Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλευω με αυτο το θεμα 5 μερες και λυση δεν βρισκω.Μετα απο μια αναβαθμιση το pc μου τρεχει τα windows10 pro ενω η ψηφιακη αδεια ειναι για τα home 10.μου βγαινει το μηνυμα οτι πρεπει να ενεργοποιησω τα windows.μεσω της αντιμετωπισης προβληματων και αφου βρηκα το θεμα που λεει "εχετε τα pro αλλα η ψηφιακη αδεια σας ειναι για τα 10 home"κατεβασα το εργαλειο δημιουργιας υλικου κατεβασα τα 10 σε usb ωστε να τα ξαναεγκαταστησω.αλλαζω την εκκινηση ωστε να ξεκιναει απτο usb ξεκιναω να κανω εγκασταση των win10 αλλα καποια στιγμη μου το ακυρωνει και μου βγαζεισ ενα σφαλμα.ανεβασω τις φωτο για να δειτε.

Εκανα σωστα που πηγα να ξανακανω εγκαστασταση τα 10 η χρειαζεται κατι αλλο?

post-149270-0-20591600-1504045898_thumb.jpg

post-149270-0-25081200-1504046408_thumb.jpg

Δημοσ.

Παλευω με αυτο το θεμα 5 μερες και λυση δεν βρισκω.Μετα απο μια αναβαθμιση το pc μου τρεχει τα windows10 pro ενω η ψηφιακη αδεια ειναι για τα home 10.μου βγαινει το μηνυμα οτι πρεπει να ενεργοποιησω τα windows.μεσω της αντιμετωπισης προβληματων και αφου βρηκα το θεμα που λεει "εχετε τα pro αλλα η ψηφιακη αδεια σας ειναι για τα 10 home"κατεβασα το εργαλειο δημιουργιας υλικου κατεβασα τα 10 σε usb ωστε να τα ξαναεγκαταστησω.αλλαζω την εκκινηση ωστε να ξεκιναει απτο usb ξεκιναω να κανω εγκασταση των win10 αλλα καποια στιγμη μου το ακυρωνει και μου βγαζεισ ενα σφαλμα.ανεβασω τις φωτο για να δειτε.

Εκανα σωστα που πηγα να ξανακανω εγκαστασταση τα 10 η χρειαζεται κατι αλλο?

καλημέρα 

Γνώμη μου κατέβασε τα windows για τα οποία έχεις άδεια και μετά κατέβασε το rufus και δημιούργησε ένα usb και δοκίμασε να κάνεις format

Δημοσ.

Το σύστημα είναι λάπτοπ ή σταθερός; Είχε windows από μαμά; Τα λάπτοπ που έρχονται με windows έχουν συνήθως σύστημα επαναφοράς στην εργοστασιακή κατάσταση και είναι σαν μόλις να το πήρες.

Αν δεν είχε windows και τα περνάς εσύ από την αρχή, στην αρχή που σου ζητάει κλειδί τι βάζεις και εάν βάζεις κλειδί που το βρήκες;

Μην κάνεις επιδιόρθωση αλλά καθαρή εγκατάσταση. Σε κάποιο σημείο στην αρχή σου ζητάει να επιλέξεις δίσκο και έχει επιλογές για προχωρημένους. Εκεί μπορείς να διαγράψεις όλα τα partitions και να στήσεις τα 10άρια καθαρά.

Δημοσ.

Με το rufus δεν κανεις οτι εξανα και εγω με το media creation tool?αυτο το βημα το εχω κανει ,το usb me win10 το κανα.εχω κανει και επαναφορα συστηματος αλλα τιποτα.το θεμα ειναι οτιπρεπει να γινει η εγκασταση των 10 hoμε αλλα οπως ανεβασα και στην φωτο μου την ακυρωνει.κατι εκανα προφανως λαθος στην διαδικασια.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα στο βημα που μου βγαζει που θελω να κανω την εγκασταση δεν εχει επιλογη "μη εκχωρημενος χωρος δισκου"και παταω σε μια μονο επιλογη που μου επιτρεπεται που γραφει "κυριο"

Οι φωτο ειναι για το οτι μαλλον κανω καλα που παω να ξαναεγκασταστησω τα 10 home απλα καπου κανω κατι λαθος

post-149270-0-90397200-1504075111_thumb.jpg

post-149270-0-03314400-1504075273_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε για αρχή να διαγράψεις τη άδεια χρήσης από το σύστημα σου. Κάνε δεξί κλικ στην Έναρξη και επέλεξε Γραμμή εντολών (Διαχειριστής). Δώσε τις δύο παρακάτω εντολές με τη σειρά περιμένοντας να σου βγάλει την επιβεβαίωση στην 1η πριν δώσεις την 2η.

slmgr /upk

slmgr /cpky

Στην αρχή που σου ζητάει να βάλεις κλειδί τι βάζεις; Έχεις κάποιο κλειδί ή το αφήνεις κενό; Αν το αφήσεις κενό θα πάρει το κλειδί από τα pro που είναι αποθηκευμένο στο bios και θα προχωρήσει έτσι. Αν έχεις κλειδί για τα home και το περάσεις εκεί στο δέχεται ή όχι;

ximg_59418fc5e7cc9.png.pagespeed.gp+jp+j

Εδώ αν θέλεις μπορείς να βάλεις το generic installation key for 10 home αλλά μετά θα πρέπει να το αλλάξεις γιατί δε θα στο δεχτεί για χρήση.

TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99

Μετά επιλέγεις custom...

ximg_59418ff23a7ec.png.pagespeed.gp+jp+j

Και στο σημείο επιλογής δίσκου δεν σε αφήνει να διαγράψεις τα partitions; Αν δεν έχεις κάτι που το θέλεις θα έλεγα να σβήσεις ότι Partitions έχει εκεί και να το αφήσεις να κάνει τη διαμόρφωση μόνο του όπως την θέλει.

ximg_5941901547eb2.png.pagespeed.gp+jp+j

EDIT:

Και κάτι τελευταίο. Μπορείς να ανοίξεις το σημειωματάριο και να βάλεις μέσα το παρακάτω:

[Channel]
Retail

Μετά πάτα αποθήκευση ως και πήγαινε στον φάκελο sources στο στικάκι. Δώσε σαν όνομα το παρακάτω:

ei.cfg

και επέλεξε κάτω από το όνομα Όλα τα αρχεία (*.*) γιατί αλλιώς θα στο σώσει με την κατάληξη txt.

Αποθήκευσε όπως είπα στο sources στο στικάκι και κάνε ξανά boot από το usb. Θα πρέπει να σου φέρει μια οθόνη όπως παρακάτω και να επιλέξεις home.

Uq9Zp.png

Δημοσ.

Οχι δεν εχω κλειδι για τα home.στην αντιμετωπιση προβληματων μου λεει οτι δεν χρειαζεται επειδη υπαρχει η ψηφιακη αδεια και παταμε παραλειψη.πατησα δεν εχω κλειδι λοιπον.μετα επελεξα custom ναι αλλα στο σημειο επιλογης δισκου μου εχει διαφορα partition αλλα οχι επιλογη "μη εκχωρημενος δισκος ".να τα διαγραψω δλδ ολα?εγω πατησα σε ενα το οποιο ηταν και το μονο επιλεξιμο και πατησα next.ωραια οταν παω σπιτι θα ξανακανω οπως το ειπες να διαγραψω και την αδεια να δουμε τι θα γινει

Το σύστημα είναι λάπτοπ ή σταθερός; Είχε windows από μαμά; Τα λάπτοπ που έρχονται με windows έχουν συνήθως σύστημα επαναφοράς στην εργοστασιακή κατάσταση και είναι σαν μόλις να το πήρες.

Αν δεν είχε windows και τα περνάς εσύ από την αρχή, στην αρχή που σου ζητάει κλειδί τι βάζεις και εάν βάζεις κλειδί που το βρήκες;

Μην κάνεις επιδιόρθωση αλλά καθαρή εγκατάσταση. Σε κάποιο σημείο στην αρχή σου ζητάει να επιλέξεις δίσκο και έχει επιλογές για προχωρημένους. Εκεί μπορείς να διαγράψεις όλα τα partitions και να στήσεις τα 10άρια καθαρά.

sorry τωρα το ειδα αυτο το μηνυμα.ναι σταθερος dell και ειχε windows8 απο μαμα οπως λες

.καθαρη εγκατασταση πηγα να κανω αλλα το λαθος οπως βλεπω απο αυτα που μου λες ειναι οτι δεν διεγραψα τα partitions.θα ξανακανω την διαδικασια και θα στειλω και φωτο αν βρω καποιο προβλημα

Ευχαριστω πολυ για τα μηνυματα και τον χρονο το εκτιμω παρα πολυ

Δημοσ.

Βοηθεια !????τα εκανα χειροτερα.αφου εκανα ακομη μια αποτυχημενη προσπαθεια να εγκαταστησω τα win10 κατι εκανα στα bios κ τωρα δεν ξεκιναει θα κανονικα.ξεκιναει η απτο usb η μου βγαζει μαυρη οθονη.τι παταω στo boot menu να κανει εκκινηση απο συστημα οπως ηταν μεχρι τωρα?τα χω μπλεξει ασχημα.

Βαζω καποιες φωτο απτην ακυρωση εγκαταστασης κ απτο νεο θεμα με το boot menu

post-149270-0-43189900-1504096035_thumb.jpg

post-149270-0-95378400-1504096754_thumb.jpg

post-149270-0-84399600-1504096916_thumb.jpg

post-149270-0-09434100-1504097017_thumb.jpg

post-149270-0-85291300-1504097166_thumb.jpg

Δημοσ.

Ρε συ, τράβα τις φωτογραφίες οριζόντια τουλάχιστον να μπορούμε να τις βλέπουμε σωστά γιατί με πόνεσε ο σβέρκος να γυρίζω συνέχεια το κεφάλι αριστερά! :)

Μετά, στο bios μη βάζεις μπροστά το usb αλλά το internal hdd. Για να μπουτάρεις από το usb πάτα κανένα F πλήκτρο που θα λέει σίγουρα στην αρχή για boot device την πρώτη φορά και μετά άστο να μπουταρει από τον δίσκο. Ή βγάλε το στικάκι όταν κάνει επανεκκίνηση μετά την αντιγραφή αρχείων.

Στη συνέχεια, εκεί που έχει τα Partitions, αν δεν έχεις κάτι που σου χρειάζεται σβήστα όλα και άσε ένα μόνο ακαταχώρητο. Αν θέλεις, χώρισε τον 500άρι στα δύο για να έχεις τα 250 για αποθήκη ή για να κάνεις εκεί εγκατάσταση τα παιχνίδια αν παίζεις ή να κρατάς τα αρχεία σου ώστε αν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ να μην ψάχνεσαι για backup.

Το τελευταίο σφάλμα ίσως να είναι λόγω προβλήματος στον δίσκο.

• Like 2
Δημοσ.

Ξεκινάς με το στικάκι, στη δεύτερη ή τρίτη οθόνη με το μπλέ παράθυρο που γράφει εγκατάσταση, μην την επιλέξεις ακόμη.

Άνοιξε τη γραμμή εντολών με shift και f10 ή shift και fn και f10, και δώσε τις παρακάτω 4 εντολές.

1) diskpart

2) list disk

3) select disk 0

4) clean

Αφού καθαρίσει ο δίσκος κλείσε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επίλεξε εγκατάσταση. Μη ξεχάσεις να βγάλεις

το στικάκι στη πρώτη επανεκκίνηση.

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα κάνεις επανεκκίνηση, θα μπείς στο bios και θα επιλέξεις first boot τον σκληρό δίσκο.

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Ξεκινάς με το στικάκι, στη δεύτερη ή τρίτη οθόνη με το μπλέ παράθυρο που γράφει εγκατάσταση, μην την επιλέξεις ακόμη.

Άνοιξε τη γραμμή εντολών με shift και f10 ή shift και fn και f10, και δώσε τις παρακάτω 4 εντολές.

1) diskpart

2) list disk

3) select disk 0

4) clean

Αφού καθαρίσει ο δίσκος κλείσε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επίλεξε εγκατάσταση. Μη ξεχάσεις να βγάλεις

το στικάκι στη πρώτη επανεκκίνηση.

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα κάνεις επανεκκίνηση, θα μπείς στο bios και θα επιλέξεις first boot τον σκληρό δίσκο.

Καλή επιτυχία.

Φιλε μου εκανα αυτο που ειπες με την γραμμη εντολων αλλα τζιφος.παλι στο 64% μου βγαζει το ιδιο σφαλμα.

Τελικα θα φταει ο δισκος μου απο οτι φαινεται

Αν δοκιμασω με αλλο στικακι?να φταιει αυτο?

Παντως οσο για τα bios και το boot εχω βαλει πρωτο το internal hdd αλλα και παλι μου ξεκιναει απτο usb τι σκατα εχει παθει?δεν γλιτωνω τεχνικους κ τα ρεστα μου φαινεται

Φωτο για αν εκανα σωστα αυτο που μου ειπες και μετα το μενου bios στις θεσεις boot τι εκανα λαθος?

Ρε συ, τράβα τις φωτογραφίες οριζόντια τουλάχιστον να μπορούμε να τις βλέπουμε σωστά γιατί με πόνεσε ο σβέρκος να γυρίζω συνέχεια το κεφάλι αριστερά! :)

Μετά, στο bios μη βάζεις μπροστά το usb αλλά το internal hdd. Για να μπουτάρεις από το usb πάτα κανένα F πλήκτρο που θα λέει σίγουρα στην αρχή για boot device την πρώτη φορά και μετά άστο να μπουταρει από τον δίσκο. Ή βγάλε το στικάκι όταν κάνει επανεκκίνηση μετά την αντιγραφή αρχείων.

Στη συνέχεια, εκεί που έχει τα Partitions, αν δεν έχεις κάτι που σου χρειάζεται σβήστα όλα και άσε ένα μόνο ακαταχώρητο. Αν θέλεις, χώρισε τον 500άρι στα δύο για να έχεις τα 250 για αποθήκη ή για να κάνεις εκεί εγκατάσταση τα παιχνίδια αν παίζεις ή να κρατάς τα αρχεία σου ώστε αν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ να μην ψάχνεσαι για backup.

Το τελευταίο σφάλμα ίσως να είναι λόγω προβλήματος στον δίσκο.

Ναι εχεις δικιο με τις φωτο χαχα νομιζα θα ββγαινουν κανονικα ομως κατι εκανα τωρα

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να χεις δικιο και για τον δισκο οποτε σκουρα τα πραγματα

post-149270-0-04608700-1504194883_thumb.jpg

post-149270-0-40279600-1504195039_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπαίνεις στο bios, στη καρτέλα exit επιλέγεις load setup defaults, σώζεις και κάνεις επανεκκίνηση.

Ξαναμπαίνεις στο bios και βάζεις first boot το στικάκι και δεύτερο το σκληρό δίσκο, όταν σου βγάλει

την επιλογή για αναβάθμιση ή προσαρμογή επιλέγεις προσαρμογή.

Εάν βγάλει το ίδιο σφάλμα πιθανόν φταίει το uefi bios.

Αλλάζεις το boot mode σε legacy και κάθε legacy επιλογή την κάνεις enabled, την ενέργεια

με τη γραμμή εντολών την κάνεις κάθε φορά.

Τελευταία επιλογή δοκίμασε με το secure boot control disabled

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ελειπα εκτος για δουλειες και πρεπει να ξαναααχοληθω με το θεμα και μαλλον επειδη δεν βγαζω ακρη θα απευθυνθω σε καποιον ειδικο γιατι πλεον ουτε να μπω στο μενου του pc δεν μπορω

Ευχαριστω ξανα ολους οσους εγραψαν να με βοηθησουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...