebone.

Δημοσ.

Ναι παράλληλα θα γράψουν και άλλοι ιδέες..

στο τελευταίο πμ είναι αυτό που ψάχνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...