Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα περιμενεις 1 μηνα. Θα ελεγθει απο το 2nd level και κατα πασα πιθανοτητα θα σε βαλουν σε 8b για αρχη. Για το θεμα με το WiFi, τα ΖΤΕ εχουν θεμα με Android συσκευες λογω ασυμβατοτητας με τους kenerls του Linux, με αποτελεσμα να μην γινεται σωστο Resolving. Αλλαξε απο την καρτελα LAN τον Primary DNS σε 8.8.8.8 απο 192.168.1.1 και Secondary βαλε 78.87.0.122. Αλλα γενικα μην περιμενεις φουλ ταχυτητες στο WiFi...

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα αλλαξω DNS και θα πω αποτελεσματα.. Αρκει η αλλαγη μονο απο το ρουτερ ή θελει και απο τα windows; Επισης το firewall να το αφησω στο medium ή να το απενεργοποιησω; Δεν εχω καποιο προγραμμα firewall ή antivurs στα windows 10, μονο το windows defender.

Απλα με ενα lg g2, ενα ipad και ενα lenovo tab ειναι μια χαρα τα πραγματα.. Με το oppo find 7a που εχω υπαρχει το προβλημα.

Βασικα μεσα στις ρυθμισεις του ρουτερ τωρα που κοιταω, δε μου εχει καποιο DNS.

post-248498-0-82047100-1504616676_thumb.png

EDIT

Κατι βρηκα σε μια αλλη καρτελα.

post-248498-0-87398300-1504616782_thumb.png

Τα αλλαξα σε αυτη την καρτελα. Να πειραξω και την πρωτη;

Τελος, γνωριζει καποιος γιατι με εβαλαν στο 12a; Υπαρχει καποιος λογος;

Δημοσ.

Καλά... ότι να 'ναι! Άκυρες ερωτήσεις που στης έκανε καθαρά κάποιος ο οποίος είχε μπροστά του ερωτηματολόγιο που κανουν οι ανήξεροι, ψαρούκλες... πες τους όπως θες... Για τον χρόνο δεν ξέρω. ΑΛΛΑ όφειλε να σε συνδέσει με τον τεχνικό που θα αναλάμβανε το πρόβλημα σου αμέσως, ώστε να συνεννοηθείτε και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από μεριά τους και μεριά σου ώστε την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα κιόλας να συνεννοηθεί με τον ΟΤΕ να το δουν μαζί. Εγώ προσωπικά αν έδινε και άλλη εταιρεία στην περιοχή μου 50αρα θα έκανα ήδη υπαναχώρηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν σου έβγαλε όλα αυτά με το καλημέρα φαντάσου με το καληνύχτα. Αν και τσιμπημένες τιμές μόνο ΟΤΕ εμπιστεύομαι... και όποτε είμαι Ελλάδα και χρειαστεί κάτι να γίνει σε 1 εργάσιμη έχει έρθει ο τεχνικός. Μάλλον το κινητό θα έχει πρόβλημα αν δεν έχεις πρόβλημα με άλλες συσκευές.

Δημοσ.

Κοιτα αν η τιμη ισχυει, τοτε θα δινω μονο 6 ευρω παραπανω το μηνα, αλλα θα εχω ησυχο το κεφαλι μου!!

Εβγαλα και δυο φωτογραφιες.. Η πολυκατοικια ειναι του 2004. Δεν ξερω τωρα οι καλωδιωσεις εαν ειναι καλες.. Εξαλλου θυμαμαι οτι και με την 24αρα μου ελεγε στο ρουτερ attainable καπου στα 22 και επιανα 14.. Δλδ η γραμμη μπορει να πιασει καλη ταχυτητα, αλλα καπου υπαρχει προβλημα..

post-248498-0-90759600-1504617622_thumb.jpg

post-248498-0-32979100-1504617626_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν... γίνεται λίγο αχταρμάς. Αν θες η πρίζα σου να είναι UTP πάρε πρίζα UTP και κανε pair τα σωστά καλώδια που βγαίνουν από το χοντρό γκρι καλώδιο. Για τα πως θα τα κάνεις δε θα σου πω γιατί θέλει εργαλεία και από καθάρισμα μέχρι σωστό ταίριασμα και χρόνο, οπότε δε θα μπορείς μόνος σου, μόνο ένας τεχνικός θα το έκανε.

Αν θες απλή RJ11 πρίζα που σου συνιστώ καλύτερα για να μη μπαίνεις στις από πάνω διαδικασίες και μπορείς να κάνεις και μόνος σου.... κανε την ως εξής, συνέδεσε τα καλώδια Μπλε και Κόκκινο που είναι εκτός του χοντρού καλωδίου ανεξάρτητα. Την πρίζα σου δεν την ξέρω για να σου πω αν πρέπει να τα βάλεις στις θέσεις 1, 2, 3 ή 4. Δοκίμασε με 1 και 2 για αρχή και βλέπεις. Εγώ προσωπικά στην Ελλάδα τα εχω στις 2 και 3 αλλά όπως σου είπα δεν ξέρω την πρίζα σου.

Είναι ρίσκο όλα τα από πάνω να τα κάνεις μόνος χωρίς τεχνικό. Αλλά αν έχεις και άλλη πρίζα στο σπίτι πειραματίσου με αυτήν και αν δεν τα καταφέρεις μετά φωνάζεις έναν τεχνικό/ηλεκτρολόγο.

Υ.Γ. Δε φέρω ευθύνη αν κάνεις κάτι από αυτό που σου είπα και δεν λειτούργησε μιας και δεν είμαι εκεί να τα δω από κοντά και όχι από μια φωτογραφία.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι η εγκατασταση σου, μην την πειραζεις. Οι πριζες παιζουν στο 2 & 3. Παραλληλιες δεν φαινεται να εχεις πανω στην κεντρικη καλωδιωση (γκρι UTP) οποτε λογικα δεν εχεις απωλειες. Περιμενε να γινει ο δευτεροβαθμιος ελεγχος και αν συνεχισει το προβλημα, θα σου στειλουν τεχνικο...

Δημοσ.

Εχουν ενδιαφερον οι αντικρουομενες αποψεις. Με μπερδευουν ακομα περισσοτερο παιδια.

Υπαρχει περιπτωση ο προηγουμενος ενοικος να ειχε ΟΤΕ και ο τεχνικος να εβαλε κατι που να κοβει ταχυτητα εαν γινοταν μεταβαση σε αλλο παροχο; Ειχα ακουσει οτι το κανουν οι τεχνικοι του ΟΤΕ αυτο το πραγμα.

Δημοσ.

Εχουν ενδιαφερον οι αντικρουομενες αποψεις. Με μπερδευουν ακομα περισσοτερο παιδια.

Υπαρχει περιπτωση ο προηγουμενος ενοικος να ειχε ΟΤΕ και ο τεχνικος να εβαλε κατι που να κοβει ταχυτητα εαν γινοταν μεταβαση σε αλλο παροχο; Ειχα ακουσει οτι το κανουν οι τεχνικοι του ΟΤΕ αυτο το πραγμα.

Έχεις δίκιο, εγώ κάνω πιο advanced(ας πούμε) προτάσεις γιατί εχω σπουδάσει δίκτυα Ελλάδα και ρομποτική εδώ UK. Οπότε οπισθοχωρώ, απλά περίμενε να σε καλέσουν και κατά την γνώμη μου αν δεν το κανουν μέχρι αύριο κανε υπαναχώρηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε αυτοματοποιημενο μήνυμα ότι η γραμμή μετά από έλεγχο που έγινε είναι μια χαρά. Τα έχω πάρει.

EDIT

Τελικά τα στατιστικά έφτιαξαν. Θα ανεβάσω φωτογραφία αργότερα. Με έβαλαν σε προφίλ 8b.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Σε αυτό το προφίλ ανεβαίνει το output power στο Dn και μειώνεται αντίστοιχα στο Up. Έχει αποτέλεσμα αύξηση του συγχρονισμού στο Dn εις βάρος του Up, που ωστόσο δεν σε πειράζει μιας και πιάνεις το μέγιστο του πακέτου.

Βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα σε μεγάλο βαθμό. Δείχνει καλωδιακό θέμα, εξού και το χάσιμο περίπου 10Mbps στον συγχρονισμό.

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει περίπτωση κάποιος να πιάσει πάνω από 50; Πάντως μέχρι στιγμής το ping ειναι σταθερό στα online games και χωρίς αποσυνδέσεις. Επίσης το upload σταθερό στα στα 9,50. Πολύ καλά δηλαδή. Στην ουσία χάνω μόνο 5mbs σε σχέση με αυτούς που είναι σε καμπίνα, αλλά έχω και διπλάσιο upload. Σημαντικό. Αν παραμείνει ως έχει η κατάσταση, θα είμαι ικανοποιημένος. Μην ξεχνάς ότι απέχω 550 μέτρα από το ΑΚ, λογικό να υπάρχει κάποια απώλεια.

Το πρόβλημα με το κινητό παραμένει.. Θα αλλάξω κινητό σύντομα.

Δημοσ.
Ο χρήστης elpaso1 είπε:
Δεν εχω φιλτρα. Ειμαι με cyta δε ξερω αν παιζει ρολο. Τηλεφωνο Voip και ιντερνετ.

Αναβαθμιση εγινε απο 24αρα που επιανα 15, οποτε τωρα ειμαι στα 2πλασια και κατι παραπανω. Μεγιστη ταχυτητα τα 4,12 MB/s. Οχι και ασχημα.

Συνδεομαι σε ΑΚ λογικα που απεχει κοντα στα 700 μετρα.

Το θετικο ειναι το upload που δεκαπλασιαστηκε απο 0,1 σε 1MB/s!
700 μετρά δικαιολογεί απώλεια μόνο 4-5mbps... αν έβαλες 50αρα και όχι την 35αρα τότε κανε reboots μέχρι να κλειδώσεις καλύτερα. Αν δεν τα καταφέρεις, βλάβη αμέσως... γιατί να πληρώνεις κάτι που σου υπόσχονται και δεν το έχεις;

Υ.Γ. Επίσης θέλω να δω screenshot αν γίνεται γιατί copy paste βάζεις ότι θες.

Γιατί ρε τύπε να γράψει ψέμματα..; Θα του δώσεις τα ρέστα....;;;;;!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να δουλευει στην Cyta. :D

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, θελω να ρωτησω εαν καλης ποιοτητας ethernet και telephone καλωδια μπορουν να βελτιωσουν την ταχυτητα ή οχι.

Επεξ/σία από elpaso1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...