Kenny McCormick Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καλημέρα παιδιά εδώ και λίγο καιρό το Logitech G600 μου κάνει νερά... πλέον πολύ συχνά μου κάνει διπλό κλικ αντί για μονό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω; Δεν μου πάει η καρδιά να το πετάξω έτσι εύκολα
isay Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Εχει χαλάσει το διακοπτάκι που δέχεται το κλικ. Πρακτικά δε φτιάχνει αλλά δε χάσει τιποτα να το ανοιξεις, να καθαρίσεις και το φησύξεις το διακοπτάκι μήπως και γίνει κάποιο προσωρινό θαυμα (γιατί σιγουρα θα ειναι βραχυχρόνιο) Εννοειται αν εισαι ΕΝΤΟΣ εγγύησης το πας για αντικατάσταση 1
chrisreven Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δυο τρεις φορές που είχα πρόβλημα στο παρελθόν με ποντίκια της Logitech, ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους και μου στείλαν ολοκαίνουργια από το εξωτερικό με ups χωρίς να μου ζητήσουν πίσω τα παλαιά. 1
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Κατα πάσα πιθανότητα παίζει κάτι με τον πυκνωτή του διακόπτη αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να το βγάλεις απο το USB και να πατήσεις πολλές φορές το click (έτσι θα αποφορτίσεις τον πυκνωτή) και να το βάλεις μετά πίσω λογικά θα έχει φτιάξει... αν έχεις εγγύηση απλά στείλτο πίσω αλλιώς αυτό ειναι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις μέχρι να αλλάξεις ποντίκι. 1
coolerman Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καλημέρα παιδιά εδώ και λίγο καιρό το Logitech G600 μου κάνει νερά... πλέον πολύ συχνά μου κάνει διπλό κλικ αντί για μονό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω; Δεν μου πάει η καρδιά να το πετάξω έτσι εύκολα OMRON D2FC-F-7N αλλαγή θέλουν τα microswitch,αυτά "ευθύνονται" για το διπλό κλίκ κόστος μηδαμινό 3
7nisiotis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Ακριβώς όπως τα λεει ο φίλος ^ Ts: Βρες το microswitch στο ebay και ενα κολλητηρι Το ίδιο θέμα είχε εμφανιστεί και σε ένα razer deathadder 2013 που είχα, εμφάνισε το πρόβλημα ένα μήνα μετά το πέρας της εγγύησης. Ενα ευρώ και κάτι ψηλά είχε κοστίσει το διακοπτακι, το πηγα σε ενα φίλο που έχει κολλητηρι, βγάλαμε το παλιό με προσοχή από τη πλακέτα και κολλήσαμε το καινούριο. 2
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Ακριβώς όπως τα λεει ο φίλος ^ Ts: Βρες το microswitch στο ebay και ενα κολλητηρι Το ίδιο θέμα είχε εμφανιστεί και σε ένα razer deathadder 2013 που είχα, εμφάνισε το πρόβλημα ένα μήνα μετά το πέρας της εγγύησης. Ενα ευρώ και κάτι ψηλά είχε κοστίσει το διακοπτακι, το πηγα σε ενα φίλο που έχει κολλητηρι, βγάλαμε το παλιό με προσοχή από τη πλακέτα και κολλήσαμε το καινούριο. καμία σχέση... απλά έτυχε και έστρωσε ο πυκνωτής.. (πχ μπορεί να ήταν κοντά στο switch που αλλάξατε και λόγω υψηλής θερμοκρασίας απο το κολλητήρι να έδεσε σωστά πάλι ή να άλλαξε το διηλεκτρικό του και να σταμάτησε το bleed) με άλλα λόγια παραλίγο να το χαλάσετε αλλά ήσασταν κωλόφαρδοι και το φτιάξατε Tο switch δεν είναι τιποτα άλλο απο 2 σιδεράκια που τα ενώνει ενα 3ο δεν κάνει τιποτα άλλο δηλαδή απο το να βραχυκυκλώνει όταν το πατάς... δεν γίνεται λοιπόν εσύ να πατάς μια φορά και αυτό να βραχυκυκλώνει 2.... δεν έχει τσιπάκι ή κάτι άλλο μέσα του απλός μηχανικός διακόπτης ειναι απλά μικρών διαστάσεων αν ηταν προβληματικός ή θα μάγκωνε πουθενά και θα κρατούσε πατημένο συνεχόμενο click όταν το πατούσες μια φορά ή δεν θα έκανε click όταν εσύ το πατούσες μια φορά γιατι δεν θα μπορούσε για κάποιο λόγο (πχ σκουπιδάκια ανάμεσα στις επαφές) να κάνει επαφή... εσύ να κάνεις 1 click και αυτό να κάνει 2 απλά δεν παίζει με την καμία. έτσι είναι απο μέσα 2 ή 3 λαμάκια.. https://www.youtube.com/watch?v=D3fepD-Ffws https://www.youtube.com/watch?v=q6nP1FjxAMU
ksessalonikios Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 εκτος από ολο το σύστημα του microswitch ισως απλα να εχει μόνο χαλαρώσει το έλασμα, αν το βγάλεις και το πιεσεις λιγο να επιστρεψει στην αρχική του μορφή πιθανότατα θα στρώσει. Εγώ ετσι το εφτιαξα.
7nisiotis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 καμία σχέση... απλά έτυχε και έστρωσε ο πυκνωτής.. (πχ μπορεί να ήταν κοντά στο switch που αλλάξατε και λόγω υψηλής θερμοκρασίας απο το κολλητήρι να έδεσε σωστά πάλι ή να άλλαξε το διηλεκτρικό του και να σταμάτησε το bleed) με άλλα λόγια παραλίγο να το χαλάσετε αλλά ήσασταν κωλόφαρδοι και το φτιάξατε Tο switch δεν είναι τιποτα άλλο απο 2 σιδεράκια που τα ενώνει ενα 3ο δεν κάνει τιποτα άλλο δηλαδή απο το να βραχυκυκλώνει όταν το πατάς... δεν γίνεται λοιπόν εσύ να πατάς μια φορά και αυτό να βραχυκυκλώνει 2.... δεν έχει τσιπάκι ή κάτι άλλο μέσα του απλός μηχανικός διακόπτης ειναι απλά μικρών διαστάσεων αν ηταν προβληματικός ή θα μάγκωνε πουθενά και θα κρατούσε πατημένο συνεχόμενο click όταν το πατούσες μια φορά ή δεν θα έκανε click όταν εσύ το πατούσες μια φορά γιατι δεν θα μπορούσε για κάποιο λόγο (πχ σκουπιδάκια ανάμεσα στις επαφές) να κάνει επαφή... εσύ να κάνεις 1 click και αυτό να κάνει 2 απλά δεν παίζει με την καμία. έτσι είναι απο μέσα 2 ή 3 λαμάκια.. https://www.youtube.com/watch?v=D3fepD-Ffws https://www.youtube.com/watch?v=q6nP1FjxAMU Δε χαλάσαμε τιποτα ξεκολλησαμε και τα 2 microswitches και τα αντικαταστήσαμε με ανώτερης ποιότητας omron. Ήταν καθαρά θέμα του διακόπτη. Εχω κάνει τη συγκεκριμένη διαδικασία με τη βοήθεια φίλου σε πάνω απο 5 ποντίκια. Ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο razer εμφάνιζε κατά την περίοδο που βρισκόταν στην αγορά ουκ ολίγες φορές το εν λόγω θέμα. Επίσης ήταν κι εκτός εγγύησης. Την ίδια διαδικασία εκανα πρόσφατα στο Logitech G102 όπου αν και πρόβλημα δεν είχε ήθελα να του βάλω καλύτερους διακόπτες. Δουλεύει μια χαρά και το κλικ του εχει ελάχιστα καλύτερο feedback
Fubar.gr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 δεν γίνεται λοιπόν εσύ να πατάς μια φορά και αυτό να βραχυκυκλώνει 2.... Κι όμως αυτό ακριβώς γίνεται, και μάλιστα όχι μόνο δύο φορές αλλά παραπάνω. Το φαινόμενο λέγεται contact bounce και όφείλεται στο οτι κατα το πάτημα του διακόπτη, το έλασμα κυριολεκτικά χοροπηδάει (bounce) πάνω στην επαφή για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το ίδιο μπορεί να γίνει όχι μόνο στο πάτημα αλλά και στο άφημα του διακόπτη. Ο μικροελεγκτής μπορεί να το εκλάβει σαν πολλαπλά πατήματα του κουμπιού. Αυτό είναι πρόβλημα με όλους τους διακόπτες και γι αυτό χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές debouncing, είτε με hardware είτε με software. Όταν όμως ο διακόπτης με τον καιρό φθαρεί, τότε το πρόβλημα χειροτερεύει και η μέθοδος debouncing που έχει επιλεγεί μπορεί να μήν είναι αρκετό απο μόνο του. 2
vairass Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δυο τρεις φορές που είχα πρόβλημα στο παρελθόν με ποντίκια της Logitech, ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους και μου στείλαν ολοκαίνουργια από το εξωτερικό με ups χωρίς να μου ζητήσουν πίσω τα παλαιά. Εχω το G9x φοβερό mouse το είχα πάρει 100++ , για πες διαδικασία άρχισε να τα παίζει κάπως το ποντίκι.
devilfish Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα Razer Naga. Ακολουθησα αυτο το tutorial για το πως ανοιξω το switch του click, εκανα οτι και στο βιντεο και πλεον ειναι σαν καινουργιο το ποντικι. Βεβαια δυσκολευτικα αρκετα για να το ξανα βαλω στην θεση του.https://www.youtube.com/watch?v=eDoXMJyimDU
benign Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα Razer Naga. Ακολουθησα αυτο το tutorial για το πως ανοιξω το switch του click, εκανα οτι και στο βιντεο και πλεον ειναι σαν καινουργιο το ποντικι. Βεβαια δυσκολευτικα αρκετα για να το ξανα βαλω στην θεση του. https://www.youtube.com/watch?v=eDoXMJyimDU Απο κατω απο το βιντεο,εχει απειρους εξοργισμενους που αγορασαν ακριβα mice με τον ιδιο προβλημα, lol.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα