mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καλημέρα, έχω τον i5-2300 με μια foxconn H67M μητρική και 4 GB ddr3 1333 MHz ram. Το πρόβλημα όπως αναφέρει και ο τίτλος είναι οτι το cpu load βρίσκεται συνέχεια στο 100%. Δεν έχει σημασία αν είναι τελίως idle το σύστημα ή αν κάνω render, αυτό βρίσκεται πάντα στο 100%. Από τον θόρυβο της ψύκτρας καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει από την στιγμή που παίρνει ρεύμα το pc, από την στιγμή που θα πατήσω το power button δηλαδή (πριν φορτώσει το λειτουργικό). Και δεδομένου ότι έκανα format, αποκλείω το γεγονός να είναι ιός που τρέχει στο background ή άλλο κακόβουλο λογισμικό. Με οποιοδήποτε πρόγραμμα task manager-like και αν κοίταξα, δεν βρήκα κάποιο process υπεύθυνο για 100% load. Επίσης παρότι τα 4 gb ram είναι σχετικά λίγα, ποτέ δεν πιάνω πάνω απο 70-80% άρα δεν τρώει από εκεί φόρτωμα. Τέλος, οι θερμοκρασίες είναι οκ, δηλαδή 40-55 βαθμούς. Συνεπώς το μόνο που μένει είναι να έχω κάποιο hardware issue. Φοβάμαι ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξω cpu ή ακόμα και mobo. Έχετε κάτι στον νου σας ; Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πριν μπω στην διαδικασία να αλλάξω σύστημα ;
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Σε όλα τα μηχανήματα όταν ξεκινάνε στροφάρει έντονα το fan. Στο BIOS ακούγεται πάλι τόσο έντονα? Ποια μητρική έχεις ακριβώς? Την -V ή την -S? Όταν έκανες φορμάτ και έβαλες τα win πριν εγκαταστήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα βαρούσε 100%? Έκανες κάποια αλλαγή στο hardware? Στο έκανε ξαφνικά? 1
tsofras Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Windows 10 έχεις ? ( Αν θυμάμαι καλά τον task manager μάλλον 10αρια δείχνουν) Αν ΝΑΙ όταν έκανες format έβαλες πάλι windows και μετά έκανες τα updates? Στο τελευταίο creators update είχαν αρκετοί θέμα ( και εγώ μαζί ) με το φαινόμενο που λές. Εμένα άρχισε να σέρνεται το pc και είχα 99% CPU συνέχεια. Μετά απο ψάξιμο είδα ότι είχαν αρκετοί πρόβλημα λόγω antivirus και creators update. Εγώ είχα το comodo και τελικά έκανα restore τα windows 10 και έβαλα avast και είμαι μια χαρά. Τι antivirus έχεις εσύ? 2
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Windows 10 έχεις ? ( Αν θυμάμαι καλά τον task manager μάλλον 10αρια δείχνουν) Αν ΝΑΙ όταν έκανες format έβαλες πάλι windows και μετά έκανες τα updates? Στο τελευταίο creators update είχαν αρκετοί θέμα ( και εγώ μαζί ) με το φαινόμενο που λές. Εμένα άρχισε να σέρνεται το pc και είχα 99% CPU συνέχεια. Μετά απο ψάξιμο είδα ότι είχαν αρκετοί πρόβλημα λόγω antivirus και creators update. Εγώ είχα το comodo και τελικά έκανα restore τα windows 10 και έβαλα avast και είμαι μια χαρά. Τι antivirus έχεις εσύ? Ναι, windows 10. Είχα windows 10, έκανα format, και μετά έκανε τα αυτόματα update που κάνει αμέσως μετά την εγκατάσταση του λειτυοργικού, αυτά που δνε μπορείς να αποφύγεις όμως... Δεν έχω κανένα antivirus αυτή την στιγμή, επειδή διάβασα και εγώ ότι υπάρχουν θέματα, επομένως μετα το format δεν εγκατέστησα κάποιο... Σε όλα τα μηχανήματα όταν ξεκινάνε στροφάρει έντονα το fan. Στο BIOS ακούγεται πάλι τόσο έντονα? Ποια μητρική έχεις ακριβώς? Την -V ή την -S? Όταν έκανες φορμάτ και έβαλες τα win πριν εγκαταστήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα βαρούσε 100%? Έκανες κάποια αλλαγή στο hardware? Στο έκανε ξαφνικά? Ναι και στο bios ακουγεται το ίδιο έντονα. Δεν θυμαμαι και δεν μπορω να βρω ποια ακριβως έχω... Δυστυχώς ναι, ακόμα και όταν ήταν μόνο το λειτουργικό. Έκανα αλλά δεν έχει σημασία επειδή και πριν το έκανε και τώρα το κάνει. Ουσιαστικά είχα 12 gb ram και μετά το format πήγα σε 4 (έβγαλα ένα 8αρι module επειδή έριχνε την ταχύτητα προφανώς). Δεν γνωρίζω τι έκανε πριν διότι δεν είχα εγώ αυτόν τον υπολογιστή. Τον πήρα και τον καθάρισα λίγο και περίμενα να λειτυοργεί κανονικά μετά το format...
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καθάρισμα στο εσωτερικό του κουτιού ή άλλαξες και πάστα? 1
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καθάρισμα στο εσωτερικό του κουτιού ή άλλαξες και πάστα? Άλλαξα και παστα.
dimoskoutr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Συγνώμη ρε παιδιά είδε κανείς την φωτογραφία που έχει βγάλει το παιδί στο task manager; Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια χαρά κάνει και έχει 100% load!!! Αν προσθέσετε τα νούμερα αυτό βγάζουν...σε idle ας μας δώσει μια φωτογραφία από τον task manager να δούμε processes που τρέχουν...
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Συγνώμη ρε παιδιά είδε κανείς την φωτογραφία που έχει βγάλει το παιδί στο task manager; Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια χαρά κάνει και έχει 100% load!!! Αν προσθέσετε τα νούμερα αυτό βγάζουν...σε idle ας μας δώσει μια φωτογραφία από τον task manager να δούμε processes που τρέχουν... Σχεδόν πάντα όταν τα προσθέτω κάνουν 100% επειδή κάποιο πρόγραμμα για άγνωστο λόγο θα βρίσκεται στο 30-40% ενώ μετά απο 1-2 δευτερόλεπτα θα πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμα και ότνα δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα όμως (πάνω από 30%) συνεχίζει να δείχνει 100, ενώ άμα τα πρόσθετες δεν θα έπιαναν ούτε 50.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Κάνε bootable ένα φλασάκι με το kali linux. Όταν μπουτάρει από το φλασάκι επιλέγεις την 1η επιλογή. Live CD δηλ. Μόλις μπεις στο περιβάλλον linux από την αριστερή στήλη, πάτα το τελευταίο εικονίδιο με τις τελίτσες. Θα σου εμφανίσει τις εφαρμογές. Πήγαινε με την ροδέλα κάτω κάτω και άνοιξε την εφαρμογή System Monitor. Επέλεξε Resources. Στα CPU τι ποσοστά βλέπεις? 2
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Κάνε bootable ένα φλασάκι με το kali linux. Όταν μπουτάρει από το φλασάκι επιλέγεις την 1η επιλογή. Live CD δηλ. Μόλις μπεις στο περιβάλλον linux από την αριστερή στήλη, πάτα το τελευταίο εικονίδιο με τις τελίτσες. Θα σου εμφανίσει τις εφαρμογές. Πήγαινε με την ροδέλα κάτω κάτω και άνοιξε την εφαρμογή System Monitor. Επέλεξε Resources. Στα CPU τι ποσοστά βλέπεις? Όλα κάτω από 10%. Γύρω στο 5-6% κατά μέσο όρο. Αυτό υποδηλώνει πως έχει να κάνει με τα windows 10 καθαρά έτσι ; Και όχι κάποιο hardware θέμα ;
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Σωστά. Τα windows από που τα κατέβασες? από το επίσημο site της microsoft. Με αυτό το εργαλείο που δίνει που φτιάχνει από μόνο του bootable disk
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Απο youp@rn! ΥΓ. Σοβαρα τωρα,μηπως εψαχνε ενημερωσεις και κολλησε εκει? Αλλα βεβαια το εκανε και πριν το φορματ... Βαλε 7ρια να δεις τι γινεται.. 1
mg3575 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Απο [email protected]! ΥΓ. Σοβαρα τωρα,μηπως εψαχνε ενημερωσεις και κολλησε εκει? Αλλα βεβαια το εκανε και πριν το φορματ... Βαλε 7ρια να δεις τι γινεται.. Ήταν ο λόγος για τον οποίο έκανα format. Ναι αυτο σκεφτόμουν αλλά θέλω να το καθυστερήσω όσο γίνεται, να αποφύφω όλη αυτή την φασαρία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα