Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταφέρω απορία δικου μου ανθρώπου γιατί εγώ δεν εχω σίγουρη απαντηση και χρειαζόμαστε απαντηση "διαβασμένου" με αντιστοιχη εμπειρία.

Υπάρχει ενα μαγαζί, με παλιο υπολογιστή που για τεχνικους λογους πρεπει να μπουν windows 10. Βρέθηκε κατάστημα αγοράς το οποιο μπορει να εκδόσει τιμολογιο αλλά μονο με την περιγραφή του προϊόντος και οχι το serial number του κλειδιου.

Δηλαδη στην περιγραφή του τιμολογίου θα γραφει windows 10 pro αλλά δεν μπορεί (δεν θελει/δε γινεται/ δε μας νοιάζει) να γράφει XCSD-XCDSF-...

Απο λογιστικής άποψης (σε περιπτωση ελεγχου απο εφορία), θα ειναι καλυμμένος ή θα σκάσει προστιμο; 

Δευτερο ερώτημα: Δεδομένου οτι μιλάμε για ηλεκτρονικη αγορά windows 10 δεν θα υφίσταται ουτε αυτοκόλλητο ταμπελάκι. Το οτι δεν υπάρχει και το οτι δεν εχουμε μηχανογραφημενα το serial πόσο προβλημα ειναι;

Τρίτο ερώτημα : Πέρα απο την εφορία, υπάρχει τη σήμερον άλλος φορέας που να κάνει τετοιους ελέγχους. Πάραδειγμα πριν πολλά χρόνια υπήρχε η bsa που τοτε εκανε μπολικους ελεγχους. Σήμερα τι παιζει;

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω μόνο για το ταμπελάκι που ξέρω σίγουρα ότι από τα 8 και μετά, απλά δεν υπάρχει. Το έχει καταργήσει η ms και δε θα σου δώσεις κανένας κάτι τέτοιο.

Τώρα για τα άλλα καλά είναι να ρωτήσεις έναν λογιστή αλλά σύμφωνα με την απλή και ανθρώπινη λογική, όταν αγοράζεις μια άδεια χρήσης αγοράζεις απλά αυτό ακριβώς, μια άδεια να χρησιμοποιείς το προϊόν και εάν είναι τιμολογημένη η άδεια αυτή τότε τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο κάνε ελεγκτής;

Όπως είπα όμως, ρώτα και το λογιστή να σου πει μήπως ξέρει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...