Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα,

η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει πιθανότητα να χάλασει ένας εξωτερικός σκληρός, επειδή δεν εξάχθηκε κανονικά. Είχε κολλήσει ο υπολογιστής και απλώς τράβηξα το καλώδιο, ενώ ο σκληρός ήταν σε λειτουργία. Από εκείνη τη στιγμή όταν τον συνδέω, αναβοσβήνει το μπλε λαμπάκι και ακούγεται ότι λειτουργεί, αλλά δεν μου εμφανίζεται πουθενά. Τι μπορεί να φταίει;

Ο δίσκος είναι intenso και είναι καινούργιος - τον είχα πάρει πριν 3 μήνες, είχα αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα του παλιού μου υπολογιστή (που δυστυχώς δεν υπάρχουν αλλού) και από τότε τον ξανασυνέδεσα σήμερα. Λειτουργούσε κανονικά μέχρι που έγινε αυτό που σας είπα.

Ελπίζω αρχικά να μου απαντήσετε ότι δεν χαλάει τόσο εύκολα ένας σκληρός... δεν έπεσε, δεν τον χτύπησα, απλώς τον έβγαλα ΜΗ κανονικά ενώ ήταν σε λειτουργία...

Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύουν τα δεδομένα μου;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

δες εάν στην διαχείριση  δίσκων φαίνεται, επίσης δοκίμασε να βγάλεις τον δίσκο και να τον δοκιμάσεις χωρίς την εξωτερική θήκη είτε σε άλλον υπολογιστή    

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φαίνεται. Να τον βγάλω δεν μπορώ - δεν ξέρω πώς και λέω να μην κάνω πειράματα μόνη μου.

Αύριο θα το δοκιμάσω σε άλλον υπολογιστή...

Με ενδιαφέρει κυρίως να ξέρω αν μπορεί να χαλάσει μόνο επειδή δεν έκανα ασφαλή κατάργηση. Και ανησυχώ μήπως τα κάνω χειρότερα που τον μπαινοβγάζω εδω και ώρα, για να δω μήπως εμφανιστεί...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Δημοσ.

Δεν φαίνεται. Να τον βγάλω δεν μπορώ - δεν ξέρω πώς και λέω να μην κάνω πειράματα μόνη μου.

Αύριο θα το δοκιμάσω σε άλλον υπολογιστή...

Με ενδιαφέρει κυρίως να ξέρω αν μπορεί να χαλάσει μόνο επειδή δεν έκανα ασφαλή κατάργηση. Και ανησυχώ μήπως τα κάνω χειρότερα που τον μπαινοβγάζω εδω και ώρα, για να δω μήπως εμφανιστεί...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Ναι μπορεί να χάλασε ,ι αφού δεν μπορεί να κάνεις κάποιους ελέγχους για να δεις εάν ο δίσκος είναι εντάξει πρόταση μου είναι να τον πας σε κάποιο τεχνικό να τον δει και να σου πει εάν μπορεί να κάνει κάτι τα δεδομένα σου μπορεί να τα βρει ακόμα και με χαλασμένο δίσκο αλλά είναι μια διαδικασία ακριβή και είναι εξειδικευμένη ...... Όταν κάτι είναι σημαντικό καλό είναι να κρατάμε πολλά back up για να είμαστε ασφαλής με τα αρχεία μας .... 

Δημοσ.

Οταν βγαζεις ενα δισκο/στικ χωρις ασφαλή καταργηση διακινδυνευεις μονο τα δεδομένα σου και τιποτα αλλο (απο άποψη data). Απο εκει και πέρα εφοσον ειναι συνδεμένος παιρνει τάση/ρευμα μεχρι να το βγάλεις. 

Το προβλημα που εχεις ειναι χαλασμένη/καμμένη πλακέτα το οποιο μπορει να προέκυψε και απο την επομενη συνδεση με υπολογιστη (δηλαδη οταν τον εβαλες ξανα σε υπολογιστη). Εννοειται οτι μπορει να επαθε κοκομπλόκο και οταν τον εβγαζες ΑΛΛΑ δεν εχει σχεση με την αποπροσάρτηση. 

Παλιά οι δισκοι δουλευαν διαφορετικά, αλλά πλέον ειναι οπως στα λεω παραπάνω. 

Ελπίζω αρχικά να μου απαντήσετε ότι δεν χαλάει τόσο εύκολα ένας σκληρός... δεν έπεσε, δεν τον χτύπησα, απλώς τον έβγαλα ΜΗ κανονικά ενώ ήταν σε λειτουργία...

Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύουν τα δεδομένα μου;

Και όμως ειναι πραγματικότητα οτι οι δισκοι εχουν γίνει εσκεμμένα πιο αναλώσιμοι. Παίρνεις δισκο (οποιαδήποτε μαρκα) και δεν ξέρεις αν αυριο πεθάνει. 

Τα δεδομένα σου ειναι γραμμένα σε μαγνητική μορφή στο δισκο αλλά με το να χαλάσει η πλακέτα/μοτερ/ΔΕΝ ΞΕΡΩ δεν μπορεις να τα πάρεις εκτός αν αριβοπληρώσεις ειδική εταιρεία με μη εγγυημένο αποτελεσμα. 

Όταν κάτι είναι σημαντικό καλό είναι να κρατάμε πολλά back up για να είμαστε ασφαλής με τα αρχεία μας .... 

Οι εταιρείες εχουν καταφέρει να καθιερώσουν αυτό το moto/status γιατί απλά τις συμφέρει επειδη ετσι πουλάνε περισσότερα κομματια αποθηκευτικου χώρου. Πολύ παλιά ειχες ενα δισκο και δουλευε καλα. Μετα βγήκε το smart και σε προειδοποιούσε οτι κάτι πάει να χαλάσει. Μεχρι εκεί υπήρχε ισορροπία αξιοπιστίας και κόστους.

Μετα αρχισε η ασυδοσία. Στο βωμό του κόστους και καρτέλ, εριξαν την ποιοτητα κατασκευής (οχι ομως το κοστος) και οι δισκοι αρχισαν να ψοφάνε πριν το παρεις πρεφα. Τοτε αρχισαν να φωναζουν οι εταιρίες για backup (δηλαδη ΠΡΕΠΕΙ να εχεις δευτερο δισκο για backup - σκασίλα μας αν υπάρχει το smart) αλλά αντί να ριξουν κοπο στη βελτίωση, ριξανε χρημα στο marketing. Τώρα λενε οτι πρεπει να εχετε διπλό backup δηλαδη τα δεδομένα σε 3 σημεία αλλά αν δεις αναμεσα στις γραμμές, παλιά ήθελες ενα δισκο, τωρα θες τρεις για τις ιδιες ακριβώς αναγκες. 

Προσωπικά με ενοχλεί πολύ αλλά αναγκάζομαι να το αποδεχτώ γιατί δεν εχω καλύτερες λύσεις. Το cloud storage θα ελυνε αυτό το προβλημα, δεδομενου οτι τα δεδομένα μου ειναι αποθηκευμενα ΚΑΠΟΥ που άλλοι αγχώνονται αν δουλευουν οι δισκοι, αλλά ειναι ακριβή λύση και πολύ δυσχρηστη (χρόνοι μεταφορας, ασφάλεια δεδομένων, ανακτηση, κλπ). 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!

Ευτυχώς τα νέα είναι καλά! Χθες δεν είχα άλλον υπολογιστή, για να δω αν ανοίγει εκεί. Σήμερα που το δοκίμασα σε υπολογιστή με windows είδα ότι ανοίγει κανονικά. Δεν ανέφερα χθες, επειδή νόμισα ότι δεν έχει σημασία, ότι ο υπολογιστής στον οποίον δημιουργήθηκε το πρόβλημα είναι μάκμπουκ. Σε αυτόν συνεχίζει να μην εμφανίζεται. Μάλλον από τη μη ασφαλή κατάργηση δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στο μακ και τώρα δεν το δέχεται και ίσως χρειαστεί να κάνω κάποια διαμόρφωση στον σκληρό (; ). Στικάκια κ.λ.π ανοίγουν κανονικά στο μακ.

Το σημαντικό είναι ότι δεν χάλασε και δεν έχασα τα δεδομένα μου. Επίσης, από τις πληροφορίες σας έμαθα ότι θα μπορούσα να τα είχα χάσει και στο εξής δεν πρόκειται να ξαναπαραλείψω την ασφαλή κατάργηση!

Ευχαριστώ!

• Like 2
Δημοσ.

Χαχαχα! Λέω να το κρατήσω, γιατί είμαι ανήξερη γενικώς! Τόσο που μπορώ να ποστάρω μόνο για να εκφράσω και όχι για να λύσω απορίες, άρα είναι μια χαρά αντιπροσωπευτικό! :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...